SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Qler

#1726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Qler »

Zao mi covjeka, bas gadna smrt.

A narkomana mi nije zao. Najbolje bi bilo da se sami poubijaju, predoziraju ili bace sa mosta, svejedno....
snaga_znanja

#1727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

Comrad wrote:
snaga_znanja wrote:Sarajevo kao svaki veliki grad mora da ima i koljaca. :lol:

Najbolje je kako sad Avaz clanke na zadatu temu potpisuje kao redakcija. :lol:
Nije da branim avaz, al ovo mi nije za ismijavanje. Narocito, kad to
ismijavanje vrsi isto tako anonimna osoba :wink:

Normalno da se nece potpisati, one prijetnje mogu bit zezancija, ali isto tako mogu
biti i prave.
Kako nije za ismijavanje. Ovo je za plakati od smijeha. :lol: Mogao ih bilo ko nazvati i ispircati iste gluposti i oni brze bolje da to objave. Naravno pod redakcija. :lol:
Creasy

#1728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Creasy »

Chmoljo wrote:Mustafa Bukvić je bio prijatelj mog starog :roll: baš ga je potreslo... :(

grozna smrt, pogotovo kad čovjeka poznaješ...

Ja sam ga poznavao i kao sto vec rekoh na drugoj temi, nije bio posten, nego preposten. O tome kako bih ja sproveo istragu u ovom slucaju, bolje da ne pisem! :x
Comrad

#1729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

snaga_znanja wrote:
Comrad wrote:
snaga_znanja wrote:Sarajevo kao svaki veliki grad mora da ima i koljaca. :lol:

Najbolje je kako sad Avaz clanke na zadatu temu potpisuje kao redakcija. :lol:
Nije da branim avaz, al ovo mi nije za ismijavanje. Narocito, kad to
ismijavanje vrsi isto tako anonimna osoba :wink:

Normalno da se nece potpisati, one prijetnje mogu bit zezancija, ali isto tako mogu
biti i prave.
Kako nije za ismijavanje. Ovo je za plakati od smijeha. :lol: Mogao ih bilo ko nazvati i ispircati iste gluposti i oni brze bolje da to objave. Naravno pod redakcija. :lol:
Pa ok, ajd ti se onda ovdje napisi nesto o koljacu i potpisi se, kad si toliki Rambo. :roll:
Altsa

#1730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Altsa »

jazzer wrote:
Comrad wrote:Munje nije bilo jedno vrijeme na dbr, mislim nije prosio dole, ali sad ga ne mozes izbjeci. Po cijeli dan hoda i trazi marku.

Cuo sam da je ubio lika, ali nisam znao da je istina. Ma samo je pitanje kad ce ga opet okrenut luda. Jer bukvalno frajer hoda cijeli dan i prilazi ljudima. A vala da ga je lijepo vidjet, nije.
Stvarno ga nije lijepo vidjeti. Rijetko ko mi je dosao od prijatelja da me nije pitao ''ko je onaj
idiot sto prilazi ljudima i prosi''. Ako on nije za umobolnice ja ne znam ko jeste :x .
samo za malja...nosa mobitel, dize pare sa bankomata a prosi oko trolejbuske na dobrinji i uznemirava ljude...zna li neko kako mu je pravo ime i prez.
karanana

#1731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by karanana »

jao ima i na otoci jedan sto stalno hoda i trazi: jarane jarane imas marku. da to nije taj munja? sad ga nema na otoci mozda je otisao dole na dobrinju. onako poprilicno cupav, hoda na sred glavne ceste ni ne gleda auta, jeli to taj? cuj on ubio covjeka? iako naravno ima probleme ne izgleda mi nasilan, kazes mu nemam i ode.

i meni isto nije jasno za onog amerikanca, cuj sam se zboo 3 puta u prsa. da li je to nacin za ucinkovito samoubistvo i koliko ga cesto samoubice primjenjuju. a ta prica se i zakljuci veoma brzo.
Altsa

#1732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Altsa »

karanana wrote:jao ima i na otoci jedan sto stalno hoda i trazi: jarane jarane imas marku. da to nije taj munja? sad ga nema na otoci mozda je otisao dole na dobrinju. onako poprilicno cupav, hoda na sred glavne ceste ni ne gleda auta, jeli to taj? cuj on ubio covjeka? iako naravno ima probleme ne izgleda mi nasilan, kazes mu nemam i ode.

i meni isto nije jasno za onog amerikanca, cuj sam se zboo 3 puta u prsa. da li je to nacin za ucinkovito samoubistvo i koliko ga cesto samoubice primjenjuju. a ta prica se i zakljuci veoma brzo.
ovaj kreten munja je kratko osisan, oniži i podeblji
karanana

#1733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by karanana »

e nije onda isti.
johnny_blazze

#1734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by johnny_blazze »

karanana wrote:jao ima i na otoci jedan sto stalno hoda i trazi: jarane jarane imas marku. da to nije taj munja? sad ga nema na otoci mozda je otisao dole na dobrinju. onako poprilicno cupav, hoda na sred glavne ceste ni ne gleda auta, jeli to taj? cuj on ubio covjeka? iako naravno ima probleme ne izgleda mi nasilan, kazes mu nemam i ode.

ma amerikanac se okliznuo i slucajno pao na noz koji se tu slucajno nasao.......3 puta :roll:
insomnia78

#1735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

r_faruk wrote:prevencijom............. legitimisanjem sumnjivih osoba, i slicnim aktivnostima nas policija itekako moze zastiti....
Joj a kad bi legitimisali onda bi se otvorila tema ovdje na forumu tipa: "sta to oni nas...".
Kazes nema prevencije a kad se radi prevencija o saobracaju onda je kuku majko pune budzet i ostalo, pa pogledaj samo teme o radarima i to je prevencija
snaga_znanja

#1736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

Svaka slicnost izmedju posljednje sezone serije The Wire i vasih komentara je slucajnost. :lol:
Tako i oni naganjaju beskucnika zbog novinskih laprdanja. :lol:
*zena21

#1737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by *zena21 »

insomnia78 wrote:
r_faruk wrote:prevencijom............. legitimisanjem sumnjivih osoba, i slicnim aktivnostima nas policija itekako moze zastiti....
Joj a kad bi legitimisali onda bi se otvorila tema ovdje na forumu tipa: "sta to oni nas...".
Kazes nema prevencije a kad se radi prevencija o saobracaju onda je kuku majko pune budzet i ostalo, pa pogledaj samo teme o radarima i to je prevencija
ma nije se rodio.. ko je narodu ugodio.. vazda bilo :roll:
mad mike

#1738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mad mike »

ima li sta novo za onog momka i vlasnika psa u velesicima ?
Reglan

#1739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Reglan »

Prije odredjenog perioda pricao sam sa nekim policijskim sluzbenicima i oni kazu da im je najlakse otkriti kad imaju neki "anonimni" poziv sa govornice.Bas me zanima odakle je ovaj zvao,ako je preko mobitela nije tesko saznati ko je u pitanju,ako je sa govornice kako kazu sluzbenici onda je vjerovatnoca razlucivanja anonimnog pozivaoca 99%.
insomnia78

#1740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

arshavin wrote:Prije odredjenog perioda pricao sam sa nekim policijskim sluzbenicima i oni kazu da im je najlakse otkriti kad imaju neki "anonimni" poziv sa govornice.Bas me zanima odakle je ovaj zvao,ako je preko mobitela nije tesko saznati ko je u pitanju,ako je sa govornice kako kazu sluzbenici onda je vjerovatnoca razlucivanja anonimnog pozivaoca 99%.
Ma nema to nikakve veze to je idiot neki kome je dosadno zvao
nosara

#1741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nosara »

insomnia78 wrote:
Ovakvi zlocini i njihova prevencija u istoj ravni sa prevencijom u saobracaju...?

Oni samo koriste povoljan zakon, koji im omogucava da se distanciraju od kriminalaca i ne upetljavaju se previse... Mislim da bi ih 2/3 otislo iz policije kad bi im se vratile ovlasti iz bivseg rezima...
snaga_znanja

#1742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

:lol:
insomnia78

#1743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

nosara wrote:
insomnia78 wrote:
Ovakvi zlocini i njihova prevencija u istoj ravni sa prevencijom u saobracaju...?

Oni samo koriste povoljan zakon, koji im omogucava da se distanciraju od kriminalaca i ne upetljavaju se previse... Mislim da bi ih 2/3 otislo iz policije kad bi im se vratile ovlasti iz bivseg rezima...
Koja je tacno prevencija protiv ovakvih zlocina?
Manic Psycho

#1744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Manic Psycho »

arshavin wrote:Prije odredjenog perioda pricao sam sa nekim policijskim sluzbenicima i oni kazu da im je najlakse otkriti kad imaju neki "anonimni" poziv sa govornice.Bas me zanima odakle je ovaj zvao,ako je preko mobitela nije tesko saznati ko je u pitanju,ako je sa govornice kako kazu sluzbenici onda je vjerovatnoca razlucivanja anonimnog pozivaoca 99%.
kupis ultra broj na trafici i nazoves samo jednom i iskljucis ga. da li te tada mogu naci
nosara

#1745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nosara »

insomnia78 wrote:
nosara wrote: Ovakvi zlocini i njihova prevencija u istoj ravni sa prevencijom u saobracaju...?

Koja je tacno prevencija protiv ovakvih zlocina?
Pa umjesto vozikanja u kolima, tabananje po cijeli dan, od zvijezde do zvijezde, na primjer... Lijepi obicaj iz starih dana... Poneki samar, pendrek, cisto onako da se malo razgiba organ...

Da se razumijemo, zakone treba prilagodit ocuvanju bezbjednosti gradjana a ne kriminalaca, To je prvo...

A onda u setnju...
Altsa

#1746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Altsa »

vratiti na ulice policajce pozornike koji su imali svoj kvart u kojem su znali ko je narkoman ko diler ili jalijas...spartali po cijeli dan po kvartu i od kojih su se tresle gace i postenim i ne postenim, a znali su dobro da ispendrece
*zena21

#1747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by *zena21 »

Altsa wrote:vratiti na ulice policajce pozornike koji su imali svoj kvart u kojem su znali ko je narkoman ko diler ili jalijas...spartali po cijeli dan po kvartu i od kojih su se tresle gace i postenim i ne postenim, a znali su dobro da ispendrece

lijepa stara vremena :thumbup:
Comrad

#1748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Jedina prevencija ovakvih i slicnih stvari jeste zatvaranje osoba koje treba da budu zatvorene.Koliko god malo sarajevo bilo u nekim svjetskim okvirima, opet je to veliki grad i policija ne moze pratiti sve 24h, nema sanse. Nije da ih nesto branim, nego treba biti realan.

Da se zatvore te osobe koje sada normalno hodaju gradom, kriminal bi se uveliko smanjio. 95% svih ovih djela cine povratnici, po novinama je uvijek prva ili zadnja recenica "...N.N od ranije poznat policiji..."
nosara

#1749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nosara »

Comrad wrote:Jedina prevencija ovakvih i slicnih stvari jeste zatvaranje osoba koje treba da budu zatvorene.Koliko god malo sarajevo bilo u nekim svjetskim okvirima, opet je to veliki grad i policija ne moze pratiti sve 24h, nema sanse. Nije da ih nesto branim, nego treba biti realan.

Da se zatvore te osobe koje sada normalno hodaju gradom, kriminal bi se uveliko smanjio. 95% svih ovih djela cine povratnici, po novinama je uvijek prva ili zadnja recenica "...N.N od ranije poznat policiji..."
Kombinacija metoda, ali ne na konferencijama i simpozijumima, vec na ulici...

Horde novopecenih samo pristizu... Zakoni prosto mame nezaposlenu balavurdiju da se ukljuce u taj, potencijalno, najisplativiji nacin prezivljavanja... Nesto ih u startu treba demoralisat... Represija je majka svake stabilne drzave...
insomnia78

#1750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

Comrad wrote:Jedina prevencija ovakvih i slicnih stvari jeste zatvaranje osoba koje treba da budu zatvorene.Koliko god malo sarajevo bilo u nekim svjetskim okvirima, opet je to veliki grad i policija ne moze pratiti sve 24h, nema sanse. Nije da ih nesto branim, nego treba biti realan.

Upravo, pa kad ovi potencijalni vide koliko se kazne dobije za neko glupost i da se to stvarno odlezi onda bi se vise razmisljalo a ne ovako za ubistvo dobijes tri godine.
Locked