Ja koliko se sjecam... najveca kritika za tu barselonu je da nemaju plan B... Lahko je male ekipe, ali kada naleti na Atletico, Chelsea, Inter... uvijek je bio donji.zomri wrote:Pepove ekipe u globalu to mogu. To što ti navodiš su izolovani primjeri gdje mu to nije pošlo za rukom, ali generalno gledano njegov pozicioni fudbal u stanju je razmontirati te male ekipe.
Od engleskih ekipa to je mogao u dobroj mjeri Sir Alex i Mourinho u nešto manjoj. Klopp je daleko iza ove dvojice po dostupnim informacijama.
Ja mislim da je najveci Kloppov problem sto mu ekipe ne mogu da izdrze isti tempo cijeli mec... Nema ekipu da kontrolira utakmicu u sredini tehnikom, vec dosta toga se svodi na pres igru i zbog toga ako ne pogode brzo obicno gube mec... ili kada vode i padnu, ne mogu da privedu tekmu kraju. Koliko puta je prosle sezone probio bunker, Liverpool zabije i onda do kraja ili izgube ili drugi izjednace... nekako sve izgleda kao da se igra srcem, a malo glavom, mada je strasan takticar i to je pokazao...