Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1726 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Truba »

sedma_7 wrote:Bila sam u vezi dugoj skoro 8godina. Ja prekinula. Nijedno se nije udalo/ozenilo.
otkud znaš jel stalkaš?
Walther

#1727 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Walther »

Pitarrr82 wrote:31god u godinama?
bioloski sat... :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1728 Re: Raskidi dugih veza...

Post by _BataZiv_0809 »

Black swan wrote:
sedma_7 wrote:Bila sam u vezi dugoj skoro 8godina. Ja prekinula. Nijedno se nije udalo/ozenilo.
otkud znaš jel stalkaš?
:lol: :lol: Koji bog :thumbup:
sheilak

#1729 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sheilak »

marlenona wrote:evo moja situacija :sad:
u vezi smo 11 godina, on ima 33 ja 31. ne zivimo skupa niti smo ikad pokusali. na spominjanje teme on se zajebava i izmotava.
osjecam da vise nije to to, cula sam i da ima drugu, al na pitanje istog rekao mi je da su samo prijatelji. povjerovala sam mu.
znam da sam u krivu sta sam mu povjerovala, ali kako bi podnijela raskid tako duge veze, sigurnosti, navike, nase familije. ja sam vec u godinama, i imam osjecaj da mi je ovo zadnji vlak. on kaze da mu nije to to, al da smo sve prosli skupa. kako da to prekinem? :?
ti si to trebala prekinuti prije 10 god. ;-)

but then again pravo kazes, u godinama si jbga, mozda onda ipak da stisnes zube i ostanes s njim. da budes sigurna, pa kako god. al naravno, prvo ga na brak nekako moras natjerati...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1730 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Truba »

najbolje je jedna cura na faksu rekla dok smo sjedili u trasi kad smo položili prvi predmet iz 4 godine

dvije godine
prekid ili brak
sheilak

#1731 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sheilak »

Black swan wrote:najbolje je jedna cura na faksu rekla dok smo sjedili u trasi kad smo položili prvi predmet iz 4 godine

dvije godine
prekid ili brak
cuj dvije godine :D bas je velikodusna. meni je rok od godine dana dat... :D
berenice

#1732 Re: Raskidi dugih veza...

Post by berenice »

Ja sam se udala. Jupiiiiiii! :mrgreen: :-)
Za njega ne znam, a i svejedno mi nekako.
berenice

#1733 Re: Raskidi dugih veza...

Post by berenice »

sheilak wrote:
Black swan wrote:najbolje je jedna cura na faksu rekla dok smo sjedili u trasi kad smo položili prvi predmet iz 4 godine

dvije godine
prekid ili brak
Ko ti je postavio rok? Nije valjda on? Zar i to ima?!
orhideya

#1734 Re: Raskidi dugih veza...

Post by orhideya »

:D
Last edited by orhideya on 04/10/2017 10:42, edited 1 time in total.
sha_ba

#1735 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

nista ne jojkaj nego se malo saberi!
trebat ce ti vremena onoliko koliko sama to budes odredila!
i sretno
sheilak

#1736 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sheilak »

berenice wrote:
je on. :D trebaju se zensku nekad i granice postavit. i ta cvrsta ruka nekad treba.
Dosadno mii

#1737 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Dosadno mii »

u vezi smo 11 godina, on ima 33 ja 31. ne zivimo skupa niti smo ikad pokusali. na spominjanje teme on se zajebava i izmotava.
osjecam da vise nije to to, cula sam i da ima drugu, al na pitanje istog rekao mi je da su samo prijatelji. povjerovala sam mu.
znam da sam u krivu sta sam mu povjerovala, ali kako bi podnijela raskid tako duge veze, sigurnosti, navike, nase familije. ja sam vec u godinama, i imam osjecaj da mi je ovo zadnji vlak. on kaze da mu nije to to, al da smo sve prosli skupa. kako da to prekinem? :?
Biti sa nekim ko te ne voli i vara je bolje nego biti sam :?
klixoris

#1738 Re: Raskidi dugih veza...

Post by klixoris »

sheilak wrote:
Covjek je apsolutno fleksibilan ! Dao ti dovoljno vremena da naucis voziti, ustelis se u kuhinji, pozdravis sa Undergroundom i sve ostalo sto je potrebno za uspjesnu "tranziciju"... :D :razz:
bang and blame

#1739 Re: Raskidi dugih veza...

Post by bang and blame »

sha_ba wrote:nista ne jojkaj nego se malo saberi!
i sretno
Sabo, apsloutno se slazem sa tobom :kiss:
todd_smith

#1740 Re: Raskidi dugih veza...

Post by todd_smith »

raskines, prebolis, isplaces, saberes se i slicno mozes vala za par mjeseci pa eto makar i godina

i onda imas 32. godine, slobodna, samostalna, sretna, znas sta zelis, spremna traziti.

Cemu pesimizam?
sha_ba

#1741 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

bang and blame wrote:
i sretno
Sabo, apsloutno se slazem sa tobom :kiss:
vidis da se ipak mozemo slozit :D :mrgreen:
nightvision

#1742 Re: Raskidi dugih veza...

Post by nightvision »

orhideya wrote:mene zanimaju vasa iskustva kako i zasto uopste dodje do prekida duge veze ako ste godinama bili ko jedno :?
i kako preboliti dugu vezu
i koliko vremena treba optimalno da dodjes sebi :?
joooj
Sta podrazumijevas pod "preboliti vezu"? Da li onda kad nadjes drugu/drugog, ili onda kada zavolis drugu/drugog? Moje skromno misljenje je da masa ljudi grijesi kada poslije duge veze za kratko vrijeme srlja u brak s nekim novim. Uglavnom se tu radi o "ramenu za plakanje" ali kad to postane jasno onda vec bude kasno. Tu ne ubrajam slucajeve kada jedna strana razradi semu dok je u vezi pa onda samo presjedne sa jedne stolice na drugu. Kao jedna moja bivsa. :pisnuo:
Optimalno ne postoji, sve je to razlicito od covjeka do zene. :)
i sretno
Ne slazem se s tobom, ali nikako. Ne mozes ti sebi zadati rok i reci "tugovacu heftu, ili mjesec, ili godinu". Za preboliti nekoga treba ti onoliko vremena koliko si je/ga volio. Znaci, ne govorim o vremenu koje ste proveli zajedno vec o intenzitetu osjecanja. Neko poslije prekida skonta da mu zapravo nije stalo a neko da mu je stalo daleko vise nego je to mislio.
berenice

#1743 Re: Raskidi dugih veza...

Post by berenice »

sheilak wrote:
berenice wrote:
je on. :D trebaju se zensku nekad i granice postavit. i ta cvrsta ruka nekad treba.
Posto smo ti i ja onako poprilicno liberalne za forumski pojam, slazem se s tobom i potrebom za cvrstom rukom - inace, barem ja tako mislim, gdje bi mi bio kraj?!

Samo da pojasnim: cvrsta ruka ne znaci da je muskarac macho i da me tuce, nego da ima svoje ja.
sha_ba

#1744 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

@nightvision
ja ipak mislim da ima mnogo vise faktora koji uticu a ne vrijeme i intenzitet osjecaja :-)

zavisi od mnogo toga, situacije, karaktera osobe, volje/zelje, nastavi niz
nightvision

#1745 Re: Raskidi dugih veza...

Post by nightvision »

sha_ba wrote:@nightvision
ja ipak mislim da ima mnogo vise faktora koji uticu a ne vrijeme i intenzitet osjecaja :-)

Mozes nizati niz do sutra, svi zajedno nisu ni blizu bitni koliko je to onaj intenzitet osjecanja. Naravno, mozes se i zavaravati i lagati da si prebolila, ako ti tako godi. Ali to onda ima vec veze sa karakterom, koliko mozes biti iskren/a prema sebi.
ultima_palabra

#1746 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ultima_palabra »

orhideya wrote:mene zanimaju vasa iskustva kako i zasto uopste dodje do prekida duge veze ako ste godinama bili ko jedno :?
joooj
Ako je jedna strana varala/ostavila drugu, onda ovoj drugoj obično treba puno vremena.

Ako nije bilo toga, nego je veza onako sama dotrajala... onda ne mora biti dugo, jer nema tog naglog šoka i partneri su često mjesecima ili čak godinama svjesni kraja, ali se trude da ga izbjegnu... onda kraj može značiti i "oslobođenje" i može se brže krenuti dalje.
sha_ba

#1747 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

DocSportello wrote:Orhideyo ne slusaj sha bu, kakvo sabiranje kakve trice. Oduzimaj se, lakse je, droga, alkohol, komatozni spojevi, radi sta znas, cak sta vise, mozes i mnozenje probat i to ce prije pomoc neg fckin sabiranje. Dont listen to sha ba, trust me :D
:mrgreen:
bang and blame

#1748 Re: Raskidi dugih veza...

Post by bang and blame »

nightvision wrote:
sha_ba wrote:@nightvision

Mozes nizati niz do sutra, svi zajedno nisu ni blizu bitni koliko je to onaj intenzitet osjecanja. Naravno, mozes se i zavaravati i lagati da si prebolila, ako ti tako godi. Ali to onda ima vec veze sa karakterom, koliko mozes biti iskren/a prema sebi.
Najtvizn
Moze se uticati na vrijeme i inenzitet osjecaja , ali ne u prvoj fazi. Ako imas m.uda da uradis sve sto bi izbrisalo tu osobu STO PRIJE iz tvog zivot, moze se.
S druge strane- cviliti uz nake pjesme sto podsjecaju, gledati slike, manijakalno pratiti preko drustvenih mreza, alkoholizirati se- sigurno je da ce produziti agoniju raskida.
Imas ljudi koji koji "vole" da pate, pa lijepo podgrijavaju, na razne nacine, iluzije o , nekom, "mogucem" pomirenju, pa tako produzavaju "patnju".
Psiha je cudnovata i nismo svi isti. I jako je dobro sto nismo isti.(evo malo otkrivanja tpole vode :-D )
Ramzess Veliki

#1749 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ramzess Veliki »

joooj
Ljudi se vremenom promijene. Nesvjesno počnu tražiti više i duriti se ako ne dobiju što žele. Počnu se povjeravati najboljoj prijateljici ili frendu. Tako se udalje ... i postanu neki drugi. Ako se obostrano ne njeguje ljubav lako preraste u ništa a zatim u mržnju.
Poslije raskida ... zavisno koliko si nekoga volio. Neki sebi ne dodju nikada.
nightvision

#1750 Re: Raskidi dugih veza...

Post by nightvision »

bang and blame wrote: Najtvizn
Moze se uticati na vrijeme i inenzitet osjecaja , ali ne u prvoj fazi. Ako imas m.uda da uradis sve sto bi izbrisalo tu osobu STO PRIJE iz tvog zivot, moze se.
S druge strane- cviliti uz nake pjesme sto podsjecaju, gledati slike, manijakalno pratiti preko drustvenih mreza, alkoholizirati se- sigurno je da ce produziti agoniju raskida.
Imas ljudi koji koji "vole" da pate, pa lijepo podgrijavaju, na razne nacine, iluzije o , nekom, "mogucem" pomirenju, pa tako produzavaju "patnju".
Psiha je cudnovata i nismo svi isti. I jako je dobro sto nismo isti.(evo malo otkrivanja tpole vode :-D )
m.uda nemaju nikakve veze s tim, osim ako ne volis m.udima. vole li zene jajnicima? doduse, ponekad u stvari vole :lol: ali to u ovom slucaju mozemo zanemariti.
Niti tu postoje nekakve faze. Budimo malo obiljni. Samo i jedino onda kada "srce" prestane da voli, samo tada smo zaista i uistinu preboljeli. A to je sve individualno i nema roka trajanja, dogodi se samo od sebe a da ti to isprva i ne primjestis.
Najgora stvar koju mozes da uradis je da "skupis muda" i natjeras se da vjerujes kako si sretna/an i kako ti je svejedno u kom slucaju obicno i ne primjecujes da si se razletio na sve strane trazeci ne ljubav nego utjehu. I onda napravis gresku zvanu brak nabrzinu i jos vise sebi zajebes zivot.

Pricam ovo na osnovu dogadjaja iz moje okoline. Nakon neuspjeha na "ljubavnom planu" cura se na brzinu udala i nakon nekih godinu dana desio se razvod. Sve sam ja njoj ovo ispricao prije ali nisam bio u pravu. A poslije razvoda dosla meni kukati kako tek sad razumije o cemu sam govorio.
Ne mozes zadati sebi nikakve rokove koliko ces i hoces li uopste patiti za nekim, isto kao sto ne zadajes sebi u koga ces se zaljubiti i koga ces zavoliti.
Jedina stvar koja pored emocija utice na period "preboljevanja" je starosna dob, odnosno zrelost osobe, ali necu sad o tome. :)
Post Reply