Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
salle_eh1986

#1726 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by salle_eh1986 »

Ne dovodite igrace (bar do ove sezone, ne trosite pare na dovodjene polovnjaka iz srbije kao mi, imate svoju skolu koja vam dominira selima nase drzave).Gdje su pare onda :D
nista ne ulazemo pa tako sve da i nista ne dobijemo mi smo opet "dobri" za razliku od vas koji ulazete milione(e) a nista ne dobijate.
I ko je tu sad lud?
xxfmanxx

#1727 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by xxfmanxx »

a jeste vise svi smorili s parama i finansijama i kur*ima, treba ovo opet zakljucat do sljedece utakmice.
cvrčak_na_hedonizmu

#1728 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

wannabe_ultra wrote:ne vrijedi se raspravljat, sve ste rekli tacno :D :lol:

ulazemo milione :lol: :lol: prvo nisu milioni, drugo tek smo poceli ulagati.
Cinjenica je da vam ta zeljina djeca dominiraju samo kad igraju po selima, jer mi se tesko sjetiti da ste nekog malo jaceg razvalili.Isto tako je cinjenica da se titule i uzimaju na malim utakmicama i na tome vam cestitam.

pa u kupu su zeljinu djecu izbacili polovnjaci iz srbije :-)
Znači, sad je bitan umjetnički dojam :D Bitne su pare, rad uprave i transferi, a uspjeh će biti priznat ako se ekipa plasira u grupnu fazu Europa Lige, odnosno, ako se to desi, ljestvica će biti podignuta do LŠ :D

Ma hajde, jasno je i vama gdje ste i šta ste u odnosu na FKŽ, a jebiga, istina boli :D Najgore od svega jeste surova realnost, odnosno suočavanje sa istom na dnevnoj bazi :izet: Sretno, ne bih vam bio u koži :lol:
luckylaka

#1729 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by luckylaka »

wannabe_ultra wrote:ne vrijedi se raspravljat, sve ste rekli tacno :D :lol:

ulazemo milione :lol: :lol: prvo nisu milioni, drugo tek smo poceli ulagati.
Cinjenica je da vam ta zeljina djeca dominiraju samo kad igraju po selima, jer mi se tesko sjetiti da ste nekog malo jaceg razvalili.Isto tako je cinjenica da se titule i uzimaju na malim utakmicama i na tome vam cestitam.

pa u kupu su zeljinu djecu izbacili polovnjaci iz srbije :-)
Hajde reci bolan da se tjesis :-D O europi trebalo bi zabraniti i jednim i drugim da je spominjete :?
BadCopy

#1730 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by BadCopy »

Ako sam ista naucio kroz radove uprava to je da ne treba slijepo vijerovati nikom.
Osmo je to odlicno uradio Zelji i Manijacima.Sute svi ko ovani a kad ovaj povuce rucnu onda ce biti oj kuku majko moja sta nas ovo snaslo.
Svaka cast Zelji na 5 godina titula kupova i svega.Ali kada kroz taj period nisi uspio ostvariti neki finansijski plus kad ces onda.

Sad imas opet Sarajevo,Zrinjski,Siroki koji kvalitetno rade.Bice tesko narednih sezona doci do titule bilo kome :thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#1731 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

wannabe_ultra wrote:u nedostatku pravih odgovora vazda repliciras isto.Gdje su vam pare koje ste morali namaci nakon godina dominacije i gdje vam je natpis umjesto budi zeljo ?
jeste nema nas nigdje u zadnjih par godina u odnosu na vas, ali kako to da smo mi na 0 i da imamo pare.Nemoze bez para nista i znas i sam to.Dok je bilo para od dzekinog transfera guralo se nekako, ali treba opet cekati nece li neka budala kupiti edina.
Tesko bez finansija se moze, pogotovo u danasnje vrijeme, moras to priznati. :D
Kakve bolan pare ? O čemu ti i kolege pričate, ne kontam vas. Široki i Zrinjski su polu-politički projekti iza kojih stoje firme, kantoni, opštine, po naređenju, a ne što oni hoće tako. Vaša uprava je napravila super posao, skidam kapu, na neku fintu prodali priču milioneru. Bez svega navedenog nijedna ekipa ne bi imala para u BiH. Mi nit imamo tržište koje bi privuklo sponzire, nit sponzori namjeravaju da daju pare. Država također ne daje ništa, za razliku od Hrvatske i Srbije.

Gubitnička je priča uz mnogo samozavaravanja i laganja sebe, kao, uzeli ste mnogo titula, gdje su vam pare, a svima u ligi najbolji igrači idu za 50.000-100.000 KM, sponzori daju od 10.000 do 50.000 KM na godišnjoj bazi, država u kurcu, privreda na koljenima, nezaposlenih između 25-35% što je tragedija.

De ba, prihvatite realnost, bezveze se lažete.
luckylaka

#1732 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by luckylaka »

wannabe_ultra wrote:Ma tjesim se, realno stanje je da ne znate sta cete od para nakon svih ovih godina dominacije.Bilo je i vrijeme da cvaknete nesto na konto popularnosti i uspjeha :)
Jbga neko je cvaknuo sigurno ali o tome se mudro suti.Ali jebo pare :-D (neku noc sam jednoj nudio kolko god hoce kaze ,,nije sve u parama,,Dok dolaze titule bice i mira u kuci.Dokle...
il dottore

#1733 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by il dottore »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
omega369 wrote:
ja samo kazem, da vi jos uvijek imate tu prednost kod sudija i njihovih odluka kad su te neke kljucne utakmice u pitanju i to je to. da se ne lazemo vise ovdje :wink:
Aha, jal je ključna, mi smo povlašteni. Sad mi je jasno što od nezavisnosti BiH imamo 6 titula, a vi 1 :oops:

Uostalom, uze mi Sale riječ iz tastature. Željezničar ima ubjedljivo najviše zvaničnih titula u BiH ( one Čelikove ne računam ) koje su priznate od UEFE. Sarajavo je u rangu patuljaka i one year miracle ekipa tipa Modriče, Brotnja, Leotara. Naime, sve navedene ekipe imaju po jednu titulu. Dalje, Željezničar je osvojio 5 titula kupa BiH. Znači, od kako je BiH nezavisna, Željezničar je uzeo 6 titula šampiona i 5 titula kupa. Primjera radi, divovsko Sarajevo je uzelo 1 titulu i 3 kupa;

To što neko priča da je div, ne znači da je zaista tako. Naravno, određena šizofrenija je prisutna, uz elemente deluzija i halucinacija :D

Konkretne brojke kažu da je Željezničar ubjedljivo najtrofejnija ekipa u BiH, dok su ostale ekipe ,manji ili veći patuljci koje njihovi navijači smatraju divovima, vukodlacima ili vilama, što je potpuno irelevantno kada pogledamo konkretne brojke.

Da zaključim, meni je potpuno nevjerovatno da navijači ekipe koja je uzela 1 titulu šampiona i 3 kupa u zadnjih 18 godina misle da su tu negdje sa ekipom koja je uzela 12 trofeja + par supekupova. Ne možeš, ako imaš imalo razuma, da porediš Barselonu ili Real Madrid sa Deportivo La korunjom. To je svima jasno, valjda.

na grbavici se desava rijetko vidjen fenomen
osvajaju se titule a navijaci bjeze
kako objasniti nevidjen blam da na proslavu titule dodju rodbina i prijatelji...
MOSALJOZE

#1734 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by MOSALJOZE »

wannabe_ultra wrote:Ma tjesim se, realno stanje je da ne znate sta cete od para nakon svih ovih godina dominacije.Bilo je i vrijeme da cvaknete nesto na konto popularnosti i uspjeha :)
Znači ipak imamo para i ako nemamo za vode :skoljka: i to tople
kamen spoticanja

#1735 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by kamen spoticanja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
omega369 wrote:
ja samo kazem, da vi jos uvijek imate tu prednost kod sudija i njihovih odluka kad su te neke kljucne utakmice u pitanju i to je to. da se ne lazemo vise ovdje :wink:
Aha, jal je ključna, mi smo povlašteni. Sad mi je jasno što od nezavisnosti BiH imamo 6 titula, a vi 1 :oops:

Uostalom, uze mi Sale riječ iz tastature. Željezničar ima ubjedljivo najviše zvaničnih titula u BiH ( one Čelikove ne računam ) koje su priznate od UEFE. Sarajavo je u rangu patuljaka i one year miracle ekipa tipa Modriče, Brotnja, Leotara. Naime, sve navedene ekipe imaju po jednu titulu. Dalje, Željezničar je osvojio 5 titula kupa BiH. Znači, od kako je BiH nezavisna, Željezničar je uzeo 6 titula šampiona i 5 titula kupa. Primjera radi, divovsko Sarajevo je uzelo 1 titulu i 3 kupa;

To što neko priča da je div, ne znači da je zaista tako. Naravno, određena šizofrenija je prisutna, uz elemente deluzija i halucinacija :D

Konkretne brojke kažu da je Željezničar ubjedljivo najtrofejnija ekipa u BiH, dok su ostale ekipe ,manji ili veći patuljci koje njihovi navijači smatraju divovima, vukodlacima ili vilama, što je potpuno irelevantno kada pogledamo konkretne brojke.

Da zaključim, meni je potpuno nevjerovatno da navijači ekipe koja je uzela 1 titulu šampiona i 3 kupa u zadnjih 18 godina misle da su tu negdje sa ekipom koja je uzela 12 trofeja + par supekupova. Ne možeš, ako imaš imalo razuma, da porediš Barselonu ili Real Madrid sa Deportivo La korunjom. To je svima jasno, valjda.
Realno...
lajk

#1736 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by lajk »

Sve pare svijeta dali bi vi za jednu titulu ,da se ne lazemo ;-)
Butmiran

#1737 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Butmiran »

Samo da ispravim cvrčka, DVIJE titule.
cvrčak_na_hedonizmu

#1738 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Nope, samo jedna. FKŽ je bio šampion, a bio je četvrti u regularnom dijelu šampionata sezonu prije. 6 ekipa je imalo šanse da budu šampioni. UEFA je nije priznala, te godine su dva šampiona bila u BiH, Sarajevo i Posušje čini mi se, niko nije otišao u Europu iz, u tom trenutku, dva priznata saveza. Ne počinjem raspravu, završavam je :D

Jedna
cvrčak_na_hedonizmu

#1739 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Čuj kolega, mogu ja misliti da imam krila i da letim, ali to ne znači da je istina, nego da imam određene probleme u percepciji :D
Butmiran

#1740 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Butmiran »

FK Sarajevo je šampion BiH za sezonu 1998/1999 i to je jasno svakoj normalnoj osobi.
veljaca

#1741 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by veljaca »

http://www.nfsbih.ba/nsbih/tekst.php?id=7

U Aprilu 1992, NSBiH je podnijela zahtjev za primitak u članstvo u FIFA i UEFA. Zbog rata, NSBiH je primljen u puno članstvo FIFA-e i pridruženo članstvo UEFA-e, tek 1996. godine. 1998. godine u Dublinu, Irska, NSBiH postaje punopravni član UEFA-e. Tako su domaći klubovi dobili šansu da učestvuju u kupovima UEFA-e. U periodu tranzicije, 1997/98, odigran je play-off u kome su učestvovali klubovi NSBiH i NS "Herceg Bosne". Prvi šampion bio je FK Željezničar, koji je u finalu savladao FK Sarajevo sa 1:0. U sezoni 1998/99, play-off nije odigran, ali već u slijedećoj sezoni u play-offu učestvuju klubovi iz cijele Federacije BiH, izuzev Republike Srpske.

Sa zvanicne stranice N/FSBiH .....

Jos 4 kola PL BiH 2013/2014. godine.
Butmiran

#1742 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Butmiran »

Titula je dodijeljena FK Sarajevu, ja ne znam o čemu vi pričate. Osporavajte koliko hoćete, trofej stoji u vitrinama FK Sarajevo. :wink:
Lakat Jebić

#1743 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Lakat Jebić »

pa nismo o playoffu 1999. pricali, pa mislim otkako je charuga postao moderator. tacno sam poceo zaboravljat sta se tacno desavalo :D
salle_eh1986

#1744 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by salle_eh1986 »

dok se god u europu ide po zaslugama na zelenom terenu a ne po financijskoj moci mene boli qrac koliko imamo love u kasi.
Taman da je na nuli, da se jedva kraj s krajem krpi ako smo prvi idemo u LS a vi se zadovoljavajte i dalje drugim, trecim, cetvrtim mjestom i pricom "e sad imamo pare, od naredne sezone krece dominacija".
Zdra'o
salle_eh1986

#1745 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by salle_eh1986 »

I vi nasli da udarate na jednu od rijetkih regularnih sezona nakon rata, :D
cuj play-off 98/99 se ne pika, ccc
mistek

#1746 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by mistek »

Opet treba postavljati sliku pehara iz vitrina FK Sarajevo?
NSBiH je dodijelio titulu FK Sarajevo za sezonu 1998/1999. Činjenica da Play off nije igran ili da šampion nije išao u Evropu nema nikakve veze s tim, kao ni šta UEFA kaže. Već je ispričano ni kako svojevremeno engleski šampioni nisu igrali Evropu, pa koga briga, pa zatim kako UEFA ne mora ni priznavati neku članicu, a u njoj se odigra liga i dobije šampion.

Kolike komplekse treba imati pa osporavati činjenice samo jer su vezane za FK Sarajevo, a klub ti osvojio haman duplo više titula državnog prvaka.
cvrčak_na_hedonizmu

#1747 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

mistek wrote:Opet treba postavljati sliku pehara iz vitrina FK Sarajevo?
NSBiH je dodijelio titulu FK Sarajevo za sezonu 1998/1999. Činjenica da Play off nije igran ili da šampion nije išao u Evropu nema nikakve veze s tim, kao ni šta UEFA kaže. Već je ispričano ni kako svojevremeno engleski šampioni nisu igrali Evropu, pa koga briga, pa zatim kako UEFA ne mora ni priznavati neku članicu, a u njoj se odigra liga i dobije šampion.

Kolike komplekse treba imati pa osporavati činjenice samo jer su vezane za FK Sarajevo, a klub ti osvojio haman duplo više titula državnog prvaka.
Koliko znam Englezi su bili "banovani" iz Europe zbog Hejsela ako se dobro sjećam. Englezi nisu imali play off, nego regularnu ligu. Poređenje je niđe veze. Ta navodna titula Sarajeva je politička titula koja nije osvojena na zelenom terenu. Još pet ekipa je imalo istu šansu da uzme titulu. Isto kao što je i Posušje bilo šampion i imaju trofej u vitrinima :oops: Treba biti baš bez obraza pa taj pcirkus uopšte spominjati. Pametnom dosta.
Dammme

#1748 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Dammme »

Ako već modovi dozvoljavaju ovu priču kojoj ovdje nije mjesto onda da odgovorim.
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Treba biti baš bez obraza pa taj pcirkus uopšte spominjati. Pametnom dosta.
Treba biti BAŠ bez obraza pa uporediti legitimni, od UEFE priznati savez, NSBiH i NSHB, koji je imao legitimitet samo u onom trenutku kada poštuje pravila NSBiH. Pošto gospoda iz paradržave HB nisu htjela poštovati pravila NSBiH i dopustiti Veležu da igra pod Bijelim brijegom, sami su sebe isključili iz takmičenja, tako da je Play-off postao nepotreban. Prvak JEDINOG PRIZNATOG takmičenja u BiH je Fudbalski Klub Sarajevo u ligi koju je organizovao JEDINI LEGITIMNI savez NSBiH. Svako ko promoviše Posušje kao nekog prvaka, priznaje postojanje HZHB 1999 godine.
cvrčak_na_hedonizmu

#1749 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Naši klubovi nisu mogli igrati Europu bez HB saveza, odnosno njihovih klubova. Toliko o tome da su bili nelegitimni :wink:

Naši klubovi su počeli izlaziti u Europu tek kada smo igrali neki vid takmičenja sa ostalim savezima. Srbi nisu htjeli, pa su ga poglabali. FIFA nas je priznala, pa je reprezentacija mogla igrati bez U i Č, UEFA nije pa klubovi nisu mogli igrati samostalno. Šta ti to govori ? Ne slažem se sa ovim, ali je tako bilo.
MOSALJOZE

#1750 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by MOSALJOZE »

Fudbal u BIH OD 1992
Post Reply