Kaligula I wrote:...ako išta odvede čovječanstvo u 3.S.R. to će biti ljudska SUJETA...možda ne ovaj put, ali nekada da...taština je u zdravim količinama pokretač života, ali je zato u nezdravim njegov kočničar...da nije taštine ne bi bilo ni civilizacijskoga napretka, ali, eto, da nije taštine ne bi bilo ni životne ludnice, što upravo potvrđuje sirijski rat...
...što se tiče sirijskog scnarija, komotno se može reći da je svijet u stanju mini 3.S.R...vjerujem da neće prerasti u nuklearni, jer je taj rat Amerima najmanje potreban...od toga nema ništa, jer oni mogu da vuku vrlo korisne poteze i preko ovih svojih poltrona...cilj je iscrpit, prije svega, Ruse, a usput Turke, Saudijce kojima duguju ogromne novce, kao što su dugovali i Libiji, Iran itd, a što opet ide u prilog Izraelu...
...ako Turci i Saudi, ipak, uđu u Siriju, onda bi to moglo prerasti u podjelu tipa ala Koreja...
Pogledaj samo ove nase forumske sujete a tek kako je na terenu, gdje gledas svaki dan gubitke svojih a mi u principu sa Sirijom imamo veze ko' sa Mozambikom.
Ko nije dozivio ne moze mu se prepricati. Sjecam se sebe u augustu 93' na Igmanu, onih najgorih dana za Sarajevo i BiH, taj bijes je nemjerljiv i neopisiv. Sjecam se misli o atomskoj i kako bih je sa slascu ispalio na svaki svjetski grad, kad idemo mi u ponor neka idu i svi ostali, ko ih jebe. Da sam imao priliku napravio bih to bez razmisljanja i s punim pravom iz mog ugla gledajuci. A ima ih metar kojima je to dugme dostupnije. Gubitak se tesko podnosi pogotovo kad vjerujes da si na strani koja je u pravu a u principu uvijek sve strane misle da su oni u pravu.