Nemaju ni sta pricati...rekla ambasada SAD...zdrao!Tomahawk11 wrote:Oni su rekli svoje.
Sad mudro šute.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- General War
#17251 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- vivaldi
#17252 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
jedina pouka je promjena strategije i metode (i hrvatska i srpska), jer ciljeve nece sasvim sigurno promjeniti bas kao sto se nece ni pokajati.Novak20 wrote:Hrvatska politika nakon svega može izvući pouke iz vlastitih grešaka, a ne da se slijepo pridržavaju uspostavljene ratne matrice koja je predviđala napuštanje dijela BiH. Prvo se trebaju iskreno pokajati i ispričati bošnjačkom narodu u nadi da ih neće tužiti. Ako ih neko tuži, sve pošteno platiti.
kad vec spomenu izvinjene i tuzbe, godine 1993 americki kongres je donio jedinstvenu, istorijsku (bukvalno i jedinstvenu i istorijsku) "apology resolution" u kojoj se izvinjavaju narodu havaja zbog americke uloge u svrgavanju kralja i drugih sranja.
ono po cemu je ta rezolucija specificna je sto se to nikada prije, a ni poslije nije desilo, druga stvar je vremenski odmak jer je donesena na 100-tu godisnjicu od kada se desila, i treca stvar je posljednja recenica u toj rezoluciji ovaj disclaimer
Nothing in this Joint Resolution is intended to serve as a settlement of any claims against the United States.
trebalo im je 100 godina da se izvinu, a i kada su to uradili ogradili su se od bilo kakvih tuzbi
-
stari grad Visegrad
#17253 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jutarnji: ZA KOJE SU KONKRETNE ZLOČINE OSUĐENI ČELNICI HERCEG-BOSNE? 'Pitali su ga koje mu je uho draže. A onda mu ga odsjekli...'
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... i/6803793/
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... i/6803793/
-
Kat
- muha_sa
- tandmand
#17256 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Gdje je ta logika da oni koji su sudjelovali u UZP, za takvo nešto dobiju penziju i to na račun poreznih obveznika - Bošnjaka, koji su bili žrtve projekta. Ispada da žrtva zato što je uspjela preživjeti, novčano, plaća reket svom progonitelju.pici wrote:tuziti nositelje europskijeH vrijednosti, porez na kladionice i revizija peMzija otadjbinskog rata... ovo posta plaHo jeBenoPOSLJEDICE PRESUDE
Senka Nožica pojasnila: Sud je osudio i oba HDZ-a, moguće je da žrtve tuže ove stranke
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17257 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
tandmand wrote:Gdje je ta logika da oni koji su sudjelovali u UZP, za takvo nešto dobiju penziju i to na račun poreznih obveznika - Bošnjaka, koji su bili žrtve projekta. Ispada da žrtva zato što je uspjela preživjeti, novčano, plaća reket svom progonitelju.pici wrote:tuziti nositelje europskijeH vrijednosti, porez na kladionice i revizija peMzija otadjbinskog rata... ovo posta plaHo jeBenoPOSLJEDICE PRESUDE
Senka Nožica pojasnila: Sud je osudio i oba HDZ-a, moguće je da žrtve tuže ove stranke
-
smijesni_ste
#17258 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Šta si ti očekivao kakva će biti presuda? Iskreno?vivaldi wrote: ...
kako si dosao do zakljucak da su iznenadjeni presudom? praljkovo samoubistvo vjerovatno jeste iznenadjenje, ali presuda sasvim sigurno nije jer kao sto sam vec napisao ovo je samo potvrda presude od prije 4 godine.
...
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#17259 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Meni je za meze prije petnestak godina bila teletina, sada Jeger kobasica (ako ima jeftinije, ovo je dno dna) 2,00 KM. Plus 2 litre pive, ili dvije litre vina oko 3 marke.animus wrote:Ovo sve kada saberes mirise na drugo poluvrijeme.
"Ovo sve kada saberes mirise na drugo poluvrijeme." Meni vala ne miriše.
Svirajte kraj!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17260 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
JURICA PAVIČIĆ: KAKO SAM U JESEN 1993. NA SVILAJU SHVATIO ŠTO JE TO REPUBLIKA HERCEG-BOSNA 'Mi njima prodajemo naftu. Oni nama metke'
Kad je prije samo devet dana u Haagu donesena presuda kojom je vođa vojske bosanskih Srba Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor zbog ratnih zločina, na dvama stranama postjugoslavenske etničke demarkacije ta je presuda dočekana - očekivano - oprečnim reakcijama.
U Federaciji BiH, ali i u Hrvatskoj, presuda je dočekana sa samorazumljivom zadovoljstvom. Hrvatske su novine podsjećale na Mladićev krvavi zapovjedni put, pisale o pravdi koja je stigla kasno, ali slasno te isijavale zadovoljstvom što je međunarodno sudište osudilo čovjeka kojeg Srbija sama ne bi nikad sudila.
U Srbiji i Srpskoj reakcije su bile oprečne. S ogorčenom su se izjavom javili Dodik i Vulin, rusofilske udruge i desničarske Dveri. Novine su pisale da je Haag antisrpski sud koji propušta kazniti Bošnjake i Hrvate. S osuđenim oficirom solidarizirali su se Akademija i vrh Crkve (patrijarh Kiril), a nogometni su navijači na dvama utakmicama lige UEFA istakli transparente podrške “đeneralu”. Hrvatski su mediji, sasvim s razlogom, zgroženo pisali o Srbiji kao društvu koje nije prošlo otrežnjenje, koje nije osvijestilo zločine 90-ih niti je u stanju otresti se nacionalističke ideologije.
Samo devet dana kasnije, sve nam te reakcije izgledaju kao gorka poruga povijesti. Jer u tih devet dana uloge su se obrnule. Obrnule su se, pri čemu je igrokaz ostao isti, a tekst nepromijenjen.
Jer samo devet dana kasnije isto je sudište s istim tamnim togama u istoj dvorani donijelo još jedan pravorijek koji podvlači crtu za bosanskim ratom 90-ih. A reakcije na presudu izgledaju kao “remake” onih prošlotjednih, samo s promijenjenim ulogama. Ovaj put, Sarajevo je ono koje je presudu dočekalo sa samorazumljivim zadovoljstvom, kao pravdu koja je stigla kasno, ali slasno. Reakcije su u Hrvatskoj, pak, gotovo istovjetne kao one nedavne u Srbiji. Mediji, državna i privatne televizije zapomažu i nariču nad haaškom nepravdom, s ogorčenim se izjavama javljaju veterani, gradonačelnici, saborski zastupnici i desničarske udruge. Novine pišu da je Haag antihrvatski sud koji propušta Srbe i Bošnjake.
Na haašku su presudu kao na nepravdu pociknuli Akademija i povjesničari, a da imitacija srpskog “scenarija” bude potpuna pobrinuli su se osječki navijači koji su haaškom samoubojici podigli transparent. U neku ruku, hrvatske su reakcije bile čak i gore od srpskih, jer u Beogradu nitko nije razmatrao zamisao da u parlamentu osuđenom ratnom zločincu održi minutu šutnje niti je predsjednik vlade sazvao presicu u kojoj je stao pobijati presudu suda Ujedinjenih naroda.
Smije li se, dakle, po analogiji zaključiti kako je i Hrvatska društvo koje nije prošlo otrežnjenje, koje nije osvijestilo zločine 90-ih niti je u stanju otresti se nacionalističke ideologije? Odgovor se sam daje.
A u cijeloj priči oko presude vezane uz političku tvorevinu zvanu HR Herceg-Bosna najgluplje je to što se hrvatska politička javnost danas unisono zbija u obranu politike o kojoj ni 90-ih nije mislila ništa dobroga. Jer - uvijek nanovo vrijedi podsjećati - i 90-ih je svakom razboritom bilo jasno kako je politika koju je jedan dio HDZ-a vodio u BiH bila u ratnom smislu kontraproduktivna, u političkom samoubilačka, u moralnom odurna, a zakonskom kriminalna. I tada je bilo jasno da je to politika s kojom Hrvatska zabija nož u leđa (tada još) jedinom oružanom savezniku, s kojom je raspršila i oslabila vlastite vojne snage, produljila rat za barem dvije godine, dovela sebe na sam rub međunarodnih sankcija te se u globalnoj percepciji pretvorila iz neupitne žrtve u tek još-jednu-od antipatičnih nacionalističkih državica koje se kolju.
Bila je to politika zbog koje se Hrvatska dovela u situaciju da moralno i zakonski odgovara za razmjere zlodjela kakvi nisu postojali s ove strane Dinare, Kamešnice i Save. Jer Hrvatska 90-ih sasvim sigurno nije bila bajno mjesto, bila je to zemlja u kojoj su se dogodili i Lora i Kuline i Medački džep, ali ipak nije bila zemlja koja inovjerce organizirano deportira u konclogore niti zemlja koja sustavno, mehanizacijom ruši bogomolje i sravnjuje povijesne jezgre gradova. Podupirući HRHB, Hrvatska je to postala.
Najgore je to što mišljenje koje ovdje iznosim 90-ih nije bilo nimalo avangardno. To nije bio stav koji je 90-ih u Hrvatskoj zastupala malobrojna, elitna “druga Hrvatska” ili majušna kontrakultura izoliranih pacifista. Mišljenje o hrvatskoj politici u BiH kao o poraznoj, kriminalnoj pogrešci bilo je tada masovno prisutno u Hrvatskoj, a zastupali su ga lijeva i desna opozicija i dobar dio HDZ-a. To mišljenje ujedinjavalo je pravaše i esdepeovce, Feral Tribune i Zagrebačku nadbiskupiju, znatan dio HDZ-a, civilno društvo i gotovo sve novine. Da je tomu tako jednako su smatrali i Račan i Hasanbegović, i Manolić i Ivo Banac, i Arkzin i bosanski fratri, i Karamarko i HOS. Zbog te politike Stipe Mesić je napustio HDZ, protiv nje je kardinal Kuharić pisao otvoreno pismo, a Slavko Goldstein je zbog nje sročio poziv Franji Tuđmanu da dâ ostavku. U međuvremenu objavljeni transkripti pokazuju da je ta politika i u samom HDZ-u bila izvor ozbiljne nelagode te da je u svom izvorištu imala spoj privatnih antimuslimanskih predrasuda Franje Tuđmana te zemljačkih interesa grupe hercegovačkih političara. Kad je nakon preduge dvije godine ta politika 1994. revidirana Washingtonskim sporazumom, u Hrvatskoj je i lijevima i liberalnima i desnima laknulo, a Hrvatska je u manje od 12 mjeseci dobila rat.
Kad se sve to ima na umu, utoliko je neshvatljivije što se današnja Hrvatska od Vlade do televizije i od novina do Akademije i nogometnih navijača zajapureno svrstava iza takve politike koja je po naciju bila štetna, a usput i kriminalna. Hrvatska danas nije kadra razgovarati o svojoj bosanskoj politici čak ni onoliko trezveno koliko je bila kadra usred rata 1993., kad su srpski položaji bili onkraj Velike Gorice, u Okučanima i Ružiću. To samo svjedoči do koje su mjere šatoraška revolucija, Crkva i mediji u današnju Hrvatsku utisnuli represiju, strah i zabranu mišljenja. Rat 90-ih postao je u Hrvatskoj nedodirljiva sveta krava u najgorem smislu riječi, a ta nedodirljivost tiče se aspekata koji su čak i u samom ratu bili tema otvorene debate. Na kraju puta, postali smo zemlja koja s tronutošću pali šterike osuđenom ratnom zločincu.
Od oslobađajuće presude Gotovini i Čermaku pa sve do danas, veterani i hrvatska konzervativna politika mahali su presudom za Oluju kao nekom vrstom legalističke metle kojom su priječili i ma kakav razgovor o kontroverzama hrvatskog ratovanja ‘90-ih. Taj argument sad bi im mogao zapeti u grlu. Naime, isti sud koji im je bio dobar (a Srbima loš) kad je oslobodio zapovjednike Oluje, sada je pravomoćno za zločinački urotnički pothvat osudio nikog drugog doli - Franju Tuđmana. Ukratko, čovjek po kojem se u Hrvatskoj zovu aerodrom i studentski domovi, ulice i trgovi te kojem su u nizu hrvatskih gradova i sela podignuti kipovi sada je formalno kriminaliziran pravomoćnom presudom suda Ujedinjenih naroda. Stoga bi se doista moglo postaviti pitanje legalističke dosljednosti - treba li, naime, društvo koja je svesrdno prigrlilo presudu za Oluju ‘95 sada isto učiniti i s ovom? Ne bi li trebalo, u skladu s legalizmom, sada poskidati sve te spomenike, preimenovati trgove i aerodrom? I ako to ne činimo, po čemu se razlikujemo od navijača Zvezde koji s banerom na okuci prkose “antisrpskom tribunalu”?
Ovo pitanje nije samo pitanje iz apstraktne etike. Ono je istodobno i realpolitičko pitanje. U idućim desetljećima prijateljski će i neprijateljski državnici slijetati na aerodrom koji drži francuski koncesionar, a koji se zove po čovjeku iz pravomoćne presude. U idućim desetljećima, Hrvatska će svijetom ići s tim biljegom. O čemu god Hrvatska imala mišljenje - bio to Piranski zaljev, digitalna agenda ili poljoprivredna politika EU - to će mišljenje biti inficirano, bit će to mišljenje zemlje koja je u parlamentu održala minutu šutnje pravomoćno osuđenom, koja se presicama svađala sa sudom Ujedinjenih naroda te kojoj se aerodrom zove po čovjeku iz presude tog suda. Hodat ćemo okolo s biljegom na obrazu, a ako želimo saznati kakav je to osjećaj - nije problem: pitajmo Srbe. Oni to znaju.
A dok ovo pišem, pada mi na pamet jedan trenutak iz ratne jeseni 1993. U tom trenutku ja sam vojnik 6. splitske pukovnije i noćim na bojišnici, u nekoj seoskoj dalmatinskoj kući na obroncima Svilaje. Tih tjedana front je miran, no povremeno se ipak puca, a prijeko - na srpskoj strani - opjevani su Baljci i Mirlovići iz kojih nas katkad roknu minobacačem. U seoskoj kući od bloketa preko agregata gledamo TV. Na TV-u je dnevnik. A na dnevniku, prilog o političkom susretu dvojice budućih aktera optužnica - Radovana Karadžića i Jadranka Prlića. Susreli su se u Livnu, s onu stranu Kamešnice, ni pola sata autom od točke na kojoj sam ja tada bio. Prilog je izvještavao da su lider RS-a i lider Herceg-Bosne - citat - “u srdačnom razgovoru dogovarali gospodarsku suradnju”. Netko od muških u maskirnim trlišima koji su sjedili oko mene zgurani u seoskoj kući utom je jetko primijetio. “Mi njima prodajemo naftu. Oni nama metke. Oni će s tom naftom vozit tenkove. A mi s tim mecima pucat na njih.”
Nikad - ni do dandanas - nisam čuo bistriju i jezgrovitiju ocjenu onog što se zvalo Republika Herceg-Bosna.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#17261 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
http://ba.n1info.com/a230223/Vijesti/Vi ... -Hagu.html
? U šta su omi utukli ovolike godine u EU,a ne mogu
prepoznati nositelja...?
Šta seru ovi austrijski novinari protiv jedinog nositelja evropskih vrijednosti i uljudbenikaKao najskandalozniju izjavu "Standard" izdvaja onu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, vođe "vrlo nacionalističke stranke", koji je rekao da je presuda "zločin protiv svih predstavnika hrvatskog naroda u BiH".
"Čović je eksponent politike koja nikad nije odustala od projekta Herceg-Bosne, čisto hrvatskog entiteta u BiH, koji je sada osuđen u Hagu", zaključuje "Standard".
prepoznati nositelja...?
- vivaldi
#17262 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ma cim sudiju merona niko nije spominjao prije presude pretpostavio sam da amerima ova presuda nije nesto bitna tako da nisam vjerovao u neke velike preinake.smijesni_ste wrote:Šta si ti očekivao kakva će biti presuda? Iskreno?vivaldi wrote: ...
kako si dosao do zakljucak da su iznenadjeni presudom? praljkovo samoubistvo vjerovatno jeste iznenadjenje, ali presuda sasvim sigurno nije jer kao sto sam vec napisao ovo je samo potvrda presude od prije 4 godine.
...
za mladica naravno nije bilo nikakve nedoumice, ali sam recimo uvijek bio ubijedjen da ce se srbija izvuci od kolektivne odgovornosti jer sam u potpunosti uvjeren iako to ne mogu dokazati da je srbija svoju kolektivnu presudu dogovorila sa amerikancima prije 15 godina.
nakon sto su godinama krili sve osumjnicene ratne zlocince, onda su odjednom isporucili kompletan vojni, policijki i politicki vrh zajedno sa pratecm dokumeentacijom. kakva je vjerovatnoca da su to bila cista posla? nikakva. od srbije su trazili glave u zamjenu garantovali kolektivnu amnestiju uz onu cuvenu "e sad se okrenimo buducnosti"
- moa
#17263 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-ha ... /171202076
oni dolaze odlaze kako im je kur$u cejf. Zar ovo nebi trebalo ici najavljeno preko drzavnih institucija. Poziv pa dogovoranje termina ili kako to vec ide a ne ovako samo da bahnu. Ovo treba preispitat.
oni dolaze odlaze kako im je kur$u cejf. Zar ovo nebi trebalo ici najavljeno preko drzavnih institucija. Poziv pa dogovoranje termina ili kako to vec ide a ne ovako samo da bahnu. Ovo treba preispitat.
- Drvosjeca iz Dejcica
#17264 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da prevedem sa Njemačkog... "Sami sebi pucaju u noge".prljavi Hare wrote:http://ba.n1info.com/a230223/Vijesti/Vi ... -Hagu.html
Šta seru ovi austrijski novinari protiv jedinog nositelja evropskih vrijednosti i uljudbenikaKao najskandalozniju izjavu "Standard" izdvaja onu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, vođe "vrlo nacionalističke stranke", koji je rekao da je presuda "zločin protiv svih predstavnika hrvatskog naroda u BiH".
"Čović je eksponent politike koja nikad nije odustala od projekta Herceg-Bosne, čisto hrvatskog entiteta u BiH, koji je sada osuđen u Hagu", zaključuje "Standard".? U šta su omi utukli ovolike godine u EU,a ne mogu
prepoznati nositelja...?
- Maraschino
#17265 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Samo se drzati Nobila pa neka njega pitaju ako im nesto nije jasno.
Skupiti pare ako treba i angazovati ga da im zaceplja zvaljava usta.
On zna vise nego bilo koji politicar pojedinacno jer je bio ukljucen u sve to.
- Drvosjeca iz Dejcica
#17266 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Al' fakat, angažovati ga da bude glasnogovornik.Maraschino wrote:Samo se drzati Nobila pa neka njega pitaju ako im nesto nije jasno.
-
olympus76
#17267 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Rijetko pisem ali osjetio sam potrebu ostaviti jedan komentar ovdje..
Hrvat sam,rodjen u Hrvatskoj,roditelji porijeklom iz Bosne,moj dojam nakon svega ovoga,presuda
pravedna,oni su zlocinci a zlocince treba osuditi,Praljak za mene nije nikakav heroj nego kukavica
koja je izlaz nasla u smrti..To nije nikakvo herojstvo.Da su barem njegove zrtve i zrtve te tvorevine
"Herceg Bosne" imale izbor kao sto je on imao..
Zalosti me kad vidim svoj narod i svoju drzavu,toliko mrznje,zatrovanosti,neznanja,u zadnje vrijeme
otvorenog ustasovanja,minuta sutnje za zlocinca,katastrofa.Totalni sunovrat drustva,dotakli smo dno..
Hrvat sam,rodjen u Hrvatskoj,roditelji porijeklom iz Bosne,moj dojam nakon svega ovoga,presuda
pravedna,oni su zlocinci a zlocince treba osuditi,Praljak za mene nije nikakav heroj nego kukavica
koja je izlaz nasla u smrti..To nije nikakvo herojstvo.Da su barem njegove zrtve i zrtve te tvorevine
Zalosti me kad vidim svoj narod i svoju drzavu,toliko mrznje,zatrovanosti,neznanja,u zadnje vrijeme
otvorenog ustasovanja,minuta sutnje za zlocinca,katastrofa.Totalni sunovrat drustva,dotakli smo dno..
-
emmir1
#17268 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
olympus76 wrote:Rijetko pisem ali osjetio sam potrebu ostaviti jedan komentar ovdje..
Hrvatska politika i reakcija na presudu je razočarenje, no javilo se mnogo i pozitivnih priča.
Jutarnji i Index su objavili dosta dobrih članaka, mnogo ljudi se javilo sa svojim svjedočenjem, mnogo dobrih komentara poput ovog tvog.
Nade ima.
Kako reće Kljujić neku noć na N1...u Hrvatsku 90 tih su došli glasni patrioti kockastih glava.
Oni i danas kreiraju hrvatsku politiku dok hrvatska intelektualna elita stoji sa strane.
Strašno je bilo onog Glasnovica slušat u saboru kako prijeti Pernaru i galami na sve.
Sramota za Hrvatsku da je onakva budala u saboru, a upravo su takvi ljudi koji vode Hrvatsku od 90 tih.
-
zrakomlat
#17269 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovo ne kontam nikako. Kad je bila ona situacija oko izbora u Stocu, također u sekundi se stvoriše mamlaz petrov i onaj drugi. I niko ništa. Da se uputi neki protest, ništa. Da se makar oštro osudi, ko visoki predstavnik. I ti koji bi se trebali oglasiti sutra u predizbornoj kampanji imaju puna usta cjelovite nezavisne i nedjeljive BiH.moa wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-ha ... /171202076
I još na osnovu toga dobiju glasove. Ovo je za onu temu "popularne stvari koje ne kontam".
- Drvosjeca iz Dejcica
#17270 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
olympus76 wrote:Rijetko pisem ali osjetio sam potrebu ostaviti jedan komentar ovdje..
- Kejn
#17271 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A ja sam sa druge strane pozitivno iznenađen koliko zdravih i prosvjećenih ljudi ima u Hrvatskoj (poput vas). Mislio sam da će situacija biti ista kao sa Srbima al su me Hrvati pozitivno iznenadili.olympus76 wrote:Rijetko pisem ali osjetio sam potrebu ostaviti jedan komentar ovdje..
-
olympus76
#17272 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sto ocekivati od Hr politike kad vidis tko nam je predsjednica i koja je stranka na vlasti.A sto je josemmir1 wrote:olympus76 wrote:Rijetko pisem ali osjetio sam potrebu ostaviti jedan komentar ovdje..
Hrvatska politika i reakcija na presudu je razočarenje, no javilo se mnogo i pozitivnih priča.
Jutarnji i Index su objavili dosta dobrih članaka, mnogo ljudi se javilo sa svojim svjedočenjem, mnogo dobrih komentara poput ovog tvog.
Nade ima.
Kako reće Kljujić neku noć na N1...u Hrvatsku 90 tih su došli glasni patrioti kockastih glava.
Oni i danas kreiraju hrvatsku politiku dok hrvatska intelektualna elita stoji sa strane.
Strašno je bilo onog Glasnovica slušat u saboru kako prijeti Pernaru i galami na sve.
Sramota za Hrvatsku da je onakva budala u saboru, a upravo su takvi ljudi koji vode Hrvatsku od 90 tih.
zalosnije HDZ ce samo jacati i imati sve bolje rezultate na buducim izborima,SDP je u rasulu a nema
neke trece normalne opcije na vidiku..
Takvih poput Glasnovica imas na tisuce,ma na desetine i stotine tisuca kod nas Hrvata,i u dijaspori isto
tako,tako da nije ni cudno da je izglasan i da je usao u sabor,ima takvih jos,Culej npr.
Bas se osjecam deprimirano kad vidim stanje u svojoj drzavi.Rasulo...
- armin071
#17273 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nobilo stavio tOcku na sve.
-
olympus76
#17274 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hvala na lijepim rijecimaDrvosjeca iz Dejcica wrote:olympus76 wrote:Rijetko pisem ali osjetio sam potrebu ostaviti jedan komentar ovdje..
otvorenog ustasovanja,minuta sutnje za zlocinca,katastrofa.Totalni sunovrat drustva,dotakli smo dno..Upravo zbog takvih kao ti vjerujemo u Hrvatsku i smatramo je prijateljskom zemljom. Na kraju i Izetbegović je rekao da hrvatska politika 90-tih je imala dva lica, želimo da potenciramo onu pozitivnu i da krenemo dalje. Pozdrav Zagrebu!
znam kakvi su Bosnjaci,imam puno prijatelja i imam samo lijepa iskustva i dobra prijateljstva.I uvijek kad sam
Bio u Sarajevu par puta i u drugim mjestima sam se lijepo i ugodno osjecao,kao kod kuce
Meni sigurno nece misljenje o vama formirati HDZ-ovci i ovi "HercegBosanci" iz zapadne Hercegovine.Nadam se
da ce se i oni jednom dozvati pameti.
-
olympus76
#17275 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Drago mi je ako tako misliteKejn wrote:A ja sam sa druge strane pozitivno iznenađen koliko zdravih i prosvjećenih ljudi ima u Hrvatskoj (poput vas). Mislio sam da će situacija biti ista kao sa Srbima al su me Hrvati pozitivno iznenadili.olympus76 wrote:Rijetko pisem ali osjetio sam potrebu ostaviti jedan komentar ovdje..
i osjecaja ovih zadnjih par dana ne gledam bas tako pozitivno.Prevelika propaganda i govor mrznje,od obicnih ljudi pa cak
i novinara i velikih medija poput HRT-a i Nove TV.
Hvala Bogu polako se to smanjuje i pada u drugi plan,nakon ovih tri cetiri dana ispiranja mozga..