IRAN
- insomnia78
#17301 Re: IRAN
Smjesan Bosnjaku i Napoleon i Svabo 
- jeza u ledja
#17302 Re: IRAN
Pa ja nisam ni rekao da Ameri mogu uc u Moskvu, vec u Teheran.
-
espn
#17303 Re: IRAN
Mogu ali uz velike gubitke. Ne isplati se.
- jeza u ledja
#17304 Re: IRAN
Pa naravno, to je sve sto sam i ja htio reci, a onaj se upalio ko kutnjak.espn wrote:Mogu ali uz velike gubitke. Ne isplati se.
- mirsek
#17305 Re: IRAN
Pa i Napoleon je usao u Moskvu pa je izgubio rat. Nije bit uci u grad nego dobiti rat. Ameri tesko mogu dobiti rat a i samo osvajanje i zadrzavanje u Iranu bi im donijelo ogromne zrtve.jeza u ledja wrote:Pa ja nisam ni rekao da Ameri mogu uc u Moskvu, vec u Teheran.
- славянин
#17306 Re: IRAN
I onda bi Iranci u kontranapadu zauzeli washinton kao rusi sa prusima i englezimamirsek wrote:Pa i Napoleon je usao u Moskvu pa je izgubio rat. Nije bit uci u grad nego dobiti rat. Ameri tesko mogu dobiti rat a i samo osvajanje i zadrzavanje u Iranu bi im donijelo ogromne zrtve.jeza u ledja wrote:Pa ja nisam ni rekao da Ameri mogu uc u Moskvu, vec u Teheran.
- jeza u ledja
#17307 Re: IRAN
Ja nisam govorio o dobijanju rata tako sto udjes u glavni grad, jer upravo, nije bit uci u grad, poravnit, zrtvovat se i onda godinama ga braniti uz ogromne zrtve.mirsek wrote:Pa i Napoleon je usao u Moskvu pa je izgubio rat. Nije bit uci u grad nego dobiti rat. Ameri tesko mogu dobiti rat a i samo osvajanje i zadrzavanje u Iranu bi im donijelo ogromne zrtve.jeza u ledja wrote:Pa ja nisam ni rekao da Ameri mogu uc u Moskvu, vec u Teheran.
To sam i rekao na pocetku, ali ne, odmah se ustala iranska klixovska brigada da dize moral.
- Kikibombona
#17308 Re: IRAN
Majk Pompeo, najmocniji politicar danasnjice, u Bagdadu porucio:
imate 10 dana da izaberete Ameriku ili Iran.

imate 10 dana da izaberete Ameriku ili Iran.
- madner
#17309 Re: IRAN
Ovo neki sanjaju da se neko moze odbraniti od Jenkija?
Inace, cinik bi rekao da su u Iraku namjerno napravili mjesto da se klofaju. Bolje oko Bagdada nego u New Yorku.
Inace, cinik bi rekao da su u Iraku namjerno napravili mjesto da se klofaju. Bolje oko Bagdada nego u New Yorku.
-
90minut
#17310 Re: IRAN
madner wrote:Ovo neki sanjaju da se neko moze odbraniti od Jenkija?
Jenkiji nemaju promil šanse da naprave u Iranu isto što su u Iraku.
Ne bi imali ni u Iraku promil da ih raja nije docekala otvorenih ruku.
Pricam kopneno naravno.
- madner
#17311 Re: IRAN
Lupas gluposti.90minut wrote:madner wrote:Ovo neki sanjaju da se neko moze odbraniti od Jenkija?
Pricam kopneno naravno.
Iracka armija se borila koliko je mogla. Borila bi se i Iranska.
Rezultat bi bio isti, plus koji mjesec.
Ko to ne razumije, nema pojma o vojnim mogucnostima.
Zato je Iranska strategija da prodaju kozu sto skuplje, u nadi da ovi nece platiti ceh.
- mirsek
#17312 Re: IRAN
Pitanje je samo zele li novi Vijetnam sa desetinama hiljada Amera u vrecama ili ne. Izgleda da ova garnitura americkih predstavnika nema problema sa tim.90minut wrote:madner wrote:Ovo neki sanjaju da se neko moze odbraniti od Jenkija?
Pricam kopneno naravno.
- mirsek
#17313 Re: IRAN
Potcjenjujes reljef i Iran moj Madnere, debelo ih potcjenjujesmadner wrote:Lupas gluposti.90minut wrote:madner wrote:Ovo neki sanjaju da se neko moze odbraniti od Jenkija?
Pricam kopneno naravno.
Iracka armija se borila koliko je mogla. Borila bi se i Iranska.
Rezultat bi bio isti, plus koji mjesec.
Ko to ne razumije, nema pojma o vojnim mogucnostima.
Zato je Iranska strategija da prodaju kozu sto skuplje, u nadi da ovi nece platiti ceh.
- madner
#17314 Re: IRAN
Veze vi nemate. Nije poenta kada ce se povuc nakon pobjede zbog cijene okupacije.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#17315 Re: IRAN
SAD ne mogu okupirati Iran, ne fantaziraj.
- mirsek
#17316 Re: IRAN
I jedno i drugo nosi veliku cijenu, to svako ko vidi reljef Irana, koliko ih ima i sta sve imaju od oruzja moze zakljuciti. To sto Iran ne mase najnovijim oruzjem ne znaci da mu postojece ne daje brojne mogucnosti.madner wrote:Veze vi nemate. Nije poenta kada ce se povuc nakon pobjede zbog cijene okupacije.
-
90minut
#17317 Re: IRAN
Toliko si u off-u da je glupavo čak raspravljati o banalnim stvarima.
Da malo naucis kako su u Iraku dočekani veliki dijelom naroda shvatio bi nesto i koliko bi mrtvih amera bilo još.
Saddam je morao biti ubijen okrenuo se narod protiv njega i mnogo generala.
Sad danas kad bi upali u jedinstveni Iran s naoružanjem koje imaju?
Jesi li svjestan koliko je to mrtvih amera?
Znaš koliko me pipa zaboli ko je koje vjere?
Jesi li svjestan kopneno kad bi nesto slicno pokušali koliko je to mrtvih?
Tačnije jesi li svjestan koliko bi ljudi moralo biti mobilizirano za takvo nešto?
Znaš li koliko Iran ima ljudi?
Da malo naucis kako su u Iraku dočekani veliki dijelom naroda shvatio bi nesto i koliko bi mrtvih amera bilo još.
Saddam je morao biti ubijen okrenuo se narod protiv njega i mnogo generala.
Sad danas kad bi upali u jedinstveni Iran s naoružanjem koje imaju?
Jesi li svjestan koliko je to mrtvih amera?
Znaš koliko me pipa zaboli ko je koje vjere?
Jesi li svjestan kopneno kad bi nesto slicno pokušali koliko je to mrtvih?
Tačnije jesi li svjestan koliko bi ljudi moralo biti mobilizirano za takvo nešto?
Znaš li koliko Iran ima ljudi?
- Challenger_
#17318 Re: IRAN
Ma pusti ga. Ni Amerikanci ne planiraju kopnenu invaziju.90minut wrote:Jesi li svjestan kopneno kad bi nesto slicno pokušali koliko je to mrtvih?
-
90minut
#17319 Re: IRAN
Ako ce nešto napraviti to je nuklearka do tad nastavljamo gledati tihi rat tajnih službi i egzekucija špijuna.Challenger_ wrote:Ma pusti ga. Ni Amerikanci ne planiraju kopnenu invaziju.90minut wrote:Jesi li svjestan kopneno kad bi nesto slicno pokušali koliko je to mrtvih?
Sve ostalo je ravno milionima mrtvih.
Nikad na ovoj planeti više nece biti velikog rata velikih sila jer se zna šta se dešava i šta bi luzerska strana uradila.
-
sumirprimus
#17320 Re: IRAN
oprosti im profesore ne znaju, ja ti vjerujemmadner wrote:Veze vi nemate. Nije poenta kada ce se povuc nakon pobjede zbog cijene okupacije.
- madner
#17321 Re: IRAN
Jos da je sudija odsvirao faul...
Iranska vojska nije u istoj ligi kao americka, broj mrtvih bi bio ogroman, ali samo na jednoj strani.
Volili ne volili Sadama, ne pomaze kada protivnik je nekoliko puta jaci. Inace Iracani su izmisljali vojsku za Irance. Zato su i potukli iste.
Iranska vojska nije u istoj ligi kao americka, broj mrtvih bi bio ogroman, ali samo na jednoj strani.
Volili ne volili Sadama, ne pomaze kada protivnik je nekoliko puta jaci. Inace Iracani su izmisljali vojsku za Irance. Zato su i potukli iste.
-
sumirprimus
#17322 Re: IRAN
ima iran brda 
- Challenger_
#17324 Re: IRAN
Iza brda ne znaš s kim imaš posla. Je l' Iranac ili onaj koga se bojiš više od smrti.
-
sumirprimus
#17325 Re: IRAN
ma vise ko titanik
na fiću
al da ne bude da se zluradujem, ne radujem se ni jednom ratu jbo ratove..peace
na fiću
al da ne bude da se zluradujem, ne radujem se ni jednom ratu jbo ratove..peace