Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Hasan006

#17251 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

Jako zanimljiva objava sa Reddita od prije nekih godinu dana. I u pravu je lik, teško mi je da zamislim reunion Starkova, Jona i Daenerys zajedno i još mnoge stvari iz serije napisane od strane Martinove ruke.

Image
drogon2

#17252 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Nije to zanimljiv post. Tu frajer samo ima misljenje kao i ti tj da ne smije postojat gram srece u Martinovom svijetu inace nista ne valja :D Svijet kao svijet je takav da imas uspone, padove, srecu, nesrecu. Imajuci u vidu da vi zelite da likovi imaju samo padove i nesrecu ja ne znam kako to hocete predstavit kao realno xd
T4h

#17253 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by T4h »

NightWatchMember wrote: Otprilike. Debeli je u momentu kada je trebao da polako ide kraju uveo hrpu nekih likova koji su samo zakomplikovali, a nemaju, i teško da će ikada imati, uticaja na glavnu priču. Meni je iskreno drago što u seriji nisu nikada ubacili vaskrslu Kejtlin, Kventina, Egona...

Egona bi mogao riješiti na način na koji je Deneris zijanila pohod na Kasterli Rok, tj par nesrećnih Tirionovih savjeta. Doduše, postavlja se pitanje što je onda i uvođen u igru.

I da, Dorna je sranje i u knjigama, ne samo u seriji. Jedinog zanimljivog Dornjanina je ubio Planina u dvoboju. Ostali uglavnom navlače kožicu po čitav ubogi dan.
Pa ne znam sta je Martin zamislio, ali Aegon ima prilično interesantnu poziciju i nisam siguran da je fake. Lady Stoneheart koliko se sjećam ima na vjesalima Jamiea (mada moguće da sam nesto pomiješao) i moram priznati da mi je išla na živce u knjigama. Martell je predstavljen kao mastermind koji se zakleo na osvetu Lannisterima i veoma je spretan, nadam se da ce naci način da se osveti. Iskreno ne mogu zamisliti kako će sve to izgledati i kako će sve raspetljati jer meni izgleda nemoguće.
drogon2

#17254 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa fejk je jer je prica nidje veze, a kako vi volite rec da Martin nikada ne bi nap nesto sto je nidje veze onda je to tako jbg Kako su bgti oni mogli znat da ce Mountain razvalit glavu onom klinji kojeg su navodno podmetnuli za Aegona i tako ucinit da niko ne moze prepoznat pravog Aegona xd Uostalom, zasto ga uopste i spasavat kad vec imas Viserysa na sigurnom, a imas i Daenerysine vizije u kojima joj se govori da je ubica lazi, kao i laznog zmaja. Govori joj se u fazonu da ne vjeruje laznom zmaju. Golden Company je kompanija koja nikad u historiji nije prekrsilaa ugovor. Osnovana je od strane Bittersteela, koji je bio targerijensko kopile. Prekrsili su ugovor zbog fake Aegona tako da je vjerovatnije da je on potomak nekog Blackfyera nego ista drugo.
NightWatchMember

#17255 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NightWatchMember »

Nije Džejmi, Brijena je na vješalima. LS joj traži da ubije Džejmija, a ova je ubeđuje da se promijenio
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17256 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

Image

Image

sad je pitanje kuda ide Jon sa Davosom jeli puklo izmedju njega i Dany, brodovi su se zaputili sad je pitanje gdje i da oba zmaja su tu ziva
drogon2

#17257 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Meni je najcudnije u ovom trejleru za cetvrtu ep to sto se Deneris ponasa ko da nista nije cula :lol:
Juliuscezar

#17258 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Gledam onaj trailer za 8 sezonu bukvalno je prikazano na određeni nacin da ce Arya ubiti Smrt
pici

#17259 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Isli su na to da bi previse ocekivano bilo da Jon ili Dany ubiju NK i uradili su extra stvar da to bude Arya :thumbup: ... idemo dalje bitka za zoru je iza nas, zasto je Mel skinula ogrlicu i ubila se, zavrsena njezina svrha jer dalje da ide i slijedi princa koji je obecan ne ide jer je Jon taj koji drzi rijec i rekao je ako se ikada vrati na sjever da ce je objesiti ko kriminalca... Dany sad ushicena i trazit ce od ostatka prezivjelih da je prate u konacni obracun za prestolje... Sansa nema teorije da je u tome podrzi ona ima sad drugi plan da uzme sjever... Jon je kleknuo i zarekao se Dany iako je prestolonasljednik tako da ce ona biti rezervisana prema njemu jer na domaku je cilja, normala mora pregaziti Cersei a i Jon je smetnja... tu ce biti 4 epizoda natezanje likova ovih sto su preostali i Cersei kako trijunfalno u KL drzi prestolje sa GC i Lanisterskom vojskom i Euronovom flotom... e sad ako su nas iznenadili sa Aryom i NK mislim da ce nas iznenaditi i sa Cersei i Jamiem, svi ocekujemo da ce je on ubiti...
Juliuscezar

#17260 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Jah, Najgluplji potez sjevera bi sad bio da krenu direktno na KL. Da mene pitaju isli bi polahko uzimati svu mogucu zemljudo Od riverlanda, preko tamo Lanistera , pa dolje do bivseg posjeda Tullya. Mislim da bi na taj nacin skupili i vecu vojsku , mnogi bi dobrovoljno pristali cim vide Zmajeve. Na kraju ostaviti KL totalno usamljen.
pici

#17261 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ja mislim da ce se mnogi pridruziti Sjeveru tj Dany, ovo ako ide na Dragonston je glupo jer ce je tamo uhvatiti, upada u klopku, mozemo ocekivati i da Bronn uspije da ubije jednog od brace Lanistera, jer i Jamie je opasan kao jedan od heroja u bitci za zive i mnogi lanisteri ce ga sad podrzati... Yara uzima gvozdeno otocje...
Juliuscezar

#17262 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

pici wrote:ja mislim da ce se mnogi pridruziti Sjeveru tj Dany, ovo ako ide na Dragonston je glupo jer ce je tamo uhvatiti, upada u klopku, mozemo ocekivati i da Bronn uspije da ubije jednog od brace Lanistera, jer i Jamie je opasan kao jedan od heroja u bitci za zive i mnogi lanisteri ce ga sad podrzati... Yara uzima gvozdeno otocje...
Pitanje je sta je opstalo na sjeveru. Imaju nesto prezivjelih ali sta je sa ostalim kucama. Gloveri su se zakljucali u svoju utvrdu, da li su ih WW pregazili kao Umbere ili su prezivjelli. Ako su prezivjeli sta uradit sa njima, spalit ih ili dati jos jednu sansu '
Jesu li se sve ostale kuce sjevera skupile u Winterfell. Mislim da jedino bi jos Manderly mogli imati nesto veće snage.
Onda je li u Winterfellu bila sva vojska iz Valleya ili samo jedan dio ? Ako je samo dio vojske bio hoce li ostali pratiti Royca na strani Sjevera i Targeryanke ?
Onda sta je sa Riverlandom, moze li se naci neki ziv Tully ? Nakon sto su ubijeni Freyevi ko uopce vlada Riverlandom ?
90minut

#17263 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Postavljaš pitanja kao da je pravi život
Juliuscezar

#17264 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Na ovoj temi se uvijek teoretisalo na ovaj način
pici

#17265 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

bhnapoleon1 wrote:
pici wrote:ja mislim da ce se mnogi pridruziti Sjeveru tj Dany, ovo ako ide na Dragonston je glupo jer ce je tamo uhvatiti, upada u klopku, mozemo ocekivati i da Bronn uspije da ubije jednog od brace Lanistera, jer i Jamie je opasan kao jedan od heroja u bitci za zive i mnogi lanisteri ce ga sad podrzati... Yara uzima gvozdeno otocje...
Pitanje je sta je opstalo na sjeveru. Imaju nesto prezivjelih ali sta je sa ostalim kucama. Gloveri su se zakljucali u svoju utvrdu, da li su ih WW pregazili kao Umbere ili su prezivjelli. Ako su prezivjeli sta uradit sa njima, spalit ih ili dati jos jednu sansu '
Jesu li se sve ostale kuce sjevera skupile u Winterfell. Mislim da jedino bi jos Manderly mogli imati nesto veće snage.
Onda je li u Winterfellu bila sva vojska iz Valleya ili samo jedan dio ? Ako je samo dio vojske bio hoce li ostali pratiti Royca na strani Sjevera i Targeryanke ?
Onda sta je sa Riverlandom, moze li se naci neki ziv Tully ? Nakon sto su ubijeni Freyevi ko uopce vlada Riverlandom ?
ovi sto se nisu pojavili u winterfellu su postali zombiji... jedinio sam vidio malu Karstark kako sa Theonom gura Brana u bogosumu pred okrsaj to je onaj pocetak Sam pa Tyrion kad se kroz winterfell krecu... jeli Karstarkovka prezivjela ne znam mada ako je bila sa Theonom i imala je luk na ledjima cisto sumljam... Valle je poslao samo dio vojske na celu sa Roycom, mislim da ce se polako okupljati i dizati pobunu protiv Cersei jer Dothrakija i Neokaljanih vise nema ili jako malo tako da cersei moze ostale kuce plasiti samo sa dva zmaja i kako je Dany jos uvjek kcerka ludog kralja... mislim da ce se stvari polako okretat na stranu Dany ALI Neda Starka uz visoku cijenu... Edmund Tully je ziv imamo i Roberovo kopile Gendrija kao i nasljednika Sama jedino Dorna je tu izbacena iz igre...steta makar da su onu malu sisatu ostavili.Znaci iz svake velike kuce imamo nasljednike na strani Jona i Dany... Jamie je nasljenik Lanistera, Yara ce uzeti Euronu gvozdena otsrva, Gendri je jedini Baratheon, Edmund Tully je ziv, mali od Vallea nema druge nego na strani sjevera, Rich Sam je sad nasljednik... Cersei je sama sa ludakom i placenikom.
MarlboroGold

#17266 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Ja ovako nekako gledam šta će se desiti u narednim epizodama
- Jon i Dany će skupiti ostatak vojske i krenuti prema KL, jer se on njoj ipak treba odužiti. U međuvremenu će biti frke i priče oko trona zbog i njegovog prava. Na putu prema KL pridužiće im se još neke kuće i njihove vojske. Moguće je i da stigne Daario Naharis sa dodatnom vojskom kad Dany i Jon budu gubili bitku pred KL.
- Bron će napasti Jaime-a koji će mu priznati da ga je Cersei platila da ubije i njega i Tyriona. Jaime će se nekako izvući, a možda i ubiti Brona. Nakon toga će biti razočaran u nju i okrenuće Lannistere ili dio njih na svoju stranu i tako će se prirdužiti Dany i Jonu.
- Euron će saznati da je Yara napala Iron Islands, a dio flote će izgubiti u obračunu sa Dany i Jonom. Ostatak će zaustaviti Yara kad se vrati kući.
- Cersei će braniti KL sa ostalom vojskom, dok će Jaime, Arya, Hound i još nekoliko (rambo :D ) likova iskoristiti tajne prolaze u KL kako bi direktno došli do Cersei. Clegane vs Clegane je vrlo vjerovatno za očekivati.
- Prije pada KL i njene smrti Cersei će svom savjetniku dati zadatak da pripremi wildfire - ako KL padne, kao i ona sama, da uništi cijeli grad zajedno sa narodom i napadačima. Jaime će se obračunati sa Cersei tako što će je ubiti, a Arya i ostali će nekako zaustaviti paljenje wildfire.
- Dany i Jon će se dogovoriti oko trona tako da će biti njen, dok će on ostati kralj Sjevera i biće neovisan.

Ev malo naprđivanja :mrgreen:
tuzlak1212

#17267 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Fino :thumbup:
Jos dodat da u bitkama stradaju obje strane i dodje Sam i sjedne na tron.
pici

#17268 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ima nesta u seriji sto nam se vrti citavo vrijeme pred nosom kao onaj bodez kojim je ubijen NK, ne mora biti nesta upecatljivo al evo recimo ujedinjenje Stark i Baratheon kuce u prvoj sezoni kad Robert to nudi Nedu kao ja imam sina a ti kcer, misleci tada na Joffrija i Sansu a zapravo to se sad provuklo na Aryu i Gendrija... Joffri svakako nije bio Robertov sin... malo zapazanje sto bi bilo sad na kraju serije... Azor Ahai je legenda po seriji i moguce da nema princa koji je obecan zapravo to se odnosilo na pobjedu nad NK i po tome bi Arya trebala biti taj princ ili Azor Ahai... Ovo dalje je da se zbaci zla kraljica i uvede taj novi red u westerosu... cleganebowl je skoro sto posto siguran... i nece vojske i zmajevi odnjeti prevagu nad Cersei nego neki od likova neko od koga najmanje ocekujemo a vrtinam se tu pred nosom citavo vrijeme, Arya i Jamie sam sto posto siguran da nisu ti koji ce Cersei ubiti.
karanana

#17269 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Image
seln

#17270 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

drogon2 wrote: al svakako da je frajer jedan od boljih komandanata u seriji.
Samo jedna rijec: Winterfell.
seln

#17271 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

pici wrote:jedino Dorna je tu izbacena iz igre...steta makar da su onu malu sisatu ostavili.
Nju im nikad necu halaliti...

Image
Optimus09

#17272 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Optimus09 »

:lol:
The 51st State

#17273 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by The 51st State »

mogo bi Riba pojacati sjever/Dany u fajtu, a i Dolina ima rezerve vojske.
drogon2

#17274 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

The 51st State wrote:mogo bi Riba pojacati sjever/Dany u fajtu, a i Dolina ima rezerve vojske.
Mogli bi. Vidim ovog Roycea u previewu za cetvrtu epizodu,sad je izgleda mahnit za Deneris hahaa
MarlboroGold

#17275 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

seln wrote:
pici wrote:jedino Dorna je tu izbacena iz igre...steta makar da su onu malu sisatu ostavili.
Nju im nikad necu halaliti...

Image
Daleko najbolja ženska u seriji :oops:
Post Reply