BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Del_Boy1

#17251 Re: BHTelecom

Post by Del_Boy1 »

superOdlichan wrote: 25/10/2023 11:54
Del_Boy1 wrote: 23/10/2023 10:25 Kod BH Telecoma se plaćaju penali za one mjesece koje si iskoristio a ne na ostatak ugovora. Ako si kupio neki uređaj morat ćeš ga platiti kompletno, tj. sav popust koji si dobio na njega.
Kakvi su penali u pitanju? Evo npr. za par dana biće 2 mjeseca kako sam potpisao 24-mjesečni ugovor sa kojim imam 2 KM mjesečno popust na regularnu cijenu paketa. Platio sam račun za jedan mjesec, recimo da danas odem i kažem da hoću da raskinem ugovor nakon sto prođe i ovaj 2. mjesec. Znači platim im i taj 2. mjesec i koliko onda tih penala?

Nikakve uređaje nisam kupovao.
Platiš još i taj popust koji si dobio, znači 4 KM. Samo provjeri u ugovoru da li piše još nešto vezano za prijevremeni raskid ugovora, ali mislim da je to to.
Recimo meni na extra net paket (bogatiji sadržaj) bi se dodatno obračunali mjeseci koje sam iskoristio po 30% većoj cijeni, ukoliko bi htjeo da raskinem ugovor, ne znam kako ide kod ovih koji su uzeli popust na pretplatu.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#17252 Re: BHTelecom

Post by laserShow »

ja jedino znam za penale koji i nisu bas paneali :D Ako si potpisao ugovor na X mjeseci, jedini razlog koji te moze spasiti da ne placas nikakve troskove za prijevremeni raskid jeste ako selis na neku lokaciju gdje telekom ne nudi uslugu. Da li se to odnosi na inostranstvo, ne znam, mislim da ne, jer znam za slucajeve da su ljudi selili u DE a morali isplatiti jos 3-4-5-6 mjeseci koliko im je ostalo ugovora.
superOdlichan

#17253 Re: BHTelecom

Post by superOdlichan »

Del_Boy1 wrote: 23/10/2023 10:25 Platiš još i taj popust koji si dobio, znači 4 KM. Samo provjeri u ugovoru da li piše još nešto vezano za prijevremeni raskid ugovora, ali mislim da je to to.
Recimo meni na extra net paket (bogatiji sadržaj) bi se dodatno obračunali mjeseci koje sam iskoristio po 30% većoj cijeni, ukoliko bi htjeo da raskinem ugovor, ne znam kako ide kod ovih koji su uzeli popust na pretplatu.
Ovo mi zvuči too good to be true.
laserShow wrote: 25/10/2023 12:19 ja jedino znam za penale koji i nisu bas paneali :D Ako si potpisao ugovor na X mjeseci, jedini razlog koji te moze spasiti da ne placas nikakve troskove za prijevremeni raskid jeste ako selis na neku lokaciju gdje telekom ne nudi uslugu. Da li se to odnosi na inostranstvo, ne znam, mislim da ne, jer znam za slucajeve da su ljudi selili u DE a morali isplatiti jos 3-4-5-6 mjeseci koliko im je ostalo ugovora.
Baš to.. I meni je poznanik pričao da je imao neki od Moja TV paketa, poisključivao svu opremu i odnio im u poslovnicu i rekao hoću da raskinem ugovor jer više jednostavno nije mogao njihov bezobrazluk. I tražili su mu da isplati X mjeseci koje je ostao pod njihovim ugovorom.
kakaljin

#17254 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

superOdlichan wrote: 25/10/2023 17:35
Del_Boy1 wrote: 23/10/2023 10:25 Platiš još i taj popust koji si dobio, znači 4 KM. Samo provjeri u ugovoru da li piše još nešto vezano za prijevremeni raskid ugovora, ali mislim da je to to.
Ovo mi zvuči too good to be true.
laserShow wrote: 25/10/2023 12:19 ja jedino znam za penale koji i nisu bas paneali :D Ako si potpisao ugovor na X mjeseci, jedini razlog koji te moze spasiti da ne placas nikakve troskove za prijevremeni raskid jeste ako selis na neku lokaciju gdje telekom ne nudi uslugu. Da li se to odnosi na inostranstvo, ne znam, mislim da ne, jer znam za slucajeve da su ljudi selili u DE a morali isplatiti jos 3-4-5-6 mjeseci koliko im je ostalo ugovora.
Baš to.. I meni je poznanik pričao da je imao neki od Moja TV paketa, poisključivao svu opremu i odnio im u poslovnicu i rekao hoću da raskinem ugovor jer više jednostavno nije mogao njihov bezobrazluk. I tražili su mu da isplati X mjeseci koje je ostao pod njihovim ugovorom.
Tako je ako potises ugovor na dvije godine onda si obavezan placati sve te mjesece, jedino kada ne moras je selidba ili da se dokaze da nije usluga adekvatna paketu koji se placa.
Del_Boy1

#17255 Re: BHTelecom

Post by Del_Boy1 »

Po ovome i nije baš tako, al možda i griješim, valjda neko naiđe ko je prekidao ugovor da nam objasni.

Image

Evo šta piše za mobilne Extra pakete.

Image
oldtajmer

#17256 Re: BHTelecom

Post by oldtajmer »

kakva gnjavaza sa telekomom zaista im svaka cast :-)
ne znam sad tacno kad je bilo ali zovem od roditelja koji koriste moju tv da im aktiviram bonus (ugovor je na majci),u medjuvremenu je od pocetka ugovora mijenjala licnu kartu i haj traze da se azurira da bi se aktivirao bonus,izdiktiran broj licne karte i jos neki drugi podaci i bonus je aktiviran
zovem ovih dana sa broja koji se koristi i trazim da se od dijela bonusa smanji naredni racun,kaze treba vasa majka da nam izdiktira broj lk,ok haj ona im procita i kazu broj lk nije azuriran (a jeste milion posto jer sam pricao sa covjekom kad je azurirao) morate licno doci u poslovnicu da se obavi to,ne moze neko u vase ime cak ni sa licnom kartom,i haj ti sad stariju zenu vodi u telekom i gnjavi sa cekanjem i sl stvarima zbog ovakvih njihovih preseravanja
ing-ecc

#17257 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

zloupotreba podataka je sve češći i prisutniji problem u društvu.
erotica

#17258 Re: BHTelecom

Post by erotica »

Zna li neko zašto na mojawebtv preko browsera i Android TV aplikacije nema Eurosport kanala, dok na app za smartphone ima. Ne znam da li ima još nekih kanala koji fale.

Edit
Evo sad se pojaviše i 2 Eurosporta preko browsera, a i dalje mislim da ih nema preko android tv app, trenutno ne mogu da provjerim.
Image
nivla

#17259 Re: BHTelecom

Post by nivla »

oldtajmer wrote: 26/10/2023 12:18 kakva gnjavaza sa telekomom zaista im svaka cast :-)
ne znam sad tacno kad je bilo ali zovem od roditelja koji koriste moju tv da im aktiviram bonus (ugovor je na majci),u medjuvremenu je od pocetka ugovora mijenjala licnu kartu i haj traze da se azurira da bi se aktivirao bonus,izdiktiran broj licne karte i jos neki drugi podaci i bonus je aktiviran
zovem ovih dana sa broja koji se koristi i trazim da se od dijela bonusa smanji naredni racun,kaze treba vasa majka da nam izdiktira broj lk,ok haj ona im procita i kazu broj lk nije azuriran (a jeste milion posto jer sam pricao sa covjekom kad je azurirao) morate licno doci u poslovnicu da se obavi to,ne moze neko u vase ime cak ni sa licnom kartom,i haj ti sad stariju zenu vodi u telekom i gnjavi sa cekanjem i sl stvarima zbog ovakvih njihovih preseravanja
to je tako za bilo kakva ažuriranja treba ti br lične biti isti kao i kod njih u sistemu, nažalost je tako,da ti se sutra desi da neko umjesto tvoje majke ode na salter i bez lične naruči telefon na njen ugovor, što je vrlo moguće onda bi ovdje kukao kako su lopovi i da isto nisu smjeli dozvoliti
Radar71

#17260 Re: BHTelecom

Post by Radar71 »

azuriranje broja lk se nigdje ne moze uraditi telefonskim putem pa ni u bhtelecomu
insaneinthebrain

#17261 Re: BHTelecom

Post by insaneinthebrain »

erotica wrote: 27/10/2023 14:14 Zna li neko zašto na mojawebtv preko browsera i Android TV aplikacije nema Eurosport kanala, dok na app za smartphone ima. Ne znam da li ima još nekih kanala koji fale.

Edit
Evo sad se pojaviše i 2 Eurosporta preko browsera, a i dalje mislim da ih nema preko android tv app, trenutno ne mogu da provjerim.
Image
jel se dodatno placaju eurosport kanali na mojawebtv. ja ih nemam :-?
erotica

#17262 Re: BHTelecom

Post by erotica »

insaneinthebrain wrote: 27/10/2023 16:48
erotica wrote: 27/10/2023 14:14 Zna li neko zašto na mojawebtv preko browsera i Android TV aplikacije nema Eurosport kanala, dok na app za smartphone ima. Ne znam da li ima još nekih kanala koji fale.

Edit
Image
jel se dodatno placaju eurosport kanali na mojawebtv. ja ih nemam :-?
Samo se dodatno plaća Pink paket, tako da bi trebao da imaš i ES kanale.
insaneinthebrain

#17263 Re: BHTelecom

Post by insaneinthebrain »

moracu zvati da pitam sta ih nema

EDIT: Izgleda da ovi sa moja tv imaju vise kanala na mojawebtv od ovih samo sa internetom. to je razlog
crnivrag

#17264 Re: BHTelecom

Post by crnivrag »

insaneinthebrain wrote: 27/10/2023 19:14 moracu zvati da pitam sta ih nema

EDIT: Izgleda da ovi sa moja tv imaju vise kanala na mojawebtv od ovih samo sa internetom. to je razlog
Da, to je neko ovdje pisao, ako imaš Moja TV paket, imaš sve kanale, inače samo dio kanala.
fusion_ba

#17265 Re: BHTelecom

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote: 27/10/2023 19:48
insaneinthebrain wrote: 27/10/2023 19:14 moracu zvati da pitam sta ih nema

Da, to je neko ovdje pisao, ako imaš Moja TV paket, imaš sve kanale, inače samo dio kanala.
Nemaš sve kanale ni sa Moja TV paketom. Ima ih nešto više nego posebno mojawebtv kao usluga ali to je samo nekoliko kanala
rusdotokija

#17266 Re: BHTelecom

Post by rusdotokija »

Poz , presao sam na BH telecom pretplatu nisam bio njihov pretplatnik par godina , i ajde bile ove akcije ponude vratim i sada problem los mobilni internet kada sam kuci , LTE je i ide max 5 mbps cak i manje do 2 ,3 nisam negde zabacen par kilometara od centra grada sta zeza il mob ili je do njih zvao sam ih ali nista naravno njihova podrska nula . Hvala
j66o

#17267 Re: BHTelecom

Post by j66o »

Gledam utakmicu Sloga - Sarajevo i bio je neki kratki prekid na Arena sport i poslije toga je slika katastrofa kao da se desio neki problem oko rezolucije i gledam tako je i na ostalim Arenama🙄
Da li jos neko ima tih problema?
U pitanju su Arene SD.
Nathan Drake

#17268 Re: BHTelecom

Post by Nathan Drake »

j66o wrote: 28/10/2023 13:48 Gledam utakmicu Sloga - Sarajevo i bio je neki kratki prekid na Arena sport i poslije toga je slika katastrofa kao da se desio neki problem oko rezolucije i gledam tako je i na ostalim Arenama🙄
Da li jos neko ima tih problema?
U pitanju su Arene SD.
Da, problem i kod mene, izgleda na svim Arena kanalima. Frame rate je nizak, koji inače bude 50, sada je ili 25 ili 30. Premier League kanal ide normalno u 50 fps, tako da je definitivno problem u Arena Sport kanalima. Probao sam reset i promjena rezolucije, al i dalje isti problem. Ovaj problem se znao desiti i ranije, i ako se dobro sjećam, nakon nekog vremena, bude opet ok.
dječak sa šibicama

#17269 Re: BHTelecom

Post by dječak sa šibicama »

Kaze, mozete opremu vratiti u najblizu poslovnicu, odnesem u BBI kaze "ne moze ovdje, morate na Obalu ili na Maltu".

Pa je li toliki problem da to kazete i preko telefona.
kakavdanakneiskustvu

#17270 Re: BHTelecom

Post by kakavdanakneiskustvu »

Pokušavam na drugom laptopu se prijaviti na moja web tv,konstantno mi se pojavljuje poruka korisničko ime i lozinka nisu ispravni,imam pred sobom papir na kojem su zapisani i kor. ime i lozinka,nekoliko mjeseci nisam nikako koristio ovo,da se nije šta mijenjalo?
crnivrag

#17271 Re: BHTelecom

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote: 28/10/2023 19:32 Pokušavam na drugom laptopu se prijaviti na moja web tv,konstantno mi se pojavljuje poruka korisničko ime i lozinka nisu ispravni,imam pred sobom papir na kojem su zapisani i kor. ime i lozinka,nekoliko mjeseci nisam nikako koristio ovo,da se nije šta mijenjalo?
Ako su ti podaci od Moja TV paketa, moraš biti na BH Telecom fiksnom ili mobilnom internetu, inače vraća tu grešku.
stajeba
Grijem se na: sex
Vozim: svoj fazon
Horoskop: je za nevjernike

#17272 Re: BHTelecom

Post by stajeba »

Hiljade šifri sam probao od ZTE ZXHN H267N nakon reseta rutera jer net ne radi 3 dana a bh telecoma boli rinaka što ne radi, i sad ne mogu da uđem u ruter da poništim taj password i da promjenim ime, pa da čekam net kad dođe da dođe. Da li netko zna koje su nove Username i Password za ući u navedeni ruter?
I dal je normalno ako pitam 1444 pomoć dal će te mi pomoći u rješavanju problema što prije ili da ugasim net i odgovore mi "ugasite net"? Žao mi je što nisam snimao govor pa da ovdje postavim.
kakavdanakneiskustvu

#17273 Re: BHTelecom

Post by kakavdanakneiskustvu »

crnivrag wrote: 28/10/2023 20:04
kakavdanakneiskustvu wrote: 28/10/2023 19:32 Pokušavam na drugom laptopu se prijaviti na moja web tv,konstantno mi se pojavljuje poruka korisničko ime i lozinka nisu ispravni,imam pred sobom papir na kojem su zapisani i kor. ime i lozinka,nekoliko mjeseci nisam nikako koristio ovo,da se nije šta mijenjalo?
Ako su ti podaci od Moja TV paketa, moraš biti na BH Telecom fiksnom ili mobilnom internetu, inače vraća tu grešku.
riješio sam,uz pomoć vrlo ljubazne osobe koja se javila,jhvala i tebi
-Chesterfield-

#17274 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

stajeba wrote: 28/10/2023 20:14 Hiljade šifri sam probao od ZTE ZXHN H267N nakon reseta rutera jer net ne radi 3 dana a bh telecoma boli rinaka što ne radi, i sad ne mogu da uđem u ruter da poništim taj password i da promjenim ime, pa da čekam net kad dođe da dođe. Da li netko zna koje su nove Username i Password za ući u navedeni ruter?
I dal je normalno ako pitam 1444 pomoć dal će te mi pomoći u rješavanju problema što prije ili da ugasim net i odgovore mi "ugasite net"? Žao mi je što nisam snimao govor pa da ovdje postavim.
Probaj ovako...

Image
kemox

#17275 Re: BHTelecom

Post by kemox »

stajeba wrote: 28/10/2023 20:14 Hiljade šifri sam probao od ZTE ZXHN H267N nakon reseta rutera jer net ne radi 3 dana a bh telecoma boli rinaka što ne radi, i sad ne mogu da uđem u ruter da poništim taj password i da promjenim ime, pa da čekam net kad dođe da dođe. Da li netko zna koje su nove Username i Password za ući u navedeni ruter?
Probaj
user/user
Post Reply