Otprilike zasto je bolji I Vucic nego Seselj tj neko iz njegove stranke. SDS nije odavno Karadjicev. naravno ne mislim ja da su oni nesto posebno bolji nego 92 godine ali vjerovatno puno pametnije razmisljaju I mislim da ce biti puno manja prepreka za neki novi I brzi put prema EU nego SNSD. Vjerovatno su svjesni da ako budu radili u interesu BiH I srbima u BiH ce biti bolje a samim tim I fotelje su puno zagarantovanije. Druga stvar je ta sto je SDS uvijek pod puno vecom lupom iz MZ nego Dodik zbog svoje proslosti I opet kazem vjerovatno bi se potrudili da koliko toliko u ocima MZ-a postanu bolji momci I djevojke. Hipoteka koju nose je previse hebena za daljnja kurcanja.Bwiner wrote:Nema od tog nista,Cova nece ostavit Dodika,a blokirat ce vlast u federaciji,eto zasto se Sda i Hdz moraju dogovoriti,mada ja i dalje ne kontam od kuda je Karadjicev Sds pozeljan tj "bolji" od dodikovaca....u cemu je razlika?
HDZ sa ovom koalicijom isto moze popusiti na drzavnoj razini kao I SNSD a na federalnoj isto tako mogu ostati opcije u kojima se moze izbaciti HDZ ako bude Covic previse kurco sa Dodikom jer navuce se ta vecina da je to cudo:).