Sljedeći koji krene na moskvu će moći na biciklu da je zauzme, ovu rujansku vojsku Zelenski svaki dan dobro ispršće
Ukrajina
- Gandalf
#172776 Re: Ukrajina
Sljedeći koji krene na moskvu će moći na biciklu da je zauzme, ovu rujansku vojsku Zelenski svaki dan dobro ispršće
- madner
#172777 Re: Ukrajina
Izmisljas, sve sto sam rekao je bilo tacno ali nisam spominjao vrijeme.GandalfSivi wrote: ↑25/06/2023 13:43Fulio si vrijeme, aktere, mjesto i rezultat.madner wrote: ↑25/06/2023 12:10
Poenta je da nisu htjeli dizati revoluciju, njihova ideja je bila da ce Puding da se javi i kaze da su zahtjevi opravdani.
Poenta je bila da je sansa za uspjeh mala jer su poceli u Rostovu a ne u Moskvi.
Nego da se prvo dogovoris sta ti je kritika, ovako mjenjas stavove iz posta u post.
Nista od toga samo po sebi nije problem, jer smo svi nagadjali, ali ti nekako sam sebe uvjeris da si od pocetka bio u pravu i das si peticu.
Nije ovo ni kritika, samo mi smjesno posmatrati…
Prvo si rekao da se nisam javljao, sada da sam fulio da li je to zadnja verzija?
Nemam ja sta sebi davati petice to jeste poenta drugih liga. Ti nisu u stanju sastaviti postenu argumentaciju bez da koristis neku od dobro poznatih laznih argumentacija. Tebi to zvuci dobro, u ovom slucaju si namjerno iskrivio sto sam rekao, ali ne mozes uci u ozbiljnu diskusiju.
Minimum bi bio shvatiti sta drugi kaze pa naci kontru, no ne ide ti.
- SanskiBiser
#172778 Re: Ukrajina
https://t.me/sytosokrata/831
Frostbite Kingmaker
Ako zbrišemo pjenu koja se poput devetog vala digla oko oružane pobune velikog oligarha i vojnog zapovjednika Prigožina, onda u krajnjoj liniji vidimo svu dubinu razgradnje Putinovog režima do dna. Čak i ako uskoro narodni slavodobitnik Prigožin bude eliminiran zbog 24. lipnja, to nikako neće oživjeti Putina od političke smrti. Masama je jasno dokazano da tijelo koje sjedi u Kremlju nema podršku snaga sigurnosti; lišeni imuniteta, podložni svim manjim smetnjama i u pravo vrijeme bit će rado prebačeni u Haag na klanje.
No to je samo dio otkrivenih tajni, od kojih je glavna ta da je vertikala pala. Naredbe centra zamijenjene su erom osobnih dogovora u ručnom načinu rada. Pozicije Kremlja toliko su slabe da je Prigožinova pobuna postala genetski nasljednik Kornilova i Državnog odbora za izvanredna stanja - posljednja zvona prije klizanja u nekontrolirani kaos. Pokušaji da se kriminalni autoritet predstavi kao "dekabrista" upečatljiva su nesposobnost i samozavaravanje. Prigožin nema nikakve veze s patriotizmom, moralom, visokim idealima, on je žestoki mrtvački crv koji pohlepno proždire meso mrtve Rusije. Njegov jedini cilj je ugrabiti deblje komade i u tome je uspješan.
Prema dogovoru, oprostite, teškom konsenzusu Putin-Dyumin, fašistički bankrotirani oligarh dobio je fantastičan jackpot. Još jučer Prigožin nije znao gdje bi mogao skupiti novac da plati svoje bitange, jer je Šojgu blokirao dotok proračunskog novca strukturama Concordea, a sada u svojim kandžama drži gotovo pola ruskog proračuna. Prigožin je smeće, ali nije budala, jer je uspio staviti pod kontrolu proračun Ministarstva obrane RF od 143 milijarde dolara. Njegovo stvorenje - guverner Tule Dyumin - ulazi u ured na Frunzenskaya nasipu s pogledom na Kremlj. Štoviše, Prigožin je zahtijevao da mu se pod kontrolu prebace svi proračunski tokovi "graditelja tisućljeća" Husnulina, koji je naveden kao suučesnik u bezbožnoj pljački Donbasa.
Ta će sredstva postati predizborni fond Djumina, koji je čak umoran od formalnog klanjanja pred otpadom kakav je postao Putin. Prigozhin vješto i pažljivo kleše novog kralja, jer iza sebe ima kolosalno afričko iskustvo.
Kao rezultat pobune, vlasnik Wagnera nije samo uveo princip "prvog među jednakima" u Rusiji, nametnuo svoju viziju reda, već je odredio i vlastiti feud. Sada uključuje regije Rostov, Voronjež, Lipeck, Tula, Belgorod, Orel, Bryansk i Kursk. Bolje je da federalci ne idu tamo. Putinu su dodijeljene kraljevske zone u radijusu od 200 km od Moskve i Sankt Peterburga s majstorovog ramena. Tako je Rusiju raskomadao ne podmukli NATO, već promrzla ranjena životinja. Neka budale i dalje vjeruju vanjskom neprijatelju, jer skrivanje iza njih je zgodnije za rušenje zemlje.
Ako netko misli da je smijenjeni ministar Šojgu u gubitku, onda to uopće nije tako. U javnosti Prigožin mokri Tuvanca kao u cirkusu, u praksi je sve u poslu. Šojgu će, kao štićenik Kine, stati na čelo sibirskog federalnog ulusa i tako Pekingu osigurati kontrolu nad strateškim rezervama ruskih sirovina. Čak i pod predsjednikom Dyuminom, on će zadržati svoj položaj. Kako kažu, ništa osobno, samo poslovno.
Kod Kadirovljeve mafije stvari su puno gore, igrali su se velike politike i bit će žestoko kažnjeni. Akhmat borci se već izbacuju iz slavenskih područja natrag u Čečeniju. Zasad bez krvi... Iako se nakon iluzorne pobune krug interesa za pravi građanski rat znatno proširio. Deseci generala urušene vertikale razumjeli su jednostavnu mehaniku oružanog bogaćenja. Općenito, ovdje je kuhar ološ širom otvorio prozor u pakao.
Sudeći po općem raspoloženju, Potemkinovo selo podrške Putinu palo je u zaborav. Okupatorska vojska izgubila je i minimum motiva da gine za ruševine na tuđem teritoriju. Puno je zanimljivije vratiti "pravdu" unutar Rusije, uništavajući proklete birokrate koji su namjerno bacali vojnike na klanje. Prigožin neće lagati!
![]()
-
lajkujMe
- Gandalf
#172780 Re: Ukrajina
To će značiti dolazak avijacije za Ukrajinu, još jedan Čwrnobil ne smije se dozvoliti
- studeni76
- GAU8
-
toska
#172783 Re: Ukrajina
JoseMujica wrote: ↑25/06/2023 17:08
Dok pesimista vidi razvaljenu cestu, optimista vidi tender u koji se može ugraditi
- ultima_palabra
#172784 Re: Ukrajina
Slazem se sa svim, ovo je prikazalo Putina pred cijelim svijetom kao slabica koji ne vlada situacijom, a to u Rusiji ne ide. Otkrivene su karte i fakticki je otvoren konkurs za novog Putina. To Prigozin sa svim prtljagom koji ima nije nikako mogao biti, ali je odigrao svoju ulogu za nekoga. Nakon Kornilovljevog puca doslo je do prave revolucije u roku od 2-3 mjeseca.OvakoNeIde wrote: ↑25/06/2023 16:59 Svaki rezim, kakav god on bio, i ne samo rezim, ima svoje centre moci a eksponirani lideri nisu tu nikada samostalni niti mogu biti apsolutni.
Pogresno je smatrati da Putin posjeduje neku apsolutnu moc. Da bi bio to sto jeste mora imati ogromu podrsku.
Naravno, logicni koraci nakon sto se ustolicis negdje, da tu podrsku dalje osiguravas, siris, produbljujes, i da se nastojis rijesiti konkurencije na ovaj ili na onaj nacin.
Sam lider je samo vrh piramide moci, a svaki nizi nivo ima svoje piramide kojima je on vrh.
U svakoj organizaciji u kojoj postoji kriticna masa se stvaraju kruzoci sa razlicitim ciljevima a koje samo objedinjuje trenutni poredak, mada mogu biti i totalno suprotni jedni drugima. (Za primjer uzeti stranke i partije kod nas i one koje se radjaju iz njih samih)
Neki kruzoci (ili interesne sfere) su jaci, neki slabiji i naravno da tu postoje rivalstva i nastojanja da na vrhu piramide bude neko ko ce igrati bas njihovu igru.
Primjera radi, agresija na Ukrajinu sigurno nije bila svakom u interesu unutar krugova ruske vladajuce moci, ili drugim rijecima, nije uticala na svakoga na jednak nacin. Neki profitiraju vise, neki manje, a neki su na manjem ili vecem gubitku. Neki su ostali bez dobrog dijela svoje moci bas zahvaljujuci tom potezu.
Ovi kojima je bila u interesu su preovladali, sto ne mora nuzno znaciti cak ni da su u vecini. Pod vecinom, ne mislim na broj ruku, nego na kolicinu moci koju imaju.
Cak mi ne zvuci nemogucom varijanta da je agresija napravljena iskljucivo zato da bi ta neka struja dodatno ojacala ili nadjacala neku drugu posto u ratnim uslovima moc se dodatno koncentrise u samom lideru i vojnom vrhu.
Ova igranka sa Prigozinom meni izgleda kao direktni udarac na tu struju Putin, vojska i ko je vec sve uz/iza njih.
U fazonu, haj sto ste napravili ovoliku stetu direktnom agresijom na Ukrajinu ali ste se sada pokazali i totalno nesposobnim da drzite konce u rukama unutar nasih granica. Kome to moze biti u interesu? Pa onom ko zeli da instalira svog Putina nakon sto ovom potpuno istekne rok trajanja. Ovo uvijek citati u mnozini, dakle, onima, jer moc nikad nisu pojedinci.
Cisto sumnjam da je Prigozin mogao biti taj neki novi Putin. On je sredstvo koje je odradilo svoj posao i moguce da je postao nebitan, ali da je iskoristen zahvaljujuci poziciji u kojoj se nasao. Gradjanski ratovi su nepredvidljivi i ne vjerujem da je cilj ekskurzije bio da isti potakne. Vjerovatno je postojao i drugi plan za deeskalaciju ako se stvari ne odviju ovako kako su se odvile. Uglavnom, neko (ne zaboraviti da se cita u mnozini) je uspio osigurati da se neka privatna vojska neometano provoza sa samog juga maltene do same Moskve sto govori o kolicini moci koja stoji iza.
-
kluz franjo
#172785 Re: Ukrajina
Vidim nije @SanskiBiser još postavio današnje mape od ovog Francuza...

- SanskiBiser
#172786 Re: Ukrajina
ma ja ganjam za Antonovski most vise detalja, radim kompilaciju sa ruskih kanala vise detalja o situaciji jer Ukrajinci nista ne javljaju bice za koji minut...kluz franjo wrote: ↑25/06/2023 18:37 Vidim nije @SanskiBiser još postavio današnje mape od ovog Francuza...SpoilerShow
-
zigzag
#172787 Re: Ukrajina
Ovo meni izgleda staro bar mjesec i više. Gopro snimači se i ne vrate iz operacije a ko fol već postavljeni snimciSanskiBiser wrote: ↑25/06/2023 16:32
puni necenzurisani video dijela jucerasnje akcije 1. mehanizovanog bataljona 3. jurisne brigade ZSU na ratistu oko Bahmuta, ciscenje polozaja koji je drzao bataljon 57. brigade VRF, bataljon te brigade je tokom operacije razbijen i polozaj zauzet.
https://t.me/FirstMehBat/4911
-
kluz franjo
#172788 Re: Ukrajina
dva majora?SanskiBiser wrote: ↑25/06/2023 18:48
ma ja ganjam za Antonovski most vise detalja, radim kompilaciju sa ruskih kanala vise detalja o situaciji jer Ukrajinci nista ne javljaju bice za koji minut...![]()
-
zigzag
- SanskiBiser
#172790 Re: Ukrajina
vijesti sa proruskih tj. ruskih kanala na telegram vezano za stanje oko Antonovskog mosta i sire duz Dnjepra u regionu Hersona...
na SuperNova+ objavljuju slike postova sa ruskih kanala koji javljaju o stanju oko Antonovskog mosta ovo je od njih preuzeto na TG i prevedeno...
Isto Antonovski most:Antonovski most. Dacha područje. Smjer Herson u 10.30 25.06
Neprijatelj je nakon kraja potopa ponovno došao na svoja prijašnja mjesta. Naše jurišne skupine nekoliko su puta pokušale ponovno zauzeti područje. Uključili su se u pucnjavu, pozvali topničku podršku i dobro napredovali, ali su bili potisnuti u dubinu Dacha. Do nekadašnje granice.
izgleda zahtjevi vojnika sa terena..
Neprijatelj se drži, ima malo uporište na našoj obali najmanje tri dana. Postrojbe Oružanih snaga Ruske Federacije povukle su se s tog područja jer je stalnim djelovanjem neprijateljskog topništva i SOF-a prijetila opasnost od opkoljavanja naših snaga. Uz borbe su se povlačili, u pomoć su dolazile susjedne jedinice. Kao rezultat borbi, ruske oružane snage pretrpjele su gubitke.
U 18:00 sati neprijatelj snagama do 50 ljudi dejstvuje po našem području, po mraku, formira grupu i opskrbljuje je streljivom i tehnikom. Pokušavajući proširiti zonu kontrole. Mala udaljenost preko vode (do 1 km) ne dopušta brze topničke udare protiv neprijateljskih brzih brodova.
Na našoj obali, neprijatelj ima mobilne REV instalacije, naši operateri FPV dronova nisu mogli izvršiti zadatak nanošenja udara: komunikacija je izgubljena.
Tko se bavi zrakoplovstvom? Protresite Antonov most FAB bombama s druge strane, možete to učiniti s ove strane, vrlo je potrebno. Bit ću vam zahvalan.
na SuperNova+ objavljuju slike postova sa ruskih kanala koji javljaju o stanju oko Antonovskog mosta ovo je od njih preuzeto na TG i prevedeno...
- Dope_Man
#172791 Re: Ukrajina
To zvuci dobro, kao da su Ukrajinci napravili solidno uporiste na nekoj tacki i pitanje vremena kada ce prosiriti zonu.. ako mogu uspostaviti iole pouzdanu logistiku preko rijeke.. bice slavlja.
- SanskiBiser
#172792 Re: Ukrajina
Vezano je sa obavjest jednog od komandira jedinice koji je juce pohvalio ovaj bataljon (stavljao sam tu objavu) i taj je oficir javio da je taj bataljon iz 3. jurisne uspjesno zavrsio operaciju razbijanja bataljona 57. brigade VRF i potpunog preuzimanja citave linije koju su drzali (duz kanala mislim da to dole oko Kliscivke i Kurdimivke) a ovako su je cistili kao na snimku, e to je juce zavrseno , a na telegramu se objavljuje da je ovo jucerasnji snimak i pa tako i prenosim.zigzag wrote: ↑25/06/2023 18:48Ovo meni izgleda staro bar mjesec i više. Gopro snimači se i ne vrate iz operacije a ko fol već postavljeni snimciSanskiBiser wrote: ↑25/06/2023 16:32
puni necenzurisani video dijela jucerasnje akcije 1. mehanizovanog bataljona 3. jurisne brigade ZSU na ratistu oko Bahmuta, ciscenje polozaja koji je drzao bataljon 57. brigade VRF, bataljon te brigade je tokom operacije razbijen i polozaj zauzet.
https://t.me/FirstMehBat/4911
tekst sa sluzbenog kanala tog bataljona 3 jurisne danasnja objava:
Rasformiranje 57. motorizirane streljačke brigade Ruske Federacije: kako je to bilo.
Kao što smo i obećali, objavljujemo neke detalje jučerašnje akcije. Video s go-proa vojnika 1. satnije 1. mehanizirane bojne (https://t.me/FirstMehBat) Treće udarne brigade

-
Mrvice_ba
#172793 Re: Ukrajina
Sta je vise sa tim rivnopilem, sravni ga sa zemljom, napalmom istjeraj orke, gasom ih potruj. Dva mjeseca kilave oko njega.
- SanskiBiser
#172794 Re: Ukrajina
sa vec spomenutog ruskog Dva Majora - telegram kanala -o stanju oko Antonovskog mosta, napravili su malo detaljniji izvjestaj i potvrda vec objavljenog

Antonovski most, naša obala Dnjepra. regija Herson
Neprijatelj se drži malo uporište na našoj obali najmanje tri dana. Postrojbe Oružanih snaga Ruske Federacije povukle su se s tog područja jer je stalnim djelovanjem neprijateljskog topništva i SOF-a stvorena prijetnja opkoljavanja naših snaga. Uz borbe su se povlačili, u pomoć su dolazile susjedne jedinice. Kao rezultat borbi, ruske oružane snage pretrpjele su gubitke.
U 18 sati neprijatelj snagama do 50 ljudi dejstvuje po našem području, po mraku, formira grupu i opskrbljuje je streljivom i tehnikom. Pokušavajući proširiti zonu kontrole. Mala udaljenost preko vode (do 1 km) ne dopušta brze topničke udare protiv neprijateljskih brzih brodova.
Neprijatelj ima mobilne instalacije za elektroničko ratovanje na našoj obali, naši operateri FPV dronova nisu mogli izvršiti zadatak nanošenja napada: komunikacija je izgubljena.
Zahtjev iz zraka da se udari na bazu mosta na našoj i neprijateljskoj obali, koju neprijatelj koristi kao zaštitu od topništva i minobacača, ostao je bez odgovora zbog otežanog prijenosa informacija.
Akcije na kopnu motoriziranih streljačkih jedinica ruskih oružanih snaga najvjerojatnije će uzrokovati gustu neprijateljsku topničku vatru s njezine obale. Same neprijateljske snage bit će u skloništima ispod mosta.
Vojnici traže udar FAB-ova na temelje Antonovskog mosta s obje strane.
- SanskiBiser
#172795 Re: Ukrajina
Kenneth Gregg prije pola sata:
25. lipnja 2023. ažuriranje.
Sada se počela raščišćavati situacija s glavnim kuharom, posljedicama i budućnošću.
Moja pretpostavka da bi rat u praksi bio gotov do sredine ljeta bila je "5 do dvanaest" da bi se to dogodilo. Da je glavni kuhar nastavio, glavni turistički vođa bi morao ukloniti 50.000 - 100.000 ljudi iz Ukrajine kako bi zadržao vlast. To bi nedvojbeno razbilo turističku ruku sprijeda i dovelo do nokauta za nas. Eto, sad nije tako ispalo, ali naučili smo puno iz onoga što se dogodilo.
1. turisti IMAJU 90% svoje vojske unutar Ukrajine, a rezerve unutar domovine su prazne. Ako s nekoliko tisuća vojnika možete zauzeti vojne gradove poput Rostova na Donu bez otpora i napredovanje prema samoj prijestolnici je u osnovi nesmetano, obrana je na skliskom ledu. Osim toga, kada izgubite helikoptere i avione i, što je najvažnije, pilote, nešto niste u redu u planiranju.
2. To što predsjednik i elita pobjegnu iz glavnog grada kada pobunjenici još imaju 700 km za obuku vjerojatno je tako niska vjera u vlastitu obranu.
3. Turistička populacija na duge staze nije spremna za demokraciju. Kada su se vagneri povukli iz Rostova, a stanovništvo ih je tretiralo kao heroje, to pokazuje da je za maltretiranje potreban jak vođa, da se oni sami mogu pobrinuti za stvari i da rade za dobrobit zemlje jest i ostaje utopija. Treniranje da gledate svoja posla i prepustite eliti da vlada zemljom je popustilo i postalo aksiom.
Što je s budućnošću? Turistički lider je izgubio povjerenje među elitama i rizik od novog pokušaja državnog udara značajno je porastao. To zauzvrat prisiljava glavnog vođu da intenzivira pokušaje da se pomiri s nama grubim nasiljem, ovdje nećete prikupiti nikakva sredstva. Već smo malo okusili Avdiivku gdje su koristili kemijsko oružje, srećom niste provjerili smjer vjetra, ali otrov se vratio preko turista. Ovo je očito bio pokušaj testiranja što se događa.
To također znači da je rizik od dizanja u zrak nuklearne elektrane u Zaporožju porastao s možda na vjerojatno.
Sada ako ikada NATO mora početi utjecati i postavljati crvene linije, inače će ratni zločini postati još teži.
Fronte dakle:
Polako ali sigurno idemo naprijed.
Kod Bakhmuta napredujemo prema Yahidni, čini se da smo tamošnjim turistima na boku.
Također kod Klišiivke guramo dalje kao stara parna lokomotiva, kad dobijemo veću brzinu slomit ćemo kičmu turistima u Bakhmutu.
Oko Avdiivke došli smo do bojne crte kakva je bila prije masovnog juriša turista, što je očito dovelo do uporabe kemijskog oružja.
Čak iu Robotyneu nastavljamo osvajati teren, malo po malo. Isto vrijedi i za Zherebianky.
Što ja osobno sada mislim o ratu? Do premijere acid streaminga (ili tzv. zatvaranja vile u Österbottenu), s turistima smo spojili pola Nelsona, koji će do kraja rujna postati cijeli Nelson. (prim.prev. hrvački sportski žargon...u prevodu udaviće ih kao mačka miša
)
Međutim, plan igre se sada promijenio i dobio puno siroviji oblik nakon što je majstor Kuhar riješen.
SLAVA UKRAJINI
-
zigzag
#172796 Re: Ukrajina
Nevezano sad za vrijeme snimanja.SanskiBiser wrote: ↑25/06/2023 19:04Vezano je sa obavjest jednog od komandira jedinice koji je juce pohvalio ovaj bataljon (stavljao sam tu objavu) i taj je oficir javio da je taj bataljon iz 3. jurisne uspjesno zavrsio operaciju razbijanja bataljona 57. brigade VRF i potpunog preuzimanja citave linije koju su drzali (duz kanala mislim da to dole oko Kliscivke i Kurdimivke) a ovako su je cistili kao na snimku, e to je juce zavrseno , a na telegramu se objavljuje da je ovo jucerasnji snimak i pa tako i prenosim.
tekst sa sluzbenog kanala tog bataljona 3 jurisne danasnja objava:
Rasformiranje 57. motorizirane streljačke brigade Ruske Federacije: kako je to bilo.
Kao što smo i obećali, objavljujemo neke detalje jučerašnje akcije. Video s go-proa vojnika 1. satnije 1. mehanizirane bojne (https://t.me/FirstMehBat) Treće udarne brigade![]()
Moje zapažanje da se 3.brigada već dva mjeseca troši ganjajući se po rupama oko Bahmuta.
Ne prolazi to sigurno bez mrtvih i ranjenih.
Valjda bi bilo logično da udare jače i odu dublje. Šteta je da ljudi ginu za nekoliko livada.
- Ironmen
#172797 Re: Ukrajina
Sa juceransjim desavanima svakom normalnom covjeku je jasno da je Rusija u teskom k.... kao drzava a pogotovo kao vojska, svi mitovi o nekoj 2 svjetskoj sili su pali u vodu, jedini razlog zasto je jos uvjek pat pozicija u Ukrajini je taj sto zapad ne dozvoljava Ukrajini da preko ruske teritorije ode i zauzme Moskvu bas kao sto je Prigozin juce namjeravao jer smo se uvjerili da Rusija u Rusiji nema ni 5% vojnika i da je svu vojsku bacila na Ukrajinu.
- madner
#172798 Re: Ukrajina
Realno Ruska vojska se ponasala neutralno, pa ne misli samo Celo da je Shogi nesposoban.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#172799 Re: Ukrajina
Ovo je u potpunosti tacno. Ruski kapaciteti su u Ukrajini 100%. Oni vise nemaju sosobnih i obucenih jedinica u rezervi, sve su poslali u Ukrajinu. Da nemaju nuklearke, Kinezi bi zavrsili istocni sibir u 24h.SanskiBiser wrote: ↑25/06/2023 19:23 Kenneth Gregg prije pola sata:
25. lipnja 2023. ažuriranje.
Sada se počela raščišćavati situacija s glavnim kuharom, posljedicama i budućnošću.
Moja pretpostavka da bi rat u praksi bio gotov do sredine ljeta bila je "5 do dvanaest" da bi se to dogodilo. Da je glavni kuhar nastavio, glavni turistički vođa bi morao ukloniti 50.000 - 100.000 ljudi iz Ukrajine kako bi zadržao vlast. To bi nedvojbeno razbilo turističku ruku sprijeda i dovelo do nokauta za nas. Eto, sad nije tako ispalo, ali naučili smo puno iz onoga što se dogodilo.
1. turisti IMAJU 90% svoje vojske unutar Ukrajine, a rezerve unutar domovine su prazne. Ako s nekoliko tisuća vojnika možete zauzeti vojne gradove poput Rostova na Donu bez otpora i napredovanje prema samoj prijestolnici je u osnovi nesmetano, obrana je na skliskom ledu. Osim toga, kada izgubite helikoptere i avione i, što je najvažnije, pilote, nešto niste u redu u planiranju.
2. To što predsjednik i elita pobjegnu iz glavnog grada kada pobunjenici još imaju 700 km za obuku vjerojatno je tako niska vjera u vlastitu obranu.
3. Turistička populacija na duge staze nije spremna za demokraciju. Kada su se vagneri povukli iz Rostova, a stanovništvo ih je tretiralo kao heroje, to pokazuje da je za maltretiranje potreban jak vođa, da se oni sami mogu pobrinuti za stvari i da rade za dobrobit zemlje jest i ostaje utopija. Treniranje da gledate svoja posla i prepustite eliti da vlada zemljom je popustilo i postalo aksiom.
Što je s budućnošću? Turistički lider je izgubio povjerenje među elitama i rizik od novog pokušaja državnog udara značajno je porastao. To zauzvrat prisiljava glavnog vođu da intenzivira pokušaje da se pomiri s nama grubim nasiljem, ovdje nećete prikupiti nikakva sredstva. Već smo malo okusili Avdiivku gdje su koristili kemijsko oružje, srećom niste provjerili smjer vjetra, ali otrov se vratio preko turista. Ovo je očito bio pokušaj testiranja što se događa.
To također znači da je rizik od dizanja u zrak nuklearne elektrane u Zaporožju porastao s možda na vjerojatno.
Sada ako ikada NATO mora početi utjecati i postavljati crvene linije, inače će ratni zločini postati još teži.
Fronte dakle:
Polako ali sigurno idemo naprijed.
Kod Bakhmuta napredujemo prema Yahidni, čini se da smo tamošnjim turistima na boku.
Također kod Klišiivke guramo dalje kao stara parna lokomotiva, kad dobijemo veću brzinu slomit ćemo kičmu turistima u Bakhmutu.
Oko Avdiivke došli smo do bojne crte kakva je bila prije masovnog juriša turista, što je očito dovelo do uporabe kemijskog oružja.
Čak iu Robotyneu nastavljamo osvajati teren, malo po malo. Isto vrijedi i za Zherebianky.
Što ja osobno sada mislim o ratu? Do premijere acid streaminga (ili tzv. zatvaranja vile u Österbottenu), s turistima smo spojili pola Nelsona, koji će do kraja rujna postati cijeli Nelson. (prim.prev. hrvački sportski žargon...u prevodu udaviće ih kao mačka miša
)
Međutim, plan igre se sada promijenio i dobio puno siroviji oblik nakon što je majstor Kuhar riješen.
SLAVA UKRAJINI
Ukrajincima se smješi pobjeda. Jedan prodor do dva im trebaju i rusi ce se raspast ko mjehur sapunice.
- Ironmen
#172800 Re: Ukrajina
SAD odgađa uvođenje novih sankcija Wagneru: "Ne želimo da izgleda da smo na Putinovoj strani"