Republika Turska

Post Reply
Mohamad Sissoko

#17301 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

Na slici je ovjekovjecen transfer europskih vrijednosti.Aplikacija uspjela?
kamen spoticanja

#17302 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

arzuhal wrote:Turskoj bi sada mogao biti otežan put ka članstvu u EU... :sad:

Image
A i nasi sekularisti nece blagonaklono gledat na ovo pucanje u koljeno
Alfaromeo

#17303 Re: Republika Turska

Post by Alfaromeo »

A zasto bi Turci bili pametniji od nas
It_is_a_Leclerc

#17304 Re: Republika Turska

Post by It_is_a_Leclerc »

Mhm. Dočim su turski navijači u Lyon došli da pojedu kroasan, popiju kakao i da pjevaju - U svijetu ima jedno carstvo. :lol: Većih huligana i bagre od turskih navijača nema na kugli zemaljskoj, tako da ne vjerujem da uopšte želite ulaziti u tu raspravu.

Kako rekoh - narod azijskih shvatanja, koji sebi traži sultana, potpuno nepripremljeni za evropske vrijednosti tolerancije, ravnopravnosti, poštivanja manjinskih i ostalih ljudskih prava. Neka im je sretno.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17305 Re: Republika Turska

Post by pici »

Turci proslavili rezultate referenduma i u Sarajevu

Image

TTOOOOOOOOOOO RUKA RUCI SVI SMO TURCI!!!

erdo diko nasha!!!
Mohamad Sissoko

#17306 Re: Republika Turska

"azijska shvatanja" protiv "europskih vrijednosti"
Epska bitka :lol:
Jaoooo
Drvosjeca iz Dejcica

#17307 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

It_is_a_Leclerc wrote:Mhm. Dočim su turski navijači u Lyon došli da pojedu kroasan, popiju kakao i da pjevaju - U svijetu ima jedno carstvo. :lol: Većih huligana i bagre od turskih navijača nema na kugli zemaljskoj, tako da ne vjerujem da uopšte želite ulaziti u tu raspravu.

Kako rekoh - narod azijskih shvatanja, koji sebi traži sultana, potpuno nepripremljeni za evropske vrijednosti tolerancije, ravnopravnosti, poštivanja manjinskih i ostalih ljudskih prava. Neka im je sretno.
Ma stoka su ti turski huligani, čak i djecu vode sa sobom da bi svoje guzice zaštitili. A vjerujem da je mala bila i oteta te je nadrogirana i silom dovedena u Lyon, muslošima ne treba vjerovati, je li tako đenerale? A kada bi ta francuska policija istražila ta mala sa slike je u stvari srpkinja oteta prije 500 i nešto godina. :oops:

Evropa je sve samo ne tolerantna, ravnopravna, tome nas uče dva svjetska rata i dva genocida, dokumentovana i presuđena. Treba li dalje?
madner

#17308 Re: Republika Turska

Post by madner »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
madner wrote:
Valjas kao i obicno gluposti.
Turska ekonomija zavisi od stranih investicija, ne od mnogih faktora.
Stranih investicija nema jer nema pravne drzave.

To sto nisi u stanju ni jedan argument iznjeti nego pokusavas sa ovim doskocicama bez ikakve sustine nije za pohvalu.
A je li to pisalo u Avazu ili Oslobođenju ili je ovo napisano samo tvoja pusta želja? :mrgreen: Strane investicije su jedan segment i ekonomski rast ili pad ne zavisi samo od njih a ti potraži šta još utiče na ekonomski rast ili ne piši gluposti. Nego ne reće ništa o tom ratu argumentovano već sis amo preskočio. :mrgreen:
Economistu, samo treba citati. Turska je takozvani beta market, tako da su za njih strane investicije zaista kljucne a ne jedan segment. Ti potrazi sta to znaci i kakva je uloga Turske centralne banke, nakon toga dodji pa se izvini.

Zar treba specificirati? Nece ratovati sa NATO saveznicima, dakle potez Sirija - Iran.
Mohamad Sissoko

#17309 Re: Republika Turska

Svi koji su protiv "azijskih shvatanja" i za "europske vrijednosti" nek dignu tri prsta. :mrgreen:
Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#17310 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

It_is_a_Leclerc wrote:
a kao do sada su bili bolji i „evropskiji"
Drvosjeca iz Dejcica

#17311 Re: Republika Turska

Mohamad Sissoko wrote:Svi koji su protiv "azijskih shvatanja" i za "europske vrijednosti" nek dignu tri prsta. :mrgreen:
Image
To je ta ekipa koja viri ispod đeneralovog šinjela, voli vaziti i kriti se iza "evropskih i europskih vrijednosti", "kršćanske tradicije", demokratije, ljudskih prava...itd. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 16/04/2017 22:06, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#17312 Re: Republika Turska

It_is_a_Leclerc wrote:Mhm. Dočim su turski navijači u Lyon došli da pojedu kroasan, popiju kakao i da pjevaju - U svijetu ima jedno carstvo. :lol: Većih huligana i bagre od turskih navijača nema na kugli zemaljskoj, tako da ne vjerujem da uopšte želite ulaziti u tu raspravu.

Ma stoka su ti turski huligani, čak i djecu vode sa sobom da bi svoje guzice zaštitili. A vjerujem da je mala bila i oteta te je nadrogirana i silom dovedena u Lyon, muslošima ne treba vjerovati, je li tako đenerale? A kada bi ta francuska policija istražila ta mala sa slike je u stvari srpkinja oteta prije 500 i nešto godina. :oops:

Evropa je sve samo ne tolerantna, ravnopravna, tome nas uče dva svjetska rata i dva genocida, dokumentovana i presuđena. Treba li dalje?
Ovo prvo su gluposti. Ne bih to ni komentirao.

Ako Evropa nije tolerantna i ravnopravna, i ako nije mjesto dobrog života, visokog standarda, praktično centar civilizacije, zašto, kog Boga, svi ti Turci dolaze da žive i rade u tu - neravnopravnu, netolerantnu Evropu ? Zašto ? Eto ih tamo, u ljepotama Erdoganistana.

A što se Turske i tolerancije tiče, najbolje je pitati genocidom umalo izbrisani armenski narod.
It_is_a_Leclerc

#17313 Re: Republika Turska

japin_mutapi wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ne, ali se vjerovalo da ih je stogodišnji kulturni, ekonomski, civilizacijski procvat u okrilju sekularizma malo pripremio i promijenio. Sultanizacija kaže da nije.
Drvosjeca iz Dejcica

#17314 Re: Republika Turska

It_is_a_Leclerc wrote:

Ovo prvo su gluposti. Ne bih to ni komentirao.

Ako Evropa nije tolerantna i ravnopravna, i ako nije mjesto dobrog života, visokog standarda, praktično centar civilizacije, zašto, kog Boga, svi ti Turci dolaze da žive i rade u tu - neravnopravnu, netolerantnu Evropu ? Zašto ? Eto ih tamo, u ljepotama Erdoganistana.

A što se Turske i tolerancije tiče, najbolje je pitati genocidom umalo izbrisani armenski narod.
Pa Evropa je gotovo izbrisala dva naroda genocidom tako da ti to nije nikakva argument. "Genocid" bez sudske presude nije genocid.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 16/04/2017 22:08, edited 1 time in total.
drunken tiger

#17315 Re: Republika Turska

Post by drunken tiger »

Mohamad Sissoko wrote:Svi koji su protiv "azijskih shvatanja" i za "europske vrijednosti" nek dignu tri prsta. :mrgreen:
Image
A šta ti sve koji ne odobravaju diktaturu u Turskoj, koji se ne slažu sa zvaničnom politikom Bošnjaka stavljaš u isti koš s četnicima? To ona ako nisi s nama onda si protiv nas? Svi moramo isto misliti je li ? Ova slika i tvoj komentar na nju je uvreda za sve žrtve agresije na BiH.
Bodkin

#17316 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Jesu domaci islamisti svrsili na rezultate referenduma :D
Better Man

#17317 Re: Republika Turska

Post by Better Man »

Erdogan je pobjedio, ali vrlo tijesno i mislim da ne može biti zadovoljan rezultatom referenduma, jer je očekivao znatno ubjedljiviju pobjedu. Ono što je najvažnije, veliki urbani centri su rekli ne njegovoj uspostavi apsolutizma, diktature i terora. Čovjek jednostavno želi da on bude taj koji će kazati šta valja, a šta ne i da može ubijati ljude za krivu riječ. Sve sam više ubjeđen da je prošlogodišnji pokušaj vojnog udara u Turskoj u stvari Erdoganovo djelo kako bi dao sebi za pravo da napravi ovakav referendum i poveća svoje ovlasti. Ne bi me čudilo da nije bilo i malo izbornog inžinjeringa i da ova pobjeda nije regularna. Daleko mu kuća od moje. Ljudi koji žele da gaze ljudska prava i da budu novi Staljini, Hitleri itd trebaju biti izolovani od normalnog svijeta i staviti im jasno do znanja da nisu nigdje dobrodošli, pa ni u BiH.
It_is_a_Leclerc

#17318 Re: Republika Turska

Prosječni srpski nacionalist - "Srebrenica nije genocid. Presude ad hoc suda i mali broj ubijenih. A i žene su pustili"
Prosječni turkofilni Bošnjaci - "Genocid nad Armenima nije genocid jer nema presude".

Vidite. Sve je relativno. Samo je negiranje zločina, gaženje žrtava i servilnost vlastitom neznanju konstanta balkanskih nacionalizama.
Drvosjeca iz Dejcica

#17319 Re: Republika Turska

It_is_a_Leclerc wrote:Prosječni srpski nacionalist - "Srebrenica nije genocid. Presude ad hoc suda i mali broj ubijenih. A i žene su pustili"
Prosječni turkofilni Bošnjaci - "Genocid nad Armenima nije genocid jer nema presude".

Vidite. Sve je relativno. Samo je negiranje zločina, gaženje žrtava i servilnost vlastitom neznanju konstanta balkanskih nacionalizama.
Jebe se meni za Armeniju kao i Armenima za Bosnu, pusti se te lažne demagogije. Zločini nad Armenima zapadu služe za nabijanje kompleksa Turskoj a ponajmanje za iskazivanje pijeteta prema stvarnim armenskim žrtvama.
Fudo387

#17320 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

japin_mutapi wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Prilicno solidan ekonomski napredak stvorio je preduslove za korak naprijed, no, izgleda to njih ne zanima.
Nista, sami sebi izabrali, sami ce snositi i posljedice. Ne znam ni jedan pozitivan pokusaj pravljenja monarhije u modernom dobu. Do sad su skoro svi zavrsili sa jal nekim proljecima, jal stranim intervencijama.
Mozda njima i upali pa ih krene, haj mu znaj vise sta je dobro.
megaman4

#17321 Re: Republika Turska

Post by megaman4 »

Better Man wrote:Erdogan je pobjedio, ali vrlo tijesno i mislim da ne može biti zadovoljan rezultatom referenduma, jer je očekivao znatno ubjedljiviju pobjedu. Ono što je najvažnije, veliki urbani centri su rekli ne njegovoj uspostavi apsolutizma, diktature i terora. Čovjek jednostavno želi da on bude taj koji će kazati šta valja, a šta ne i da može ubijati ljude za krivu riječ. Sve sam više ubjeđen da je prošlogodišnji pokušaj vojnog udara u Turskoj u stvari Erdoganovo djelo kako bi dao sebi za pravo da napravi ovakav referendum i poveća svoje ovlasti. Ne bi me čudilo da nije bilo i malo izbornog inžinjeringa i da ova pobjeda nije regularna. Daleko mu kuća od moje. Ljudi koji žele da gaze ljudska prava i da budu novi Staljini, Hitleri itd trebaju biti izolovani od normalnog svijeta i staviti im jasno do znanja da nisu nigdje dobrodošli, pa ni u BiH.
:thumbup:

Što se Bosne i Hercegovine tiče, najplodonosnije njeno doba je bilo u vrijeme srednjeg vijeka i u vrijeme socijalizma i nikada se više neće to vrijeme ponoviti, jer imamo političare koji svršavaju na Erdogana kao što je debil Riđobradi, umjesto da BiH vrate na nivo iz 1991. godine, kada je još koliko-toliko bilo normalno vrijeme, sa kakvom-takvom stabilnom ekonomijom, jebla ih Turska. :evil: Daleko im kuća bila od Bosne i Hercegovine...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#17322 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

:shock:
It_is_a_Leclerc wrote: Ne, ali se vjerovalo da ih je stogodišnji kulturni, ekonomski, civilizacijski procvat u okrilju sekularizma malo pripremio i promijenio. Sultanizacija kaže da nije.
nisu dozivjeli kulturni i civilizacijski procvat sa sekularizmom upravo suprotno
islam je potisnut iz javnog zivota i zamijenjen rigidnim nacionalizmom, progonom nacionalnih i vjerskih manjina, aprthejdom, diskriminacijom, nasilnom asimilacijom, opstom fasistoizacijom drustva, mrznjom

progoni krscana su se desavali desetljecima nakon armenskog genocida, ataturkova turska je krscane svela sa 25% pocetkom 20-tog stoljeca na manje od 1%

sve je pocelo mladoturskom revolucijom 1908god
ova i ovakva turska i jeste naslijedje kemalista i njima ima zahvaliti

mladoturski revolucionari i kemalisti posle su nacionalizam shvatili kao pravi pravcati evropljani i tako su se i ponasali
Drvosjeca iz Dejcica

#17323 Re: Republika Turska

megaman4 wrote:
Better Man wrote:Erdogan je pobjedio, ali vrlo tijesno i mislim da ne može biti zadovoljan rezultatom referenduma, jer je očekivao znatno ubjedljiviju pobjedu. Ono što je najvažnije, veliki urbani centri su rekli ne njegovoj uspostavi apsolutizma, diktature i terora. Čovjek jednostavno želi da on bude taj koji će kazati šta valja, a šta ne i da može ubijati ljude za krivu riječ. Sve sam više ubjeđen da je prošlogodišnji pokušaj vojnog udara u Turskoj u stvari Erdoganovo djelo kako bi dao sebi za pravo da napravi ovakav referendum i poveća svoje ovlasti. Ne bi me čudilo da nije bilo i malo izbornog inžinjeringa i da ova pobjeda nije regularna. Daleko mu kuća od moje. Ljudi koji žele da gaze ljudska prava i da budu novi Staljini, Hitleri itd trebaju biti izolovani od normalnog svijeta i staviti im jasno do znanja da nisu nigdje dobrodošli, pa ni u BiH.

Što se Bosne i Hercegovine tiče, najplodonosnije njeno doba je bilo u vrijeme srednjeg vijeka i u vrijeme socijalizma i nikada se više neće to vrijeme ponoviti, jer imamo političare koji svršavaju na Erdogana kao što je debil Riđobradi, umjesto da BiH vrate na nivo iz 1991. godine, kada je još koliko-toliko bilo normalno vrijeme, sa kakvom-takvom stabilnom ekonomijom, jebla ih Turska. :evil: Daleko im kuća bila od Bosne i Hercegovine...
Iskreno jebe se i meni za Erdoganom i rekao sam 100 puta da on nije Turska. Sa druge strane legitimno je svršavati i na Erdogana, možda čak bolje nego na Vučka ili Kolindu. :oops:
Fudo387

#17324 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

megaman4 wrote:

Genijalna ideja, vratiti se na nivo iz 1991.
Kako?
Quaresma

#17325 Re: Republika Turska

Post by Quaresma »

megaman4 wrote:

čekaj, vrijeme socijalizma, koje je to tačno period?
Post Reply