Da u svakom slucaju danas je sigurno veca mada opet kazem gledajuci ovaj snimak da jos uvijek osim u rolama nije nesto iz cega se zdrav i prav covjek ne bi mogao izvuci.liaar wrote:Pa normalno da je nadošla, palo je bruku kiše od jutros. Inače nadođe kad padne kiša, ali računaj sad da se zbog jučerašnjeg otopljenja i snijeg istopio skoro pa sav, tako da je to duplo više vode nego inače.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- zateznistub
#17302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
What ever you say... 
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#17303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Džaba i da je između rola pola metra, kada je rijeka brza za razliku od njenog standarda. Bolan voda je jedna od najjačih, ako ne i najjača sila na svijetu. Voda oblikuje kamen, a da ne odnese čovjeka od 100 kg ?
- muha_sa
#17304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nisu se na planini izgubili pa da im trebaju spasiocihrasno38 wrote:
Nema to veze sa akcionim filmovima neko sa ekonomskim statusom zemlje u kojoj zivimo. helikopteri u svijetu su najosnovniji i sastavni dio svake spasilacke misije.
momci su se ugušili nakon par minuta i tu da je bila citava ekipa spasioca ništa ne bi pomogla
sad je sva prica suvišna--dva mlada života odoše
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#17305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dok jedni prozivaju gdje su ronioci, drugi prozivaju gdje su helikopteri. 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro izvinjavam se ali sve dok se tijela ne pronadju to je spasilacka misija ali eto ako ti je lakse nek se zove TRAGACKA.muha_sa wrote:nisu se na planini izgubili pa da im trebaju spasiocihrasno38 wrote:
Nema to veze sa akcionim filmovima neko sa ekonomskim statusom zemlje u kojoj zivimo. helikopteri u svijetu su najosnovniji i sastavni dio svake spasilacke misije.
momci su se ugušili nakon par minuta i tu da je bila citava ekipa spasioca ništa ne bi pomogla
sad je sva prica suvišna--dva mlada života odoše![]()
kad ce tjela nac pitanje je
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#17307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mogli su vala i brod kakav dovući sa reflektorima kao kod Batmanastetoskop wrote:Dok jedni prozivaju gdje su ronioci, drugi prozivaju gdje su helikopteri.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#17308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da su pustili ronioce, makar i svezane da traže u vodi, i tu postoji opasnost da i njih otkine voda, da i njih pojede Miljacka, onda bi bilo "što ste rizikovali još života".stetoskop wrote:Dok jedni prozivaju gdje su ronioci, drugi prozivaju gdje su helikopteri.
Da su pustili helikopter odmah u 3 ujutro kako neko gore navede, bilo bi "imate li imalo poštovanja prema ljudima koji tu žive, oni rade kako će oni spavati bla bla bla".
Mi smo đubrad kao ljudi ba, da nam neko sad da tonu zlata pitali bi može li još, što nije dao tonu i 100 kg. Džaba.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#17309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jesi oni ti prolio ulje na semaforu pa se razbise ?muha_sa wrote:...
- muha_sa
#17310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ništa cuo nisam---evo auta još u raskrsnici, tu je i policijskobitanga_sa_otesa wrote:jesi oni ti prolio ulje na semaforu pa se razbise ?muha_sa wrote:...
ovdje se divlja svakodnevno
- bitanga_sa_otesa
#17311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dobre prozore imasmuha_sa wrote: ništa cuo nisam
- O'zone
- Globalni moderator
#17312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
šipak...tvrd na ušimabitanga_sa_otesa wrote:dobre prozore imasmuha_sa wrote: ništa cuo nisam
- muha_sa
#17313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
crkle mi baterije a peMzija mala

- bitanga_sa_otesa
#17314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja imam ovu,ako moze poklanjam timuha_sa wrote:crkle mi baterije a peMzija mala![]()

- Logovan
#17315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://avaz.ba/vijesti/bih/331416/jedan ... evne-brane
- Miljacka kao rijeka nije opasna, ali su je ljudi u prošlosti pokušali ukrotiti pa su uradili vještačke preljevne brane, koje kriju brojne opasnosti. Kada je pokušano da se Miljacka ukroti, išlo se na to da upravo te brane uspore protok vode. Kada je to rađeno u prošlosti, nije vođeno računa da se stvaraju, takozvane rolne, koje rade vrtložno i u tom vertikalnom kretanju (unazad), nemoguće je da tijelo ispliva iz te rolne. To je tzv. linija vrenja, voda prvo potapa, pa izbaci tijelo i onda ga ponovo vrati u rolnu.
- Miljacka kao rijeka nije opasna, ali su je ljudi u prošlosti pokušali ukrotiti pa su uradili vještačke preljevne brane, koje kriju brojne opasnosti. Kada je pokušano da se Miljacka ukroti, išlo se na to da upravo te brane uspore protok vode. Kada je to rađeno u prošlosti, nije vođeno računa da se stvaraju, takozvane rolne, koje rade vrtložno i u tom vertikalnom kretanju (unazad), nemoguće je da tijelo ispliva iz te rolne. To je tzv. linija vrenja, voda prvo potapa, pa izbaci tijelo i onda ga ponovo vrati u rolnu.
- navedeni
#17316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jadna djeca..
-
made_in_sarajevo
#17317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
samo me zanima kako mislite da se helikopter spusti na takvu visinu da u ovakvoj Miljackoj vidi bilo sta,a u gradu smo. meni iznad firme tacno preleti svaki helikopter OS BiH u Rajlovcu, pa kad naleti nisko kuca se zatrese,a zamislite sad da se spusti na visinu 20-25 sprata kako bi to tutnjalo po gradu.
- thekupus
#17318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma dronovi su sasvim dovoljni za to, kamere imaju live feed (izravan prikaz) i u gradskim uslovima se može s jednog mjesta snimiti par kilometara rijeke. Nakon toga ide pomjeranje na sljedeću lokaciju. Naravno, to zavisi od obucenostibl pilota i kvalitete opreme. Mislim da naši posjeduju Phantome, koji nisu namijenjeni letu po kiši ili vjetru,ali postoje dronovi namjenski pravljeni za službe spašavanja, koji su malo skuplji u odnosu na par hiljada maraka za Phantome (od 10 000 pa naviše) i mogu letjeti po kiši i vjetru.
- DaysleepeR
#17319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da Miljacka nema kaskade u sred Sarajeva bi imali kanjon i svejedno bi onaj koji bi upao bio mrtav
ne mogu da vjerujem da sam pročitao na komentarima ispod članka da su "komunisti krivi jer su napravili role da se narod utapa"
kakvih umova ima među nama to nije normalno
i nemojte zvati kaskade rolama, rola je ono što se dešava sa vodom koja prolazi kaskadu kada je povišen vodostaj
ne mogu da vjerujem da sam pročitao na komentarima ispod članka da su "komunisti krivi jer su napravili role da se narod utapa"
i nemojte zvati kaskade rolama, rola je ono što se dešava sa vodom koja prolazi kaskadu kada je povišen vodostaj
- drug_profi
#17320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da nema kaskada, tek bi onda ove bujice bile nekontrolisane i nijedan most ili podzid ne bi bio bezbjedan.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sjeća li se iko podmornica iz miljackemali_milojica wrote:Mogli su vala i brod kakav dovući sa reflektorima kao kod Batmanastetoskop wrote:Dok jedni prozivaju gdje su ronioci, drugi prozivaju gdje su helikopteri.
-
shin
#17322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jutros na Alipašinom mostu (kod Vistafona), petnaestak likova u kombinezonima (ja mislim da su CZ). Uglavnom džepni bilijar na mostu, a Miljacka fura ispod, ja mislim da su tijela već u Neumu kako voda nosi.
- dobar osjecaj
#17323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neumu na Savi?shin wrote:Jutros na Alipašinom mostu (kod Vistafona), petnaestak likova u kombinezonima (ja mislim da su CZ). Uglavnom džepni bilijar na mostu, a Miljacka fura ispod, ja mislim da su tijela već u Neumu kako voda nosi.
- DaysleepeR
#17324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
klasika, ljudi misle da sve znaju, nemaju pojma gdje se Miljacka ulijeva i gdje dalje rijeka u koju se ulijeva završava
- agent_zero
#17325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tipični primjeri bolešnjakaDaysleepeR wrote:da Miljacka nema kaskade u sred Sarajeva bi imali kanjon i svejedno bi onaj koji bi upao bio mrtav