Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Janjicar

#1726 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Janjicar »

Comrad wrote:Ma to je nasa drzava apsurd. Bilo je i istocno sarajevo, pale zatrpano, pa im salju masine iz banja luke :-) Umjesto da se svi zajedno ovdje angazujemo.

Svako zivi u svojim bunkerima, u Neumu ionako 80% ljudi BiH ne smatra svojom zemljom. Ne kazem da to treba biti razlog da im se ne pomogne, ali sigurno nije ni neki poticaj da se celni ljudi nesto previse zabrinu za njih. Isto tako, vecinu ljudi u Sarajevu zaboli neka stvar sta se desava dole, kao sto bi i njih dole bolila neka stvar sta se nama desava. Mozda previse generalizujem, ali mi smo podijeljena drzava u svemu, pa i u ciscenju snijega.
:thumbup:
Kada krenes u Neum na more na svakih 20 metara Hrvatska zastava i ja bi sad se trebao brinut za njih ? i ici organizovat se da im pomognem ?
Mozda i nije ostalo ljudskosti u meni ali i ako ga imam imalo ne zelim da ga prosipam na ta podrucja :skoljka:
ultima_palabra

#1727 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ultima_palabra »

Janjicar wrote:
Comrad wrote:Ma to je nasa drzava apsurd. Bilo je i istocno sarajevo, pale zatrpano, pa im salju masine iz banja luke :-) Umjesto da se svi zajedno ovdje angazujemo.

Svako zivi u svojim bunkerima, u Neumu ionako 80% ljudi BiH ne smatra svojom zemljom. Ne kazem da to treba biti razlog da im se ne pomogne, ali sigurno nije ni neki poticaj da se celni ljudi nesto previse zabrinu za njih. Isto tako, vecinu ljudi u Sarajevu zaboli neka stvar sta se desava dole, kao sto bi i njih dole bolila neka stvar sta se nama desava. Mozda previse generalizujem, ali mi smo podijeljena drzava u svemu, pa i u ciscenju snijega.
Kada krenes u Neum na more na svakih 20 metara Hrvatska zastava i ja bi sad se trebao brinut za njih ? i ici organizovat se da im pomognem ?
Mozda i nije ostalo ljudskosti u meni ali i ako ga imam imalo ne zelim da ga prosipam na ta podrucja :skoljka:
Tebi na volju, ali bi vlast svakako trebala.
Not My Idea

#1728 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Not My Idea »

zelenashica wrote:Obavještavamo nastavno osoblje i učenike svih osnovnih i srednjih škola na području Zeničko-dobojskog kantona da se izvođenje nastave odgađa do 15. 02, s tim da će prvi radni dan biti u četvrtak, 16. 02. 2012. godine. Ukoliko eventualno dođe do promjene ove odluke, javnost će biti blagovremeno obaviještena.
+
Istovremeno, Ministarstvo za obrazovanje, nauku,kulturu i sport daje preporuku Univerzitetu u Zenici da svoje aktivnosti također obustave do 16. 02. 2012. godine.

:oops:
nihil_

#1729 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

Not My Idea wrote:
zelenashica wrote:Obavještavamo nastavno osoblje i učenike svih osnovnih i srednjih škola na području Zeničko-dobojskog kantona da se izvođenje nastave odgađa do 15. 02, s tim da će prvi radni dan biti u četvrtak, 16. 02. 2012. godine. Ukoliko eventualno dođe do promjene ove odluke, javnost će biti blagovremeno obaviještena.
+
Istovremeno, Ministarstvo za obrazovanje, nauku,kulturu i sport daje preporuku Univerzitetu u Zenici da svoje aktivnosti također obustave do 16. 02. 2012. godine.

:oops:
a rajvosa? Daj sto i kod nas ne produze, imam ispit u ponedjeljak a nemrem ucit od hladnoce (navodno) :D
Janjicar

#1730 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Janjicar »

ultima_palabra wrote:
Janjicar wrote:

Upravo tako ovo je moje misljenje ;)
a za njih bi se svakako trebala borit njihova vlast i traziti od drzavne pomoc ili kako to vec ide
Not My Idea

#1731 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Not My Idea »

nihil_ wrote: a rajvosa? Daj sto i kod nas ne produze, imam ispit u ponedjeljak a nemrem ucit od hladnoce (navodno) :D
ne znam. ta me briga :P

:D
nihil_

#1732 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

Not My Idea wrote:
nihil_ wrote: a rajvosa? Daj sto i kod nas ne produze, imam ispit u ponedjeljak a nemrem ucit od hladnoce (navodno) :D
ne znam. ta me briga :P

:D
I ja naso sa zenicanima o Sarajevu pricatim, mislim stvarno... :D
Ateista

#1733 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Ateista »

Janjicar wrote:
ultima_palabra wrote:
Janjicar wrote: :thumbup:
Upravo tako ovo je moje misljenje ;)
a za njih bi se svakako trebala borit njihova vlast i traziti od drzavne pomoc ili kako to vec ide
Zasto je bitno jesu li "nasi" ili njihovi, valjda su ljudi i treba se pobrinuti za njih?

Razumijem sta hoces da kazes, ako oni ne priznaju ovu drzavu zasto bi se drzava trudila oko njih, ali svejedno takav nacin razmisljanja nije u redu, pogotovo kad su ovakve vanredne situacije u pitanju, ako zelis nekom pomoci onda nije bitno jesu li "nasi" ili "njihovi".
VjecitiStudent

#1734 Re: Snijeg sirom BiH

Post by VjecitiStudent »

Ateista wrote:
Janjicar wrote: Zasto je bitno jesu li "nasi" ili njihovi, valjda su ljudi i treba se pobrinuti za njih?

Razumijem sta hoces da kazes, ako oni ne priznaju ovu drzavu zasto bi se drzava trudila oko njih, ali svejedno takav nacin razmisljanja nije u redu, pogotovo kad su ovakve vanredne situacije u pitanju, ako zelis nekom pomoci onda nije bitno jesu li "nasi" ili "njihovi".
Otkop covjek svoje auto, tu svijet i pocinje i zavrsava.
Janjicar

#1735 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Janjicar »

Ateista wrote:
Janjicar wrote: Upravo tako ovo je moje misljenje ;)
Zasto je bitno jesu li "nasi" ili njihovi, valjda su ljudi i treba se pobrinuti za njih?

A ja ne zelim pomoci ljudima koji zive ovdje u ovoj drzavi a ne smatraju je svojom :wink:
Ti isti ljudi da zive u Hrvatskoj i da im je potrebna pomoc uvijek bih pomogAo ali ovako i ovo ne.

@vjecitistudent: eto ti znas sta sam ja uradio :thumbup:
chuchumbamayumbe

#1736 Re: Snijeg sirom BiH

Post by chuchumbamayumbe »

Odlični su ovi što se tiče Neuma...očito da mnogima BiH počinje i završava tamo gdje je vole i priznaju, na onih famoznih 20 i kusur procenata. :roll:
A šta ćemo sa ostatkom teritorije BiH, ili sa onima koji je baš i ne vole k'o mi na ovih 20 i kusur % ?
Svako dobro, Bosno i Hercegovino.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1737 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

chuchumbamayumbe wrote:Odlični su ovi što se tiče Neuma...očito da mnogima BiH počinje i završava tamo gdje je vole i priznaju, na onih famoznih 20 i kusur procenata. :roll:
A šta ćemo sa ostatkom teritorije BiH, ili sa onima koji je baš i ne vole k'o mi na ovih 20 i kusur % ?
U Neumu je valjda bolje nego u Mostaru jer su otvoreni putevi prema Hrvatskoj
ali to ne znaci da im je dobro..koliko sam procitala, 6 dana nemaju struju..
a i sta je s okolnih sela..Nevesinje je u haosu takodjer, sela oko Srebrenice isto tako
VjecitiStudent

#1738 Re: Snijeg sirom BiH

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Odlični su ovi što se tiče Neuma...očito da mnogima BiH počinje i završava tamo gdje je vole i priznaju, na onih famoznih 20 i kusur procenata. :roll:
a i sta je s okolnih sela..Nevesinje je u haosu takodjer, sela oko Srebrenice isto tako
Ko kaze da nemaju, nasa Federalna Vlada kaze da su u Mostaru i Neumu samo "manji kvarovi na elektro-distributivnoj mrezi"
http://www.fbihvlada.gov.ba/redovni_izvjestaj.pdf :oops:
Comrad

#1739 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Comrad »

Ma niko ne kaze da im ne treba pomoci, ali evo ja maloprije spomenuh u Istocno Sarajevo dolazi masinerija iz Banja Luke. :-) Pa ima li to smisla. Raja se uhvatila Neuma, nemaju struje ok naravno da to treba rijesiti, ali ljudi u pojedinim vukojebinama nemaju sta da jedu. Treba se odrediti sta je prioritet. Ne bi me cudilo da pomoc za Neum stigne iz Zagreba. To je BiH kakvu imamo, ne trebamo glumiti da imamo drzavu, jer je nemamo.

Ja sam samo zelio da ukazem da je stanje takvo i da ljudi (vecina) tako razmislja. To sve mogu zahvaliti i nasim politicarima, koji se nisu ni pomjerili da urade nesto da priblize ljude jedne drugima, nego rade suprotno, ali eto kao za dobrobit ljudi. :-) Nemojte misliti da bi i ti isti Neumljani nesto trgali za Sarajevom, svakakvih sam ljudi dole sreo.

I na stranu opet sve, kod nas je sve podijeljeno na mali milino nivoa, kako niko nizasta ne bi bio odgovoran. Dok se entiteti dogovore, pa kantoni, pa opstine, pa mjesne zajednice...ovo, ono...snijeg ce okopnit.

I kako rece Kurspahicka Elektroprivreda BiH nije odgovorna za taj dole dio. Hrvati su sebi organizovali Elektroprivrede HZ HB, i oni su odgovorni zasto Neum nema struje, mislim odgovorni u smislu da je to njihovo podrucje djelovanja, ako su njima sruseni dalekovodi, sta mogu uraditi po ovome nevremenu. E sad gdje tu sve steka bog te pito, mozda i EP bih nema resursa da njima dola pomaze, mozda i ima, ali ne zeli...
plain vanilla

#1740 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

VjecitiStudent wrote:
plain vanilla wrote:
Ko kaze da nemaju, nasa Federalna Vlada kaze da su u Mostaru i Neumu samo "manji kvarovi na elektro-distributivnoj mrezi"
zguglaj malo ko koga snabdijeva strujom
VjecitiStudent

#1741 Re: Snijeg sirom BiH

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote:
VjecitiStudent wrote: Ko kaze da nemaju, nasa Federalna Vlada kaze da su u Mostaru i Neumu samo "manji kvarovi na elektro-distributivnoj mrezi"
zguglaj malo ko koga snabdijeva strujom
Kakve to veze ima?
plain vanilla

#1742 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

a da nam kopiras gdje pise da u Nemu ima struje?
karanana

#1743 Re: Snijeg sirom BiH

Post by karanana »

ja vas dvoje nista ne razumijem.
Mr.Penguin

#1744 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Mr.Penguin »

Objasnicu- Vanila se svadja samo ne zna oko cega.
Mis mekinjas

#1745 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Mis mekinjas »

I tako, gdje danas pada snijeg? :zoka: :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1746 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Truba »

Janjicar wrote:

nije hrvatska zastava nego zastava hrvatskog naroda (isto ko himna lijepa naša)
kad to razgraničite onda će prvenstveno vama biti bolje
nećete se nervirati niti će vam rasti tlak i tako to niti ćete pokazivati bazičnu neljudsku zlobu i mržnju prikrivenu u ljubav prema zastavi bih
Not My Idea

#1747 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Not My Idea »

samo da izjavim da sam ispunila svoju gradjansku duznost i evo iznijela pticama da jedu :kravata:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1748 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Bobi »

Mis mekinjas wrote:I tako, gdje danas pada snijeg? :zoka: :D
Možda sutra :) .
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1749 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Bobi »

Not My Idea wrote:samo da izjavim da sam ispunila svoju gradjansku duznost i evo iznijela pticama da jedu :kravata:
Jao... :-)
Not My Idea

#1750 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Not My Idea »

sta kolutas? :oops:
Post Reply