Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#17251 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Danguba wrote:
Fallon: Rusija laže, sljedeće Sarajevo desit će se u Siriji

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/fallo ... /160213060
Polako padaju maske o ulozi Rusije u Sirijskom sukobu. :izet:

Sada ce RT njet, njet...mi smo humanitarci :D
Sad će dežurni delegati kako klix objavljuje najgore tekstove. Hehe
sarajevoxxxx

#17252 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote:Zaista,nisam upratio da je do sad bilo tezih i direktnijih optuzbi za ovako teske ratne zlocine na racun Rusije na ovako visokom nivou.Jedno je sto to svi znamo ali ipak je drugacije kad neko na takvoj poziciji to i javno kaze.
Tako je cool :thumbup:
Co0l

#17253 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Maystore,reaguj :D
Challenger__

#17254 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Što bi sad neko reagovao? Rusija i Iran sjebali anglocionistički projekat u Siriji, normalno je da sada Britanci krešte.
sarajevoxxxx

#17255 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote:Maystore,reaguj :D
Hehe :thumbup:
Sehro

#17256 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

Image
sarajevoxxxx

#17257 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Što bi sad neko reagovao? Rusija i Iran sjebali anglocionistički projekat u Siriji, normalno je da sada Britanci krešte.
Naprotiv. I dan danas nisu pisnuli. U smislu i u poređenju na obim zločina kojeg je režim počinio. Jermuk i Guta su davno prešišali Sarajevo. Davno je bio vakat da se vrisne međutim međunarodna zajednica je cijelo vrijeme okretala glavu.
Last edited by sarajevoxxxx on 13/02/2016 23:08, edited 1 time in total.
Challenger__

#17258 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Neće im valjda Britanci čestitati... Dok ima glupana koji će im dizati prst i ginuti za njihove interese, Albion-predator će da krešti protiv Rusije.

Pa ko koga povali.
solar7

#17259 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Kikibombona wrote:Ne znam da li je Cheli na srecu pogodio ili je imao dobru procjenu, ali ovaj rat postaje sve ozbiljniji i opasniji po svjetsku sigurnost/mir.

Malo je reci da je napeto. Svi igraci su u igri.

Tesko je pretpostaviti sta bi bilo ako Turci usli u Siriju. Kako bi na to reagovali Kurdi i SAA. Kako bi reagovala Rusija i Iran. Kako bi reagovao Irak i Libanon. Kako reagovali Amerikanci, Evropljani i Izraelci na sve to...

Veoma opasno!

Nadam se da se Turci nece usuditi. Ko im je kriv sto nisu uletili prije Rusa i Iranaca. Sada, kada su tu Rusi i Iranci, bilo bi opasno da ih Turci pokusaju izbiti sa puta kojim su krenuli... U pitanju je reputacija pored interesa. Cisto sumnjam da bi na akciju Turaka navedeni igraci podvili rep, posebno ne nakon rusenja ruskog aviona...
Mozemo se mi nadati a i ja se nadam da ovo nece predaleko ici al nazalost prilike kazu drukcije.Ma u zraku se osjeti da svijet postaje sve veci balon.Insan je gori nego hajvan jer u pitanju je cija ce biti na kraju gornja,znaci MOC i samo MOC je bitna.Svi bi da budu faraoni,e kako je covjek jadno bice
Challenger__

#17260 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Još prije 200 godina, britanski kralj je rekao "da je Tursku stvorio Bog da ratuje za naše interese". Samo u tom svjetlu se može razumjeti retorika Albiona koji se nada pogibiji Turaka (i bilo koga drugog) za njihove interese.
sarajevoxxxx

#17261 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Neće im valjda Britanci čestitati... Dok ima glupana koji će im dizati prst i ginuti za njihove interese, Albion-predator će da krešti protiv Rusije.

Pa ko koga povali.
Malo si nervozan. Ne vidim razloga. Tvoje demokrate Turci sa par granata bombardovali i toj razlog da maltretiraš cijeli forum sa dokazivanjem teza o zavjeri. 5 godina Asad mlavi opoziciju avijacijom ali opet je on ucviljen i jadan.
Krokodajl

#17262 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Jedna lijepa vijest u moru crnila danas.

http://news.yahoo.com/aid-convoy-enters ... 20246.html

Stigao konvoj pomoći u Doumu u Istočnoj Guti.
emmir1

#17263 Re: Sirija vol. 2

Post by emmir1 »

#BREAKING: Turkish official says there will be a 'massive escalation' in #Syria over next 24 hrs. @intlspectator Did someone say ceasefire?
Challenger__

#17264 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Malo si nervozan. Ne vidim razloga. Tvoje demokrate Turci sa par granata bombardovali i toj razlog da maltretirašto cijeli forum sa dokazivanjem teza o zavjeri. 5 godina Asad mlavi opoziciju avijacijom ali opet je on ucviljen i jadan.
Niti sam nervozan niti su demokrate moji niti sam pisao o tome. Opusti se i skoncetriši se.
Last edited by Challenger__ on 13/02/2016 23:17, edited 1 time in total.
vivaldi

#17265 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

Co0l wrote:Zaista,nisam upratio da je do sad bilo tezih i direktnijih optuzbi za ovako teske ratne zlocine na racun Rusije na ovako visokom nivou.Jedno je sto to svi znamo ali ipak je drugacije kad neko na takvoj poziciji to i javno kaze.
devastacije i brutalnosti im nikad nije manjkalo, oduvijek su bili takvi, ali osim modernizacije pod putinom, organizacijski su se digli na izennajujuci nivo. danas negdje procitah da su samo prosle sedmice ima skoro 1.900 naleta, a ameri samo 16.

ne mogu da vjerujem da nemaju nijednog pada, nesretnog slucaja, kvara, poluhrdzave stare bombe...cak bi teortetski morali imat par slucajeva obzirom na nevjerovatan intenzitet, a pritom su im bombarderi koje su poslali popirlicno stari.

ovo ne bi bilo lako ni iz rusije organizovati a ne iz montazne baze u drugoj zemlji.

da su dobili one mistrale postali bi extremno zajebani, ali to ce ih usporiti 7-8 godina
emmir1

#17266 Re: Sirija vol. 2

Post by emmir1 »

Zabrinuti smo za situaciju severno od Alepa i radimo na deeskalaciji tenzija između svih strana", izjavio je portparol Stejt departmenta SAD Džon Kirbi.

On je rekao da su SAD dobile informacije o artiljerijskoj vatri s turske strane granice i da pozivaju "Tursku da prekine vatru".

Kirbi je rekao da SAD pozivaju i sirijske Kurde da ne koriste haotičnu situaciju na terenu i da doprinose konfuziji zauzimanjem novih teritorija.
Kaligrafija

#17267 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

emmir1 wrote:#BREAKING: Turkish official says there will be a 'massive escalation' in #Syria over next 24 hrs. @intlspectator Did someone say ceasefire?
Izvor vijesti???
sarajevoxxxx

#17268 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Još prije 200 godina, britanski kralj je rekao "da je Tursku stvorio Bog da ratuje za naše interese". Samo u tom svjetlu se može razumjeti retorika Albiona koji se nada pogibiji Turaka (i bilo koga drugog) za njihove interese.
Pišeš gluposti. Ljudi danas u godini dana promjenu strane. Pogledaj Egipat. Danas je za opoziciju sutra za Asada. Isto za Saudiju danas finansiraju Hezbollah sutra se bore protiv njega.
Challenger__

#17269 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Bez uvrede Savo, ne razumiješ ti kako funkcionišu međunarodni odnosi.
zrakomlat

#17270 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:Još prije 200 godina, britanski kralj je rekao "da je Tursku stvorio Bog da ratuje za naše interese". Samo u tom svjetlu se može razumjeti retorika Albiona koji se nada pogibiji Turaka (i bilo koga drugog) za njihove interese.
Pišeš gluposti. Ljudi danas u godini dana promjenu strane. Pogledaj Egipat. Danas je za opoziciju sutra za Asada. Isto za Saudiju danas finansiraju Hezbollah sutra se bore protiv njega.
Danas finansiraju Isil, a sutra bi se lafo borili protiv njega. A hezbolah bi ih ubiJo ko mraz paprike.
Last edited by zrakomlat on 13/02/2016 23:21, edited 1 time in total.
lajkujMe

#17271 Re: Sirija vol. 2

Post by lajkujMe »

Sto sam hajvan citao ovu temu zadnjih dana sad imam utisak da se vodi ili ce se uskoro voditi pravi svjetski rat na maloj teritoriji a dovoljna je jedna iskra da se rasiri na mnogo vise od Sirije.
Co0l

#17272 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

vivaldi wrote:
devastacije i brutalnosti im nikad nije manjkalo, oduvijek su bili takvi, ali osim modernizacije pod putinom, organizacijski su se digli na izennajujuci nivo. danas negdje procitah da su samo prosle sedmice ima skoro 1.900 naleta, a ameri samo 16.

ne mogu da vjerujem da nemaju nijednog pada, nesretnog slucaja, kvara, poluhrdzave stare bombe...cak bi teortetski morali imat par slucajeva obzirom na nevjerovatan intenzitet, a pritom su im bombarderi koje su poslali popirlicno stari.

ovo ne bi bilo lako ni iz rusije organizovati a ne iz montazne baze u drugoj zemlji.

da su dobili one mistrale postali bi extremno zajebani, ali to ce ih usporiti 7-8 godina
Imali su i Ameri jos prije 25 godina u Pustinjskoj oluji i po 1000 letova dnevno pa nije bilo nekih nesreca ali mislim da to nema veze sa onim sto sam ja napisao :-D
emmir1

#17273 Re: Sirija vol. 2

Post by emmir1 »

Kaligrafija wrote:
emmir1 wrote:#BREAKING: Turkish official says there will be a 'massive escalation' in #Syria over next 24 hrs. @intlspectator Did someone say ceasefire?
Izvor vijesti???
https://mobile.twitter.com/hashtag/BREAKING?src=hash
DuckZz

#17274 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Krokodajl wrote:@DuckZz

3 Pitanja za tebe

Prvo, mene je prilično razočarala politika zapada prema FSA ali i FSA je sama sebe dosta diskreditirala, prvenstveno u koaliciji sa Nusrom, i imam neki osjećaj da su i ljudi koji žive na prostoru FSA izgubili neku vjeru ili volju da ustinu mjenjaju Siriju ?

Drugo, kako i zašto zapad dopušta da FSA i SDF međusobno pucaju jedni na druge kada i jedne i druge pomaže ? Šta o tome misle obični ljudi dole ?

I treće, što se izvora sa twittera tiče, ja pratim Hassana Ridhu i mislim da je on najtačniji, ne znam ko je taj lik ali vidim da je brz i tačan ali pitanje je li i objektivan, Sidorenko je neki mali klinjo iz USA i on je tačan ali dosta subjektivan (lik se teški Rusofil), Leith živi u svom nekom svijetu i njegove analize su njegova lična želja.
Tebe pitam za nekog pro FSA izvor, vjerovatno znaš neke twitteraše koji objavljuju a da su informacije pouzdane, Mark mi je nekako nepouzdan, a ima onaj N I D A L ali i on dosta griješi.
Prvo pitanje je loše. Ovo nije 2012 godina, već stanje gdje se jedna grupa bori protiv 5 protivnika istovremeno ukljucujuci i 2 avijacije. Ne znam šta da odgovorim.

Šta ima zapad veze sa sukobom između pobunjenika i SDF-a. Pobunjenici imaju 1000 grupa u provinciji Raqqe i Hasake, gdje se ne sukobljavaju. Sve što se dešava je rezultat poteza jedne strane, a ne "procenta vlažnosti u zraku". Amerika ne daje oružje pobunjenicima, već Qatar, Turska, Jordan i SA.
Pripadnici SDF-a koji se trenutno, a i prije, sukobljavaju sa pobunjenicima još nikad nisu dobili bilo kakvo oružje od Amerike, već oni koji se nalaze u provinciji Hasake i Raqqe, slučajnost sigurno nije.
Slučajnost također nije da je bilo 100 izvještaja kako Rusija baca tone naoružanja u kanton Afrin. Trenutno im daje zračnu podršku prilikom sukoba sa pobunjenicima, a to ne može biti slučajnost.

Amerika ih ne može zaustaviti, niti upozoriti kad im nemaju cime zaprijetiti. Nit su im ikad dali zračnu podršku, nit oružje.
Krokodajl

#17275 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@DuckZz

Hvala na odgovoru :thumbup:
Ovo za Efrin nisam znao da im nikad nisu pomogli, mislio sam da ima i gore nekih savjetnika :?: :?: (mislim na savjetnike iz reda "US coallition" )
Last edited by Krokodajl on 13/02/2016 23:31, edited 1 time in total.
Locked