Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#17301 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:
US also urges Turkey to cease artillery fire against YPG!
https://twitter.com/Conflicts/status/698606379066662912
BREAKING: Turkish PM says he raised #YPG issue during his conversation with Joe Biden, says he understands #Turkey's concerns
idem
Rekao je da razumije, 'ali da se ne slaze'! :D

Isto je rekao glasnogovornik Kirby prije par dana!

Mislim, milion puta su ponovili da se ne slazu sa Turcima...
vivaldi

#17302 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

General War wrote:
vivaldi wrote:nego zna li ko sto suti iran?
Mozda su (kasno) shvatili da je sutnja bolja od provokacija.
smrt cionistima i prijetnje americi su im uzrecica odavno, i to bez ikakvog povoda, ali sada se stvarno radi o njihovom interesu
Kikibombona

#17303 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

vivaldi wrote: ne znam, treba li i oni podici ulog, kad vec svi zveckaju i prijete mogu se i oni oglasiti pogotovo zbog cinjenice da su oni najzainteresovanija strana u siriji
Oglasavaju se stalno, samo sto ne pratis ili sto ne prenose mediji koje pratis! :D

Njima odgovara ovakav razvoj situacije. U Siriju su poslali hiljade dobrovoljaca koji odradjuju na kopnu i imaju Ruse koji satrase iz zraka.

Turci su najvise nervozni. Erdogan je pregazen na medjunarodnom planu. Gubi na svim forntovima. Ne zeli izgubiti i u Siriji. Zbog toga je tako nervozan i ostar u nastupima. Kurdi se nezaustavljivo sire i poklapaju cijeli sjever Sirije, puna im drzava izbjeglica, prca ih Rusija i Iran itd itd.

Turci su trenutno najopasniji zato sto su izgubili razum. Previse su poraza dozivjeli. Ne bi me sada od njih nista iznenadilo, mada ako krenu sami, bez Amerike, mogli bi dobro najebati.
Kaligula I

#17304 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

http://www.milliyet.com.tr/basbakan-ang ... efault.htm

..eto Kiki, YPG svrstan u teroriste...u izboru između Turaka i Kurda, Ameri će se sigurno priklonit Turcima...bolje i vrabac u ruci, nego golub na grani...
vivaldi

#17305 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

Kikibombona wrote:Oglasavaju se stalno, samo sto ne pratis ili sto ne prenose mediji koje pratis!
aha, moguce..mislim uglavnom pratim iste medije, pa po njima i ocjenjujem. na njima je prije bilo vise irana nego ovih dana, al eto moguce je da mi je dosta promkalo
General War

#17306 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

vivaldi wrote:
General War wrote:
vivaldi wrote:nego zna li ko sto suti iran?
Mozda su (kasno) shvatili da je sutnja bolja od provokacija.
smrt cionistima i prijetnje americi su im uzrecica odavno, i to bez ikakvog povoda, ali sada se stvarno radi o njihovom interesu
...povecali su ulog provocirajuci saudijce, emiracane...to je neka novost.
Challenger__

#17307 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- izvori iz Sirije (kurdski/provladini) tvrde da je turska artiljerija djelovala i po Kurdima i po pozicijama SAA na sjeveru Latakije.
Kikibombona

#17308 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

vivaldi wrote:
Kikibombona wrote:Oglasavaju se stalno, samo sto ne pratis ili sto ne prenose mediji koje pratis!
aha, moguce..mislim uglavnom pratim iste medije, pa po njima i ocjenjujem. na njima je prije bilo vise irana nego ovih dana, al eto moguce je da mi je dosta promkalo
Ovima nista ne promice, samo pazi da te neki sija ne zaskoci! :mrgreen:

http://bosnian.sahartv.ir/

Kaligula

Ne gubi vrijeme na turske medije!
Challenger__

#17309 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Isto je rekao glasnogovornik Kirby prije par dana!
Mislim, milion puta su ponovili da se ne slazu sa Turcima...
Ne budi naivan. Pozicija USA i Ankare prema Damasku je IDENTIČNA. Priča oko Kurda je irelevatna dimna zavjesa koja skriva suštinu: USA i Ankara su na istim pozicijama u Siriji.
Kikibombona

#17310 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:- izvori iz Sirije (kurdski/provladini) tvrde da je turska artiljerija djelovala i po Kurdima i po pozicijama SAA na sjeveru Latakije.
Je li Asad zastitio sebe?

Ili je spreman samo Kurde stititi!? :lol:

Ka'e, trebaju Kurdi Asada uzeti kao zastitnika, a po njemu rokaju Turci i Izraelci, bez da prstom mrdne. Al eto, zastitio bi Kurde koje organski ne moze smisliti! :D

Image

:D
DuckZz

#17311 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

:D

Image
Krokodajl

#17312 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Gdje ovo ?
-----------------------
https://www.reddit.com/r/syriancivilwar ... ria_brief/

Ovo bih preporučio svima, svaki dan objavljuju rezime dana, dva redditora oba neutralna (mada poutchika naginje prema SAA ali je objektivan u izvještavanju), ovde i sam pokupim većinu stvari koje se dese tokom dana.
Last edited by Krokodajl on 14/02/2016 00:57, edited 2 times in total.
fosna2014

#17313 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

#Aleppo: Russian (#RuAF) aircraft bombing Al-Bab and its outskirts in E. Aleppo countryside. #Sy #Russia
Kaligula I

#17314 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

...po nekim twiterašima Ameri opominju Turke da se suzdrže granatiranja Kurda...postoji li mogućnost da se Erdo oteo s lanca Obami?...ako je tako on je onda zapjenio baš do bjesnila...ako je izgubio kontrolu nad situacijom, onda ne bi iznenadilo da ga likvidiraju njegovi...
Co0l

#17315 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Ma stavio Patak zastavu sirijske revolucije na sliku sa pesmergama :-D
fosna2014

#17316 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Kaligula I wrote:...po nekim twiterašima Ameri opominju Turke da se suzdrže granatiranja Kurda...postoji li mogućnost da se Erdo oteo s lanca Obami?...ako je tako on je onda zapjenio baš do bjesnila...ako je izgubio kontrolu nad situacijom, onda ne bi iznenadilo da ga likvidiraju njegovi...
Ukoliko vojni vrh procjeni da ide predaleko, onda se to vrlo brzo rijesava pucem.
Krokodajl

#17317 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Co0l wrote:Ma stavio Patak zastavu sirijske revolucije na sliku sa pesmergama :-D
Da su peshmerge imali bi na sebi najmanje na pet mjesta zastave Kurdistana :D :D :D
Co0l

#17318 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Krokodajl wrote:
Co0l wrote:Ma stavio Patak zastavu sirijske revolucije na sliku sa pesmergama :-D
Da su peshmerge imali bi na sebi najmanje na pet mjesta zastave Kurdistana :D :D :D
Ovo su komandosi,zele bili amomimni :D
Grean

#17319 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Kaligula I wrote:...ako išta odvede čovječanstvo u 3.S.R. to će biti ljudska SUJETA...možda ne ovaj put, ali nekada da...taština je u zdravim količinama pokretač života, ali je zato u nezdravim njegov kočničar...da nije taštine ne bi bilo ni civilizacijskoga napretka, ali, eto, da nije taštine ne bi bilo ni životne ludnice, što upravo potvrđuje sirijski rat...

...što se tiče sirijskog scnarija, komotno se može reći da je svijet u stanju mini 3.S.R...vjerujem da neće prerasti u nuklearni, jer je taj rat Amerima najmanje potreban...od toga nema ništa, jer oni mogu da vuku vrlo korisne poteze i preko ovih svojih poltrona...cilj je iscrpit, prije svega, Ruse, a usput Turke, Saudijce kojima duguju ogromne novce, kao što su dugovali i Libiji, Iran itd, a što opet ide u prilog Izraelu...

...ako Turci i Saudi, ipak, uđu u Siriju, onda bi to moglo prerasti u podjelu tipa ala Koreja...
Pogledaj samo ove nase forumske sujete a tek kako je na terenu, gdje gledas svaki dan gubitke svojih a mi u principu sa Sirijom imamo veze ko' sa Mozambikom.

Ko nije dozivio ne moze mu se prepricati. Sjecam se sebe u augustu 93' na Igmanu, onih najgorih dana za Sarajevo i BiH, taj bijes je nemjerljiv i neopisiv. Sjecam se misli o atomskoj i kako bih je sa slascu ispalio na svaki svjetski grad, kad idemo mi u ponor neka idu i svi ostali, ko ih jebe. Da sam imao priliku napravio bih to bez razmisljanja i s punim pravom iz mog ugla gledajuci. A ima ih metar kojima je to dugme dostupnije. Gubitak se tesko podnosi pogotovo kad vjerujes da si na strani koja je u pravu a u principu uvijek sve strane misle da su oni u pravu.
DuckZz

#17320 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Jesi siguran ?
Co0l

#17321 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

DuckZz wrote:
Jesi siguran ?
Jesam,jedno 50% :D
General War

#17322 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Challenger__ wrote:- prema Daily Sabahu, USA pozivaju YPG "da ne koristi konfuznu situaciju za napredak na sjeveru Alepa":
#BREAKING US urges YPG not to take advantage of a confused situation by seizing new territory in Northern Aleppo: US State Department
:lol:

E moj Kiki, ko ima ovakve "saveznike" tom ne trebaju neprijatelji.
:lol:

Why Are Russian Engineers Working at an Islamic State-Controlled Gas Plant in Syria?
Moscow says it's at war with the jihadist group -- but both sides aren't opposed to cutting economic deals amid the bloodshed.
bogoljub

#17323 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

Image
Kikibombona

#17324 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

We have urged Syrian Kurdish & other forces affiliated with YPG not to take advantage of a confused situation by seizing new territory. 2/5

We have also seen reports of artillery fire from the Turkish side of the border and we have urged Turkey to cease such fires. 3/5

Brett McGurk, prvi covjek 'americke koalicije' za borbu protiv ISILa u Siriji i Iraku!

:D :D
Kaligula I

#17325 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1096607

...Ameri na mukama...Erdo testira Amerikance na vrlo perfidan način...em pomaže svojima, em pritišće kauboje da se opredjele za ili protiv...izgleda da ni Amere više niko ni zašto yebe...tu svak radi po svome...što bi rekao pjesnik Đuro Jakšić: "Tu se ne zna koje kome rod, ko kome pi.da materina, a kome qurac moj"...ovaj BI je zaslužio jedan temeljan reset...sto posto 'poludio', kao i moj računar neki dan...
Locked