Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kafanski_covjek

#17251 Re: Gdje u Sa......

Post by kafanski_covjek »

Daryl Dixon wrote:
kafanski_covjek wrote:
tarikBA wrote:kupit kvalitetnu tecnost za odmagljivanje / protiv zamagljivanja sajbe :D
pjenom za brijanje
moze i pjena ali ne drzi puno, provjeri na Gazprom pumpama..
deterdzent za suđe, pijesak za macke, silikonski gel itd
quarterback

#17252 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

upalis brate klimu ako je auto ima
Dzontra_Volta

#17253 Re: Gdje u Sa......

Post by Dzontra_Volta »

quarterback wrote:upalis brate klimu ako je auto ima
:thumbup:
tarikBA

#17254 Re: Gdje u Sa......

Post by tarikBA »

upalim, ali dok zagrije sajbu bar 5min treba
quarterback

#17255 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

tarikBA wrote:
ne treba ti je uopste grijati, nije u tome poenta nego u tome da paljenje klime isusuje zrak i trebalo bi ti ocistiti prozore u roku odmah
tarikBA

#17256 Re: Gdje u Sa......

Post by tarikBA »

quarterback wrote:
tarikBA wrote:
ne treba ti je uopste grijati, nije u tome poenta nego u tome da paljenje klime isusuje zrak i trebalo bi ti ocistiti prozore u roku odmah
e ne znam onda u cemu je problem sto moram sacekat par minuta da se se ocistila sajba i to ne bas citava. maloprije sam jedva vidio vozit. dodatak na sve je ovaj minus od 22 stepena, zatim snijeg na patosnicama 24/7 (ako ima kakve veze), kederi su dobri, auto je na otvoreno i to na propuhu po vazdan
quarterback

#17257 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

tarikBA wrote: e ne znam onda u cemu je problem sto moram sacekat par minuta da se se ocistila sajba i to ne bas citava. maloprije sam jedva vidio vozit. dodatak na sve je ovaj minus od 22 stepena, zatim snijeg na patosnicama 24/7 (ako ima kakve veze), kederi su dobri, auto je na otvoreno i to na propuhu po vazdan
izvini moja greska, zaboravio sam da je prehladno za klimu

"My Focus lights up an orange snowflake symbol in the instrument cluster at 4C which turns red at 0C.
If the snowflake is on the aircon does not cut in, although the aircon on indicator is on."

"The VW aircon wouldnt work below 5c."

"Basic physics - below 4oC air temperature the moisture in the air passing through the car's evaporator will freeze and cause all sorts of problems, hence the aircon clicks off when the ambient temperature drops below that level"

"Cars do vary in their performance at temperatures around freezing. My 1993 Mondeo was quite bad, and the air con seemed to stop working at about 5-6 degrees, at which point the windscreen would mist over in a flash."

http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/ ... tm?t=80686
tarikBA

#17258 Re: Gdje u Sa......

Post by tarikBA »

quarterback wrote:
tarikBA wrote: e ne znam onda u cemu je problem sto moram sacekat par minuta da se se ocistila sajba i to ne bas citava. maloprije sam jedva vidio vozit. dodatak na sve je ovaj minus od 22 stepena, zatim snijeg na patosnicama 24/7 (ako ima kakve veze), kederi su dobri, auto je na otvoreno i to na propuhu po vazdan

"My Focus lights up an orange snowflake symbol in the instrument cluster at 4C which turns red at 0C.
If the snowflake is on the aircon does not cut in, although the aircon on indicator is on."

"Basic physics - below 4oC air temperature the moisture in the air passing through the car's evaporator will freeze and cause all sorts of problems, hence the aircon clicks off when the ambient temperature drops below that level"

"Cars do vary in their performance at temperatures around freezing. My 1993 Mondeo was quite bad, and the air con seemed to stop working at about 5-6 degrees, at which point the windscreen would mist over in a flash."

znaci ne cackat klimu dok ne prodju minusi :D :D
holowey

#17259 Re: Gdje u Sa......

Post by holowey »

tarikBA wrote:
quarterback wrote:

znaci ne cackat klimu dok ne prodju minusi :D :D
kod mene kada je ventilacija u auto modu, ako ukljucim recirkulaciju zraka (zbog nekog "ekologa" ispred mene), odmah se ukljucuje klima... bar zasvijetli kao da je ukljucena... iskljucivanjem recirkulacije, iskljucuje se i klima... ovo sve neovisno o vanjskoj temperaturi...
vješalica

#17260 Re: Gdje u Sa......

Post by vješalica »

tarikBA wrote:
e ne znam onda u cemu je problem sto moram sacekat par minuta da se se ocistila sajba i to ne bas citava. maloprije sam jedva vidio vozit. dodatak na sve je ovaj minus od 22 stepena, zatim snijeg na patosnicama 24/7 (ako ima kakve veze), kederi su dobri, auto je na otvoreno i to na propuhu po vazdan
Ima veze izbaci ponjave ako su ti mokre i vidi jesu li ti mokre one ispod
Meni je tako bilo
I provjeri da ti gdje voda ne ulazi i ne kvasi unutrasnjost i to mi se desilo od zadnjeg brisaca crijevo otislo pa voda kroz nesta prolazila
Kataklinger

#17261 Re: Gdje u Sa......

Post by Kataklinger »

Gdje u Sa kupit poklon za bebu od cca 6 mjeseci? I sta uopste kupiti, a da nije ono standardno, ona mala odjeca itd...hajde dzevojke mastu na pasu... :)
JanuaryJones

#17262 Re: Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

Kataklinger wrote:Gdje u Sa kupit poklon za bebu od cca 6 mjeseci? I sta uopste kupiti, a da nije ono standardno, ona mala odjeca itd...hajde dzevojke mastu na pasu... :)
Kupi poklon bon u DM-u na neki iznos koji si mislio potrošiti a roditelji će iskoristiti za pelene i potrepštine za dijete. Sa dvoje male djece znam da poklanjanje gluposti tipa odjeće, igračaka, neke opreme nema smisla jer roditeljima najviše trebaju pelene i adaptirano mlijeko (ako beba ne doji) a to najviše košta i najviše se troši.
CherryLips

#17263 Re: Gdje u Sa......

Post by CherryLips »

JanuaryJones wrote:
Kataklinger wrote:Gdje u Sa kupit poklon za bebu od cca 6 mjeseci? I sta uopste kupiti, a da nije ono standardno, ona mala odjeca itd...hajde dzevojke mastu na pasu... :)
Kupi poklon bon u DM-u na neki iznos koji si mislio potrošiti a roditelji će iskoristiti za pelene i potrepštine za dijete. Sa dvoje male djece znam da poklanjanje gluposti tipa odjeće, igračaka, neke opreme nema smisla jer roditeljima najviše trebaju pelene i adaptirano mlijeko (ako beba ne doji) a to najviše košta i najviše se troši.
Iznos koji namjenis u neku lijepu kovertu,super ako ima i cestitka. Ovo sto @JJ napisa bas stoji, sta sam samo odjece poklonila koju dijete ama nijednom nije obuklo.
JanuaryJones

#17264 Re: Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

CherryLips wrote:
JanuaryJones wrote:
Iznos koji namjenis u neku lijepu kovertu,super ako ima i cestitka. Ovo sto @JJ napisa bas stoji, sta sam samo odjece poklonila koju dijete ama nijednom nije obuklo.
Ostaviš sa strane, kao dok naraste, u međuvremenu dobiješ nešto drugo a hrpu nove odjeće zaboraviš da ima...pa izroviš za pola godine i skontaš novo a dijete preraslo. Znači samo keš ili ako ne voliš keš, poklon bon u DMu na 50,100,150 koliko si već naumio dati.
CherryLips

#17265 Re: Gdje u Sa......

Post by CherryLips »

Mada neki dan cujem kako je tako seljacki dati kes,ono kao toliko moras biti bez ideje pa nekom pokloniti novac. I kao super je fensi pokloniti bon iz Lindexa pa da se beba sredi...samo sam pitala - zasto nekoga ogranicavati gdje ce sta kupiti djetetu?- nije bilo komentara...
P.s. mada mi je drugi dan uho "gorilo" ,garant sam bila na "tapeti":)
JanuaryJones

#17266 Re: Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

CherryLips wrote:Mada neki dan cujem kako je tako seljacki dati kes,ono kao toliko moras biti bez ideje pa nekom pokloniti novac. I kao super je fensi pokloniti bon iz Lindexa pa da se beba sredi...samo sam pitala - zasto nekoga ogranicavati gdje ce sta kupiti djetetu?- nije bilo komentara...
P.s. mada mi je drugi dan uho "gorilo" ,garant sam bila na "tapeti":)
Mi smo tako dobili bon za Baby Centar i sad kontamo šta da kupimo (da iskoristimo bon jer nije mala svota) jer smo se već namirili po svom ukusu za bebu... i izabrali smo putni krevetić koji nas je tu došao 4X skuplje nego da smo ga kupili u nekoj drugoj radnji ili vani. Da smo dobili u kešu ostala bi nam pofina svotica za pelene i nepredviđene troškove al vako...jbg. Bolje da su nam uzeli DM bon al et' ;)
spree

#17267 Re: Gdje u Sa......

Post by spree »

f5 haj da jos jednom probam :)
spree wrote:kupiti tyre weld, tj. ono cudo za popravak auto guma u spreju?

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
JanuaryJones

#17268 Re: Gdje u Sa......

Post by JanuaryJones »

spree wrote:f5 haj da jos jednom probam :)

Probaj u Conradu, imaju tekuću gumu u spreju ako je to što tražiš (možda će morati naručiti).
SHTEVELEC

#17269 Re: Gdje u Sa......

Post by SHTEVELEC »

Srej za krpljenje u guma? Bude po pumpama (EP, Ina, Petrol...), ja kupio u Darkomu (kada sam ugradio plin kod njega)

spree wrote:f5 haj da jos jednom probam :)

spree

#17270 Re: Gdje u Sa......

Post by spree »

fala obma :thumbup: . pogledam sve navedeno, mada i plin sam fakat kontao ugraditi, pa eto mozda to ubrzam :)
supercali

#17271 Re: Gdje u Sa......

Post by supercali »

spree wrote:fala obma :thumbup: . pogledam sve navedeno, mada i plin sam fakat kontao ugraditi, pa eto mozda to ubrzam :)
Imad to cak i u konzumu velikom peniju i sl
quarterback

#17272 Re: Gdje u Sa......

Post by quarterback »

holowey wrote:
tarikBA wrote: znaci ne cackat klimu dok ne prodju minusi :D :D
kod mene kada je ventilacija u auto modu, ako ukljucim recirkulaciju zraka (zbog nekog "ekologa" ispred mene), odmah se ukljucuje klima... bar zasvijetli kao da je ukljucena... iskljucivanjem recirkulacije, iskljucuje se i klima... ovo sve neovisno o vanjskoj temperaturi...
da, gledao sam juce posto sam isao na duzi put, upali se ac ali sama klima se zapravo ne upali, bar kod mene
medjutim nije bilo problema sa magljenjem, malo zamagli kada upalim recikulaciju ali cim ugasim sve ok
mali Ninja

#17273 Re: Gdje u Sa......

Post by mali Ninja »

gdje ima kupiti projekcionih sijalica, osim u spotu kod ohr-a jer su tamo 40KM, na ebayu su po 4-5€...
vješalica

#17274 Re: Gdje u Sa......

Post by vješalica »

MAN-lion's coach wrote:Gdje naći svijeće koje su totalno u boji, ne samo premazane izvana?
retro home
pohledaj tamo imaju na sajtu 1,5 km komad razne ako ti odgovaraju
imali su u konzimu ali kako su sada razjebali program i ppnudu nije im nista ostalo jreteni
db cooper

#17275 Re: Gdje u Sa......

Post by db cooper »

Gdje se ima kupiti rubikova kocka ( Po mogucnosti malo kvalitetnija) ?
Post Reply