Iako sam u scenama gdje su Jamie, Brienne i drugi glavni likovi bili opkoljeni wightovima očekivao da će isti odjednom stati, mislio sam da će to biti zbog prekida veze između mrtvih i NK (koju bi eventualno Bran mogao izazvati).
Nisam očekivao da će tako brzo, jednostavno i haman jednopotezno biti uklonjena najveća opasnost po živući svijet Westerosa. Ali šta bi, u seriji ne postoji mogućnost detaljnog objašnjenja ko su Othersi, šta hoće itd, moralo je ovako biti.
Smeta mi što su Dothrakiji haman pa bezveze žrtvovani. Logičnije je bilo da su se oni kasnije uključili u bitku, flenkanjem ili tako nešto. Je li iko zapazio kako su Dothrakiji, izmeđuostalog, naletili na undead diva?

Razočaran sam što ww nisu aktivno učestvovali u bici, nadao sam se da bi neki glavni likovi mogli po jednog ww-a smaknuti.
Isto mi na kraju ne bi jasno, kako dragonglass utiče na wightove? Onaj div se raspao kada ga je mormontka bocnula, kod obicnih wightova nisam primjetio da se uvijek raspadnu...
Sjetite se prvog susreta s wightom iz prve sezone, nije bio onako brz kao ovi sada, ali je bio nevjerovatno jak, odsijecanje udova i probadanje običnim mačem ga nisu ubili, dok ove iz aktuelnih sezona možeš haman običnom strijelom ubiti:
Nadam se da će George R. R. Martin priču odvući u skroz drugom smijeru, kada su preostale 2 knjige u pitanju. Nadam se da neće samo putanja likova biti drugačija a ishod isti...