HS Internet - ALL ABOUT
Moderator: Benq
- relativno84
#1726 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ipak su samo poceli da se pridrzavaju pravila

-
dudlov
#1728 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Korisnik sam HS interneta i kablovske i za vikend mi se pojavio problem. Ne znam u čemu je fol, ali kad je direktno PC spojen sa modemom, imam konekciju, a kad idem preko rutera ASUS RT N-10c, konekciju imam na PC-u i laptopu nekih pola sata i onda se konekcija prekine. Dosadilo mi je da stalno restartujem ruter ili modem. Ima li ko rješenje kako konfigurisati ruter a da sve radi kako treba. Da napomenem wi-fi koristim oko 2 godine i nije bilo nikakvih problema, sve do proteklog vikenda. Zvao sam HS i rekoše mi da nije do njih i ako hoću, trebam platiti 25 KM da mi njihova tehnička podrška konfiguriše ruter. Probao sam klonirati MAC adresu sa PC-a na Macbook, ali nisam uspio. Ima li ko kakav prijedlog (može i na PP)
- kloniran
#1729 Re: HS Internet - ALL ABOUT
uradi factory reset routera i provjeri da nije koji novi update za router izasaodudlov wrote:Korisnik sam HS interneta i kablovske i za vikend mi se pojavio problem. Ne znam u čemu je fol, ali kad je direktno PC spojen sa modemom, imam konekciju, a kad idem preko rutera ASUS RT N-10c, konekciju imam na PC-u i laptopu nekih pola sata i onda se konekcija prekine. Dosadilo mi je da stalno restartujem ruter ili modem. Ima li ko rješenje kako konfigurisati ruter a da sve radi kako treba. Da napomenem wi-fi koristim oko 2 godine i nije bilo nikakvih problema, sve do proteklog vikenda. Zvao sam HS i rekoše mi da nije do njih i ako hoću, trebam platiti 25 KM da mi njihova tehnička podrška konfiguriše ruter. Probao sam klonirati MAC adresu sa PC-a na Macbook, ali nisam uspio. Ima li ko kakav prijedlog (može i na PP)
-
dudlov
#1730 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Sve sam to uradio i opet ništa. Radi sve kako treba, otpilike pola sata, i opet moram restart rutera uraditi, i tako u krug cijeli vikend se zajebavah sa konekcijom. Operater iz HS-a mi je sugerisao da antivirus isključim i probam. Isključio zaštitu PC-a i opet sve po starom. Hvala u svakom slučajukloniran wrote:uradi factory reset routera i provjeri da nije koji novi update za router izasaodudlov wrote:Korisnik sam HS interneta i kablovske i za vikend mi se pojavio problem. Ne znam u čemu je fol, ali kad je direktno PC spojen sa modemom, imam konekciju, a kad idem preko rutera ASUS RT N-10c, konekciju imam na PC-u i laptopu nekih pola sata i onda se konekcija prekine. Dosadilo mi je da stalno restartujem ruter ili modem. Ima li ko rješenje kako konfigurisati ruter a da sve radi kako treba. Da napomenem wi-fi koristim oko 2 godine i nije bilo nikakvih problema, sve do proteklog vikenda. Zvao sam HS i rekoše mi da nije do njih i ako hoću, trebam platiti 25 KM da mi njihova tehnička podrška konfiguriše ruter. Probao sam klonirati MAC adresu sa PC-a na Macbook, ali nisam uspio. Ima li ko kakav prijedlog (može i na PP)
- kloniran
#1731 Re: HS Internet - ALL ABOUT
meni je tako pravio problem firmware, al nakon updatea prestalo, i jos provjeri sve kontakte do modema posebno skretnicu, zna biti i do toga da na trenutak prekine konekciju, modem to ne registruje međutim router zablokira,dudlov wrote:Sve sam to uradio i opet ništa. Radi sve kako treba, otpilike pola sata, i opet moram restart rutera uraditi, i tako u krug cijeli vikend se zajebavah sa konekcijom. Operater iz HS-a mi je sugerisao da antivirus isključim i probam. Isključio zaštitu PC-a i opet sve po starom. Hvala u svakom slučajukloniran wrote:uradi factory reset routera i provjeri da nije koji novi update za router izasaodudlov wrote:Korisnik sam HS interneta i kablovske i za vikend mi se pojavio problem. Ne znam u čemu je fol, ali kad je direktno PC spojen sa modemom, imam konekciju, a kad idem preko rutera ASUS RT N-10c, konekciju imam na PC-u i laptopu nekih pola sata i onda se konekcija prekine. Dosadilo mi je da stalno restartujem ruter ili modem. Ima li ko rješenje kako konfigurisati ruter a da sve radi kako treba. Da napomenem wi-fi koristim oko 2 godine i nije bilo nikakvih problema, sve do proteklog vikenda. Zvao sam HS i rekoše mi da nije do njih i ako hoću, trebam platiti 25 KM da mi njihova tehnička podrška konfiguriše ruter. Probao sam klonirati MAC adresu sa PC-a na Macbook, ali nisam uspio. Ima li ko kakav prijedlog (može i na PP)
-
dudlov
#1732 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Kablove nisam provjerio,a vrlo je moguće da negdje kontakt gubi. Hvalakloniran wrote:meni je tako pravio problem firmware, al nakon updatea prestalo, i jos provjeri sve kontakte do modema posebno skretnicu, zna biti i do toga da na trenutak prekine konekciju, modem to ne registruje međutim router zablokira,dudlov wrote:Sve sam to uradio i opet ništa. Radi sve kako treba, otpilike pola sata, i opet moram restart rutera uraditi, i tako u krug cijeli vikend se zajebavah sa konekcijom. Operater iz HS-a mi je sugerisao da antivirus isključim i probam. Isključio zaštitu PC-a i opet sve po starom. Hvala u svakom slučajukloniran wrote: uradi factory reset routera i provjeri da nije koji novi update za router izasao
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
-
dudlov
#1733 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Provjerio kablove i sad je sve ok. Problem je bio što na skretnici kabal koji ide u modem nije bio dotegnut. Hvala, nikad mi to ne bi palo na pamet jer je skretnica iza komode, tako da sam samo provjeravao skretnicu u hodniku, a ne u dnevno sobi, iza TV-a 
- newphoenix
#1734 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Sta je sa povecanjem brzine ove godine, konkurencija nije povecala pa HS suti. Kad ce biti povecanje brzine interneta? ili ne moze nista dobro biti uradeno bez da se korisnici bune.
- beco
#1735 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Je li iko probao flat telefon? Iskustva?
- Sarayman
#1736 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Iskustvo dobro. Ukinuo BH Telecom trajno i jedina razlika je što ovdje uspostava poziva traje neke 2-3 sekunde duže, ostalo sve OK, kvalitet dobar. Imao sam KID22 paket do sada, smanjio ga na KID 8 (plaća se "cvaja") dodao flat telefoniju što znači da sada plaćam Q2 F paket u iznosu od nekih 48 KM sa PDV-om. Kada dođe momak da uspostavi telefoniju, dobiješ od HS-a gratis Panasonic bežični telefon na korištenje (dok god koristiš njihovu uslugu), ako si imao stari modem zamijene ga novim koji dobiješ u trajno vlasništvo (a stari oni odnesu), ili ako nisi imao nikakav, onda ima plaćaš rentu modema bla, bla.. Tek kasnije očekujem pravu stvar, a to su znatno niži računi za fiksni telefon i realnu uštedu od 20-25 KM mjesečno, što nije zanemarljivo.beco wrote:Je li iko probao flat telefon? Iskustva?
HS
- Sarayman
#1737 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ove godine su se nešto ušutili, mada i ovo što imamo nikako nije loše. Proteklih par godina su bili prvi i najizdašniji kod povećanja brzine interneta, priznati se mora.newphoenix wrote:Sta je sa povecanjem brzine ove godine, konkurencija nije povecala pa HS suti. Kad ce biti povecanje brzine interneta? ili ne moze nista dobro biti uradeno bez da se korisnici bune.
- Kemal Malovčić
#1738 Re: HS Internet - ALL ABOUT
A koliko keša je ta telefonija ako net ostane 24?
- Edinz
#1739 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ne znam da li je nesto do mene ali cini mi se da opet ogranicavaju torente u vecernjim satima. Kako je kod vas?
- kloniran
#1740 Re: HS Internet - ALL ABOUT
meni je opet uveden happy hourEdinz wrote:Ne znam da li je nesto do mene ali cini mi se da opet ogranicavaju torente u vecernjim satima. Kako je kod vas?
- newphoenix
#1741 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Da bili su prvi kada je konkurencija povjecava brzinu onda su i oni, bilo bi dobro da bude 1Mbps download za 1KM.Sarayman wrote:Ove godine su se nešto ušutili, mada i ovo što imamo nikako nije loše. Proteklih par godina su bili prvi i najizdašniji kod povećanja brzine interneta, priznati se mora.newphoenix wrote:Sta je sa povecanjem brzine ove godine, konkurencija nije povecala pa HS suti. Kad ce biti povecanje brzine interneta? ili ne moze nista dobro biti uradeno bez da se korisnici bune.
- BHfanatik
#1742 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Gdje se tacno nalazi HS? Znam da se nalaze u Radnickoj ali blizu cega? Pokusao ih danas naci bezuspjesno. Imam problema sa racunima valjda nisu legle pare koje sam uplatio preko banke pa sad oni poduplali racun WTF? Sad moram njima otici da to regulisem. 
- kloniran
#1743 Re: HS Internet - ALL ABOUT
oni poslovni prostori s lijeve strane 200 m od raskrisnice na grbaviciBHfanatik wrote:Gdje se tacno nalazi HS? Znam da se nalaze u Radnickoj ali blizu cega? Pokusao ih danas naci bezuspjesno. Imam problema sa racunima valjda nisu legle pare koje sam uplatio preko banke pa sad oni poduplali racun WTF? Sad moram njima otici da to regulisem.

pored ovog taga im je centrala za placanje
- relativno84
#1744 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Ako su u krugu stepenice onda je ova lijevo zgrada HS
-
rizibizi
#1745 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Kad ides iz pravca gdje se Radnicka odvaja od Dervisa Numica prodjes iza ledja one zgrade gdje je Zoo Centar, pa ide neka Iranska, neka rezidencija nesto i odmah poslije toga prizemni objekat sa kancelarijskim prostorijama, placanje i racuni su u zutim resetkama cini mi se treca vrata ne mozes fuliti nema sanse.
-
pathyeshme
#1746 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Nove brzine nekad od ove sedmice

- zanimljiv
#1747 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ukinuli happy hour i to im nove brzine?
Ima li šta za KID pakete?
Ima li šta za KID pakete?
-
Voltriz
#1748 Re: HS Internet - ALL ABOUT
E ljudi moze pomoc. Danas mi je struje nestalo na par minuta. Kad je struja dosla na modemu su upaljene sve lampice, znaci ne blinkaju nego su sve upaljene. Racunar ne prepoznaje ruter samo stoji prekrizena mrezna ikona. Sve sam probao restartovao, resetovao preko onog dugmeta nazad itd. jel zna neko sta da radim, HS frajer na forumu?
-
Seherovac
#1749 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Pogledaj u control panelu, u networku, i idi onda ako ti je win 7, vidjeces sa lijeve strane change adapter settings. I tu ti se nalazi i za wireless i za zicanu konekciju, desni klik na local area connection, ili wireless network connection ikonice, uzavisnosti da li se konektujes preko wirellesa ili preko kabla, i znaci desni klik na jednu od te dvije ikonice, i vidi je li ti disablan, ako jeste klikni enable i to ce rijesiti stvar, ako nije i jedino sto mozes kliknuti je disable onda ne znam...
- mirsek
#1750 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Problem je ocigledno u tom modemu cim ti sve lampice svijetle stalno.Voltriz wrote:E ljudi moze pomoc. Danas mi je struje nestalo na par minuta. Kad je struja dosla na modemu su upaljene sve lampice, znaci ne blinkaju nego su sve upaljene. Racunar ne prepoznaje ruter samo stoji prekrizena mrezna ikona. Sve sam probao restartovao, resetovao preko onog dugmeta nazad itd. jel zna neko sta da radim, HS frajer na forumu?
Ugasi ga na duzi period, ako ne dodje sebi zovi podrsku HS da ti donesu novi jer je taj zaledio u boot loopu i otisao u nepovrat zbog sjebanog flasha ili nvrama u njemu.