SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dječak sa šibicama

#17251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

jao_situacije wrote:evo info malo o ovima koji se deru policiji guraju se sa njima i sl.
imam jarana koji živi gore ugl. nekoliko njih sa snimka su već hapšeni i ranije, neki zbog krađa tuča, neki zbog droge itd.
govorim o ovih nekoliko mlađih likova na snimku koji se guraju s policijom deru se unose se u facu glume mangupe itd..
jedan od ovih je bio u domu za maloljetnike, i većinom nisu uzorni građani i od ranije su poznati policiji
Ima par "poznatih" faca, meni licno onaj mali celavi razbacani... a onaj sijedi sa cvikama sto se najvise dere, jel to gazda onog granapa kod dzamije u Donjim Velesicima?
jao_situacije

#17252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

dječak sa šibicama wrote:
jao_situacije wrote:evo info malo o ovima koji se deru policiji guraju se sa njima i sl.
imam jarana koji živi gore ugl. nekoliko njih sa snimka su već hapšeni i ranije, neki zbog krađa tuča, neki zbog droge itd.
govorim o ovih nekoliko mlađih likova na snimku koji se guraju s policijom deru se unose se u facu glume mangupe itd..
jedan od ovih je bio u domu za maloljetnike, i većinom nisu uzorni građani i od ranije su poznati policiji
Ima par "poznatih" faca, meni licno onaj mali celavi razbacani... a onaj sijedi sa cvikama sto se najvise dere, jel to gazda onog granapa kod dzamije u Donjim Velesicima?
pitaću.. misliš na ovoga što psuje i dere se za dokumente nešto ?
jao_situacije

#17253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

StupskaBitanga wrote:
KatarinaKosaca wrote:
VjecitiStudent wrote:Čuvenih Nikšićevih 12 kila spida. Kad je policija na kraju optužila 0 počinilaca.
To su zajedno i horski izjavili Bakir I i Nikšić. Kad je policija demantirala, nisu se sjetili ni do dan danas izvinuti za "pogrešku".. Tako, jednostavno, našim je političarima sve dozvoljeno, baš sve, utoliko i ne čudi što se svi otimaju za to zanimanje od najnjižeg do najvišeg novoa vlasti.
U normalnoj zemlji mediji bi ih razapeli za ovo. Naši mediji, naravno, to i ne spominju.
U našoj zemlji je postala izvrnuta situacija
Pa su zločinci i oni prekrpitelji zakona postali HEROJI i UZOR budućim generacijama
Evo gledaj od koga napraviše "žrtvu"
Image
pa zar nije dovoljan pokazatelj kad aba3 i šćepo kažu da je neki kriminalac ugrožen od policije i sudstva u situaciji kad se balavci smiju policiji pljuju na njih i govore im hoš jedan na jedan bez uniforme, kad isti konstantno šenluče po sarajevu i budu osuđeni na 6 mjeseci

uostalom zagonteka čiji je benjo i ko ga gura i štiti se upravo ovdje riješila i sad bi svima trebalo biti jasno da je benjo šćepin i da radi po njegovim instrukcijama..

čitao sam prije možda godinu dana text da je bivša glavna kantonalna tužiteljica kanevčev u talu sa šćepom pa je onda možda i jasnije zašto je u zadnjih 5 godina eskalirao kriminal u nekada gradu, a sada već selendri sarajevu.

dok god se instalirani element ne izbaci iz države biće heroina i speeda k'o brašna po sarajevskim ulicama i sandžačko albanski klan će voditi kolo i kontrolirati podzemlje. eno na temi "nema gandže" se vrti priča od više forumaša da nikad više heroina i speeda nije bilo kod dilera, a nikad manje trave u sarajevu.

koja taktika, zapalićemo predsjedništvo i pola države, izmišljaćemo vijesti u stranačkom glasilu trovaćemo omladinu heroinom na tome ćemo zarađivati i prati novac preko stranačkog glasila, kontroliraćemo pravosuđe da nas niko ne dira "dok se snalazimo". mora mu se odati počast kako je sve ovo fino smislio
e sad čekam fahrine botove iz tornja da se jave i kažu da sam bakirov, ili im je ipak završila smjena... :-?
JThomas

#17254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

a vlast bi nešto učinila, ali ne da joj duboka opozicija?
jao_situacije

#17255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

KatarinaKosaca wrote:
franceska wrote:Šta reći. Da se zaključiti da samo zato što su došlje, te zato što su stanovnici doma, moraju strahovati od rođenih Sarajlija. :roll:

Jeste, mi tražimo LK na uvid, te ako mjesto rođenja nije Sarajevo-Centar, onda otimamo mobitele, novce, potežemo noževe i šta sve ne :roll:

Curo draga, u ovom gradu niti jedan OBIČAN i NORMALAN građanin nije siguran, bez obzira gdje se rodio. Ja obično zbog ovakvih jadnih komentara i dobijem poriv da došlje zovem došljama.
:thumbup:
+ što bih u tvojoj rečenici pridjev "jadnih" zamijenila "zlonamjernih" :wink:
pa vidiš da su oni došli sa predrasudama i da odmah oni sebe izdvajaju i etiketiraju.
oni sami sa sobom nisu raščistili neke stvari, kompleksaši/ce najobičnije, odakle ću ja znati ko je ko na ulici dok on sam ne počne sebe izdvajati što papanlukom i malograđanštinom što zajedljivim komentarima kako su oni ugroženi od sarajeva i sarajli'ca i kako "bosna radi, a sarajevo se gradi" mi kahvenišemo na minderima dok su oni tobože robovi sarajevskih begova.

samo da i ovdje kažem, popišam se ja na sve kompleksaše/ice, došlje, koji dođu u moj nekada lijepi grad i sprovode svoj seljakluk sole pamet popuju i pljuju po meni mom gradu i sugrađanima, jer mi njih zakidamo oni su došli u tuđinu da se školuju mi imamo svoje halke i krugove

boli nas sarajli'ce briga odakle si ti papanko i koliko plaćaš krevet, zna se ko je imao vodovod i kanalizaciju parkove gradski prevoz muzej hamame bezistane i škole, a ko je i tad pljuvao po šeheru htio secesiju i autonomiju od šehera čiji su begovi kapetani i ajani potkopali pokušaje za autonomiju BOSNE I HERCEGOVINE, ko šićari i šibicari i ne vidi van svoje uske rodne mahalice ljepotu i veličinu ovog grada i padne u nesvijest kad vidi baščaršiju.

kompleksaška nekulturna stoko sitnog zuba, marš nazad u svoj kraj i tamo glumi gospodu i veličinu
sarajevo je bilo sarajeva ima i sarajeva će biti uz Božju pomoć, a vi prolazite kao što voda u miljacki protiče
ovaj grad je imao imena i velikane koji su učinili više za ta vaša sela, nego što su svi vaši "velikan i prvaci" učinili za i protiv sarajeva kad se kroz historiju sve uzme u obzir.

i još jednom da kažem, pokupite sav svoj krkanluk nekulturu papanluk ortodoksni seljakluk i marš nazad u rodni zavičaj ako nećeš poštivati ovaj grad njegove žitelje, kulturu običaje dušu i duh ovog grada, grada nad svim bosanskohercegovačkim gradovima.

slobodno možete proslijediti na portal i nek objave od početka do kraja,
hvala.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#17256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

jao_situacije wrote: pa vidiš da su oni došli sa predrasudama i da odmah oni sebe izdvajaju i etiketiraju.
oni sami sa sobom nisu raščistili neke stvari, kompleksaši/ce najobičnije, odakle ću ja znati ko je ko na ulici dok on sam ne počne sebe izdvajati što papanlukom i malograđanštinom što zajedljivim komentarima kako su oni ugroženi od sarajeva i sarajli'ca i kako "bosna radi, a sarajevo se gradi" mi kahvenišemo na minderima dok su oni tobože robovi sarajevskih begova.

samo da i ovdje kažem, popišam se ja na sve kompleksaše/ice, došlje, koji dođu u moj nekada lijepi grad i sprovode svoj seljakluk sole pamet popuju i pljuju po meni mom gradu i sugrađanima, jer mi njih zakidamo oni su došli u tuđinu da se školuju mi imamo svoje halke i krugove

boli nas sarajli'ce briga odakle si ti papanko i koliko plaćaš krevet, zna se ko je imao vodovod i kanalizaciju parkove gradski prevoz muzej hamame bezistane i škole, a ko je i tad pljuvao po šeheru htio secesiju i autonomiju od šehera čiji su begovi kapetani i ajani potkopali pokušaje za autonomiju BOSNE I HERCEGOVINE, ko šićari i šibicari i ne vidi van svoje uske rodne mahalice ljepotu i veličinu ovog grada i padne u nesvijest kad vidi baščaršiju.

kompleksaška nekulturna stoko sitnog zuba, marš nazad u svoj kraj i tamo glumi gospodu i veličinu
sarajevo je bilo sarajeva ima i sarajeva će biti uz Božju pomoć, a vi prolazite kao što voda u miljacki protiče
ovaj grad je imao imena i velikane koji su učinili više za ta vaša sela, nego što su svi vaši "velikan i prvaci" učinili za i protiv sarajeva kad se kroz historiju sve uzme u obzir.

i još jednom da kažem, pokupite sav svoj krkanluk nekulturu papanluk ortodoksni seljakluk i marš nazad u rodni zavičaj ako nećeš poštivati ovaj grad njegove žitelje, kulturu običaje dušu i duh ovog grada, grada nad svim bosanskohercegovačkim gradovima.

hvala.
Upravo tako, predrasuda se nosi u sebi. Moj muž čak nije ni Bosanac, a kamoli Sarajlija, pa nikad takvo šta nije ni rekao ni pomislio.. jer, jednostavno zna i vidi da sve što se njemu dešava, dešava se svima nama. A da ne otvaram sad temu ako se slučajno kakav "Sarajlijica" poslom nađe u njihovom gradu, selu, provinciji.... biće od Sarajlijice do špijuna, sve... Dosta mi je više papaka i njihoe "ugroženosti"....
muha_sa

#17257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

KatarinaKosaca wrote:
jao_situacije wrote: pa vidiš da su oni došli sa predrasudama i da odmah oni sebe izdvajaju i etiketiraju.

hvala.
Upravo tako, predrasuda se nosi u sebi. Moj muž čak nije ni Bosanac, a kamoli Sarajlija, pa nikad takvo šta nije ni rekao ni pomislio.. jer, jednostavno zna i vidi da sve što se njemu dešava, dešava se svima nama. A da ne otvaram sad temu ako se slučajno kakav "Sarajlijica" poslom nađe u njihovom gradu, selu, provinciji.... biće od Sarajlijice do špijuna, sve... Dosta mi je više papaka i njihoe "ugroženosti"....
:thumbup: :thumbup:
ultima_palabra

#17258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

To što je cura rekla da domci imaju problema sa likovima koji u dom ulaze kako hoće je razlog za ovu verbalnu dijareju?

Nisu vam djeca iz doma kriva što ste dopustili da vam Sandžaklije i istočnjaci kroje kapu.
lijek-za-sve

#17259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by lijek-za-sve »

ultima_palabra wrote:To što je cura rekla da domci imaju problema sa likovima koji u dom ulaze kako hoće je razlog za ovu verbalnu dijareju?

Nisu vam djeca iz doma kriva što ste dopustili da vam Sandžaklije i istočnjaci kroje kapu.
vam ili nam :?:
jao_situacije

#17260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

KatarinaKosaca wrote:

hvala.
nikada nisam čuo da je neko provocirao izazivao omalovažavao vrijeđao ljude koji nisu iz sarajeva samo zbog tog razloga, stotine hiljada turista dođe i ode. od australaca i japanaca sa istoka pa sve do amerikanaca na zapadu niko se nikad nije požalio i lošu riječ uputio zbog gostoprimstva i odnosa sarajeva i sarajlija prema njima.
ali jok elitizam kreme iz ruralnih krajeva prevazilazi i monte karlo pariz i london oni su Bogom dani bez njih mi ne bi znali ništa, oni su praktički iz temelja napravili ovaj grad, a u stvarnosti svakim danom ga sve više i više uništavaju i razaraju.
koja bolest i kakvi umovi to se ne može naučiti, takav se moraš roditi.
Ridjobrki

#17261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ridjobrki »

ultima_palabra wrote:To što je cura rekla da domci imaju problema sa likovima koji u dom ulaze kako hoće je razlog za ovu verbalnu dijareju?

Fakat. I djeca iz domova su najgora jer im tamo u nekoj Kalesiji babo i mati od usta odvajaju da bi im dijete dileri mlatili tamo gdje bi po nekoj logici trebala biti sigurna. Mislim u redu je frustracija ali ne dolazi vala svako ni u Sarajevo što mu je dosadno u životu.
KatarinaKosaca

#17262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

nikada nisam čuo da je neko provocirao izazivao omalovažavao vrijeđao ljude koji nisu iz sarajeva samo zbog tog razloga,
Nećeš ni čuti, a ako sam ja subjektivna, navela sam ti primjer iz svoje kuće... ali ćeš jako često čuti i "Sarajlijica" i "šibicar"... da je kako Sarajevo bez Sarajlija, jah.. rahatluku nikad kraja... e, pa od toga ništa..
JThomas

#17263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

pošto je isto doći tri ili pet dana turistički i živjeti i studirati...

a naročito prije rata nije bilo tuča i sukoba naših domaćih jalijaša sa domcima, pitomcima i ostalim omcima, baš po tom osnovu...dajte ba.
KatarinaKosaca

#17264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

Ridjobrki wrote:

Fakat. I djeca iz domova su najgora jer im tamo u nekoj Kalesiji babo i mati od usta odvajaju da bi im dijete dileri mlatili tamo gdje bi po nekoj logici trebala biti sigurna. Mislim u redu je frustracija ali ne dolazi vala svako ni u Sarajevo što mu je dosadno u životu.
Hajdemo ovako, ja ljeti odem u tvoj grad, baš jer mi je dosadno... a kod tebe lijepo. I volim Bihać, obožvam Unu. Niti bacam smeće u Unu, ni opušak, niti vrištim da sam ugrožena kad mi kažu da je "Sarajevo daleko od svega", jer fakat jeste u usporedbi sa tim da ste vi za sat na moru i za 20 minuta na pLitvicama. Ovdje se radi o tome da u Sarajevu murija ne radi svoj posao, da je puno kriminala, noževa, pucnjave, pljački, ali nam je svima jednako. A ona je oplela odmah po sarajlijama i kao to je zato što je došla da studira... Samo o tome se radi @riđi... :wink:
muha_sa

#17265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

JThomas wrote:pošto je isto doći tri ili pet dana turistički i živjeti i studirati...

a naročito prije rata nije bilo tuča i sukoba naših domaćih jalijaša sa domcima, pitomcima i ostalim omcima, baš po tom osnovu...dajte ba.
NIKAD nije bilo tuca iz tog razloga, što je neko "došljo" a neko domaci--odgovorno tvrdim.
JThomas

#17266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ima tema, svima nama draga na ovom podforumu, gdje neki drukčije misle.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

hvala.
Druze jesi li ikad probao zivjeti daleko od kuce i roditelja i svega poznatog i bliskog?

Ne ulazeci u kontekst price, ne branim nikog da ne shvatis pogresno. Samo ti hocu reci da prica ima i nalicje, osim lica kojeg ti vidis.

Ako nisi, ne mozes ni znati kako je.

Lako je druze, kad je sve na dohvat ruke, kad se ne moras puno zahmetiti da ti sve bude dostupno. Lako je i palamuditi o "kompleksasima" koji dodju, pa ih kao u Cankarevoj pripovijesti, ismijavati.

Ali prije nego krenes to, samo imaj u vidu da su se ti ljudi ohrabrili da napuste poznato i blisko, i da pokusaju nesto postici u zivotu.

Da ima svega i svakakvih likova, to se slazem. I sam sam porijeklom iz studentskog grada, ne treba mi se crtati. Medjutim druze polako sa etiketiranjem.
muha_sa

#17268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

JThomas wrote:ima tema, svima nama draga na ovom podforumu, gdje neki drukčije misle.
dosta sam godina sprc u guzicu i znam šta govorim---na forumu se sakriven iza nekog nicka svašta može pisat pa i LAŽ----još jednom ponavljam---a kompetentan sam da to kažem---u moj vakat NIKAD nije bilo tuce iz razloga o kojem pišemo, došljo domicilni :-) :-)
Ridjobrki

#17269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ridjobrki »

KatarinaKosaca wrote: Hajdemo ovako, ja ljeti odem u tvoj grad, baš jer mi je dosadno... a kod tebe lijepo. I volim Bihać, obožvam Unu. Niti bacam smeće u Unu, ni opušak, niti vrištim da sam ugrožena kad mi kažu da je "Sarajevo daleko od svega", jer fakat jeste u usporedbi sa tim da ste vi za sat na moru i za 20 minuta na pLitvicama. Ovdje se radi o tome da u Sarajevu murija ne radi svoj posao, da je puno kriminala, noževa, pucnjave, pljački, ali nam je svima jednako. A ona je oplela odmah po sarajlijama i kao to je zato što je došla da studira... Samo o tome se radi @riđi... :wink:
Gledaj, mi konkretno volimo malo ložiti Sarajlije što si očito i sama iskusila ali nema zle namjere. Krajišnici generalno vole Sarajevo i nema potrebe sad da to miješamo i petljamo. Ja lično ne propuštam priliku da bacim koje suho i malo naložim i trolujem Sarajlije baš kao danas na temi o Emiru Spahiću ali pravo je pitanje - zašto se oni na neke stvari primaju ako te stvari ne postoje?

Konkretno, nemam pojma otkud ova cura tu i ima li ona kakav kompleks i nema. Možda se došla udat' u Sarajevo nakon prvog semestra, nemam pojma. Ali da skratim priču - fakti su da je sigurnosna situacija u gradu katastrofalna i da je grad postao prilično neprijatan za život. Nemoguće je da su eto samo ti neki faking došljaci krivi za to. I isto je tako u Bihaću i Banjoj Luci - svi imaju neke svoje Oraščane, Glamočake, Fočake, Šošone a svi su kolektivno u kurcu.

Poenta: Nije problem što neki došljaci nisu prigrlili "sarajevske vrijednosti", problem je što su i Sarajlije digle ruke od njih, da se ne lažemo.

No to sve skupa nije moj problem. Nit' sam tamo domaći nit' kad kontam biti došljo, samo zapažam stvari.
JThomas

#17270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

muha_sa wrote:
JThomas wrote:ima tema, svima nama draga na ovom podforumu, gdje neki drukčije misle.
dosta sam godina sprc u guzicu i znam šta govorim---na forumu se sakriven iza nekog nicka svašta može pisat pa i LAŽ----još jednom ponavljam---a kompetentan sam da to kažem---u moj vakat NIKAD nije bilo tuce iz razloga o kojem pišemo, došljo domicilni :-) :-)
ja nisam i to manje više svi znaju. al' meni zaista nije nimalo teško povjerovati da domaći jalijaši ordiniraju ciljano po domu i studentima čisto zato - što je lakše. što ovi nemaju koga zovnuti. jalija svakako nema ideologiju, nisam ni ja mislio da iza toga stoji neka razrađena filozofija.
muha_sa

#17271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

Ridjobrki wrote:
KatarinaKosaca wrote: Hajdemo ovako, ja ljeti odem u tvoj grad, baš jer mi je dosadno... a kod tebe lijepo. I volim Bihać, obožvam Unu. Niti bacam smeće u Unu, ni opušak, niti vrištim da sam ugrožena kad mi kažu da je "Sarajevo daleko od svega", jer fakat jeste u usporedbi sa tim da ste vi za sat na moru i za 20 minuta na pLitvicama. Ovdje se radi o tome da u Sarajevu murija ne radi svoj posao, da je puno kriminala, noževa, pucnjave, pljački, ali nam je svima jednako. A ona je oplela odmah po sarajlijama i kao to je zato što je došla da studira... Samo o tome se radi @riđi... :wink:
Gledaj, mi konkretno volimo malo ložiti Sarajlije što si očito i sama iskusila ali nema zle namjere. Krajišnici generalno vole Sarajevo i nema potrebe sad da to miješamo i petljamo. Ja lično ne propuštam priliku da bacim koje suho i malo naložim i trolujem Sarajlije baš kao danas na temi o Emiru Spahiću ali pravo je pitanje - zašto se oni na neke stvari primaju ako te stvari ne postoje?

Konkretno, nemam pojma otkud ova cura tu i ima li ona kakav kompleks i nema. Možda se došla udat' u Sarajevo nakon prvog semestra, nemam pojma. Ali da skratim priču - fakti su da je sigurnosna situacija u gradu katastrofalna i da je grad postao prilično neprijatan za život. Nemoguće je da su eto samo ti neki faking došljaci krivi za to. I isto je tako u Bihaću i Banjoj Luci - svi imaju neke svoje Oraščane, Glamočake, Fočake, Šošone a svi su kolektivno u kurcu.

Poenta: Nije problem što neki došljaci nisu prigrlili "sarajevske vrijednosti", problem je što su i Sarajlije digle ruke od njih, da se ne lažemo.

No to sve skupa nije moj problem. Nit' sam tamo domaći nit' kad kontam biti došljo, samo zapažam stvari.
svaka čast Brko--ovo je živa istina.
KatarinaKosaca

#17272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

Ridjobrki wrote:Gledaj, mi konkretno volimo malo ložiti Sarajlije što si očito i sama iskusila ali nema zle namjere. Krajišnici generalno vole Sarajevo i nema potrebe sad da to miješamo i petljamo. Ja lično ne propuštam priliku da bacim koje suho i malo naložim i trolujem Sarajlije baš kao danas na temi o Emiru Spahiću ali pravo je pitanje - zašto se oni na neke stvari primaju ako te stvari ne postoje?

Lijepo napisah da je murija kriva za situaciju u gradu ili politika ili tužilaštvo, svejedno.. ali svima nam je isto... a ne samo njoj pobogu zato što je ona došla odnekud
Ako "malo svi volite ložit Sarajelije", onda ne vidim razloga zašto je Sarajlijama uskraćeno to isto pravo... ???? Dakle, nije tema bila o sarajevskim vrijednostima (jako relativan pojam), nego što je ona jedan tako opći, odnosno generalni ali lokalni problem svela na tezu da su joj sarajlije naudile zato što je došla od nekud...
seoBIH

#17273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

jao_situacije wrote: samo da i ovdje kažem, popišam se ja na sve kompleksaše/ice, došlje, koji dođu u moj nekada lijepi grad i sprovode svoj seljakluk sole pamet popuju i pljuju po meni mom gradu i sugrađanima, jer mi njih zakidamo oni su došli u tuđinu da se školuju mi imamo svoje halke i krugove
sori paša, ja koji sam iz Mostara, imam isto pravo na ovaj grad. Sarajevo je MOJE isto kao što je i TVOJE. Čim to skontaš u glavi, skontat ćeš i druge bitnije stvari.
muha_sa

#17274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

seoBIH wrote:
jao_situacije wrote: samo da i ovdje kažem, popišam se ja na sve kompleksaše/ice, došlje, koji dođu u moj nekada lijepi grad i sprovode svoj seljakluk sole pamet popuju i pljuju po meni mom gradu i sugrađanima, jer mi njih zakidamo oni su došli u tuđinu da se školuju mi imamo svoje halke i krugove
sori paša, ja koji sam iz Mostara, imam isto pravo na ovaj grad. Sarajevo je MOJE isto kao što je i TVOJE. Čim to skontaš u glavi, skontat ćeš i druge bitnije stvari.
naravno da je i tvoje i to niko ne spori.
Ridjobrki

#17275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ridjobrki »

KatarinaKosaca wrote: Lijepo napisah da je murija kriva za situaciju u gradu ili politika ili tužilaštvo, svejedno.. ali svima nam je isto... a ne samo njoj pobogu zato što je ona došla odnekud
Ako "malo svi volite ložit Sarajelije", onda ne vidim razloga zašto je Sarajlijama uskraćeno to isto pravo... ???? Dakle, nije tema bila o sarajevskim vrijednostima (jako relativan pojam), nego što je ona jedan tako opći, odnosno generalni ali lokalni problem svela na tezu da su joj sarajlije naudile zato što je došla od nekud...
Otišli smo kilometrima daleko od svojih kuća i od svojih roditelja koji se ubijaju od posla da nam obezbjede krevet koji je ionako precijenjen, da bi nas gledali poprijeko i nazivali 'došljama'. Ugroženi smo od lokalnog stanovništva, u Dom ležerno ulaze dileri i kriminalci, koji se dočekuju sa poštovanjem, a vlast ne reaguje na to", govori ova studentica i dodaje kako svaki dan kad krene na fakultet i kad se vraća strahuje hoće li je neko zaustaviti i zaprijetiti joj nožem da mu da telefon ili novac "samo zato što je dijete iz doma".
Izvini, koji ti je dio njenog stejtmenta (pod pretpostavkom da ovo novinar nije kompletno izvukao iz dupeta) onda ovdje sporan? Je li sporno to što je cura rekla ili možda način na koji je to @francesca interpretirala?

I sad ako @jao_situacije popuši ban biće kriva cura iz provincije. :D
Locked