Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Locked
hercegovac_pravi

#1726 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by hercegovac_pravi »

webby-x wrote:
hercegovac_pravi wrote:Bola kakva frustracija? Premalo vas je da biste bilo kog frustrirali. Mene ponajmanje.
Možeš to ponavljati, ali frustracija izbija iz svakog posta.

:D
hercegovac_pravi wrote: Zašto vas toliko frustrira činjenica da Mostar nikad neće biti "stoni" grad a da je šuplja o ekonmoskoj "dominaciji" najgluplja utjeha za naivne ?
Mostar jeste centar hrvatskog naroda u BiH.
što tebi znači "stolni" to ne znam.

:-D
hercegovac_pravi wrote:Čuj ljubomoran na škuce ?
Što si ti ljubomoran na Rome sa Bišća polja?
Ja Rome nikada nisam spomenuo, a ti "škutore" u svakoj poruci.

:lol:
hercegovac_pravi wrote:A škuce imaju veze sa Mc-om jer su oni ti koji ga reketiraju.
Pa prijavi policiji imena tih "škutora".
Kazneno je djelo ako znaš nešto, a ne prijaviš.

:-)
Čuj izbija frustracija :lol: :lol: :lol: A jesi li ti reko tvojim da si peder?

"Stoni" meni naravno ne znači ništa ali očigledno vama znači jer se za njeg borite već 20 godina..a njeg nema pa nema..čak šta više svaki dan je sve dalje i dalje..
A Mostar je centar Bošnjačkog naroda Hercegovine i nikakav "stoni" grad. Što to prije shvatite lakše će vam se biti spakovati :mrgreen:

Naravno da ću pominjati škuce jer sve zlo koje je zadesilo Mostar u zadnjih 20 godina je prouzrokovano upravo tim škutorima. To bi ti bilo isto ko da neko kaže da su Bošnjaci "frustrirani" Srbima jer pominju genocid u Srebrenici..dakle veoma plitak pristup problematici

Pa bola vidiš li da je već prijavljeno? Možda bi ti bilo korisno da pročitaš novinski članak pa da se tek onda upustiš u diskusiju o njemu . :?
webby-x

#1727 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by webby-x »

hercegovac_pravi wrote:A Mostar je centar Bošnjačkog naroda Hercegovine i nikakav "stoni" grad.
Ja nemam sa time problema, niti mi smeta da
Bošnjaci Mostar zovu tako. Mostar i jeste centar
Bošnjaka Hercegovine, kao što je i Hrvata BiH.

:thumbup:
hercegovac_pravi wrote:Naravno da ću pominjati škuce jer sve zlo koje je zadesilo Mostar u zadnjih 20 godina je prouzrokovano upravo tim škutorima.
Ja razumijem da otuda ide i frustracija.
Nema ti druge nego ofanzivu na "škutoriju".
Jesu li i Hrvati Mostara "škutori"?

I kažeš svo zlo?
JNA, rezervisti, četnici ... ništa?
Dok se vezala "škutorska zastava" sa islamskom ispod
Starog Mosta nisu smetali ti "škutori".

hercegovac_pravi wrote:Pa bola vidiš li da je već prijavljeno?
Pa daj nam onda imena tih prijavljenih, vidim znaš
da su "škutori". Ako ne kažeš imena, smatrat ću te
običnim lažovom koji širi fašizam po forumu.
Damir_5

#1728 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Damir_5 »

vaučer wrote:Ako imaju dokaze za reket nek institucije obave svoj posao i svi sretni, ne bi trebalo biti teško.
Neće mi nedostajati McDonalds jer nisam nikad ni pomislio tamo nešto jesti, hoće li ostaviti neku mrlju na licu Mostara, sumnjam. Mostaru se obraz pod govnima ni ne nazire.
Eh institucije trce da obave svoj posao, pogotovo one koje traze od McDo-a 2000 maraka casha za "seminar"?

Inace meni ce nedostajati McDo u Mostaru. Ako McDo ne moze funkcionisati u HDZ Mostaru, neka ga prebace na drugu stranu Neretve, a oni stranci koji vole tu vrstu hrane nece biti uskraceni, cak naprotiv, bilo bi dobro da ga se stavi negdje blizu Starog Mosta ili pored Neretve.
webby-x

#1729 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by webby-x »

Damir_5 wrote:Inace meni ce nedostajati McDo u Mostaru. Ako McDo ne moze funkcionisati u HDZ Mostaru, neka ga prebace na drugu stranu Neretve, a oni stranci koji vole tu vrstu hrane nece biti uskraceni, cak naprotiv, bilo bi dobro da ga se stavi negdje blizu Starog Mosta ili pored Neretve.
Eto pošalji preporuku tvrtki koja ima licencu McD.
Tvoje ekonomske ideje su naprosto neprocjenjive.

ps. Jeste li vi uopće svjesni toga da su inspekcija, kao i
policija "mješovite". Također, valjda znate da je policija
neovisna, tj. ne bira je Ljubo Bešlić.

hercegovac_pravi

#1730 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Ja nemam sa time problema, niti mi smeta da
Bošnjaci Mostar zovu tako. Mostar i jeste centar
Bošnjaka Hercegovine, kao što je i Hrvata BiH.

Mostar nije nikakav "hrvatski centar". More biti isključivo Bošnjački. O nekakvvom "hrvatskom" centru morete pričat u Imotskom ili Vrgorcu..ufff... izvinjenje nemore više ni tamo...počele racije..
Ja razumijem da otuda ide i frustracija.
Nema ti druge nego ofanzivu na "škutoriju".
Jesu li i Hrvati Mostara "škutori"?

I kažeš svo zlo?
Dok se vezala "škutorska zastava" sa islamskom ispod
Starog Mosta nisu smetali ti "škutori".

Jeli ovo momenat kada trebamo preusmjeriti diskusiju na mene a ne na činjenično stanje :shock: . Ali nema problema, otvori temu "hercegovac_pravi All About" pa ošini do mile volje.
Pa u čemu je razlika između njih i škutorčića? Zajedno se borili da iskorijene Hercegovačke Bošnjake i poruše Mostar. Dakle nema tu nikakve razlike.
Pa daj nam onda imena tih prijavljenih, vidim znaš
da su "škutori". Ako ne kažeš imena, smatrat ću te
običnim lažovom koji širi fašizam po forumu.
Čuj sad bi i imena. Izgleda da si napokon pročitao tekst pa si skonto da si se provalio.
Ti uvjek nešto tražiš. Prošli put si tražiJo da ti dostavim sliku svoje kuće ili tako nekakvu glupost sad tražiš imena..
Ali bolan "istraga je u toku"...
I na kraju, obrati se službi u JSMŠTM-u i oni će ti reći šta mislim o tvome smatranju. :bih:
hercegovac_pravi

#1731 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

webby-x wrote:
Damir_5 wrote:Inace meni ce nedostajati McDo u Mostaru. Ako McDo ne moze funkcionisati u HDZ Mostaru, neka ga prebace na drugu stranu Neretve, a oni stranci koji vole tu vrstu hrane nece biti uskraceni, cak naprotiv, bilo bi dobro da ga se stavi negdje blizu Starog Mosta ili pored Neretve.
Eto pošalji preporuku tvrtki koja ima licencu McD.
Tvoje ekonomske ideje su naprosto neprocjenjive.

ps. Jeste li vi uopće svjesni toga da su inspekcija, kao i
policija "mješovite". Također, valjda znate da je policija
neovisna, tj. ne bira je Ljubo Bešlić.

Ideje su izvanredne. Ne baziraju se na "škutorskim ekonomskim postulatima" pa su odma dobre..
A policije što se tiče..naravno da smo svjesni..Zato je ova vrsta kriminala i prijavljena u istu.
webby-x

#1732 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by webby-x »

hercegovac_pravi wrote:Mostar nije nikakav "hrvatski centar". More biti isključivo Bošnjački.
Kako god ti kažeš.

hercegovac_pravi wrote:Čuj sad bi i imena. Izgleda da si napokon pročitao tekst pa si skonto da si se provalio.
Pa naravno da bi imena, kada si rekao da ih "škutori"
reketare. Odakle ti informacije tko je reketario?
Dakle, obični lažov koji širi fašizam pod krinkom bošnjaštva.

webby-x

#1733 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by webby-x »

hercegovac_pravi wrote:Ideje su izvanredne.
Eto još samo da ih stranci prepoznaju.

:)
hercegovac_pravi

#1734 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

webby-x wrote:
hercegovac_pravi wrote:Mostar nije nikakav "hrvatski centar". More biti isključivo Bošnjački.
Kako god ti kažeš.

hercegovac_pravi wrote:Čuj sad bi i imena. Izgleda da si napokon pročitao tekst pa si skonto da si se provalio.
Pa naravno da bi imena, kada si rekao da ih "škutori"
reketare. Odakle ti informacije tko je reketario?
Dakle, obični lažov koji širi fašizam pod krinkom bošnjaštva.

Naravno da će biti kako ja kažem. Bilo je i do sada a pa ne kontam što se ne bi nastavilo. :mrgreen:

Pa de prvo hoćeš li sliku kuće ili ova imena? Malo si me zbuno koji zahtjev da ti ispunim prvo. :razz:
Naravno, svi su lažovi koji kažu da sunce izlazi na istoku ali usput dodaju da Sunce nije "hrvatsko"... :thumbup:
hercegovac_pravi

#1735 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

webby-x wrote:
hercegovac_pravi wrote:Ideje su izvanredne.
Eto još samo da ih stranci prepoznaju.

:)
Koji stranci?
Futavats

#1736 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Futavats »

hercegovac_pravi wrote:"Stoni" meni naravno ne znači ništa ali očigledno vama znači jer se za njeg borite već 20 godina..a njeg nema pa nema..čak šta više svaki dan je sve dalje i dalje..
A Mostar je centar Bošnjačkog naroda Hercegovine i nikakav "stoni" grad.
SDA banda, kao i i SDP banda su ovo mogli uraditi, a nisu. Tacka
Sreca da su fasisti s kojima s eima posla takvi kakvi su jer su mogli taj stolni ostvarit
palermo

#1737 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by palermo »

Damir_5 wrote:
vaučer wrote:Ako imaju dokaze za reket nek institucije obave svoj posao i svi sretni, ne bi trebalo biti teško.
Neće mi nedostajati McDonalds jer nisam nikad ni pomislio tamo nešto jesti, hoće li ostaviti neku mrlju na licu Mostara, sumnjam. Mostaru se obraz pod govnima ni ne nazire.
Eh institucije trce da obave svoj posao, pogotovo one koje traze od McDo-a 2000 maraka casha za "seminar"?

Inace meni ce nedostajati McDo u Mostaru. Ako McDo ne moze funkcionisati u HDZ Mostaru, neka ga prebace na drugu stranu Neretve, a oni stranci koji vole tu vrstu hrane nece biti uskraceni, cak naprotiv, bilo bi dobro da ga se stavi negdje blizu Starog Mosta ili pored Neretve.
Divna ideja, potpuno na tragu hrvatskih i inih separatista. Još samo fali da porućiš ovim vlasnicima Mcdonaldsove franšize, koji qrac ste tamo i išli. Nije to naše.

Nemoj me babo bogati više braniti. Ne na taj način
hercegovac_pravi

#1738 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

palermo wrote:
Damir_5 wrote:

... Još samo fali da porućiš ovim vlasnicima Mcdonaldsove franšize, koji qrac ste tamo i išli..........
Upravo tako. Ne kontam zašto su uopšte išli na privremeno okupirane teritorije gdje se dešavaju ovakve stvari. Haman će ti "stranci" pomisliti da su negdje u vukojebini Južne Amerike ili u "srbiji" gdje kriminalni karteli određuju "kvote".. :mrgreen:

Osramotiše nas pa eto ti..
Damir_5

#1739 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Damir_5 »

palermo wrote:
Divna ideja, potpuno na tragu hrvatskih i inih separatista. Još samo fali da porućiš ovim vlasnicima Mcdonaldsove franšize, koji qrac ste tamo i išli. Nije to naše.

Prvo da sam ti ja "babo" ne bi tako pisao, drugo Mostar posjecuje dosta stranih turista, a turisti pogotovo na odmoru gledaju sta jedu, pogotovo oni jednodnevni turisti koji vecinom posjecuju Mostar. Znaci sad bi ti njima uskratio da oni rucaju u McDonaldsu zbog ovih ili onih fasistickih razloga? Biznis je takav, ide tamo gdje mu je dobro, a napusta teritorije gdje mu nije dobro. Zaposliti 40 ljudi sa biroa i onda dodje inspektor i trazi od investitora 2000 maraka za "seminar", pa gdje to ima?

Inace opce je poznatu u svijetu da gdje nema McDonaldsa, gdje McDonalds ne moze uspjeti, tu ne moze onda niko. Zato sam ja predlozio kompromisno rjesenje za Mostar. OK, ne odgovara HDZ-u da mu balija zaposljava 40 ljudi sa biroa u zapadnom i da mu tamo balija placa porez, zasto da se stvar ne napravi u Istocnom Mostaru, recimo negdje blizu Starog Mosta, pored Neretve, pa to bi ubijalo od posla, pogotovo ljeti.

Evo zamisljam ga kao da ga sad gledam, ono vanjska zgrada napravljena od kamena kakvog ima tamo, tamna stakla i gore na kamenu ono zuto bljesti "McDonalds". U isto vrijeme mali putokazi u starom gradu koji navode pjesake da je tu u blizini McDonalds. I onda udjes unutra u taj kameni objekt, napolju zemlja gori, a unutra sve klimitazirano. Ono lijepo vrijeme izadjes na teresu koja se nalazi iznad Neretve i imas pogled na Stari Most. To bi spasilo obraz cijelog Mostara, a strani turisti ne bi bili uskraceni za njihovu omiljenu hranu.
Last edited by Damir_5 on 09/03/2013 14:21, edited 1 time in total.
OpusDei

#1740 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by OpusDei »

Fakat sta se to desava sa McDonaldsom u Mostaru? U Tuzli i Sarajevu najnormalnije radi a tamo...?
Damir_5

#1741 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Damir_5 »

OpusDei wrote:Fakat sta se to desava sa McDonaldsom u Mostaru? U Tuzli i Sarajevu najnormalnije radi a tamo...?
Ess ti ne znas sta se desava? Zar mislis da normalni biznis moze nesmetano funkcionirati pored ovakvih kao sto su ovi ispod? Koliko samo ovi ispod uniste radnih mjesta u BiH tokom jedne godine?

U okviru opsežne istrage koju provodi Državna agencija za istrage i zaštitu pod nadzorom Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine, dana 09.03.2013.godine u jutarnjim časovima pristupilo se lišenju slobode više lica i pretresu objekata na području Bosne i Hercegovine, i to u Kiseljaku, Posušju i I. Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela iz člana 250.KZ BiH "Organizirani kriminal", člana 215. KZ BiH "Organiziranje grupe ljudi ili udruživanja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe", člana 216. KZ BiH "Carinska prijevara", člana 210. KZ BiH "Porezna utaja", člana 209. KZ BiH "Pranje novca", u vezi sa članom 31 KZ BiH, a odnose se na nezakonit uvoz i promet sirove kafe iz Slovenije u BiH.
hercegovac_pravi

#1742 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

OpusDei wrote:Fakat sta se to desava sa McDonaldsom u Mostaru? U Tuzli i Sarajevu najnormalnije radi a tamo...?
Ekonomija na škutorski način.. :D Osramotiše pa eto ti..
hercegovac_pravi

#1743 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Damir_5 wrote:
Ess ti ne znas sta se desava? Zar mislis da normalni biznis moze nesmetano funkcionirati pored ovakvih kao sto su ovi ispod? Koliko samo ovi ispod uniste radnih mjesta u BiH tokom jedne godine?

U okviru opsežne istrage koju provodi Državna agencija za istrage i zaštitu pod nadzorom Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine, dana 09.03.2013.godine u jutarnjim časovima pristupilo se lišenju slobode više lica i pretresu objekata na području Bosne i Hercegovine, i to u Kiseljaku, Posušju i I. Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela iz člana 250.KZ BiH "Organizirani kriminal", člana 215. KZ BiH "Organiziranje grupe ljudi ili udruživanja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe", člana 216. KZ BiH "Carinska prijevara", člana 210. KZ BiH "Porezna utaja", člana 209. KZ BiH "Pranje novca", u vezi sa članom 31 KZ BiH, a odnose se na nezakonit uvoz i promet sirove kafe iz Slovenije u BiH.
:dance:

Valjda misle da je 93-ća pa mogu vršiti "razmjenu dobara" :lol:

A ovo boldano je osnova "uspješne ekonomije" kako nam neki ovdje vole pametovat.
Šverc, reketiranje, kriminalne udruživanje, krijumčarenje itd..itd.. to gospodo moja nije ekonomija već kriminal i to se ovim "ekonomsko dominantnim" treba "objasniti" na način opisan u predhodnom novinskom članku. :D
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#1744 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by crysis »

Damir_5 wrote:
palermo wrote:

Prvo da sam ti ja "babo" ne bi tako pisao, drugo Mostar posjecuje dosta stranih turista, a turisti pogotovo na odmoru gledaju sta jedu, pogotovo oni jednodnevni turisti koji vecinom posjecuju Mostar. Znaci sad bi ti njima uskratio da oni rucaju u McDonaldsu zbog ovih ili onih fasistickih razloga? Biznis je takav, ide tamo gdje mu je dobro, a napusta teritorije gdje mu nije dobro. Zaposliti 40 ljudi sa biroa i onda dodje inspektor i trazi od investitora 2000 maraka za "seminar", pa gdje to ima?

Inace opce je poznatu u svijetu da gdje nema McDonaldsa, gdje McDonalds ne moze uspjeti, tu ne moze onda niko. Zato sam ja predlozio kompromisno rjesenje za Mostar. OK, ne odgovara HDZ-u da mu balija zaposljava 40 ljudi sa biroa u zapadnom i da mu tamo balija placa porez, zasto da se stvar ne napravi u Istocnom Mostaru, recimo negdje blizu Starog Mosta, pored Neretve, pa to bi ubijalo od posla, pogotovo ljeti.

Evo zamisljam ga kao da ga sad gledam, ono vanjska zgrada napravljena od kamena kakvog ima tamo, tamna stakla i gore na kamenu ono zuto bljesti "McDonalds". U isto vrijeme mali putokazi u starom gradu koji navode pjesake da je tu u blizini McDonalds. I onda udjes unutra u taj kameni objekt, napolju zemlja gori, a unutra sve klimitazirano. Ono lijepo vrijeme izadjes na teresu koja se nalazi iznad Neretve i imas pogled na Stari Most. To bi spasilo obraz cijelog Mostara, a strani turisti ne bi bili uskraceni za njihovu omiljenu hranu.

e ta tvoja ideja nebi mogla zazivit u mostaru, mc ili bilo koja zgrada takvog tipa nemoze biti u starom gradu, jer je stari grad pod zastitom unesko-a, i isti taj unesko nedozvoljava da se tako nesto uposte gradiu tom dijelu grada,digla se citava frka oko jednog sprata hotela ruza jer se neiklapa u ambijent starog grada u mostaru pa se mora hotel potkratit. tako da te vase ideje neprolaze.
Damir_5

#1745 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Damir_5 »

crysis wrote:

e ta tvoja ideja nebi mogla zazivit u mostaru, mc ili bilo koja zgrada takvog tipa nemoze biti u starom gradu, jer je stari grad pod zastitom unesko-a, i isti taj unesko nedozvoljava da se tako nesto uposte gradiu tom dijelu grada,digla se citava frka oko jednog sprata hotela ruza jer se neiklapa u ambijent starog grada u mostaru pa se mora hotel potkratit. tako da te vase ideje neprolaze.
McDonalds nije ogranicen vanjskim izgledom, mozes ga strpati gdje hoces, ne vidim nikakav problem da se strpa u stari dio i da vanjski izgled bude tacno u skladu sa okolicom i prema UNESCO zahtjevima, a da iznutra ima standarde McDonaldsa, koji su cini mi se obavezni. Nista to ne smeta da se McDonalds tu uvali. Mislim da bi to bio najprometniji McDonalds u BiH. Samo ga uvaliti u stari grad u Mostaru, par malih putokaza tabla u Starom Gradu koji navode turiste do McDonaldsa i pripremiti vrece za lovu.

Image
hercegovac_pravi

#1746 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

crysis wrote:
Damir_5 wrote:
palermo wrote:

Halo bola..ovo je više zajebancija na račun "ekonomski dominantnih" već što je ozbiljna rasprava...Mc je lanac i kao takav podložan je odlukama korporacije među kojima su cijena, kvalitet i arhitektura (sopljašnja i unutrašnja). Dakle isti standardi moraju biti usvojeni i za Mc u Hong Kongu i za ovaj u Mostaru ili Moskvi ili New York-u. Zbog tog je nemoguće napraviti Mc u starom gradu a da u isto vrijeme zadovoljava arhitekturalne zahtjeve Mc korporacije i UNESCO regulacija. :thumbup:
hercegovac_pravi

#1747 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Damir_5 wrote: McDonalds nije ogranicen vanjskim izgledom, ..
Jeste, griješiš Damire. Zna se minimum zahtjeva koji moraju biti ostvareni.
Damir_5

#1748 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Damir_5 »

hercegovac_pravi wrote: Halo bola..ovo je više zajebancija na račun "ekonomski dominantnih" već što je ozbiljna rasprava...Mc je lanac i kao takav podložan je odlukama korporacije među kojima su cijena, kvalitet i arhitektura (sopljašnja i unutrašnja). Dakle isti standardi moraju biti usvojeni i za Mc u Hong Kongu i za ovaj u Mostaru ili Moskvi ili New York-u. Zbog tog je nemoguće napraviti Mc u starom gradu a da u isto vrijeme zadovoljava arhitekturalne zahtjeve Mc korporacije i UNESCO regulacija. :thumbup:
Za interijer postoje McDo standardi, sto je normalno jer u to se ukljucuje i pripremanje hrane, ali sto se tice stila za eksterijer, nema tih standarda. McDonalds se trpa u sve i svasta. Naravno to mora da je dobro, funkcionalno itd, medjutim kamena fasada identicna onim oko Starog, moze proci i moze se to srediti da zadovolji standarde i McDonaldsa i Unesco-a.
vaučer

#1749 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by vaučer »

Dakle misliš da ne bi bilo reketa u Starom gradu?
Zanimljivo. :-)
Damir_5

#1750 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Damir_5 »

hercegovac_pravi wrote:
Damir_5 wrote: McDonalds nije ogranicen vanjskim izgledom, ..
Jeste, griješiš Damire. Zna se minimum zahtjeva koji moraju biti ostvareni.
Image
Locked