Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mali jomu

#17301 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali jomu »

U Njemackoj i Evropi samo lik laznjak moze se sjebat na svim poljima, valjda konta ljudi veze nemaju :lol:

Puno je laznjaka tamo popadalo..... i padaju pa im svi krivi :lol: :lol: :lol:

Priznaju svacije ne znanje, samo kazu nema veze... naucit ces, ali nikakve laznjake nikad od nikoga ne priznaju.... i kad skontaju laznjaka stalno ga odbijaju na svim stranama, takvom nikad ne daju nikakvi sansu za popravni..... vazda mu je odjeb :mrgreen:
SD7

#17302 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SD7 »

SaraFina wrote:

Naravno da jeste. BiH i njeni građani ne predstavljaju bezbjedonosno/ sigurnosnu prijetnju poput građana nabrojanih zemalja.
Navedi mi primjere s linkovima i opovrgni tu tvrdnju. Ako postoje. Dakle zašto bi BiH bila na listi?
Je li zabranjen ulaz bosanskohercegovačkim građanima bilo gdje u svijetu u neku državu možda?
Evo za USA prijateljica u Sarajevu dobila vizu neki dan. Posjeta rodbini. Stalno zaposlena i situirana. Na 10 godina.
U BiH LKW vozača nema rad lijeka do 40 godina. Što bi ih EU kupila i uvozila te izdavala masu radnih dozvola?
O čemu Ti? Po drugi put.

Dakle, o čemu Ti? Po 3 put.
Znam ja da si ti expert i na ovom polju, samo nam jos objasni kakve veze ima Airbus kompanija sa USA. I ja tu istu vizu imam, a viza ti nije nikakav garant da ces uci u zemlju. I konacno, mislim da bi fer bilo da se vratis u svoju voljenu rodnu grudu i svi ostali koji je tako zucno brane, pa da vidimo koliko cete izdrzati.
SaraFina

#17303 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

SD7 wrote:
SaraFina wrote:

Naravno da jeste. BiH i njeni građani ne predstavljaju bezbjedonosno/ sigurnosnu prijetnju poput građana nabrojanih zemalja.
Navedi mi primjere s linkovima i opovrgni tu tvrdnju. Ako postoje. Dakle zašto bi BiH bila na listi?
Je li zabranjen ulaz bosanskohercegovačkim građanima bilo gdje u svijetu u neku državu možda?
Evo za USA prijateljica u Sarajevu dobila vizu neki dan. Posjeta rodbini. Stalno zaposlena i situirana. Na 10 godina.
U BiH LKW vozača nema rad lijeka do 40 godina. Što bi ih EU kupila i uvozila te izdavala masu radnih dozvola?
O čemu Ti? Po drugi put.

Znam ja da si ti expert i na ovom polju, samo nam jos objasni kakve veze ima Airbus kompanija sa USA. I ja tu istu vizu imam, a viza ti nije nikakav garant da ces uci u zemlju. I konacno, mislim da bi fer bilo da se vratis u svoju voljenu rodnu grudu i svi ostali koji je tako zucno brane, pa da vidimo koliko cete izdrzati.

Pa objasni ti prvo i kolega kako i po čemu su građani BiH sigurnosno/ bezbjedonosna prijetnja pa da se nalaze na spisku sa zemljama poput Sirije, Egipta i sl?
To se Bosanci raznose po bijelom svijetu ili predstavljaju rizične skupine emigranata?
Nije li tačno da je zanimanje vozača LKW u rangu medicinskog traženo i da su hiljade i hiljade radnih dozvola ljudima diljem EU na osnovu njega odobrene?
Pa koja bi budala uvozila u EU radnu snagu koja je sigurnosno/ bezbjedonosna prijetnja i zapošljavala je?
O čemu Ti?
Na kraju, šta te zanima gdje sam i mislim li se vraćati? Zašto servirate nebuloze?
zrakomlat

#17304 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

SaraFina wrote:Što ljudi izmišljaju crnjake... za nepovjerovati.
Koji šupljak je ovaj tekst s fejsa, ne mogu da vjerujem da ima likova na forumu da vjeruju u ovo. Ili znaju da je loša izmišljotina al koriste priliku da pljuju iz njima znanih razloga.
Čuj "okrenu njemu čovjek list a tamo spisak" :lol: :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17306 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

zrakomlat wrote:
Koji šupljak je ovaj tekst s fejsa, ne mogu da vjerujem da ima likova na forumu da vjeruju u ovo. Ili znaju da je loša izmišljotina al koriste priliku da pljuju iz njima znanih razloga.
Pa ako je airbus u pitanju moguce je da traze neku dodatnu dozvolu ili provjeru ili najavu za ulazak, ali da 100% zabrane kako je on napisao i vjerovatno razumio, to nema sanse
espn

#17307 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

The 51st State wrote:Laze vozac, garant je neka adr roba pa levat nije prosao bezbjedonosni test od par pitanja, pa folira na fejsu ili iskoristio tu laz da poslovicno opljune po bosni
Bosna pljuje sama po sebi.
SD7

#17308 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SD7 »

SaraFina wrote:
SD7 wrote:
SaraFina wrote:

O čemu Ti? Po drugi put.

Pa objasni ti prvo i kolega kako i po čemu su građani BiH sigurnosno/ bezbjedonosna prijetnja pa da se nalaze na spisku sa zemljama poput Sirije, Egipta i sl?
To se Bosanci raznose po bijelom svijetu ili predstavljaju rizične skupine emigranata?
Nije li tačno da je zanimanje vozača LKW u rangu medicinskog traženo i da su hiljade i hiljade radnih dozvola ljudima diljem EU na osnovu njega odobrene?
Pa koja bi budala uvozila u EU radnu snagu koja je sigurnosno/ bezbjedonosna prijetnja i zapošljavala je?
O čemu Ti?
Na kraju, šta te zanima gdje sam i mislim li se vraćati? Zašto servirate nebuloze?
Ja nigdje nisam tako nesto ustvrdio.

Evo sta sam napisao ispod tog clanka: "Drug, dzaba tj je pisati...nece ljudi sebi da priznaju da su se kolektivno u.rali do iz vrata i sto je jos gore, vuce i mene dole k sebi, ni krivog ni duznog."

Jedino sto tvrdim jeste da je zemlja s.ebana do te mjere da ljudi masovno odlaze iz iste, ne iskljucivo radi finansijskih razloga i smatram to jednim velikim problemom koji bi se trebao tretirati sa mnogo vise ozbiljnosti.
zrakomlat

#17309 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

mk ultra wrote:
zrakomlat wrote:
Pa ako je airbus u pitanju moguce je da traze neku dodatnu dozvolu ili provjeru ili najavu za ulazak, ali da 100% zabrane kako je on napisao i vjerovatno razumio, to nema sanse
Ma gdje je god, firma za koju lik radi mora znati to. Garant nije imao nešto drugo, neku dozvolu za nešto ili je pio, ili šta ja znam. A da se u neku firmu ulazi pasosom i neda državljanima BiH, znalo bi se to. Ako ništa, poskok i slični "mediji" bi objavili.

Edit: komentar s fb, ispod te vijesti, možda je ovo razlog. Al opet se ne podudara potpuno s njegovom pričom.
Svaki flughafen kasarna ili objekti od visokog rizika gradjanin BiH nemoze uci bez odobrenja. BiH nije potpisnica nekog kurca i zato nemoze. Nista drugo. Nema diskriminacije niti neke mrznje
Seyfo

#17310 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Sjoo botova sto su aktivni...masala. Da se zadaju takvim zarom da urade od svog zivota bilo sta,gdje bi im i gdje bi nam svima kraj bio. Ali eto,mnogi svrhu postojanja vide u tome da "onima"i pogotovo ovoj drzavi jos jednom ,na bilo koji nacin,jebu mater.
HAVANA

#17312 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

...
HAVANA

#17313 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Sabit iztarcina wrote: jes krivo dijasporcima nemogu sad ubosni pricati na njemackom sve hin razumjemo kasmo svi isli na kurs hehe ..
:thumbup:
512MB

#17314 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Jel se vratio onaj iz Dohe?
muha_sa

#17315 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:...
....
mirsek

#17316 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

Muha, dokle smo ?
muha_sa

#17317 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

mirsek wrote:Muha, dokle smo ?
pratim
mirsek

#17318 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

muha_sa wrote:
mirsek wrote:Muha, dokle smo ?
pratim
Samo pratis ? Osupnut sam. :D
512MB

#17319 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Pod budnim okom muhe 8)
SaraFina

#17321 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

SD7 wrote:
Ja nigdje nisam tako nesto ustvrdio.

Evo sta sam napisao ispod tog clanka: "Drug, dzaba tj je pisati...nece ljudi sebi da priznaju da su se kolektivno u.rali do iz vrata i sto je jos gore, vuce i mene dole k sebi, ni krivog ni duznog."

Jedino sto tvrdim jeste da je zemlja s.ebana do te mjere da ljudi masovno odlaze iz iste, ne iskljucivo radi finansijskih razloga i smatram to jednim velikim problemom koji bi se trebao tretirati sa mnogo vise ozbiljnosti.

Ja ne znam "Jesu li Tebi poznati osnovi pisane komunikacije"?....Ali ako se zakačiš za nečiji post/mišljenje uz konstataciju kao što je tvoja, logičan je zaključak da se slažeš i odobravaš to mišljenje, te dijeliš stav.
Uglavnom, nema potrebe da ne prozivaš po nekim drugim temama isfrustirano, (kao ona od Zoye, gdje vam pola Gige iskružio sliku sa interneta i postao :D) repliciraj ovdje slobodno.
dječak sa šibicama

#17322 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dječak sa šibicama »

lissics wrote:Image
Kad legnu vizne olaksice od nove godine, tabela ce eksplodirati.
SaraFina

#17323 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Od "viznih olakŠica" za Njemačku, ja sam u novousvojenim aktima pročitala da će se tražiti B1/B2 za SSS i zanate... A za VSS logično C1 minimum.

Tako da ne mislim da će tu biti baš nekih ekstra pozitivnih olakšica za odlazak ljudima.

Jedino što će se ove gužve po ambasadama umanjiti i čekanja.
dječak sa šibicama

#17324 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dječak sa šibicama »

Naravno, zato i cvjetaju kursevi njemackog jezika, i IT firme organizuju kurseve njemackog jezika, na sve strane se uci njemacki jezik.
SaraFina

#17325 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

dječak sa šibicama wrote:Naravno, zato i cvjetaju kursevi njemackog jezika, i IT firme organizuju kurseve njemackog jezika, na sve strane se uci njemacki jezik.

Pa ti misliš da se neće proovjerama stati u kraj i tim diplomama kurseva priloženih iz BiH, kao što se stalo u kraj i lažnim medicinskim tehničarima. Kupljenim za 200 km.
U Austriji evo afera sa diplomama na austrijskim kurs institutima koji su priznavali ove iz BiH... ... Lažnjaci.

međunarodnu organizovanu kriminalnu grupu koja je falsifikovala diplome i svjedočanstva njemačkog jezika, a pipci mafijaške hobotnice, kako je istaknuto, vode ka BiH.

Kako pišu austrijski mediji, istraga je počela 2014. godine nakon što je uočeno da jedan licencirani institut za učenje njemačkog jezika u bečkom okrugu Otakring izdaje neuobičajeno veliki broj diploma njemačkog jezika.

Nakon opsežne istrage, policija je dobila anonimnu dojavu iz Graca, a tom prilikom uhapšeni su jedan advokat i njegova supruga. Rezultat istrage je osamdesetak uhapšenih članova mafijaške grupe iz Austrije, BiH i Njemačke, od kojih je njih 25 označeno kao "mozak" cijele operacije, a među kojima su i dva austrijska državljana.

Među uhapšenima su pravnici, nastavnici, poštari i različiti posrednici. Zanimljiva je konstatacija jednog bečkog portala, koji je rekao da su nastavnici koji su fingirali ispite zatvarali ne samo oči, nego začepljali i uši, s obzirom na to da bi bilo nemoguće ne primijetiti da ispitanici ne znaju gotovo ni riječ njemačkog jezika.

Policija je sprovela akciju 9. marta ove godine u Klosterneuburgu, a rezultat je čak 8.000 podignutih optužnica za više od 600 počinjenih krivičnih djela.

Prve indicije dobili su pripadnici Službe za poslove sa strancima Austrije i Centra za azilante, koji su alarmirali istražne policijske organe da se pojavila organizovana manipulacija diplomama njemačkog jezika.

Kako je navedeno, medijskim objavama putem Facebook grupe iz BiH ljudima su reklamirani njemački sertifikati, a onda su žrtve, uglavnom migranti u Austriji, kojima je diploma iz njemačkog neophodan uslov za dobijanje boravišne dozvole u toj zemlji, a samim time i pristup socijalnim davanjima, stupali u kontakt s počiniocima. Za sertifikate su ljudi izdvajali između sto i 2.700 evra, a radi se uglavnom o falsifikatima poznatih njemačkih i međunarodnih instituta za učenje njemačkog jezika.

Policija je utvrdila da je među žrtvama ove prevare nekoliko hiljada migranata uglavnom iz Srbije, BiH, Hrvatske i Albanije, a mafija je za ove kriminalne aktivnosti inkasirala nekoliko miliona evra.

Nakon što je grupa pohapšena, istražni organi sada sprovode drugu veliku akciju, kako bi se ušlo u trag svim falsifikovanim diplomama.

Istaknuto je da među falsifikatima ima i veoma jeftinih kopija, pa do profesionalno urađenih diploma koje je nemoguće na prvi pogled razlikovati od pravih.

Takođe, mediji izvještavaju da činjenica da su počinioci godinama nesmetano mogli sprovoditi ove kriminalne aktivnosti ukazuje na sistemske propuste od strane nadležnih austrijskih službi.

Ambasada: I dalje imamo problem s lažnim sertifikatima

Njemačka ambasada u BiH i dalje ima problem s lažnim diplomama koje se prilažu uz dokumentaciju prilikom podnošenja zahtjeva, rečeno nam je u toj instituciji.

Kako su istakli, svaki zahtjev za dobijanje vize uz koji je priložena lažna diploma biće odbijen, a svakom za koga se utvrdi da je priložio takvu dokumentaciju će biti zabranjen ulazak u Njemačku na duži vremenski period.

"Prilaganje falsifikovane dokumentacije je protivzakonit čin s krivičnim posljedicama. Gete institut podnosi prijavu nadležnim organima protiv svake osobe koja koristi falsifikovane sertifikate te institucije. Gete institut će svakome ko priloži lažni sertifikat zabraniti polaganje ispita iz njemačkog jezika u vremenskom periodu od jedne godine", saopšteno je iz Ambasade.

Brojevi:

8.000 optužnica600 krivičnih djela2014. godine pokrenuta istraga2.700 koštali sertifikati 

Način prevare:

- Putem Facebook grupe iz BiH reklamiraju njemačke sertifikate

- Migranti stupaju u kontakt s prevarantima

- Žrtve plaćaju lažne sertifikate nekoliko hiljada evra

AUSTRIJA POLICIJA FALSIFIKATORI BIH

Last edited by SaraFina on 02/07/2019 12:08, edited 1 time in total.
Post Reply