Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#17251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Maystor wrote:Otvoriš riječnik, pogledaš definiciju licemjerja, onda malo pročitaš o dotičnoj i suprugu koji je ponosan na nju, sintetizuješ činjenice, usporediš ih sa performansom sa slike i to bi trebalo biti dovoljno.
Ne znam kakve ti riječnike čitaš ? Možda vukajliju ? Ah , ne budi ozbiljan to je samo satirični portal....

Po čemu to Naša Stranka nije zaista sa druge strane barikada ?
Gdje je to Naša Stranka vršila ili vrši izvršnu vlast , koga su to funkcioneri / političari Naše Stranke iznevjerili , "izradili" , koja to predizborna obećanja nisu ispunili , kojoj poganoj vlasti od 1996 do danas su bili vodonoše ?

Nigdje , nikoga , niti jedno , niti jednoj !!!

Ko može spriječiti bilo kojeg političara/člana/simpatizera Naše Stranke da zaista bude sa druge ,prave strane barikade ?
Niko , nikome nisu dužni i s pravom pozivaju policajce da se pridruže svim običnim građanima ove zemlje.
Sviđalo se to ili ne vladajućo-opozicionoj političkoj bulumenti kojoj KONAČNO vidimo početak kraja , funkcioneri Naše Stranke su samo - obični građani kao i svi ostali.
Mnogo je stranica na ovoj temi napisano o svim negativnim efektima koji Našu Stranku prate : obdaništa , bilbordi , "sporazum" (čitaj koalicija) sa SDA , gradska vijeća i sl...dakle tu se može napisati roman prigovora no uputiti im prigovor da su oni zapravo ta vladajućo-opoziciona nezamjenljiva grupa koju ti specijalci trebaju štititi (od koga?) je licemjerje...zna se koga policija štiti danas,večeras,sutra....par žena političarki , par advokata,režisera i novinara iz NS-a nisu to što zlobno pokušavaš iskonstruisati.

"Performans" slike 100 % potvrđuje činjenično stanje.
Pozdrav.
hellue

#17252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hellue »

tvsabina wrote:
Maystor wrote:Otvoriš riječnik, pogledaš definiciju licemjerja, onda malo pročitaš o dotičnoj i suprugu koji je ponosan na nju, sintetizuješ činjenice, usporediš ih sa performansom sa slike i to bi trebalo biti dovoljno.
Ne znam kakve ti riječnike čitaš ? Možda vukajliju ? Ah , ne budi ozbiljan to je samo satirični portal....

Gdje je to Naša Stranka vršila ili vrši izvršnu vlast , koga su to funkcioneri / političari Naše Stranke iznevjerili , "izradili" , koja to predizborna obećanja nisu ispunili , kojoj poganoj vlasti od 1996 do danas su bili vodonoše ?

Ko može spriječiti bilo kojeg političara/člana/simpatizera Naše Stranke da zaista bude sa druge ,prave strane barikade ?
Niko , nikome nisu dužni i s pravom pozivaju policajce da se pridruže svim običnim građanima ove zemlje.
Sviđalo se to ili ne vladajućo-opozicionoj političkoj bulumenti kojoj KONAČNO vidimo početak kraja , funkcioneri Naše Stranke su samo - obični građani kao i svi ostali.
Mnogo je stranica na ovoj temi napisano o svim negativnim efektima koji Našu Stranku prate : obdaništa , bilbordi , "sporazum" (čitaj koalicija) sa SDA , gradska vijeća i sl...dakle tu se može napisati roman prigovora no uputiti im prigovor da su oni zapravo ta vladajućo-opoziciona nezamjenljiva grupa koju ti specijalci trebaju štititi (od koga?) je licemjerje...zna se koga policija štiti danas,večeras,sutra....par žena političarki , par advokata,režisera i novinara iz NS-a nisu to što zlobno pokušavaš iskonstruisati.

Pozdrav.
Ona place jer hoce vlast, cisto sumnjam da place jer neki penzioner nema da jede ili sto nekome kasni plata jer u tom slucaju ne bi prestala da plece.
Ovo je najvece licemjerstvo koje je vidjeno, nevidjena manipulacija zbog koje su se jos dodatno zgadili ljudima.
Treba je kandidirati za Oskara ali me strah da me ove suze ne stignu..
hellue

#17253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hellue »

Skijaš wrote:
Maystor wrote:Fahrudin Radončić je dobio konkurenciju. Kakvo licemjerje, fuj,fuj,fuj.
Šta je tu licemjerje ?
Po tebi, zbog cega ona kmeci????
Maystor

#17254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

tvsabina wrote:

Pozdrav.
Teško mi je odgovoriti na ovako konfuzan post, vjerovatno pisan u afektu. Nije mi jasno kome se obraćaš uopšte? To što pišeš nema veze sa mnom. Naša stranka nije kriva za stanje u društvu, gladne radnike, nezaposlene borce itd. Ali je posljednja koja bi se mogla identificirati sa tim kategorijama i koja bi trebala na tome sakupljati političke poene. Zašto? Jer su elitistička interesna skupina, mahom dobro situiranih ljudi koji rata nisu očima vidjeli (osim na tv-u). Zbog čega to Gratzova supruga onako krešti? Koji to član vrha Naše stranke može iskreno saosjećati (da ne kažem identificirati se) sa gladnim radnikom ili demobilisanim borcem? Zar to nije licemjerje - po definiciji?
sabina1

#17255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Maystor wrote:
tvsabina wrote:

Pozdrav.
Teško mi je odgovoriti na ovako konfuzan post, vjerovatno pisan u afektu. Nije mi jasno kome se obraćaš uopšte? To što pišeš nema veze sa mnom. Naša stranka nije kriva za stanje u društvu, gladne radnike, nezaposlene borce itd. Ali je posljednja koja bi se mogla identificirati sa tim kategorijama i koja bi trebala na tome sakupljati političke poene. Zašto? Jer su elitistička interesna skupina, mahom dobro situiranih ljudi koji rata nisu očima vidjeli (osim na tv-u). Zbog čega to Gratzova supruga onako krešti? Koji to član vrha Naše stranke može iskreno saosjećati (da ne kažem identificirati se) sa gladnim radnikom ili demobilisanim borcem? Zar to nije licemjerje - po definiciji?
Ne pišem "konfuzne" postove.
Obraćam se tebi jer ti smatraš da je "licemjerje" to što građanka poziva policajce da joj se pridruže u protestima.To što je ona žena od predsjednika NS-a je nimalo ne diskredituje (ni njega ni sve ostale članove/glasače/simpatizere NS-a) u njenim pozivima. Valjda imaš "istinomjer" suza , valjda imaš "borcomjer" ili "patirotamjer" da ocjeniš ko koliko voli našu zemlju i gdje je bio u ratu da bi mogao tako paušalno i bahato odati kvalifikacije da neko nije "očima rata vidio".

Hoćeš valjda da kažeš da je KONAČNO JAVNO objavljen registar branitelja ove zemlje sa punim imenom i prezimenom te dužinom ratnog staža , pa si valjda onda uzeo spisak članova,glasača,simpatizera Naše Stranke i uporedio sa tim registrom ?
Ma nemoj , ma jedva čekamo da 20 godina nakon rata dobijemo bazu istinskih boraca.

Sve tvoje ostale "ocjene i procjene" da li je neko kvalifikovan da predstavlja radnike , studente i ostale su ništavne jer nemaju niti jedan validan element za zaključak izuzev subjektivnog koji je ponavljam ništavan.....

Pozdrav
Albin Zuhric

#17256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Nisam ni mislio da ce nas ova kritika zaobici, ipak je puno ljudi koji ovih dana pokusavaju spinovati stanje na ulicama.

Ovo naravno nije moja stvar, nikada samovoljno ne bi koristio ovakve informacije, ali je predsjednik odlucio podjeliti na FB cinjenicu kako on i Lejla nisu zajedno. Toliko o vasoj kampanji.

Da je i suprotno istinto, ja bih bio veoma ponosan na Lejlu, jer je poznajem, kao i njeno misljenje o situaciji u kojoj se gradjani nalaze, i znam kako je na ulici ovih dana iskljucivo zbog stanja u koje su gradjani BiH dovedeni od strane korumpirane vlasti. Ovi protesti i zahtjevi gradjana su u potpunosti u skladu sa razlozima osnivanja i postojanja NS, i ja bih bio razocaran da ih bilo koji clan NS ne podrzava.

Kako se ne bi pojavile dodatne teorije zavjera, ja i Dennis, i drugi clanovi NS smo bili na ulici sa gradjanima, i podrzavali ove potpuno opravdane proteste, ali se ni na koji nacin nismo uplitali u organizaciju, koordinaciju i sl. Mislimo kako ovi protesti moraju ostati nadetnicki, nadstranacki, protesti svih gradjanki i gradjana. Mi smo tu da pokusamo barem u Kantonu Sarajevo ispuniti neke od zahtjeva koje ti gradjani postave, a koji se moraju ispuniti prije izbora.

Maystor,

Ja se sa svojim ocem, bivsim pripadnikom ABiH koji je rat proveo na prvoj liniji, a koji je nezaposlen vec nekoliko godina, a nikada mu nije palo na pamet da se pridruzi borackim organizacijama ili koristi stranacke veze da se zaposli, mogu identificirati odlicno.
Last edited by Albin Zuhric on 12/02/2014 16:58, edited 2 times in total.
Maystor

#17257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

Albin Zuhric wrote:Nisam ni mislio da ce nas ova kritika zaobici, ipak je puno ljudi koji ovih dana pokusavaju spinovati stanje na ulicama.

Ovo naravno nije moja stvar, nikada samovoljno ne bi koristio ovakve informacije, ali je predsjednik odlucio podjeliti na FB cinjenicu kako on i Lejla nisu zajedno. Toliko o vasoj kampanji.

Da je i suprotno istinto, ja bih bio veoma ponosan na Lejlu, jer je poznajem, kao i njeno misljenje o situaciji u kojoj se gradjani nalaze, i znam kako je na ulici ovih dana iskljucivo zbog stanja u koje su gradjani BiH dovedeni od strane korumpirane vlasti. Ovi protesti i zahtjevi gradjana su u potpunosti u skladu sa razlozima osnivanja i postojanja NS, i ja bih bio razocaran da ih bilo koji clan NS ne podrzava.

Kako se ne bi pojavile dodatne teorije zavjera, ja i Dennis smo, zajedno sa drugi pojedincima iz NS, svaki dan demonstracija bili na ulici sa gradjanima, i podrzavali ove potpuno opravdane proteste, ali se ni na koji nacin nismo uplitali u organizaciju, koordinaciju i sl. Mislimo kako ovi protesti moraju ostati nadetnicki, nadstranacki, protesti svih gradjanki i gradjana. Mi smo tu da pokusamo barem u Kantonu Sarajevo ispuniti neke od zahtjeva koje ti gradjani postave, a koji se moraju ispuniti prije izbora.

Maystor,

Ja se sa svojim ocem, bivsim pripadnikom ABiH koji je rat proveo na prvoj liniji, a koji je nezaposlen vec nekoliko godina, a nikada mu nije palo na pamet da se pridruzi borackim organizacijama ili koristi stranacke veze da se zaposli, mogu identificirati odlicno.
Albine, vaša aktivistica tvsabina je započela konfuznu priču o tome kako demonstriraju oni koji su gladni, što je banaliziranje stvari.
Ja sam pisao sve najgore o ovoj vlasti i ne pada mi na pamet da ih zastupam. Međutim, ovi protesti su otišli u krivom smjeru. Anarhija se nije smjela desiti, a desila se. Pogledajte Tuzlu, nakon svega, tamo se spominje Salih Šabović kao kandidat za premijera. To je gori kriminalac od svih SDA+SDP premijera zajedno.
Jedini način da od ovih protesta izađe nešto korisno je da oni zaista budu nadstranački (kao što ste rekli) i u okviru ustavno-pravnog sistema. Od prvog dana protesti su u funkciji SBB-a Fahrodina Radončića. Građani nisu krivi za to, on ih je zloupotrijebio. Ali zašto se niko od neformalnih lidera demonstranata nije ogradio od ratnog profitera? Zašto vi kao stranka niste osudili očitu podvalu SBB-a?
Ako smatrate da protesti treba da budu odvojeni od politike i nadstranački, zašto onda sam vrh vaše stranke učestvuje u njima? Kako će biti nadstranački ako predsjednik i sekretar stranke učestvuju u njima. Ko će vam vjerovati da niste organizator?
spacek

#17258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:39, edited 1 time in total.
Albin Zuhric

#17259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Maystor,

Glede prvog dijela vaseg komentarara, imam reci sljedece. U svim budzetima, svih nivoa vlasti, je ovakva vlast i politika mjesecno spaljivala desetine zgrada, samo na nacin da niko ne vidi da nesto gori unutra, i ne sjecam se da se iko zgrazavao na ovaj nacin. Porediti djecu, koja mozda i jesu fudbalski huligani, da su gori od cetnika, kao sto to mnogi rade, je sramotno. Sramotno jer je ta omladina gledala svoje roditelje kako gube sav dignitet, kako zive u neimastini, a istovremeno smo im dali katastrofalno obrazovanje i nikakvu sansu da rade i zaradjuju. Oni su palili zgradu jer ta zgrada njima nista ne predstavlja. Oni od tih zgrada i tih institucija koje su svi pohrlili braniti, nisu nista dobili, nista. Patriotizam se ne gradi dizanjem objekata i mahanjem zastave. Nije ni meni drago da se bilo sta zapali, ali se ne ponasam kao da ih ne razumijem zasto su to radili.

Borci koji se sada zgrazavaju jer su te zgrade jednom branili trebaju da znaju da su tada te zgrade nama bile simbol opstanka, nezavisnosti, drzavnosti, jedne nade da cemo imati parce zemlje na kojem cemo normalno zivjeti. Te zgrade ne predstavljaju mnogim ljudima ono sto su nekada, a mislim da nam je svim jasno cijom zaslugom.

Sto se tice drugog djela, mi se ne brinemo da ce nas dovesti u vezu sa protestima, jer se na ulici ponasamo odgovorno kao u drugdje. Mediji neka izvole pisati, ali ljudi koji su danima na ulici znaju kakvo je nase ucesce. Tu smo kao gradjani da prisustvom damo podrsku. Ne pada nam na pamet da sjedimo po kancelarijama, odrzavamo bezbroj sjednica i ubjedjujemo jedni druge sta ljudi zele, kada mozemo izaci na ulicu i saznati direktno, a onda djelovati tako. Sumnjam da vas ovo iznenadjuje, mi smo uvijek normalno hodali ulicama, razgovarali sa gradjanima i bili dostupni svakome. Zakljucani kabineti, oklopna vozila, telohranitelji, nikada nece biti nas nacin rada.

Lijep pozdrav.
Albin Zuhric

#17260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

I da, zaboravio sam jedan demant. Tvsabina mozda jeste simpatizer pa cak i glasac, ali ja je zaista ne poznajem, i nisam, sudeci po njenim istupima, imao utisak da mi je naklonjena.

Pozdrav.
Corto Maltese

#17261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Albin Zuhric wrote:Porediti djecu, koja mozda i jesu fudbalski huligani, da su gori od cetnika, kao sto to mnogi rade, je sramotno. Sramotno jer je ta omladina gledala svoje roditelje kako gube sav dignitet, kako zive u neimastini, a istovremeno smo im dali katastrofalno obrazovanje i nikakvu sansu da rade i zaradjuju. Oni su palili zgradu jer ta zgrada njima nista ne predstavlja. Oni od tih zgrada i tih institucija koje su svi pohrlili braniti, nisu nista dobili, nista.
Albine, budno pratim tvoje očitavanje kada se, nakon zvanične istrage, pokaže da socijalna karta onih koji su palili zgrade uopšte ne uklapa u profil koji si opisao. Nego da te palikuće dolaze iz upravo suprotnog miljea.
Albin Zuhric wrote:Borci koji se sada zgrazavaju jer su te zgrade jednom branili trebaju da znaju da su tada te zgrade nama bile simbol opstanka, nezavisnosti, drzavnosti, jedne nade da cemo imati parce zemlje na kojem cemo normalno zivjeti. Te zgrade ne predstavljaju mnogim ljudima ono sto su nekada, a mislim da nam je svim jasno cijom zaslugom.
Kad smo već kod sramotnog, odlučnost kojom sebi daješ pravo da, bilo kojem borcu, bilo kojoj osobi duplo starijoj od tebe (a većina bivših boraca je u tim godinama) dijeliš lekcije o tome šta bi oni trebali da znaju, prevazilazi granice srama.
Maystor

#17262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

spacek wrote:
Maystor wrote: Od prvog dana protesti su u funkciji SBB-a Fahrodina Radončića. Građani nisu krivi za to, on ih je zloupotrijebio. Ali zašto se niko od neformalnih lidera demonstranata nije ogradio od ratnog profitera? Zašto vi kao stranka niste osudili očitu podvalu SBB-a?
Samo jedno pitanje, ali zelim iskren odgovor:
Da li bi ti izasao javno i rekao to sto si rekao snoseci posljedice ako nisi upravu?
Molim te lijepo da drzis papir u ruci koji to dokazuje napismeno ili potkrijepljeno sa fotografijama. Bez dokaza, ispaljivanje bilo kakvih neosnovanih ili pausalnih optuzbi je ravno neprofesionalnosti, bezobrazluku i primitivluku.

Po meni je jedina stranka u BiH koja nema ucesce u vlasti i koja odmjereno daje izjave je Naša Stranka...njen sam simpatizer i imaju moj glas. Jedina stranka koja je ostvarila komunikaciju sa gradjanima, pa i ovim putem preko foruma sa punim imenom i prezimenom a ne iza kojekakvih nickova!

Smiješno je optuzivati clanove ili Nasu stranku odgovornom ili prisivati im nekakve nebulozne optuzbe. Clanovi Nase stranke su obicni ljudi i kao takvi imaju pravo izaci na proteste i izbore, zar ne?
Ja ni jednom u javnosti nisam vidio da je Nasa stranka necim iskazala da je umjesana u proteste!
Direktni dokaz za moje tvrdnje je ovdje: http://www.avaz.ba
Ko god pročita naslovnice od izbijanja protesta do danas, shvatiće o čemu je riječ. Koliko je pseto Fahrudin Radončić najbolje govori njegovo ponašanje prema ljudima koji obavljaju bilo kakve funkcije, a ne govore ono što on hoće da čuje:
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... je-saborce
Nazivati čovjeka "propali farmer" je medijski fašizam.
Fahrudin Radončić je oličenje svog zla koje se desilo ovoj državi. Prije rata nije imao ništa, poslije rata sve ovo:
Image
Kakav još dokaz hoćeš?
Maystor

#17263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

Albin Zuhric wrote: Maystor,

Ružno se osjećam dok ovo pišem, ali ne mogu a da vas ne podsjetim da ste se u priči oko Varje Nikolić i Emine Ganić držali stava da uloge (kakve god bile) oca/brata ne mogu biti pripisivane članovima njihovih porodica. Zato mislim da nije u redu da časnu borbu vašeg oca koristite kao ličnu političku promociju. Ja sam prethodno postavio pitanje koji se to član iz vrha Naše stranke može lično identificirati s boračkom populacijom (ne kažem da ga nema, zato i pitam)?
Albin Zuhric

#17264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Corto,

Ja nisam dijelio lekcije, niti imam pravo na to, vec iznosio cinjenice i moje misljenje. Ali vam sigurno nece biti tesko da izvadite iz mog svakog komentara po nekoliko rijeci koje mozete iskoristiti za napad. Vi imate pravo ne pratiti diskusiju vec vaditi stvari iz konteksta i koristiti ih kako zelite. Nece vam biti prvi put.

Maystor,

Ja nisam kandidat na izborima koji koristi bilo kakve informacije za samopromociju. Ja ovdje sa vama razgovaram na ravnopravnoj osnovi, iako koristim vlastito ime. Vi nas nazivate mjesecima elitistima koji nemaju dodira sa narodom i koji se ne mogu identificirati ni sa obicnim gradjanima ni borcima, i ja vam kazem da to nije tacno, i da generalizujete stvari. Dodjite u NS, pogledajte nase clanove, pa ce vam biti jasno o cemu govorim.

Pozdrav.
Corto Maltese

#17265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Albin Zuhric wrote:Corto,Ja nisam dijelio lekcije, niti imam pravo na to, vec iznosio cinjenice i moje misljenje . Ali vam sigurno nece biti tesko da izvadite iz mog svakog komentara po nekoliko rijeci koje mozete iskoristiti za napad. Vi imate pravo ne pratiti diskusiju vec vaditi stvari iz konteksta i koristiti ih kako zelite. Nece vam biti prvi put.
Nema prostora za širu debatu na tu temu, ali kada nekome, u bilo kojem kontekstu, objašnjavaš šta bi trebao da misli, to se zove dijeljenje lekcija. Ali to nije osobito važno. Tebi tvoja, meni moja kultura dijaloga.
A što se tiče gorepomenutih činjenica, kao što već rekoh, budno pratim očitavanje o tvom mišljenju kada se, nakon zvanične istrage, pokaže činjenica da socijalna karta onih koji su palili zgrade uopšte ne uklapa u profil koji si opisao.
sabina1

#17266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Maystor wrote:
Albine, vaša aktivistica tvsabina je započela konfuznu priču o tome kako demonstriraju oni koji su gladni, što je banaliziranje stvari.
Ta banalnost da gladni protestuju je brutalno istinita.
Nisam ničija "aktivistica" a ponajmanje Naše Stranke.
To što želim da vidim njih kao jedinu alternativu političkom ludilu i krajnjem bezobrazluku svim ostalim partijama u Kantonu Sarajevo ( a prevashodno mislim na SDA , SDP , SBB , SBiH , SDU , BPS , BOSS , NzRZB , HDZ , SNSD , SDS , PDP , Stranku penzionera....) je valjda stvar demokratije i demokratskog izbora ?

Vama ništa ne daje zapravo da ističete paušalne i proizvoljne ocjene bez ikakvog argumenta.
Svoj glas nisam dala tek tako , da ga neko iz bilo kog razloga potcijeni ili omalovaži.
Ozbiljne smo osobe.
Pozdrav
l33t

#17267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by l33t »

J****e kad gledas ove politicare na protestima, kad vidis medijsko spinovanje, kad vidis evo ove sto glumataju i varaju masu zbog izbora i citavu sitauciju skontas da su svi napaceni i zeljni vlasti.. hebote ovaj narod otislo sve u q
Corto Maltese

#17268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

tvsabina wrote:Ta banalnost da gladni protestuju je brutalno istinita.
Tačno. Međutim, oni što su palili su iz sasvim druge priče.
Albin Zuhric

#17269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Corto,

AKo se ispostavi da onih 100 do 200 momaka koji su ratovali sa policijom onog dana, dolaze iz srednje i visoke klase, a nisu ustvari obespravljeni, to ce biti historijski presedan u javnim nemirima.

Mi cemo prvi osuditi i traziti odgovornost ukoliko se vasa tvrdnja bude pokazala tacnom, i ako je to neka politicka ili interesna grupa, ali sam ja te momke vidio tog dana, i ili su dobro maskirani u obespravljene mladice, ili su upravo to.

Pozdrav.
sabina1

#17270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Corto Maltese wrote:
Corto ,

već sam ranije pisala da izuzetno cijenim Vaše postove nevezano za pojedina politička neslaganja no ovdje bih morala dodati da nije važno iz koje priče dolaze palikuće.
Poruka koju su oni poslali političkoj bulumenti sa brutalnim paljenjem institucija je mnogo važnija i veća od štete koja je nastala tim činom.

Corto , dao Bog zdravlja i novca , okrečićemo , proširićemo , napravićemo ljepše i efikasnije zgrade.
Institucije nikada i nisu došle u pitanje , napad na zgradu nije napad na instituciju , nego je to napad na SJEDIŠTE POLITIČARA (banalno naravno).

To da su konačno shvatili da NISU NEDODIRLJIVI je jedan veliki plus , jedan veliki vjetar u leđa državi Bosni i Hercegovini.
Hvala.
Pozdrav.
Corto Maltese

#17271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

tvsabina wrote:
Corto Maltese wrote:
Corto ,
već sam ranije pisala da izuzetno cijenim Vaše postove nevezano za pojedina politička neslaganja no ovdje bih morala dodati da nije važno iz koje priče dolaze palikuće.
Poruka koju su oni poslali političkoj bulumenti sa brutalnim paljenjem institucija je mnogo važnija i veća od štete koja je nastala tim činom.

Corto , dao Bog zdravlja i novca , okrečićemo , proširićemo , napravićemo ljepše i efikasnije zgrade.
Institucije nikada i nisu došle u pitanje , napad na zgradu nije napad na instituciju , nego je to napad na SJEDIŠTE POLITIČARA (banalno naravno).

To da su konačno shvatili da NISU NEDODIRLJIVI je jedan veliki plus , jedan veliki vjetar u leđa državi Bosni i Hercegovini.
Hvala.
Pozdrav.
Poruka koju su poslali je da, u cilju navođenja vode na svoj mlin, kod svakog javnog okupljanja možeš oformiti tim za palenje sačinjen od provjerenih kriminalaca i osoba sa povoljnom dijagnozom, snabdjeti tu desetorku neophodnim priručnim sredstvima, dati im jasan zadatak i pustiti da se umiješaju u masu.
Dobro, to je stara poruka, sabotaže se rade po cijelom svijetu.
Poruka koju ti i Albin šaljete je da, ukoliko to uradite u Bosni i Hercegovini, postoji velika šansa da će neko te kriminalce pobrkati sa borcima za slobodu.
I onda se čudimo što pričaju viceve o nama.
drug_profi

#17272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Da nije bilo paljevine, protesti bi zavrsili u petak i vec bi bili zaboravljeni. Zeljkovic bi i dalje ekspertno budalesao i kao ostale njegove prikaze.

Paljevina je bila vrisak, samar, ubod iglom... zato se i danas skupljaju ljudi, zato su ovo najozbiljniji protesti do sad i zato i dalje postoje iako se bas svi trude da ih razvodne i rasture.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#17273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Corto Maltese wrote:
Ovo tvrdis jer znas, pa ti i ne treba zvanicna istraga koju vec nekoliko puta spominjes u svojim predhodnim postovima, ili nagadjas ( kao i mnogi drugi) da bi rezultat zvanicne istrage mogao biti upravo takav. :)
nihoniho

#17274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nihoniho »

Corto Maltese wrote: Poruka koju su poslali je da, u cilju navođenja vode na svoj mlin, kod svakog javnog okupljanja možeš oformiti tim za palenje sačinjen od provjerenih kriminalaca i osoba sa povoljnom dijagnozom, snabdjeti tu desetorku neophodnim priručnim sredstvima, dati im jasan zadatak i pustiti da se umiješaju u masu.
Dobro, to je stara poruka, sabotaže se rade po cijelom svijetu.
Poruka koju ti i Albin šaljete je da, ukoliko to uradite u Bosni i Hercegovini, postoji velika šansa da će neko te kriminalce pobrkati sa borcima za slobodu.
I onda se čudimo što pričaju viceve o nama.
To je moguce ali nacin na koji se javnost , narod ili kako hoces,postavi prema cinu vandalizma, daje tom cinu karakter i ocjenu. Ovdje je vandalizam, cini mi se, ako se izuzmu stranke i korumpirani mediji, pozdravljen i okarakterisan kao borba protiv korupcije i nepravde. Ne samo u BiH nego i u svijetu. sve relevantne institucije i mediji su ovo okarakterisali kao pozitivno dogadjanje.
Neka SDP i SDA pokusaju da organizuju razbijacke grupe za povrat poljuljanog politickog kredibiliteta, pa ces cvidjeti da nije sve tako relativno kako pokusavas predstaviti. Naravno , meni je jasno da su oni fina djeca i da se ne tuku ali eto, npr.
Maystor

#17275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

Albin Zuhric wrote:Corto,

Ja nisam dijelio lekcije, niti imam pravo na to, vec iznosio cinjenice i moje misljenje. Ali vam sigurno nece biti tesko da izvadite iz mog svakog komentara po nekoliko rijeci koje mozete iskoristiti za napad. Vi imate pravo ne pratiti diskusiju vec vaditi stvari iz konteksta i koristiti ih kako zelite. Nece vam biti prvi put.

Maystor,

Ja nisam kandidat na izborima koji koristi bilo kakve informacije za samopromociju. Ja ovdje sa vama razgovaram na ravnopravnoj osnovi, iako koristim vlastito ime. Vi nas nazivate mjesecima elitistima koji nemaju dodira sa narodom i koji se ne mogu identificirati ni sa obicnim gradjanima ni borcima, i ja vam kazem da to nije tacno, i da generalizujete stvari. Dodjite u NS, pogledajte nase clanove, pa ce vam biti jasno o cemu govorim.

Pozdrav.
Albine, ja sam u više navrata izrazio divljenje načinu vaše komunikacije ovdje. Mislim da ste me zamijenili sa nekim, jer vas nikada ranije nisam nazvao elitistima, a ne bih ni sada, da me niste malo razočarali (ništa strašno). Budući da sam vam dao glas na posljednjim izborima za opštinsko vijeće, uzimam si za pravo da vas malo više kritikujem nego što ste objektivno zaslužili. Nedavno sam na ovoj temi napisao da smatram da je g. Peđa najbolji kantonalni poslanik u ovom sazivu.
Ipak, ne slažem se s vašim relativiziranjem i izbjegavanjem da osudite paljevinu institucija države.

Sretno!
Locked