Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Breathless

#17276 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Breathless »

Image

Pređite u Našu stranku!

Image

Lesinari!
palermo

#17277 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

nihoniho wrote: Ovdje je vandalizam, cini mi se, ako se izuzmu stranke i korumpirani mediji, pozdravljen i okarakterisan kao borba protiv korupcije i nepravde. Ne samo u BiH nego i u svijetu. sve relevantne institucije i mediji su ovo okarakterisali kao pozitivno dogadjanje.
Neka SDP i SDA pokusaju da organizuju razbijacke grupe za povrat poljuljanog politickog kredibiliteta, pa ces cvidjeti da nije sve tako relativno kako pokusavas predstaviti. Naravno , meni je jasno da su oni fina djeca i da se ne tuku ali eto, npr.
Vandalizam pozdravljen od svih osim stranaka i korumpiranih medija ???? Čudno. Ja bih ipak se usudio dodati još jednu interesnu skupinu koja nije pozdravila vandalizam. Narod Bosne i Hercegovine, jer da je pozdravio nakon petka bi na ulicama bilo pedeset hiljada ljudi, a ne njih par stotina. Zar vama nije jasno da je vandalizam uništio bilo kakvu pomisao o masovnosti izlaska na proteste. A masovnost je uvijek ključ pobjede. Ili u Našoj stranci više vole vidjeti elitističke borce koji udaraju glavom o zid (valjda je to fancy, vid me babo ja sam protiv svih), nego masovne artikulirane proteste. Ne bi me čudilo, nekako je u skladu sa imidžom koji grade.

Da dodam, frapiran sam političkom nepismenošću predsjednika stranke, opravdanje vandalizma i onih koji su to radili je i bezobrazno i glupo, ali izjava kako su oni na protestima samo građani kao i svi drugi je meni još fascinatnnija. Pa koji se .....bavite politikom,ako u ovakvim trenucima nećete da stanete ispred drugih i povedete ih. Pa ovaj narod je čekao da ih neko povede.....jok, nije to za mene
Breathless

#17278 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Breathless »

Sve sto vidimo jeste pokusaj proftiranja na muci najunesrecenijih u ovoj zemlji i najjeftiniji populizam jedne prokapitalisticke i izrazito anti-radnicke interesne organizacije koja svoje glasacko tijelo uglavnom regrutira iz visih slojeva koji su izrasli na novcu raznih zapadnih donatora, namijenjenog za hranjenje neoliberalne ideologije i izgradnju "ljudskih resursa" koji ce tu ideologiju nositi, a oni danas uglavnom parazitiiraju unutar razlicitih nevladinih organizacija i medija. Ta klasa danas spada u drustvenu elitu protiv koje su i ustali potlaceni, prevareni i ponizeni. Njihov osnivac je na pocetku na sva zvona kao najvece uzdanice navodio Darka Brkana i osobe poput njega, a da ne spominjemo ovu sadasnju "krnju postavu" bez Bojana Bajica, ako se te "mlade nade", tog "spasa" i "buducnosti" koji nam je nudjen, jos neko sjeca :D
drug_profi

#17279 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Ja bih ponovio svoj stav i mislim da je jako tacan, da je vandalizam ono po cemu se razlikuju ovi i raniji propali protesti.
Da nije bilo tog prsta u oko, danas bi sve bilo kao prije 10 dana.

Dakle, vanadalizam je bio potreban da se probude i ljudi. Da vide da to vise nije mirna setnja sa govorima gdje se svi razidju kucama nakon sto im neki ciko nesto obeca (obeca im sladoled da ga polizu).
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17280 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

palermo wrote:
nihoniho wrote: Ovdje je vandalizam, cini mi se, ako se izuzmu stranke i korumpirani mediji, pozdravljen i okarakterisan kao borba protiv korupcije i nepravde. Ne samo u BiH nego i u svijetu. sve relevantne institucije i mediji su ovo okarakterisali kao pozitivno dogadjanje.
Neka SDP i SDA pokusaju da organizuju razbijacke grupe za povrat poljuljanog politickog kredibiliteta, pa ces cvidjeti da nije sve tako relativno kako pokusavas predstaviti. Naravno , meni je jasno da su oni fina djeca i da se ne tuku ali eto, npr.
Vandalizam pozdravljen od svih osim stranaka i korumpiranih medija ???? Čudno. Ja bih ipak se usudio dodati još jednu interesnu skupinu koja nije pozdravila vandalizam. Narod Bosne i Hercegovine, jer da je pozdravio nakon petka bi na ulicama bilo pedeset hiljada ljudi, a ne njih par stotina. Zar vama nije jasno da je vandalizam uništio bilo kakvu pomisao o masovnosti izlaska na proteste. A masovnost je uvijek ključ pobjede. Ili u Našoj stranci više vole vidjeti elitističke borce koji udaraju glavom o zid (valjda je to fancy, vid me babo ja sam protiv svih), nego masovne artikulirane proteste. Ne bi me čudilo, nekako je u skladu sa imidžom koji grade.

Da dodam, frapiran sam političkom nepismenošću predsjednika stranke, opravdanje vandalizma i onih koji su to radili je i bezobrazno i glupo, ali izjava kako su oni na protestima samo građani kao i svi drugi je meni još fascinatnnija. Pa koji se .....bavite politikom,ako u ovakvim trenucima nećete da stanete ispred drugih i povedete ih. Pa ovaj narod je čekao da ih neko povede.....jok, nije to za mene
Pa cekaj Palermo, ne vjerujem da nisi primjetio da ljudi ovdje, narocito ovi koji su kontra bunta, svaki dan, svaki sat....pokusavaju da vagaju imena i prezimena, politicku pozadinu, politicku povezanost cak i preko poznanstava ili treceg "koljena" familije i slicno.....da bi na taj nacin pokusali diskreditovati bunt naroda i spocitati ovoj ili onoj stranci da je organizator istog.

Individualni, licno-politicki, svjetonazorski, ljudski odabir da li ces kao individua ucestvovati i podrzavati ove proteste. To mi je sasvim ok, da to recimo individualno rade i clanovi, pa i rukovodstvo NS...ili bilo koje druge stranke. Ali vjerujem da bi bilo kontraproduktivno da se neko od njh pokusa nametnuti u rukovodece strukture svega ovoga. Niti licno mislim da bi ih neko posebno dobro i prihvatio. A mozda i bi, ali nebitno sada.

Sustina je da ljudi koji su najcesce na ulici, i koji prihvataju da ucestvuju na plenumima, sami artikulisu svoje zahtjeve i ljude iz svojih redova.

NS ce, vjerovatno, imati priliku da ako osjeti potrebu kasnije prihvati i pokusa progurati svojom moci, ili "moci" :mrgreen: , kroz skupstinu kantona, dok Plenum te svoje zahtjeve i konkretne stvari bude poslozio i uputio prema KS.

NS ce imati mogucnost da svoju podrsku pokaze i na nivoima opstina, i na nivoima grada a narocito na nivou kantona. Iamju oni gdje i kako da se kvalitetnije pokazu.

To cemo tek da vidimo kako ce odraditi. I da li hoce uopste.

Za sada sasvim ok da svaki clan ili funkcioner NS po svom licno odabiru, ako osjeti potrebu da to uradi na taj nacin, izadje na ulicu i bude uz raju. To je to.
Breathless

#17281 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Breathless »

I da dodam, najbolji potez im bi bio da se ujedine sa Scepinom organizacijom. Ista ideologija, ista sredstva tj. sva moguca samo stici do cilja, a cilj je vlast, ista neeticnost, isti put, dakle, pravac bolja buducnost. :D

Na nasoj politickoj sceni egistira iskljucivo POLUSVIJET i medju tim polusvijetom nema nikakve razlike, cak ni ideoloske.
palermo

#17282 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

Pa cekaj Palermo, ne vjerujem da nisi primjetio da ljudi ovdje, narocito ovi koji su kontra bunta, svaki dan, svaki sat....pokusavaju da vagaju imena i prezimena, politicku pozadinu, politicku povezanost cak i preko poznanstava ili treceg "koljena" familije i slicno.....da bi na taj nacin pokusali diskreditovati bunt naroda i spocitati ovoj ili onoj stranci da je organizator istog.
Pa naravno da vaga, pa ja ne bih pomislio stati u red koji vodi Šćepo ili neko njegov. Ali zar vi sami sebi ne vjerujete da imate poštenje, znanje, kredibilitet da povedete narod. Posebno onog trena kada se vidjelo da nema artikulisanog vođstva. Uostalom, moglo se to uraditi ovako ili onako (to je za diskusiju) ali kao ljudi koji pretendiraju da budu vlast ovo je trenutak kada ne smijete biti u pozadini
Individualni, licno-politicki, svjetonazorski, ljudski odabir da li ces kao individua ucestvovati i podrzavati ove proteste. To mi je sasvim ok, da to recimo individualno rade i clanovi, pa i rukovodstvo NS...ili bilo koje druge stranke. Ali vjerujem da bi bilo kontraproduktivno da se neko od njh pokusa nametnuti u rukovodece strukture svega ovoga. Niti licno mislim da bi ih neko posebno dobro i prihvatio. A mozda i bi, ali nebitno sada.
Da, sada je nebitno. A kontraproduktivno, pa ne možeš reći da se ovaj način pokazao uspješnim. Deplasirano je pričati sada o kontraproduktiuvnosti.
Sustina je da ljudi koji su najcesce na ulici, i koji prihvataju da ucestvuju na plenumima, sami artikulisu svoje zahtjeve i ljude iz svojih redova.
Ne nije to suština, prava suština je da ljudi koji nisu na ulici a znaju i osjećaju da se stvari moraju mijenjati izvedu na ulice. Ovako se samo zatvarate u uski krug (makar on imao i hiljadu ljudi) i postajete elitistički demonstranti. Haj, i to je bolje nego vandalizam, ali mislim, složit ćeš se dugoročno ne donosi neku korist.
NS ce, vjerovatno, imati priliku da ako osjeti potrebu kasnije prihvati i pokusa progurati svojom moci, ili "moci" :mrgreen: , kroz skupstinu kantona, dok Plenum te svoje zahtjeve i konkretne stvari bude poslozio i uputio prema KS.

NS ce imati mogucnost da svoju podrsku pokaze i na nivoima opstina, i na nivoima grada a narocito na nivou kantona. Iamju oni gdje i kako da se kvalitetnije pokazu.

To cemo tek da vidimo kako ce odraditi. I da li hoce uopste.

Za sada sasvim ok da svaki clan ili funkcioner NS po svom licno odabiru, ako osjeti potrebu da to uradi na taj nacin, izadje na ulicu i bude uz raju. To je to
A dobro, ako tako misliš, ali bih ti ja ipak preporučio (a posebno bih preporučio predsjedniku vaše stranke) da pogledaš još jednom onaj video Damira Nikšića.

Edit: I kao zoran primjer ovoga što pokušavam da ti kažem, pogledaš ovaj post dole, gospodina kakua......i sad ti očekuješ da ja slušam, i slijedim ovakve nebuloze, umjesto Danisa Tanovića koji viče za mnom narode, ja vas vodim. Sam procijeni šta ima više šansi za uspjeh.
Last edited by palermo on 12/02/2014 23:25, edited 1 time in total.
Michio Kaku

#17283 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Michio Kaku »

nihoniho wrote:
Corto Maltese wrote: Poruka koju su poslali je da, u cilju navođenja vode na svoj mlin, kod svakog javnog okupljanja možeš oformiti tim za palenje sačinjen od provjerenih kriminalaca i osoba sa povoljnom dijagnozom, snabdjeti tu desetorku neophodnim priručnim sredstvima, dati im jasan zadatak i pustiti da se umiješaju u masu.
Dobro, to je stara poruka, sabotaže se rade po cijelom svijetu.
Poruka koju ti i Albin šaljete je da, ukoliko to uradite u Bosni i Hercegovini, postoji velika šansa da će neko te kriminalce pobrkati sa borcima za slobodu.
I onda se čudimo što pričaju viceve o nama.
To je moguce ali nacin na koji se javnost , narod ili kako hoces,postavi prema cinu vandalizma, daje tom cinu karakter i ocjenu. Ovdje je vandalizam, cini mi se, ako se izuzmu stranke i korumpirani mediji, pozdravljen i okarakterisan kao borba protiv korupcije i nepravde. Ne samo u BiH nego i u svijetu. sve relevantne institucije i mediji su ovo okarakterisali kao pozitivno dogadjanje.

:thumbup:

Šta je to autentični politički akt? Autentični politički akt je onaj koji u kreajnjem ishodu mijenja status kvo ili barem uvodi novu dimenziju u sferu politike - ukoliko je nasilje neophodno kako bi se skrenula pažnja javnog mijenja (javno znači svjetsko) kao što je to ovde slučaj - onda je razumljivo.

U takvim političkim okolnostima, čak ako je čin vandalizma motivisan čistim rušilačkim nagonom od strane potplaćenih huliga sasvim nebitno - on u krajnjem ishodu ima pozitivan učinak jer je derivat autentične političke (klasne) frustracije sistemom. Stoga je u etičkom smislu čin paljevine moralan - utoliko što mijenja status kvo i otvara neve mogućnosti - makar one bile ovaj put zloupotrebljene.

Poenta je da samo autentičan politički akti, a često je praćen vandalizmom, čak, to je njegova sastavna substanca (uzmimo francusku revoluciju) donosi progres.

Ne smijemo dozvoliti da nas reakcionarni mozgovi ucjenjuju na tako plitkom nivou tipa izgorio arhiv, izgorila, zgrads, huligan nije gladni rudar, platio fahro, bla, bla.... možda je to sve i istina ali uopšte nije poenta. posebno se ne smije biti glup i potpasti pod ideološku krilaticu "ko ruši taj je protiv države". Ko tako razmišlja već je izgubljen i ne može mu se pomoći.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17284 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Prvo :D , kada pises o NS nemoj mi pisati VI. Jedino ako mi ne persiras. :D

Moja jedina povezanost sa NS je sto sam im u zadnja tri izborna ciklusa dao svoj glas. I eto, sto sticajem okolnosti dijelim sa njima vecinu tih nekih politickih i svjetonazorskih stavova. I to je to. ;-)

Samo cu se zadrzati na ovoj jednoj stavci o kojoj smo pricali, jer mrsko mi je :D da sada ponavljam sve ovo isto, a i nema potrebe. Mislim da sam bio dovoljno jasan.

Dakle, zar nisi vidio koliko su pojedini mediji i stranke (SDA-SDP) pokusali spocitati NS jer su uspjeli povezati sa NS dvije osobe koje su eto tu u prvim redovima protesta. Cak sam cuo da je Konakovic prozivao na sjednici KS NS da je pokretac i organizator svega zbog te dvije osobe.

Zato sam i napisao sve to sto jesam. Ne mislim da bi NS mogla, pokusajem da se stavi na celo ovoga, bilo sta postici i na neki poseban nacin unaprijediti sve ovo. Zato sam i rekao. Imat ce oni svoju priliku da podrze sve ovo, ako osjete potrebu za tim i ako se podudari sa njihovim stavovima, kroz sistem i skupstinu.

Nekada je to ne puno manja, ako ne i vece, podrska. Samo ako se kvalitetno iskoristi.
nihoniho

#17285 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nihoniho »

palermo wrote:

Ma da , ti bi sada danima tupio o vandalizmu , boji molotovljevih koktela, arhivskoj gradji i relativizirao bunt naroda cinicnim hipotezama da je vandalizam unistio masovnosti protesta. Vjerovatno su vandali bili placeni od pojedinih centara moci, s zadatkom da sabotiraju proteste koji su prijetili da na ulice izvedu stotine hiljada ljudi i preko srede situaciju u drzavi, a ciji su organizatori bili...(e ti upisi ime dobronamjernog organizatora)
palermo

#17286 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:Prvo :D , kada pises o NS nemoj mi pisati VI. Jedino ako mi ne persiras. :D

Moja jedina povezanost sa NS je sto sam im u zadnja tri izborna ciklusa dao svoj glas. I eto, sto sticajem okolnosti dijelim sa njima vecinu tih nekih politickih i svjetonazorskih stavova. I to je to. ;-)

Samo cu se zadrzati na ovoj jednoj stavci o kojoj smo pricali, jer mrsko mi je :D da sada ponavljam sve ovo isto, a i nema potrebe. Mislim da sam bio dovoljno jasan.

Dakle, zar nisi vidio koliko su pojedini mediji i stranke (SDA-SDP) pokusali spocitati NS jer su uspjeli povezati sa NS dvije osobe koje su eto tu u prvim redovima protesta. Cak sam cuo da je Konakovic prozivao na sjednici KS NS da je pokretac i organizator svega zbog te dvije osobe.

Zato sam i napisao sve to sto jesam. Ne mislim da bi NS mogla, pokusajem da se stavi na celo ovoga, bilo sta postici i na neki poseban nacin unaprijediti sve ovo. Zato sam i rekao. Imat ce oni svoju priliku da podrze sve ovo, ako osjete potrebu za tim i ako se podudari sa njihovim stavovima, kroz sistem i skupstinu.

Nekada je to ne puno manja, ako ne i vece, podrska. Samo ako se kvalitetno iskoristi.
Dobro, uglavnom su moje riječi bile upućene predsjedniku.

A ovo ostalo, ne slažem se....ali dobro, to su već obične politike,i nije mnogo ni bitno (sa moje tačke gledišta)
madner

#17287 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Ako misle da su protesti i način istih opravdani, onda trebaju stati na čelo kolone.
Prozivanje od protivnika nije problem ako se narod slaže.
rajvosa1

#17288 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

Molim vas, razjasnite ovo. Istina, podmetanje ili neki neozbiljan prijedlog?

Dok se u brojnim gradovima BiH održavaju protesti, danas je u 17.30 sati, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu održan Plenum građana Sarajeva. Internetom kruže razni prijedlozi budućih premijera i ministara, a mi vam donosimo neke od njih, s nadom da je riječ o šali.

Peđa Kojović - Premijer (Naša stranka)
Jasmila Žbanić- Ministarstvo kulture i sporta
Svetlana Cenić - Ministarstvo finansija
Sabina Čudić– Ministarstvo prostornog uređenja i okoliša (Naša stranka)
Denis Gratz - Ministarstvo pravde (Naša stranka)
Adnan Solaković - Ministarstvo za boračka pitanja (SBB)
Edin Memić – Ministarstvo saobraćaja
Darko Brkan – Ministarstvo privrede
Naser Nabil - Ministarstvo zdravstva (SBB)
Nenad Veličković - Ministarsvo obrazovanja i mladih
Svetlana Nedimović– Ministar socijalnih pitanja
Vahid Karavelić – Ministar unutrašnjih poslova
matematicar_teski

#17289 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by matematicar_teski »

nece valjda frajer koji je olicenje onog protiv cega se bore, doci na vlast. Pa sjedi u 5562265265132135156 domova parlamenta i malo ? :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša

#17290 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Odekle ti taj spisak? :shock: :lol:

Meni to, onako na prvu, lici na namjernu provokaciju-sabotazu, iz kuhinje SDA-SDP koalicije. Toboze, zdrobi sve one za koje tvrdis da su "pokretaci" Plenuma. Automatski i njihovi smrtni neprijatelji. Nebi li na taj nacin sve kao"raskrinkali".

Cak jeftino mi djeluje ta provokacija.

Nema to veze sa istinom. Ali me bas interesuje iz koje je kuhinje to izaslo. :zzzz:
biske

#17291 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by biske »

-LIBERO- wrote:Odekle ti taj spisak? :shock: :lol:

Meni to, onako na prvu, lici na namjernu provokaciju-sabotazu, iz kuhinje SDA-SDP koalicije. Toboze, zdrobi sve one za koje tvrdis da su "pokretaci" Plenuma. Automatski i njihovi smrtni neprijatelji. Nebi li na taj nacin sve kao"raskrinkali".

Cak jeftino mi djeluje ta provokacija.

Nema to veze sa istinom. Ali me bas interesuje iz koje je kuhinje to izaslo. :zzzz:
http://www.klix.ba/forum/nova-ekspertna ... 21190.html
Albin Zuhric

#17292 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

rajvosa,

Ne znam gdje ste pronasli taj spisak, ali mislim da ga je suvisno komentarisati.

Stav Predsjednistva NS po pitanju rjesavanja situacije u kantonu i FBiH je svima dostupan, jos od 08.02, i tice se cinovnicke vlade i jasnih i konkretnih koraka. To su Pedja i Tarik jucer i obrazlozili na SKS.

Pozdrav.
Drvosjeca iz Dejcica

#17293 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

rajvosa1 wrote:Molim vas, razjasnite ovo. Istina, podmetanje ili neki neozbiljan prijedlog?

Dok se u brojnim gradovima BiH održavaju protesti, danas je u 17.30 sati, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu održan Plenum građana Sarajeva. Internetom kruže razni prijedlozi budućih premijera i ministara, a mi vam donosimo neke od njih, s nadom da je riječ o šali.

Ja sam bio cijelo vrijeme dole i mogu ti samo reći da je ovo šuplja, nikakva lista budućih premijera nije donesena...nastavak plenuma u petak. Nemojte nasijedati na podvale.
ultima_palabra

#17294 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Albin Zuhric wrote:Maystor,

Glede prvog dijela vaseg komentarara, imam reci sljedece. U svim budzetima, svih nivoa vlasti, je ovakva vlast i politika mjesecno spaljivala desetine zgrada, samo na nacin da niko ne vidi da nesto gori unutra, i ne sjecam se da se iko zgrazavao na ovaj nacin. Porediti djecu, koja mozda i jesu fudbalski huligani, da su gori od cetnika, kao sto to mnogi rade, je sramotno. Sramotno jer je ta omladina gledala svoje roditelje kako gube sav dignitet, kako zive u neimastini, a istovremeno smo im dali katastrofalno obrazovanje i nikakvu sansu da rade i zaradjuju. Oni su palili zgradu jer ta zgrada njima nista ne predstavlja. Oni od tih zgrada i tih institucija koje su svi pohrlili braniti, nisu nista dobili, nista. Patriotizam se ne gradi dizanjem objekata i mahanjem zastave. Nije ni meni drago da se bilo sta zapali, ali se ne ponasam kao da ih ne razumijem zasto su to radili.

Borci koji se sada zgrazavaju jer su te zgrade jednom branili trebaju da znaju da su tada te zgrade nama bile simbol opstanka, nezavisnosti, drzavnosti, jedne nade da cemo imati parce zemlje na kojem cemo normalno zivjeti. Te zgrade ne predstavljaju mnogim ljudima ono sto su nekada, a mislim da nam je svim jasno cijom zaslugom.

Sto se tice drugog djela, mi se ne brinemo da ce nas dovesti u vezu sa protestima, jer se na ulici ponasamo odgovorno kao u drugdje. Mediji neka izvole pisati, ali ljudi koji su danima na ulici znaju kakvo je nase ucesce. Tu smo kao gradjani da prisustvom damo podrsku. Ne pada nam na pamet da sjedimo po kancelarijama, odrzavamo bezbroj sjednica i ubjedjujemo jedni druge sta ljudi zele, kada mozemo izaci na ulicu i saznati direktno, a onda djelovati tako. Sumnjam da vas ovo iznenadjuje, mi smo uvijek normalno hodali ulicama, razgovarali sa gradjanima i bili dostupni svakome. Zakljucani kabineti, oklopna vozila, telohranitelji, nikada nece biti nas nacin rada.

Lijep pozdrav.
Vrlo dobro :thumbup:
Corto Maltese

#17295 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Michio Kaku wrote: Šta je to autentični politički akt? Autentični politički akt je onaj koji u kreajnjem ishodu mijenja status kvo ili barem uvodi novu dimenziju u sferu politike - ukoliko je nasilje neophodno kako bi se skrenula pažnja javnog mijenja (javno znači svjetsko) kao što je to ovde slučaj - onda je razumljivo.

U takvim političkim okolnostima, čak ako je čin vandalizma motivisan čistim rušilačkim nagonom od strane potplaćenih huliga sasvim nebitno - on u krajnjem ishodu ima pozitivan učinak jer je derivat autentične političke (klasne) frustracije sistemom. Stoga je u etičkom smislu čin paljevine moralan - utoliko što mijenja status kvo i otvara neve mogućnosti - makar one bile ovaj put zloupotrebljene.

Poenta je da samo autentičan politički akti, a često je praćen vandalizmom, čak, to je njegova sastavna substanca (uzmimo francusku revoluciju) donosi progres.

Ne smijemo dozvoliti da nas reakcionarni mozgovi ucjenjuju na tako plitkom nivou tipa izgorio arhiv, izgorila, zgrads, huligan nije gladni rudar, platio fahro, bla, bla.... možda je to sve i istina ali uopšte nije poenta. posebno se ne smije biti glup i potpasti pod ideološku krilaticu "ko ruši taj je protiv države". Ko tako razmišlja već je izgubljen i ne može mu se pomoći.
Mada sam pročitao i boljih prijevoda Goebbelsa, i ovaj gore je dovoljno tačan. I sasvim dobro objašnjava način na koji je Ernst Röhm napravio svoju kratkotrajnu karijeru.
Pošto cijenim da, bez obzira na sličnost imena, neke razlike između NS i NS DAP postoje, nisam siguran da je ovo pravo mjesto za iznošenje teza koje si gore napisao. Doduše, Albinove poruke, kao i neki twittovi Peđe Kojevića, ostavljaju prostor za sumnju.
Last edited by Corto Maltese on 13/02/2014 09:46, edited 1 time in total.
homar

#17296 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by homar »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
rajvosa1 wrote:Molim vas, razjasnite ovo. Istina, podmetanje ili neki neozbiljan prijedlog?

Ja sam bio cijelo vrijeme dole i mogu ti samo reći da je ovo šuplja, nikakva lista budućih premijera nije donesena...nastavak plenuma u petak. Nemojte nasijedati na podvale.
Čast Jasmili Žbanić, a ovo su još gora bagra od onih ranijih. :run:
Corto Maltese

#17297 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

... dupli
Last edited by Corto Maltese on 13/02/2014 10:11, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#17298 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

@Pedja,

na stranu sad utisak koji imam od jučerašnje sjednice da nikakve pouke niste povukli (ne mislim konkretno na tebe, nego na skupštinske zastupnike) iz protesta, da vam je glavni cilj bio hvatanje ko navodno stoji iza ovoga :-) :D i ko vam radi o fotelji, da ništa konkretno niste ni rekli ni iznijeli, ali pitanje se odnosi sad Da li je istina tvrdnja Čardžića da ti je davao dokazni materijal o korupciji i kriminalu, a da ga ti nisi htio uzeti zato što navodno sa njim ne govoriš. Kako to nisi do kraja juče razjasnio, ali jesi djelimično potvrdio, ako želiš dati objašnjenje, bilo bi lijepo.
volta dzontra

#17299 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volta dzontra »

[quote="Breathless"]Image

Nevjerojatno...pa zar su toliko opali grantovi.....zar je tako teško postalo izburgijati donaciju za besprizorno glupe i nepotrebne projekte, jalova putovanja po još jalovijim NVO sijelima širom svijeta...strašno.....stvarno je bezobrazno 20 godina nakon rata tako naglo i bez prestati hraniti nabujali sarajevski NVO sektor... :-) :-) :-) :-)
Corto Maltese

#17300 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Naša Stranka za Bolju Budućnost.
Locked