Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Bloo
- Globalna šefica
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17252 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
arzuhal wrote:Ni salate više nisu što su nekad bile. Ovu čendlerkinu salatu (koja je bajdvej odlična) ne možeš uz pitu jest, jedino pristaje uz kotlet od T-Reksa...
Dobra je i kao ideja za iftar nekome ko sam iftari, all in one. Samo jedan sud kasnije opereš. Nema luka meščini pa smiješ na teraviju. Smiješ i poistiha podrignut, s obzirom na sastav
-
moonca
#17253 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
To je skuplje nego li kod mene, ikad. Cudi me da se prodaje na kg. Uvijek je na komad -Warashii wrote:Kod nas je u zadnje vrijeme 12KM za 1kg. Meni brate mnogomoonca wrote:I ja kupujem samo kada je ispod $1 inace je oko $1,65. Nije neki ukus za pozeliti, ali kao dodatak i sa nekim hranljivim elemnentima ga ubacim u jela.Warashii wrote: Super salata, samo moram ti priznati da je meni avokado preskupa namirnica.
Isto kao sto mi je preskup i batat.
![]()
Sta je batat?
- Warashii
#17254 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Moze se komad uzeti i izvagati, bude nekih 4 KM.
Nedam jbo avokado, mogu dobar komad ramsteka uzeti
Mah BiH je u mnogo cemu daleko skuplja od ostatka svijeta.
-
sekerbay
#17255 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ti ono prije nekih 10-ak dana obeća neku sliku...arzuhal wrote:Batat je slatki krompir. Potat je obični, batat je swatki, crvenkaste kore...Šta sam pojeo tog batata, stid me krompirovoj zlatici pogledat u oči...
-
omar little
#17256 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
pa razumljivo je da ce nesto sto dolazi iz daleka kostati puno plus pride sto je bosna malo trziste koje nema razvijenu potraznju za tu vocku. ciji avokado stize u bosnu?Warashii wrote:Moze se komad uzeti i izvagati, bude nekih 4 KM.
u americi je jeftinije jer 1) gaji se u kaliforniji 2) dolazi iz meksika sa kojim postoje najintegriranije supply chain lines na svijetu 3) ima ih ko pljeve i jede se avokado najnormalnije.
- cendlerbing
#17257 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Šta tačka...rekli su da ti ovdje svako jelo pohvališ. Nije mi valjda toliko loša salataBloo wrote:.
-
moonca
#17258 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Dobra ti je salata -varijacija na -panzanella- talijanska- dobra za ponijeti na posao.
Kod mene jednostavna

Kod mene jednostavna

- Warashii
#17259 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Nemamo plantaza avokada, bas kao ni banana, ananasa pa i jbni mango je jeftiniji od avokada.omar little wrote:pa razumljivo je da ce nesto sto dolazi iz daleka kostati puno plus pride sto je bosna malo trziste koje nema razvijenu potraznju za tu vocku. ciji avokado stize u bosnu?Warashii wrote:Moze se komad uzeti i izvagati, bude nekih 4 KM.
u americi je jeftinije jer 1) gaji se u kaliforniji 2) dolazi iz meksika sa kojim postoje najintegriranije supply chain lines na svijetu 3) ima ih ko pljeve i jede se avokado najnormalnije.
I normalno ke da se ne jede kod nas sa ovom cijenom.
Jelo bi se da mu je cijena iole ok, mnogo se vrti kroz raznorazne kuhinje na TV-u.
Samo skuplji je kod nas i maslac i litar ulja i kilogram secera i jos mnogo stosta.
- Bloo
- Globalna šefica
#17260 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Izvini čelenkocendlerbing wrote:Šta tačka...rekli su da ti ovdje svako jelo pohvališ. Nije mi valjda toliko loša salataBloo wrote:.
Napisah nešto, misleći da sam ti poslala poruku, a nisam.
Salata je divna i podsjeća na nešto što i ja pravim, a mislim da imamo istu posudu
Sos je ona Kuhne bijeli sa začinskim
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#17261 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
iako je fora stara ko kur'an , oprostićemo ti jer te je barem u vicu stid svoga ponašanjaarzuhal wrote:Batat je slatki krompir. Potat je obični, batat je swatki, crvenkaste kore...Šta sam pojeo tog batata, stid me krompirovoj zlatici pogledat u oči...
- Bloo
- Globalna šefica
#17262 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ovo nije umjetnost iživljavanja i lošeg humora.Nurudin wrote:iako je fora stara ko kur'an , oprostićemo ti jer te je barem u vicu stid svoga ponašanjaarzuhal wrote:Batat je slatki krompir. Potat je obični, batat je swatki, crvenkaste kore...Šta sam pojeo tog batata, stid me krompirovoj zlatici pogledat u oči...
Vrati se na PF Religija sa svojom fiksacijom, ljubazno te molim.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#17263 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Svi se međusobno podjbavaju, ali stvar je reakcije. Don't feed the troll/provokatora svojom reakcijomBloo wrote:Ovo nije umjetnost iživljavanja i lošeg humora.Nurudin wrote:iako je fora stara ko kur'an , oprostićemo ti jer te je barem u vicu stid svoga ponašanjaarzuhal wrote:Batat je slatki krompir. Potat je obični, batat je swatki, crvenkaste kore...Šta sam pojeo tog batata, stid me krompirovoj zlatici pogledat u oči...
Vrati se na PF Religija sa svojom fiksacijom, ljubazno te molim.
Dođe i meni neizdrživa želja da pola ljudi zatjeram u tri lijepe materine, ali samokontrola je čudo. Pogotovo jer ovo nije real life i jednostavno možeš da ugasiš računar.
- Bloo
- Globalna šefica
#17264 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Podjebavaj se na ovoj temi koristeći namirniceNurudin wrote: Svi se međusobno podjbavaju, ali stvar je reakcije. Don't feed the troll/provokatora svojom reakcijom
Dođe i meni neizdrživa želja da pola ljudi zatjeram u tri lijepe materine, ali samokontrola je čudo. Pogotovo jer ovo nije real life i jednostavno možeš da ugasiš računar.
fulao si poentu, as usual.
Now off you go...don't let the door hit ya, where the good Lord split ya...
Osim ako nemaš kakvu sliku hrane
- Nurudin
#17265 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ne znam jesi li primjetila ali repliciraš sama sebi ovdje ...opetBloo wrote:Podjebavaj se na ovoj temi koristeći namirniceNurudin wrote: Svi se međusobno podjbavaju, ali stvar je reakcije. Don't feed the troll/provokatora svojom reakcijom
fulao si poentu, as usual.
Now off you go...don't let the door hit ya, where the good Lord split ya...
Osim ako nemaš kakvu sliku hrane
- Nurudin
#17266 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
uslikao bih ali najčešće jedem brzu hranu, pa je ne mogu stići !
jel valja fol ? makar je orginalan a ne ove ustajale fore
- cendlerbing
#17267 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Jes. Još mi samo reci da si i posudu kupila u Konzumu, ko i sos?Bloo wrote:Izvini čelenkocendlerbing wrote:Šta tačka...rekli su da ti ovdje svako jelo pohvališ. Nije mi valjda toliko loša salataBloo wrote:.![]()
Napisah nešto, misleći da sam ti poslala poruku, a nisam.
Salata je divna i podsjeća na nešto što i ja pravim, a mislim da imamo istu posudu![]()
Sos je ona Kuhne bijeli sa začinskim?
- cendlerbing
#17268 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Nako ti fora. Nije mi se ni brk izvio.Nurudin wrote:uslikao bih ali najčešće jedem brzu hranu, pa je ne mogu stići !
Fino piše "vi lično kuhali"...a možda misliš da ti najčešće kuhaš brzu hranu
- Nurudin
#17269 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ne znam ti ja kuhati ništa, znam samo zakuhaticendlerbing wrote:Nako ti fora. Nije mi se ni brk izvio.Nurudin wrote:uslikao bih ali najčešće jedem brzu hranu, pa je ne mogu stići !
jel valja fol ? makar je orginalan a ne ove ustajale fore![]()
Fino piše "vi lično kuhali"...a možda misliš da ti najčešće kuhaš brzu hranu
- Bloo
- Globalna šefica
#17270 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Nurudin wrote:uslikao bih ali najčešće jedem brzu hranu, pa je ne mogu stići !
Jopin the club
Ovdje nema kriterija, tako da ako stigneš, barem zadnji zalogaj kebaba kod Pirpe stavi
- Bloo
- Globalna šefica
#17271 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
cendlerbing wrote:
Jes. Još mi samo reci da si i posudu kupila u Konzumu, ko i sos?![]()
![]()
prave domaćice
- cendlerbing
#17272 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Do zadnjeg trena nisam vjerovala da stvarno imaš istu posudu.Bloo wrote:cendlerbing wrote:
Jes. Još mi samo reci da si i posudu kupila u Konzumu, ko i sos?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
prave domaćice
- Nurudin
#17273 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
gdje je Pirpo ? inače to kupujem u merkatoru u Ložioničkoj, baš prave ukusnu hranuBloo wrote:Nurudin wrote:uslikao bih ali najčešće jedem brzu hranu, pa je ne mogu stići !
jel valja fol ? makar je orginalan a ne ove ustajale fore![]()
Jopin the clubViše puta sam ovdje stavila sliku pljeskavice i ćevapa, nego wewa zeljanice
Ovdje nema kriterija, tako da ako stigneš, barem zadnji zalogaj kebaba kod Pirpe stavi
a kad smo kod krompirove zlatice, danas ću sijati krompir i luk , pa kad bude ubrzo mladog krompira mmmm
- Bloo
- Globalna šefica
#17274 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Plastična, četvrtasta crvena, zaobljenih rubova i strana...cendlerbing wrote:
Do zadnjeg trena nisam vjerovala da stvarno imaš istu posudu.![]()
![]()
- cendlerbing
#17275 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Toe ta.Bloo wrote:Plastična, četvrtasta crvena, zaobljenih rubova i strana...cendlerbing wrote:
Do zadnjeg trena nisam vjerovala da stvarno imaš istu posudu.![]()
![]()
Kad pravim kakvu salatu nemam nikakav toliki tanjir pa u nju natrpam do vrha.