hmmm.. zar takva vozila nemaju onu karticu s unutrasnje strane sajbe?tempuser wrote:Postoje i vozila koja zbog funkcije korisnika/vlasnika imaju pravo na nepropisno parkiranje.
Ne tvrdim da je tako, ali ako drotu odgovore da je auto vlasnistvo neke pol. agencije, kabineta kakvog ministra itd, onda je pisanje samo komplikacija poslije toga.
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ned071
#17251 Re: "Majstori" parkiranja
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17252 Re: "Majstori" parkiranja
Ubraja li se u to i sluzbeno lice koje poslije radnog vremena sa sluzbenim vozilom nepropisno parkira?Ned071 wrote:hmmm.. zar takva vozila nemaju onu karticu s unutrasnje strane sajbe?tempuser wrote:Postoje i vozila koja zbog funkcije korisnika/vlasnika imaju pravo na nepropisno parkiranje.
Ne tvrdim da je tako, ali ako drotu odgovore da je auto vlasnistvo neke pol. agencije, kabineta kakvog ministra itd, onda je pisanje samo komplikacija poslije toga.
- holowey
#17253 Re: "Majstori" parkiranja
problem napraviti karticu? kako provjeriti validnost kartice?Ned071 wrote:hmmm.. zar takva vozila nemaju onu karticu s unutrasnje strane sajbe?tempuser wrote:Postoje i vozila koja zbog funkcije korisnika/vlasnika imaju pravo na nepropisno parkiranje.
btw cini mi se da uz rjesenje o dodjeli te kartice stoji da vozac mora biti uz vozilo a ako vozaca nema ne vrijedi...
-
tempuser
#17254 Re: "Majstori" parkiranja
Ne znam detalje, znam da kartice imaju vozila kojima min za saobr. ili MUP dozvoli te stvari, ali to su dostave lijekova, kokekakvi direktori, firme itd, ne drzavne funkcije i sluzbe.Ned071 wrote:hmmm.. zar takva vozila nemaju onu karticu s unutrasnje strane sajbe?tempuser wrote:Postoje i vozila koja zbog funkcije korisnika/vlasnika imaju pravo na nepropisno parkiranje.
-
tempuser
#17255 Re: "Majstori" parkiranja
Nema tu radnog vremena.Tomahawk11 wrote:Ubraja li se u to i sluzbeno lice koje poslije radnog vremena sa sluzbenim vozilom nepropisno parkira?Ned071 wrote:hmmm.. zar takva vozila nemaju onu karticu s unutrasnje strane sajbe?tempuser wrote:Postoje i vozila koja zbog funkcije korisnika/vlasnika imaju pravo na nepropisno parkiranje.
- Ned071
#17256 Re: "Majstori" parkiranja
pa ja imam poznanika koji radi u vijeću ministara i sluzbeno vozilo ima tu karticu... imaju je i recimo kantonalni poslanici...tempuser wrote:Ne znam detalje, znam da kartice imaju vozila kojima min za saobr. ili MUP dozvoli te stvari, ali to su dostave lijekova, kokekakvi direktori, firme itd, ne drzavne funkcije i sluzbe.Ned071 wrote:hmmm.. zar takva vozila nemaju onu karticu s unutrasnje strane sajbe?tempuser wrote:Postoje i vozila koja zbog funkcije korisnika/vlasnika imaju pravo na nepropisno parkiranje.
-
tempuser
#17257 Re: "Majstori" parkiranja
Auto vijeca ministara samo po sebi ne znaci nista, to moze biti auto zajednickih sluzbi, kurira itd pa im treba kartica, ali auto neke policijske agencije ili npr. kabineta premijera i sl su druga prica. Vezano na kantnalne poslanike, nisam bas 1. ruka, ali vjeruj mi da kao poslanici nemaju tu privilegiju, imaju godisnje besplatne parking naljepnice, medjutim to povlaci novu stavku koja ide u prilog provjeri za pini - ne pisi, a to je imunitet. Npr. premijer kantona, zamjenik, ministri i poslanici u skupstini KS uzivaju imunitet, sad to prenesi na ostale instance.Ned071 wrote:
pa ja imam poznanika koji radi u vijeću ministara i sluzbeno vozilo ima tu karticu... imaju je i recimo kantonalni poslanici...
- kafanski_covjek
#17258 Re: "Majstori" parkiranja
kartice ( odobrenja ) koja stoje ispod sajbe, svaka ta kartica mora imati rjesenje (koje vozac mora imati u vozilu) gdje striktno pise sta moze i gdje voziti a u svakom tom rjesenju pise da vozac mora biti kod vozila u slucaju da isto smeta kako bi ga pomjerio.Ako nema rjesenja u vozilu policajac karticu moze oduzeti.holowey wrote:problem napraviti karticu? kako provjeriti validnost kartice?Ned071 wrote:hmmm.. zar takva vozila nemaju onu karticu s unutrasnje strane sajbe?tempuser wrote:Postoje i vozila koja zbog funkcije korisnika/vlasnika imaju pravo na nepropisno parkiranje.
btw cini mi se da uz rjesenje o dodjeli te kartice stoji da vozac mora biti uz vozilo a ako vozaca nema ne vrijedi...
- black
#17259 Re: "Majstori" parkiranja
gledo sam kad drot kaci cestitku audiju koji sa unutrasnje strane sajbe ima onu plocicu sa oznakom FMUPtempuser wrote:Postoje i vozila koja zbog funkcije korisnika/vlasnika imaju pravo na nepropisno parkiranje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17260 Re: "Majstori" parkiranja
I bas se ti sa karticama moraju nepropisno parkirati ili negdje na zelenu povrsinu, trotoar?
-
tempuser
#17261 Re: "Majstori" parkiranja
Pise na kartici sve sta smiju
-
kakavdanakneiskustvu
- amar1994
#17263 Re: "Majstori" parkiranja
svaka mu cast 
-
kakavdanakneiskustvu
#17264 Re: "Majstori" parkiranja
drugi profil wrote:Ispada da u MUP-u postoji baza podataka sa tablicama i imenima povlaštenih, u šta teško mogu da vjerujem.Tomahawk11 wrote:Ne kazem, treba provjeravati, samo sto oni to koriste uglavnom da bi saznali ko je vlasnik nepropisno parkiranog vozila u svrhu (ne)pisanja kazne, shodno saznanju ko je imenovani.Black swan wrote:šta ako daju kaznu na tablice koje su ukadene i prijavljene ukradene prije 3 dana
Mislim da je razlog prozivanja baze provjera da li tablice pripadaju vozilu ili su ukradene, i sl.
U bolje organizovanim zemljama policajac bi imao laptop u vozilu povezan na server MUP-a.
tacno
-
kakavdanakneiskustvu
#17265 Re: "Majstori" parkiranja
tempuser wrote:Postoje i vozila koja zbog funkcije korisnika/vlasnika imaju pravo na nepropisno parkiranje.
niko nema pravo na nepropisno parkiranje,a druga je prica sto nece drugi policajac kazniti vozaca pol. auta ako je nepropisno parkirao
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#17266 Re: "Majstori" parkiranja
Bas tako, a tolerancija je drugi par opanaka.kakavdanakneiskustvu wrote:tempuser wrote:Postoje i vozila koja zbog funkcije korisnika/vlasnika imaju pravo na nepropisno parkiranje.
niko nema pravo na nepropisno parkiranje,a druga je prica sto nece drugi policajac kazniti vozaca pol. auta ako je nepropisno parkirao
- seoBIH
#17267 Re: "Majstori" parkiranja
Pa dobro, nepisano je pravilo da se kolege pripaze, skoro u svakoj bransi 
-
Nepass
#17268 Re: "Majstori" parkiranja
Jbg paze dgs, carinike, sipu, specijalce, vojsku, zatvorsku policiju, haman po drzaveseoBIH wrote:Pa dobro, nepisano je pravilo da se kolege pripaze, skoro u svakoj bransi
-
tempuser
#17269 Re: "Majstori" parkiranja
Naravno da ima i upravo je o karticama u KS rijec na kojima pise ulazak u zabrane, parking u zarbanama itd. Osim toga postoji i stavka imunitet po kojem osobe koje uzivaju imunitet naravno nemaju pravo da cine perkrsaje, ali ako ih cine ne podlijezu odgovornosti, sto je u praksi isto kao da imaju pravo jer kakva je svrha pisati kaznu nekome ko ima imunitet.kakavdanakneiskustvu wrote:tempuser wrote:Postoje i vozila koja zbog funkcije korisnika/vlasnika imaju pravo na nepropisno parkiranje.
- johntra
#17270 Re: "Majstori" parkiranja
Kako se otvorio onaj ichicken u Hrasnom, na Trgu, ne prestaje parkiranje papaka na trotoar preko puta..naravno, u tome prednjači i vlasnik objekta sa Golfom šest bijele boje i njihova dva dostavna auta...svaki dan isto...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17272 Re: "Majstori" parkiranja
to s porukama je najveći debilizam
firma za kompenzaciju imala 11 parking mjesta u gradu...jednu godinu
i tu smo parkirali...znači naš odjeljak parkinga
i kako se prvi parkira tako drugi idu paralelno sa njim
kaže poruka...
naučite se parkirati u gradu
wtf
plaćen parking naš podiok unutar parkinga... vjerojatno su ostali otišli ne sjećam se više kiša je bila pa ostade auto možda ukoso
jučer komšija nalijepio liku koji je 3 dana ostavio auto pred haustorom
zovemo policiju sljedeći put
frajer samo skinuo i odvezao auto
al jes malo šupači ostaviti ljudima koji ti ne znaju ni fiksni ni mobitel... stanari se znaju i lako komuniciraju ako treba doći kakva dostava ili tome slično
firma za kompenzaciju imala 11 parking mjesta u gradu...jednu godinu
i tu smo parkirali...znači naš odjeljak parkinga
i kako se prvi parkira tako drugi idu paralelno sa njim
kaže poruka...
naučite se parkirati u gradu
wtf
plaćen parking naš podiok unutar parkinga... vjerojatno su ostali otišli ne sjećam se više kiša je bila pa ostade auto možda ukoso
jučer komšija nalijepio liku koji je 3 dana ostavio auto pred haustorom
zovemo policiju sljedeći put
frajer samo skinuo i odvezao auto
al jes malo šupači ostaviti ljudima koji ti ne znaju ni fiksni ni mobitel... stanari se znaju i lako komuniciraju ako treba doći kakva dostava ili tome slično
-
kakavdanakneiskustvu
#17273 Re: "Majstori" parkiranja
seoBIH wrote:Pa dobro, nepisano je pravilo da se kolege pripaze, skoro u svakoj bransi
da
-
kakavdanakneiskustvu
#17274 Re: "Majstori" parkiranja
tempuser wrote:Naravno da ima i upravo je o karticama u KS rijec na kojima pise ulazak u zabrane, parking u zarbanama itd. Osim toga postoji i stavka imunitet po kojem osobe koje uzivaju imunitet naravno nemaju pravo da cine perkrsaje, ali ako ih cine ne podlijezu odgovornosti, sto je u praksi isto kao da imaju pravo jer kakva je svrha pisati kaznu nekome ko ima imunitet.kakavdanakneiskustvu wrote:tempuser wrote:Postoje i vozila koja zbog funkcije korisnika/vlasnika imaju pravo na nepropisno parkiranje.
e ne znam za sarajevo posto sam iz zenice,ovdje nema takvih koji imaju nekakvo pravo na nepropisno parkiranje
- kolloring
#17275 Re: "Majstori" parkiranja
Pitanje vezano za "diplomatske" majstore parkiranja.
Pokusavam naci online listu pocetnih registarskih oznaka ambasada/konzulata/misija, zasad vrlo bezuspjesno.
Skontao sam da su
10 - Francuska Ambasada
11 - SAD Ambasada
14 - Turska Ambasada
Naime zanima me ko je br. 24, posto je covjek ostavio auto na parkingu preko mjesec dana, pa da im posaljem neki e-mail.
Lista svih ambasada, konzulata i stalnih misija:
http://mvp.gov.ba/ambasade_konzulati_mi ... fault.aspx
Pokusavam naci online listu pocetnih registarskih oznaka ambasada/konzulata/misija, zasad vrlo bezuspjesno.
Skontao sam da su
10 - Francuska Ambasada
11 - SAD Ambasada
14 - Turska Ambasada
Naime zanima me ko je br. 24, posto je covjek ostavio auto na parkingu preko mjesec dana, pa da im posaljem neki e-mail.
Lista svih ambasada, konzulata i stalnih misija:
http://mvp.gov.ba/ambasade_konzulati_mi ... fault.aspx