HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
winnie

#17301 Re: HS kablovska

Post by winnie »

Capsicum wrote:Za korisnike KID8 paketa, kojih je pretpostavljam najvise na HS-u, ti "unaprijedjeni paketi" su jedna obicna pljacka. Kad je pusten taj famozni novi signal, bez ovog prosirenog paketa, pa kad je raja sabrala 2 i 2 i pocela masovno napustati HS, onda su u panici odmah uveli taj prosireni paket, koji otprilike i nudi sto su ljudi vec imali ranije. Medjutim, onda su skontali da je takav paket u stvari jeftiniji i bolji od onoga sto oni reklamiraju od "unaprijedjeni paketi", pa su brze-bolje editovali vec objavljenu vijest da je svima pusten taj prosireni paket i to pretvorili u nekakvu akciju do 01.08. Nakon toga krece kampanja pozivanja korisnika na telefon i nudjenja "unaprijedjenih paketa", s nadom da ce se ljudi upecati na tu marketinsku foru i produziti im vjernost na jos 2 godine. Znaci posto na prvu nisu uspjeli uvjeriti ljude da predju na njihove nove napredne usluge, onda su si samo jos dali malo vise vremena.

S druge strane, dali su i konkurenciji vremena da napravi novu ponudu, tako da cemo do augusta vidjeti sta se nudi. Naravno, Telemach je sada u mnogim dijelovima ove zemlje, apsolutni monopolista na trzistu kablovske televizije. U normalnim drzavama to konkurentsko vijece ne bi dozvolilo, ali...

Btw. posto jos uvijek taj HS pravno gledajuci postoji i posto su ugovori sa korisnicima zakljuceni samo sa njima, onda molim ucesnike na ovom forumu da ne postavljaju dokumente Telemacha pri objasnjavanju ponude HS-a. Ako i kad bude HS postao dijelom Telemacha onda ukinite slobodno ovu temu pa na temi o Telemachu raspravljajte o njihovim dokumentima. Cinjenica je da HS jos uvijek nema jasno definisanu ponudu. Velika je konfuzija kod korisnika, a izgleda i kod HS-a. Lovi se u mutnom. Jasna i nedvosmislena informacija o uslugama i cijenama bi morala postojati od strane ponudjaca usluga. Ne moze "vise od 120 kanala". To je protivno zakonu o zastiti potrosaca. Koliko kanala tacno, kojih kanala tacno? Samo to moze biti potpuna infromacija. Ostalo sluzi da se prevare korisnici.
Da se ne zaboravi.
Benq

#17302 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Ovaj k'o da osmrtnice stavlja , pa kao "da se ne zaboravi" , to se napise u zadnjim stranicama Avaza :D

Ova tema niti ce se ugasiti , niti neko moze doci pa nametnuti neka svoja pravila , linkovi su se postavljali i postavljat ce se , raja su se medjusobno pomagala i pomagat ce se i dalje , ako je potrebno da se kopira neki link sa Telemacha u svrhu detaljnijeg pojasnjenja ponude , i to ce se uraditi. Ovdje nema nikakvog kriminala , nego je problem sto smo navikli u HS-u da imamo sve za male pare i sad ovima sa KID8 paketima nista ne odgovara , to razumijem.

Ja sam na KID22 + fiksni telefon i sto se mene licno tice ovi Trio Grande paketi su odlicni, placat cu 10 feninga skuplje ali cu zato i dobiti mnogo bolji paket nego sto sada imam.
SerijeSync

#17303 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

Benq wrote:Ovaj k'o da osmrtnice stavlja , pa kao "da se ne zaboravi" , to se napise u zadnjim stranicama Avaza :D

Ova tema niti ce se ugasiti , niti neko moze doci pa nametnuti neka svoja pravila , linkovi su se postavljali i postavljat ce se , raja su se medjusobno pomagala i pomagat ce se i dalje , ako je potrebno da se kopira neki link sa Telemacha u svrhu detaljnijeg pojasnjenja ponude , i to ce se uraditi. Ovdje nema nikakvog kriminala , nego je problem sto smo navikli u HS-u da imamo sve za male pare i sad ovima sa KID8 paketima nista ne odgovara , to razumijem.

Ja sam na KID22 + fiksni telefon i sto se mene licno tice ovi Trio Grande paketi su odlicni, placat cu 10 feninga skuplje ali cu zato i dobiti mnogo bolji paket nego sto sada imam.
:thumbup:
winnie

#17304 Re: HS kablovska

Post by winnie »

Benq wrote:Ovaj k'o da osmrtnice stavlja , pa kao "da se ne zaboravi" , to se napise u zadnjim stranicama Avaza :D

Za Kid 8 i jeste osmrtnica, slažeš se sa mnom i opet ti nešto kao smiješno.
Ti ćeš platiti 10 feninga skuplje, Kid 8 hoće da naplate 10KM više. Ne znam šta je nejasno? Naravno da ne odgovara i da je prevara i pljačka.

Sad bi ja tebe trebao ubjeđivati da je bolje za tebe da peticu ćevapa plaćaš ko desetku, i ismijavat se s tobom? Priznaj da je to malo poglupo.

Ako tebi to nije problem, slobodno im plaćaj svoj paket 10KM više
artuditu

#17305 Re: HS kablovska

Post by artuditu »

winnie wrote:

Za Kid 8 i jeste osmrtnica, slažeš se sa mnom i opet ti nešto kao smiješno.
Ti ćeš platiti 10 feninga skuplje, Kid 8 hoće da naplate 10KM više. Ne znam šta je nejasno? Naravno da ne odgovara i da je prevara i pljačka.

Sad bi ja tebe trebao ubjeđivati da je bolje za tebe da peticu ćevapa plaćaš ko desetku, i ismijavat se s tobom? Priznaj da je to malo poglupo
Da bi imali sve što smo imali u KID22 također trebamo doplatiti 10 KM. Internet je u novom paketu brži ali samo u segmentu downloada, dok je upload smanjen. A o kanalima da ne govorim.
winnie

#17306 Re: HS kablovska

Post by winnie »

artuditu wrote:Da bi imali sve što smo imali u KID22 također trebamo doplatiti 10 KM. Internet je u novom paketu brži ali samo u segmentu downloada, dok je upload smanjen. A o kanalima da ne govorim.
Sad mi je lik još čudniji :)
Benq

#17307 Re: HS kablovska

Post by Benq »

winnie wrote: Za Kid 8 i jeste osmrtnica, slažeš se sa mnom i opet ti nešto kao smiješno.

Sad bi ja tebe trebao ubjeđivati da je bolje za tebe da peticu ćevapa plaćaš ko desetku, i ismijavat se s tobom? Priznaj da je to malo poglupo
Ne kazem da nije , u pravu si u svakom slucaju , ali ja iskreno vjerujem da ce se naci neko rjesenje i za ove manje pakete i da ce na kraju svi biti zadovoljni. Samo ne treba dizati tenzije zbog necega sto ce biti tek za 5 mjeseci tj 1.8. , stalno se nesto mijenja.
artuditu wrote: Da bi imali sve što smo imali u KID22 također trebamo doplatiti 10 KM. Internet je u novom paketu brži ali samo u segmentu downloada, dok je upload smanjen. A o kanalima da ne govorim.
Eh da to je u slucaju ako nisi imao MH telefon , ja imam i placam mjesecno 56,8KM. Tako da cu ja platit 10kf vise.
hoggarr

#17308 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Benq wrote:Ova tema niti ce se ugasiti , niti neko moze doci pa nametnuti neka svoja pravila , linkovi su se postavljali i postavljat ce se , raja su se medjusobno pomagala i pomagat ce se i dalje , ako je potrebno da se kopira neki link sa Telemacha u svrhu detaljnijeg pojasnjenja ponude , i to ce se uraditi. Ovdje nema nikakvog kriminala , nego je problem sto smo navikli u HS-u da imamo sve za male pare i sad ovima sa KID8 paketima nista ne odgovara , to razumijem.

Nije u redu da "poklapaš" svaki post gdje ljudi iskazuju nezadovoljstvo uslugom. Dosadio si i Bogu i narodu ponavljajući jedno stotinu puta kako ćeš uzeti Trio Grande, pa uzmi već jednom, niko ti ne brani. Čini mi se da se dodvoravaš ovima iz HS-a kako bi ti dali kakav popust.
artuditu

#17309 Re: HS kablovska

Post by artuditu »

Benq wrote:
artuditu wrote: Da bi imali sve što smo imali u KID22 također trebamo doplatiti 10 KM. Internet je u novom paketu brži ali samo u segmentu downloada, dok je upload smanjen. A o kanalima da ne govorim.
Eh da to je u slucaju ako nisi imao MH telefon , ja imam i placam mjesecno 56,8KM. Tako da cu ja platit 10kf vise.
Da, ali ćeš imati sporiji upload i manje HD kanala.
Benq

#17310 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hoggarr wrote: Nije u redu da "poklapaš" svaki post gdje ljudi iskazuju nezadovoljstvo uslugom. Dosadio si i Bogu i narodu ponavljajući jedno stotinu puta kako ćeš uzeti Trio Grande, pa uzmi već jednom, niko ti ne brani. Čini mi se da se dodvoravaš ovima iz HS-a kako bi ti dali kakav popust.
:lol: :lol: samo sam tebe cekao da se javis :) . Inace oni te popuste daju ovako raji na forumu to je cudo jedno .. jadno .. Gledaj svoja posla i pisat cu koliko god hocu i sta god hocu sve dok ne krsim pravila foruma. A ti , koji pokusavas da eliminises sve korisnike koji napisu nesto pozitivno , preskoci postove i nastavi dalje !
artuditu wrote: Da, ali ćeš imati sporiji upload i manje HD kanala.
U staroj shemi sam imao 13HD kanala , u novoj shemi cu imati 13HD kanala , dakle ne gubim nista, vec sam sve detaljno razmotrio sta dobijam a sta gubim. Sto se uploada tice , nije mi drago ali nije sad ni nesto veliko pa da razmisljam, mnogo mi je bitniji download.
hoggarr

#17311 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

@Benq
Ko mi kaže, pa ti si taj koji pokušava da eliminišeš sve na ovoj temi, koji napišu nešto konstruktivno ... jadno ...
Gledaj svoja posla i pisat ću koliko god hoću i šta god hoću sve dok ne kršim Pravila foruma.
A ti , koji pokušavaš da eliminišeš sve korisnike, koji napišu nešto konstruktivno preskoči postove i nastavi dalje!
Da vidim šta ćeš konstruktivno napisati, osim što se kačiš na tuđe postove i brate smaraš!
Benq

#17312 Re: HS kablovska

Post by Benq »

@hoggarr

Ne kopiram tvoje postove i ne znam ko se ovdje kome prvi nakacio, ako iko ovdje smara to si ti , i bujrum , pisi i dalje svoje nezadovoljstvo , ja cu pozitivno sve dok mi usluge rade kako i treba.

P.S. Raja , ne pisite nista sto se hoggarr-u ne svidja , u suprotnom se vi ulizujete HS-u :-)
hoggarr

#17313 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Benq wrote:@hoggarr

Ne kopiram tvoje postove i ne znam ko se ovdje kome prvi nakacio, ako iko ovdje smara to si ti , i bujrum , pisi i dalje svoje nezadovoljstvo , ja cu pozitivno sve dok mi usluge rade kako i treba.

P.S. Raja , ne pisite nista sto se hoggarr-u ne svidja , u suprotnom se vi ulizujete HS-u :-)
:lol: :lol: :lol:

P.S. Nisam se ja obraćao raji, nego tebi. Samo ti pozivaj na hajku i krij se iza leđa drugih ljudi.
B Ling

#17314 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

Benq wrote:
Ne kazem da nije , u pravu si u svakom slucaju , ali ja iskreno vjerujem da ce se naci neko rjesenje i za ove manje pakete i da ce na kraju svi biti zadovoljni. Samo ne treba dizati tenzije zbog necega sto ce biti tek za 5 mjeseci tj 1.8. , stalno se nesto mijenja.
Nego sta, cekati da 01.08 pa onda nagrnuti sa svih strana, Fb, mail, forumi, pozivi. :-) Pa i mijenja se vecinom uz odredjeni feedback korisnika. Jedino ovako u suradnji s klijentima i ispipavajuci teren mogu spremni docekati 01.08. uz minimalni gubitak HS-ovaca.

KID 8 korisnici bi im trebali biti prioritet, korisnici s vecim paketima, koliko vidim, mogu se uklopiti u trenutnu ponudu i dobiti otprilike isto za ono sto su imali, po istoj ili malo visoj cijeni.
Benq

#17315 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hoggarr wrote: P.S. Nisam se ja obraćao raji, nego tebi. Samo ti pozivaj na hajku i krij se iza leđa drugih ljudi.
Hajd se ti meni vise ne obracaj , ne namjeravam trosit rijeci i vrijeme na takve poput tebe.
B Ling wrote: Nego sta, cekati da 01.08 pa onda nagrnuti sa svih strana, Fb, mail, forumi, pozivi. :-) Pa i mijenja se vecinom uz odredjeni feedback korisnika. Jedino ovako u suradnji s klijentima i ispipavajuci teren mogu spremni docekati 01.08. uz minimalni gubitak HS-ovaca.

KID 8 korisnici bi im trebali biti prioritet, korisnici s vecim paketima, koliko vidim, mogu se uklopiti u trenutnu ponudu i dobiti otprilike isto za ono sto su imali, po istoj ili malo visoj cijeni.
U pravu si , ali kontam opet vec smo o tome pricali nekoliko stranica unazad pa su valjda shvatili sta korisnici zele. Isto je bilo i sa prosirenim paketom za KID korisnike pa su ga pustili svima u kratkom roku.
hoggarr

#17316 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Benq wrote:
hoggarr wrote: P.S. Nisam se ja obraćao raji, nego tebi. Samo ti pozivaj na hajku i krij se iza leđa drugih ljudi.
Hajd se ti meni vise ne obracaj , ne namjeravam trosit rijeci i vrijeme na takve poput tebe.
Ne daji sebi na značaju. Stavljen si na "ignore" listu. Dječače odrasti! :kiss:
Benq

#17317 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hoggarr wrote: Ne daji sebi na značaju. Stavljen si na "ignore" listu. Dječače odrasti! :kiss:
:lol: kako smijesan decko.. Hvala Bogu da sam ti na ignore , ko bi vise gledao tvoje zapomaganje ovdje :roll:
kemox

#17318 Re: HS kablovska

Post by kemox »

@ Benq naporan si! :lol: :zoka:

Svakako ću sačekati 01.08. pa ću odlučiti. Ako ostave samo osnovni paket za kid 8, ma vozdrica, idem na moja tv.
Last edited by kemox on 10/03/2016 14:40, edited 1 time in total.
Benq

#17319 Re: HS kablovska

Post by Benq »

made_in_sarajevo wrote:i jel ko dobio novi signal od ovih sto cekamo mjesec dana ko ozeblo sunce? :mrgreen:
Gdje ste ljudi :) ?
Benq

#17320 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kemox wrote:@ Benq naporan si! :lol: :zoka:

Svakako ću sačekati 01.08. pa ću odlučiti. Ako ostave samo osnovni paket za kid 8, ma vozdrica, idem na moja tv.
Ti , koji u 5 postova promijenis 10 misljenja o operateru... :roll:

Pozdravi raju na moja tv , vratit ces se brze nego sto mislis , zivi bili pa vidjeli :thumbup:
kemox

#17321 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Benq wrote:
kemox wrote:@ Benq naporan si! :lol: :zoka:

Ti , koji u 5 postova promijenis 10 misljenja o operateru... :roll:

Pozdravi raju na moja tv , vratit ces se brze nego sto mislis , zivi bili pa vidjeli :thumbup:
Dečko, evo odgumiću ti lulu

Natrpaj mi puna usta duhana i dobro potegni! :lol:

Ma vozdrica dečko
Benq

#17322 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kemox wrote: Dečko, evo odgumiću ti lulu

Ma vozdrica dečko
Komunikacija i kultura ti je na nivou , nije ni cudo sto te mnogi ovdje ignorisu , nemas ni osnovnog vaspitanja.
kemox

#17323 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Benq wrote:
kemox wrote: Dečko, evo odgumiću ti lulu

Ma vozdrica dečko
Komunikacija i kultura ti je na nivou , nije ni cudo sto te mnogi ovdje ignorisu , nemas ni osnovnog vaspitanja.
Pa zaobiđi me i ti u širkom luku.
A mene neće niko praviti budalom za moje pare, ja nisam ovca.

P. S.

Pozdravi predstavnika kablovske :kiss:
made_in_sarajevo

#17324 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Benq wrote:
made_in_sarajevo wrote:i jel ko dobio novi signal od ovih sto cekamo mjesec dana ko ozeblo sunce? :mrgreen:
Gdje ste ljudi :) ?
cekamo ozeblo sunce i signal :mrgreen: bit ce dobro ako bar 2 mjeseca vidimo to cudo od novog signala sa prosirenim paketom :mrgreen: .

sto se tice moja tv, eno ja sam prije dosta stranica pisao usporedbu sa HS-om preko CI modula. slika na TV-u je ista, razlika u serijama i to ako je neka starija,tad je malo bolja slika na HS-u bila. sve ovo novije snimano nikakve razlike. na moja tv, moj TV pokazuje 720p,a na HS 576i rezoluciju. internet je tanak, 5mbita naspram 20mbit na HS, ali ko koristi nako internet nece imat drasticne razlike. na onako koristenje interneta mislim facebook,forum,youtube na 1080 je vrtio bez problema preko adsl-a. doduse vjerovatno kad bi jos nesto kreno cackati pored 1080 da bi zastopo. sad ce i tamo u maju povecanje brzine, moja tv ce izgleda redizajnirati pa eto. ja cekam do maja za konacnu odluku :mrgreen:
Benq

#17325 Re: HS kablovska

Post by Benq »

made_in_sarajevo wrote: cekamo ozeblo sunce i signal :mrgreen: bit ce dobro ako bar 2 mjeseca vidimo to cudo od novog signala sa prosirenim paketom :mrgreen: .

sto se tice moja tv, eno ja sam prije dosta stranica pisao usporedbu sa HS-om preko CI modula. slika na TV-u je ista, razlika u serijama i to ako je neka starija,tad je malo bolja slika na HS-u bila. sve ovo novije snimano nikakve razlike. na moja tv, moj TV pokazuje 720p,a na HS 576i rezoluciju. internet je tanak, 5mbita naspram 20mbit na HS, ali ko koristi nako internet nece imat drasticne razlike. na onako koristenje interneta mislim facebook,forum,youtube na 1080 je vrtio bez problema preko adsl-a. doduse vjerovatno kad bi jos nesto kreno cackati pored 1080 da bi zastopo. sad ce i tamo u maju povecanje brzine, moja tv ce izgleda redizajnirati pa eto. ja cekam do maja za konacnu odluku :mrgreen:
I ja vjeruj mi ... samo da se ovo napokon zavrsi. Sto se tice prosirenog paketa , bilo bi fer da produze za koji mjesec bar za ovoliko koliko mi ostali cekamo na signal.

Za moja tv , vjeruj mi da jedva cekam da vidim tu novu ponudu , da vidimo da li je telecom krenuo naprijed i sta se desava iako , iskreno ne bih presao na njihove pakete jer meni treba brz internet a imam i dva tv-a u stanu tako da bi to bio haos, a kablove ne volim tako da ne bih pristao ni na sta osim modula. Za manje zahtjevne korisnike , oni su apsolutno korektni iako su im cijene malo visoke.
Locked