Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I ovakva Barca kakva je će odučiti ovaj Juventus od fudbala. Strašno kako loše igramo.
Inače, iako gotivim malog Pjacu moram reći da je previše zelen za ovaj nivo, apsolutno strano tijelo u ekipi, bez lopte nula. Vidjet ćemo kakva će se ekipa stvoriti sljedeće sezone, ako se dovede više top igrača on mora jednu sezonu na pozajmicu. Iako apsolutno nisam fan pozajmica igrača njegovih godina on je jedan od taktički najslabije edukovanih igrača koje sam ikada vidio.
Ekipa posložena za taktiku 3-5-2 i ipak treba odati priznanje Maxu da bez ikakvih kvalitetnih izmjena ima rezultate, mi praktično nemamo izmjene u napadu, ali nećemo mi ovaj tempo moći izdržati do kraja.
Dogodine novi trener i filozofija. Mora. Maxov ciklus u klubu dolazi kraju jednostavno, kao što je i Conteov.
Ma gura se ovo nekako ali definitivno to nije to. Igraci mogu imati los dan, pad forme ali Max je taj koji treba sve to da uklopi. Ocito je da nema viziju kako da poboljsa igru s igracima koje ima na raspolaganju. Nisu svi svjetska klasa ali igrati ovako nakon toliko mjeseci je zalosno. Rezultati ga jedino vade ali ni to nije plod njegovog rada, sve se svodi na trenutak inspiracije nekog od igraca.
Pjaca na momente djeluje wow ali vrlo malo je toga dok je u igri. Mozda je previse rano ubacen na ovaj nivo igre. Lagano negdje da se malo doradi pa onda lako je uklopiti ga.
I ode Pjaca, a sa njim i neke ozbiljne nade u velike stvari u LP. Ne sada da je on super bitan igrač za nas, ali kada pogledamo roster vidimo da mi sada nemamo izmjene u ofanzivnom dijelu ekipe i bukvalno nas samo luda sreća može spasiti jer ovi u napadu moraju igrati svaki meč.
Obistinjuje se inače i moje neko razmišljanje koje imam godinama, a to je da u svaku sezonu ulazimo sa malim brojem ofanzivnih igrača. Ne nužno napadača jer obično ih imamo 4, ali svakako ofanzivnih vezista ili krila. Protiv Barce je nemoguća misija i bila prije, a sada moguće još više, s njima ne možemo igrati na gol više i očekujem 5-3-2 fiksno do kraja sezone. Kakve su alternative? Alternative su da nastavimo igrati istu formaciju i nadamo se da se niko ne povrijedi do kraja sezone te da se u 1 tim prekomanduje Kean, a ja bih vrlo rado volio vidjeti i Clemenzu.
Druga opcija je 3-5-2, a po meni je najbolje da igramo 4-3-1-2, da se pred kraj sezone maksimalno iskoriste Lemina i Rincon i jedino tu vidim neku alternativu.
Njima je ovo tekma zivota, umiru na terenu, nama i x dovoljan, vodimo sto je dobro, ali sto se otvarati previse. Jebe mi se za igrom, sve dok imamo rezultat
Ekipa jednostavno nedorasla. Jednostavno nesposobni za posjed lopte uopće, nemamo igrače za bilo kakav posjed lopte, apsurdno. Hronični manjak ofanzivnih igrača, u rosteru od 25 mi ih imamo 4 i pol, ali to ostavljam Marotti na dušu i mentalitetu "tutti in difesa". A nastavljaju dovoditi i već potpisivati stopere, a ofanzivnih kvalitetnih igrača ni na mapi.
Allegri definitivno mora ići na kraju sezone, nema predispozicija da se suradnja nastavi. Lijepa generalka pred Barcu, 8-1-1 formacija, ali ni to neće pomoći.