SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
badalpur

#17301 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by badalpur »

@Michun: Jeste, unutra, prekoputa DP-a. Bila sam odmah jučer, kaže teta da je sto posto original, al je i cijene napucala, barem ovo što ja tražim. Znači, duplo..Odmah sam ljuta. Jasno mi je da treba zaraditi i da cijena ne moze biti ista k'o u SAD, al povecavati duplo je bezobrazno
Michun

#17302 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

badalpur wrote:@Michun: Jeste, unutra, prekoputa DP-a. Bila sam odmah jučer, kaže teta da je sto posto original, al je i cijene napucala, barem ovo što ja tražim. Znači, duplo..Odmah sam ljuta. Jasno mi je da treba zaraditi i da cijena ne moze biti ista k'o u SAD, al povecavati duplo je bezobrazno
Fakat je bljak. Pa onda beograd ili ebay. Ja sam odnedavno na shipito. Narucim sa amazona u US inbox i onda 2 USD platim za BiH...nije osigurana posiljka ali do sad mi je (da kucnem) sve stiglo..
badalpur

#17303 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by badalpur »

Naručih na ebyju, ne mogu vise da se peglam. I s postarinom mi dodje jeftnijie nego kod ovih u Skenderiji.
emmahill

#17304 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Michun wrote:
badalpur wrote:@Michun: Jeste, unutra, prekoputa DP-a. Bila sam odmah jučer, kaže teta da je sto posto original, al je i cijene napucala, barem ovo što ja tražim. Znači, duplo..Odmah sam ljuta. Jasno mi je da treba zaraditi i da cijena ne moze biti ista k'o u SAD, al povecavati duplo je bezobrazno
Fakat je bljak. Pa onda beograd ili ebay. Ja sam odnedavno na shipito. Narucim sa amazona u US inbox i onda 2 USD platim za BiH...nije osigurana posiljka ali do sad mi je (da kucnem) sve stiglo..
To moze? :O
Michun

#17305 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

emmahill wrote:
Michun wrote:
To moze? :O
moze. Shipito i procitaj sta i kako
BJB

#17306 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Michun, je l' 2 dolara bez obzira na velicinu paketa?
cvrcak i mrav

#17307 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cvrcak i mrav »

Zna li se do kad je renoviranje CMa u Titovoj?
BJB

#17308 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Image
Image
Evo ako neka od vas ima namjeru ista kupovati. :D
Michun

#17309 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

BJB wrote:Michun, je l' 2 dolara bez obzira na velicinu paketa?
Nije...odaberes postarinu. Imas 5, 6 opcija. Ali sve manje je tako sicha para.
Koja str je ovo za popuste?
BJB

#17310 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Sigma, bas sam blesava..
Zene, ovo je jedino vrijeme kad se isplati narucivati sa njihove stranice, i to bolje ganjati ovo kad je postarina besplatna..
Da i poranite po americkom vremenu, jer se vrlo brzo rasprodaju cetkice..Nemam pojma kako sam prosle godine ugrabila nekoliko stvari.
Michunm, sto se tice ovog shipita traze da navedes stvarnu vrijednost predmeta, navodish li ti to ili lupis neku smjesnu cifru?
Rijesila sam onaj drugi problem, ali ako budem mogla u decembru narucila bhi sebi nesto sa sephorae i isporucila preko shipita, samo se strah da mi nasi ne maznu. :D
Michun

#17311 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

BJB wrote:Sigma, bas sam blesava..
Zene, ovo je jedino vrijeme kad se isplati narucivati sa njihove stranice, i to bolje ganjati ovo kad je postarina besplatna..
Da i poranite po americkom vremenu, jer se vrlo brzo rasprodaju cetkice..Nemam pojma kako sam prosle godine ugrabila nekoliko stvari.
Michunm, sto se tice ovog shipita traze da navedes stvarnu vrijednost predmeta, navodish li ti to ili lupis neku smjesnu cifru?
Rijesila sam onaj drugi problem, ali ako budem mogla u decembru narucila bhi sebi nesto sa sephorae i isporucila preko shipita, samo se strah da mi nasi ne maznu. :D
E super. Onda neka za obrve tanka i za sjenu ce biti narucena sa sigme. Hvala ti.
Ma ja napisem 10usd...
razonoda

#17312 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by razonoda »

Michun wrote:Na ebay su originali...sve sto je skuplje. I u beogradu sad ima MAC.
Nisam sigurna da je na ebay sve original. To se zna vidjeti po pakovanju i nekim brojevima koje ima original mac. kozmet. Najsigurnije je saMo prod MAC .
Michun

#17313 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

razonoda wrote:
Michun wrote:Na ebay su originali...sve sto je skuplje. I u beogradu sad ima MAC.
Nisam sigurna da je na ebay sve original. To se zna vidjeti po pakovanju i nekim brojevima koje ima original mac. kozmet. Najsigurnije je saMo prod MAC .
Sve sto je skuplje napisah...naravno treba znati prepoznati original.
BadSanta

#17314 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BadSanta »

molim preporuku (tekućeg)pudera za zrelu kožu
BJB

#17315 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Michun wrote:
BJB wrote:Sigma, bas sam blesava..
E super. Onda neka za obrve tanka i za sjenu ce biti narucena sa sigme. Hvala ti.
Ma ja napisem 10usd...
http://www.sigmabeauty.com/E45_Small_Ta ... _p/e45.htm Ova small tapered blending brush je predivna, slicna Zoeva https://www.zoeva-shop.de/de/pinsel-acc ... a-8000124/
I ovaj colour payoff kit je superhttp://www.sigmabeauty.com/Extreme_Colo ... /aas01.htm ko puno sminka oci..
@Badsanta, ako je zrela koza 50+ godina a fina, nema previse bora, cista, mora li bas biti tekuci puder ili foundation, zasto ne bb ili cc cream?
razonoda

#17316 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by razonoda »

BadSanta wrote:molim preporuku (tekućeg)pudera za zrelu kožu
NARS- tinted moist.cream.
Amy82

#17317 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

Curke,

Je li normalno da mi na feelunique stoji još uvijek pending, a poručila u nedjelju (dobila sam konfirmaciju i na mail)?

Purchased on: Sun 23 Nov 2014 11:51 Order status: Pending
galamdzinica

#17318 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

@amy, jeste, ja sam bila narucila cak u petak i tek mi u narednu srijedu poslali. Jos mi nije stigao, cekam ga vec ravno dvije sedmice. Mislim da je zbog Bozica veci upit nego inace.

@pitanje za sve koje koriste byTerry - hocu da uzmem sheer expert, ali me strah da ne fulim boju. Koju vi koristite s kakvim tenom? Ja se mislim izmedju vanilla i cream beige, imam neutralan do zuckast pod ton. Tamna kosa, tamne oci i obrve, blijedunjav ten.
BJB

#17319 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Amy82 wrote:Curke,

Je li normalno da mi na feelunique stoji još uvijek pending, a poručila u nedjelju (dobila sam konfirmaciju i na mail)?

Purchased on: Sun 23 Nov 2014 11:51 Order status: Pending
Jest, ako je popust neki, ili predbozicni shopping kao bas sad, moze potrajati.. Prosli mjesec su radili reorganizaciju skladista, kasnili sa slanjem pa smo dobili kod FORGIVEUS10 za 10% popusta..
NA escentual.com imas stanje na skladistu pored proizvoda, desilo mi se jedanput da sam se mislila sta da narucim-podloga za sjenu i znas kako je cudno kad u roku od 1 sata broj sa recimo 2000 sleti na nula, tek onda shvatis koliko nas je ovisnica.
Na feelunique toga nema, samo prikaze out of stock.
BJB

#17320 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

galamdzinica wrote: @pitanje za sve koje koriste byTerry - hocu da uzmem sheer expert, ali me strah da ne fulim boju. Koju vi koristite s kakvim tenom? Ja se mislim izmedju vanilla i cream beige, imam neutralan do zuckast pod ton. Tamna kosa, tamne oci i obrve, blijedunjav ten.
:D Ja sam koristila 7 Sheer expert, zuckast podton..Evo ti link gdje imas swatcheve na dnevnom svjetluhttp://www.beautyprofessor.net/2013/10/ ... qu-by.html
Amy82

#17321 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

.
Last edited by Amy82 on 18/02/2019 16:52, edited 1 time in total.
BJB

#17322 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ako imas dugu kosu, ponisti narudzbu i naruci original. Ako hoces mogu ti vecears uslikati compact, premali je za bilo koga srednje duge ili duge kose.
Amy82

#17323 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

E draga, hvala ti za tip
Last edited by Amy82 on 20/10/2019 14:55, edited 1 time in total.
galamdzinica

#17324 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Hvala BJB, mislim da bi 7 bas odgovarala, ali sacekat cu ipak dok ne odem negdje gdje ih kogu isprobati. Prevelik mi je rizik.
Ja cvrsto obecala samoj sebi da nema vise sminke dok sve ne potrosim, ali ovim ljepotama nisam mogla odoljeti:
Image

Uzivo su hladnije i sivkastije nijanse, prelijepe su i smokey eyes iz ove kolekcije ali se vec rasprodale :(
boracha

#17325 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

ja sam mac ruzeve uzimala od boxedbeauty2009 sa ebaya i original su, i brzo dodju. uvijek budu neki na snizenju oko 15 dolara i 7 dolara postarine
Post Reply