Android OS
Moderator: Benq
- zenny
#17276 Re: Android OS
vidim slabo se spominje galaxy S4... nesto sumnjam da ce bhtelecom izbaciti update na lollipop u skorije vrijeme pa se razmisljam je li bolje manualno da skinem ove neke sa neta...
je li neko to odradio i ima li neki odredjeni da ste skidali i kako ste zadovoljni jer sam citao da za ovaj model ima par greskica u radu jos uvijek. imam i9505 verziju...
EDIT:
vidim na stranici androidpit kazu da je dosao update, ali meni ne izbacuje nista jos uvijek:
Galaxy S4 Android 5.0.1 Lollipop update in Europe
Android World in the Netherlands is reporting that users started to see the Android 5.0.1 Lollipop update on their Galaxy S4 at the end of March. Vodafone-branded Galaxy S4 owners apparently received the update recently too, but now the rollout seems to be hitting unlocked Galaxy S4's in the region.
Germany, Luxembourg, Belgium, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka, Czech Republic, Spain, Poland, Slovakia, Serbia, Romania, Bosnia and Herzegovina, Ireland, the Baltic, Hong Kong, Taiwan and India also have the update already.
je li neko to odradio i ima li neki odredjeni da ste skidali i kako ste zadovoljni jer sam citao da za ovaj model ima par greskica u radu jos uvijek. imam i9505 verziju...
EDIT:
vidim na stranici androidpit kazu da je dosao update, ali meni ne izbacuje nista jos uvijek:
Android World in the Netherlands is reporting that users started to see the Android 5.0.1 Lollipop update on their Galaxy S4 at the end of March. Vodafone-branded Galaxy S4 owners apparently received the update recently too, but now the rollout seems to be hitting unlocked Galaxy S4's in the region.
Germany, Luxembourg, Belgium, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka, Czech Republic, Spain, Poland, Slovakia, Serbia, Romania, Bosnia and Herzegovina, Ireland, the Baltic, Hong Kong, Taiwan and India also have the update already.
- supercali
#17277 Re: Android OS
Pa vidis da pise otkljucanizenny wrote:vidim slabo se spominje galaxy S4... nesto sumnjam da ce bhtelecom izbaciti update na lollipop u skorije vrijeme pa se razmisljam je li bolje manualno da skinem ove neke sa neta...
EDIT:
A sumnjam da su bht otkljucani
- zenny
#17278 Re: Android OS
http://androidromupdate. com/2015/03/18/i9505xxuhob7-samsung-galaxy-s4-gt-i9505-lte-official-5-0-1-lollipop-update/ (spojiti ovo .com)
evo ovo mi se cini kao ta nasa verzija dole gdje pise BiH, pa cu pokusati danas...
evo ovo mi se cini kao ta nasa verzija dole gdje pise BiH, pa cu pokusati danas...
- Sarajevski-Seljak
#17279 Re: Android OS
skafiskafsnjak wrote:nisam probao. Al et ove se drzim jer mi je super. Prosta i brza, ono sto mi treba. Ne treba meni da mi pokazuje ogranicenje i neke druge gluposti, to znam i bez navigacije. Treba da mi pokaze put koji ne znam i to je to
Mene IGO 8 spasio kroz Austiju i Njemacku... Nisam ni jedne kazne platio
A prije dvije godine iso sa TomTom navigacijom, platio 270€ kazni
- skupljac_zeljeza
#17280 Re: Android OS
Medni još žao analogne satelitske antene od Nokie. Poslije nje više nisam imao bolje.KvaziExpert wrote:hoš reć da je i ovdje neko izbriso N![]()

- Sarajevski-Seljak
#17281 Re: Android OS
skupljac_zeljeza wrote:Medni još žao analogne satelitske antene od Nokie. Poslije nje više nisam imao bolje.KvaziExpert wrote:hoš reć da je i ovdje neko izbriso N![]()
![]()
A meni mog 10.1 Netbooka

-
quarterback
#17282 Re: Android OS
zaboravih da jos imam njihov risiverskupljac_zeljeza wrote:Medni još žao analogne satelitske antene od Nokie. Poslije nje više nisam imao bolje.KvaziExpert wrote:hoš reć da je i ovdje neko izbriso N![]()
![]()
-
shandrprcSA
- supercali
#17284 Re: Android OS
Posto se ne zna koji je uredjaj cisto sumnjam da ima rom koji je cist
Vjerovatno i ako nadje koji je uredjaj i sve to naci ce istu verziju sa svim onim sto vec ima na njemu
Vjerovatno i ako nadje koji je uredjaj i sve to naci ce istu verziju sa svim onim sto vec ima na njemu
- Maharadza
#17285 Re: Android OS
Izronit' će stari za one što ga vole!skafiskafsnjak wrote:Ocigledno su bolji u mobitelima nego u gumama. Al et nema ih vise ni u mobitelimabar nema naziva "nokia"
-
player_
#17286 Re: Android OS
Instaliro sam ja na s4 evo vec par dana na 5.0.1 DBT a prije toga probp i BTU i radi fino ima nekih sitnica koje mozda nece dosta raje ni primjetit al ce vjerovatno popravit sljedecim updejtima...
Izaso je i za Bih update TEB oznaka al ja preporucujem dbt radi kasnijih updejta koji su dosta brzi,na dbt dodje doduse par njemackih appova instaliranih al se mogu normalno uninstall ne treba root...
Izaso je i za Bih update TEB oznaka al ja preporucujem dbt radi kasnijih updejta koji su dosta brzi,na dbt dodje doduse par njemackih appova instaliranih al se mogu normalno uninstall ne treba root...
-
OkorijeliFilozof
#17287 Re: Android OS
Pozdrav, imam Samsung Galaxy S2 Skyrocket i-727 i na njemu imam Gingerbread 2.3.6. Već nekoliko dana ne mogu da uhvatim Wi-Fi iako je mobilni 1 m od rutera( sve ostale mreže registruje, samo moju ne). Kako ovo da riješim. Znam da je off-topic, ali ne znam gdje drugo da pitam.
-
quarterback
#17288 Re: Android OS
Maharadza wrote:Izronit' će stari za one što ga vole!skafiskafsnjak wrote:Ocigledno su bolji u mobitelima nego u gumama. Al et nema ih vise ni u mobitelimabar nema naziva "nokia"
![]()
- Sarajevski-Seljak
#17289 Re: Android OS
KvaziExpert wrote:Šta da se radi, počele rezervacije za s6 u telecomu, da li rezervisati ILI se pokušati dokopati note 4 (postoji mogućnost da se opet pojavi, jednom su imali dvadesetak komada i gone in 60 seconds)
Moj favorit je n4, samo je znači problem dostupnosti, a zanima me misljenje ostalih, ne bi bilo prvi put da sam se zaje#o
Ma bolje ti je uzmi Note 4 na shoping karticu, ima u DigitalCity-u Hrasno, nego ovu kopiju Iphone-a
- skupljac_zeljeza
#17290 Re: Android OS
Prvi moj Samsung telefon je bio Note 3 pa kada sam ga nakon godinu dana zamijenio sa Note 4, zapitao sam se što sam to uradio?Sarajevski-Seljak wrote:KvaziExpert wrote:Šta da se radi, počele rezervacije za s6 u telecomu, da li rezervisati ILI se pokušati dokopati note 4 (postoji mogućnost da se opet pojavi, jednom su imali dvadesetak komada i gone in 60 seconds)
Moj favorit je n4, samo je znači problem dostupnosti, a zanima me misljenje ostalih, ne bi bilo prvi put da sam se zaje#o
Ma bolje ti je uzmi Note 4 na shoping karticu, ima u DigitalCity-u Hrasno, nego ovu kopiju Iphone-a
Nemoj da ti mi utičemo na ukus, ali kada bih danas trebao birati između N4 I S6 prednost bi dobio N4. Više je to stvar šta ko preferira i ukusa. Meni je važna promjenjivost baterije i mogućnost proširivanja memorije karticom u odnosu na par jačih megapixela na prednjoj kameri ili mogućnosti plaćanja prstom. Nekada i S-Pen zna biti od koristi.
-
Dzontra_Volta
#17291 Re: Android OS
Imam dilemu: Samsung Galaxy Alpha vs HTC One E8?
Po cijeni su tu negdje u Unierzalnom.
Ima li neko iskustva sa ovim telefonma, savjet i sl.?
- skupljac_zeljeza
#17292 Re: Android OS
Ne bi bilo mudro da ne iskoristiš tu pogodnost, a i S6 je moćna mašina. Ovaj model ih je trebao izvući zbog propusta na drugim i da budeš miran još dvije godine najmanje. U pravu si za displej, meni poslije korištenja Note-a teško se svići sada na manje, ali tebi neće biti.KvaziExpert wrote: korisnik sam (odnosno firma gdje radim) toptim paketa bh telecoma, a i rate za telefon takođe plaća firma, tako da telefone nabavljam kod njih i kupovina bilo gdje drugo mi nije opcija.
- Sarajevski-Seljak
#17293 Re: Android OS
Dzontra_Volta wrote:Imam dilemu: Samsung Galaxy Alpha vs HTC One E8?
Imao sam Samsung Alpha, nisam odusevljen. Puno bolji telefon je S5.
Sto se tice E8, nisam ga koristio i nemogu tu puno pametovat, ali citajuci po netu, cini se da je raja zadovoljna, sto sa Alphom nije slucaj.
- agent_zero
#17294 Re: Android OS
Taj htc je preogroman za tu dijagonalu ekrana. Da ima normalnu veličinu, rekao bih htc jer volim htc i sense. Ali ovako, ja ne bih nikad toliki mob.Dzontra_Volta wrote:Imam dilemu: Samsung Galaxy Alpha vs HTC One E8?
A malo sam se "igrao" sa alphom, odličan mobitel i taman dimenzijama.
- supercali
#17295 Re: Android OS
a ja sam mislio da je alphi konkurent z3compact
-
Dzontra_Volta
#17296 Re: Android OS
Z3 je puno skuplji.supercali wrote:a ja sam mislio da je alphi konkurent z3compact
-
Dzontra_Volta
#17298 Re: Android OS
Z3 Compact 710 KM
Alpha 625 KM
Alpha 625 KM
- supercali
#17299 Re: Android OS
po meni sta nudi i nije toliko skup da se ne odlucim za z3c
80-90 maraka na tu cijenu i nije velika razlika
sad je li toliko bolji ili gori i sta nudi jedan sta drugi se moze pricati i raspravljati
80-90 maraka na tu cijenu i nije velika razlika
sad je li toliko bolji ili gori i sta nudi jedan sta drugi se moze pricati i raspravljati
-
Dzontra_Volta
#17300 Re: Android OS
Jbg meni budžet oko 600 KM, mogu se protegnuti koju marku iznad, ali 710 KM mi je već previše.
Zato mi se možda ovaj E8 čini kao neka zadovoljavajuća opcija između ova 2 mobitela.
Zato mi se možda ovaj E8 čini kao neka zadovoljavajuća opcija između ova 2 mobitela.