BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BHanibal

#1726 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHanibal »

stulic wrote:
zavrzlama wrote:Logicki Francuzi ce igrati na fazon da u prvih 10-tak minuta daju gol i primoraju nase da krenu u totalnu ofanzivu, jer nam kasnije trebaju dva gola za pobjedu,tad se stvaraju rupe u nasoj odbrani i francuzi kontaju da daju i drugi gol iz kontre,mi kasnije damo pocasni i to je to....bitno je izdrazat pritisak prvih 15 minuta i gusit utakmicu na sredini terena,ako uspijemo uci u drugo poluvrijeme sa nerijesenim rezultatom,tu nam je sansa, jer francuzi ce u opciju kako vrijeme bude odmicalo ubacivati i igru na nerijeseno,a tad zna svasta biti,neki slobodnjak za Misketa ili da` Dzeko uhvati neki odbitak glavom ili volejom :wink:

prvih 15 ako bude 0:0,bice svasta...
E upravo tako bi mi trebali nastupiti, od prve sekunde kostolom napadanje i presing i dati gol sto prije, onda oni moraju da se otvore trazeci izjednacenje...

Kad bolje razmislim imam osjecaj da cemo vidjeti dosta golova, nadam se u njihovoj mrezi. :bih:

Tako ce i biti koliko sam mogao skontat Safeta. Poenta i jeste sa 2 zadnja vezna da sijeku svaki napad a to se osjetilo u utakmicama protiv Bjelorusije. Mi u buducnosti ako zelimo dobar rezultat moramo da igramo sa 5 igraca u veznom redu inace nas nema nigdje.
Gandalf

#1727 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Gandalf »

Ključ pobjede je u jakoj sredini terena - mi trenutno imamo samo jednog dobrog napadača i bilo bi šteta jedno mjesto na terenu protraćiti na rovitog Ibiševića - na sredini se već može s petoricom nešto iskombinovati -

prepustimo li im sredinu terena, nema nas nigdje, jer mi nismo Grčka da se branimo cijelu utakmicu, pa da nakon jednog šuta iz prekida postignemo gol - niti smo Portugal da imamo kamaru nekih brzih krila koji pucaju kontre i razvaljuju brzinom protivničku odbranu - ključ uspjeha je rovovska bitka petorice veznjaka sa njihovom sredinom - inače prolazimo ko Albanija s tricom u mreži - makar je Begović tri puta bolji od onog Albanskog kiksera na golu.
Gandalf

#1728 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Gandalf »

jeza u ledja wrote:
Gandalf wrote: PS . Ne znam što mi pobježe ova formacija ovol'ko u krivinu :mrgreen:
Popio si malo. :D
:mrgreen: ma samo jednu gajbu :mrgreen:
gumifufna

#1729 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by gumifufna »

arzuhal wrote:Ako bude remi - svi sretni (i sudije). Osim nas, naravno, ali pošto smo mi nacija realista :mrgreen: , onda će biti: ''Ma dobro je ovo, ipak je to Francuska...baraž i eventualni prolazak kroz baraž i jest bio naš primarni cilj...dobro je da se niko nije povrijedio...''
Zasto ne ukinu baraz.Svake kvalifikacije ista prica uvijek se borimo za taj hebeni baraz.Nek naprave manje grupa da idu prva dva,ili vise da ide samo prvi.Postao sam alergican na tu rijec :D
phillie

#1730 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by phillie »

Begovic-Mujdza,Pandza,Spahic,Papac-Rahimic, Zahirovic, Medunjanin, Pjanic, Lulic-Dzeko

Izmjene:
Misimovic, Ibisevic i jos jedan (to nek selektor odredi :D )

Pa kako nam Bog dadne. JUUUURIIIIS!
phillie

#1731 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by phillie »

trcicu trceci wrote:prilicno nerealne kote na kladionicama...
Na expektu na Francuze 1,47 sto je sasvim ok. Druga je stvar sto mi mislimo da je utakmica u egalu :D a druga stvar: iskustvo mi govori da Francuzi lose odigraju na svom terenu (citaj ne pobjede) kada je ovakav ili malo veci (do 1.60) koeficijent na njih :D
phillie

#1732 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by phillie »

trcicu trceci wrote:
crkvice wrote:
Na expektu na Francuze 1,47 sto je sasvim ok. Druga je stvar sto mi mislimo da je utakmica u egalu :D a druga stvar: iskustvo mi govori da Francuzi lose odigraju na svom terenu (citaj ne pobjede) kada je ovakav ili malo veci (do 1.60) koeficijent na njih :D
igraju prvi i drugi na tabeli, i nije realno...koliko pratim kladionicu i jos su samo bod ispred nas, tu je trebao biti omjer bar 1.9-2.8
Al vidis, problem je sto igraju Francuska - Bosna i Hercegovina dakle po imenima jedna velesila i jedna reprezentacija koja je u svijetu jos uvijek nepoznanica. Dalje kladionica ide na to da vjerovatno velika vecina kladionicara nece u ovom slucaju ici u detaljniju analizu utakmice, vec idu da privuku kladionicare imenom i nizom kvotom iako je realniji odnos (nevezano za kladionicu) ovaj sto si ti napisao. Jbg svako gleda sebe, uostalom, da je bogdom na Francuze 1,20, samim tim bi na BIH bio veci koeficijent, pa logicki gledano i moj dobitak u utorak bi bio veci :D al eto, vragu malo bilo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1733 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Tomahawk11 »

trcicu trceci wrote:
crkvice wrote:
igraju prvi i drugi na tabeli, i nije realno...koliko pratim kladionicu i jos su samo bod ispred nas, tu je trebao biti omjer bar 1.9-2.8
Ne vode se book-iji po tome. Mislim da su koeficijenti sasvim ok. Uzmi u obzir renome Francuske i nas. Je li ti realno 1,7 na Engleze protiv djetica u gostima, a igraju 1. i 2.?! Ili Barcelona - Milan 1,25?! Druga je stvar je li to iz nasih ociju isplativo ili ne.
zlajapravaraja

#1734 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zlajapravaraja »

Ja ne bih nista mjenjao, osim uveo Zahirovica umjesto Ibisevica.
mladtrek

#1735 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mladtrek »

Na sve ili ništa ići
ali poznajući Francuze
ako se ne pripremimo da igramo i protiv sudije
možemo komotno i ne ići u Fra
sarajevsko_pivo

#1736 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by sarajevsko_pivo »

Ako je Belarus mogla dobiti Francuze, mozemo i mi aBd!

Na njima je veci pretisak, bice tesko, ali je sve moguce. :bih:

Samo me strah da ne izgubimo jedno 3-0.
Dammme

#1737 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Dammme »

Po mom skromnom mišljenju, Džeko i Miske na klupu, a Zahirović i Ibričić od početka. Držati 0:0 do negdje 75 minute i onda uvesti ova 2 majstora sa klupe da riješe tekmu.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1738 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by bordo gandalf »

Imam osjecaj da Blanc folira sa povredama svojih igraca
oldschool

#1739 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by oldschool »

Zadovoljan sam postignutim, da iskren budem,nakon pripremnih utakmica i stanja u Savezu, nisam ni ovo očekivao, momcima sretno, volio bih da igra i Ibišević, Džeko ne može sam, Ramy je kao stijena, ipak se Ibišević trudi, gine, čime rasterećuje Džeku, sretno momcima, kao i svim našim ljudima koji putuju ili će putovati za Francusku. :bih: Čak sam sinoć sanjao južnu tribinu Stad de France-a. :D
Frankyee

#1740 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Frankyee »

zlajapravaraja wrote:Ja ne bih nista mjenjao, osim uveo Zahirovica umjesto Ibisevica.
To je jedna opcija

Lulic nije dovoljno dobar da igra lijevog beka protiv Francuza , to mora biti Papac a samim tim u tim ulazi Pandza/Mravac. Mozda bi Lula mogao to igrati da ispred sebe ima Salihovica na lijevoj strani na primjer.

E sad ako mislimo da je bolje Papca imati na stoperu nego Pandzu, sto isto ima neke logike isljucivo jer Pandza nema potreban kvalitet, onda je zadnja linija iz Zenice najbolje rjesenje za Pariz.

Ciro bi vjerovatno igrao sa tri u zadnjoj liniji Papac - Spahic - Mujdza a ispred drzao 5 u vezi :mrgreen: :mrgreen:
Mozda to nije tako lose jer se to u odbrani pretvara u 5-3-2. Ko Cire bi u spicu igrali Miske kao poluspic i Dzeko a Ibricic bi naravno upao u sredinu . Ali smo vidjeli kako taj sistem nije radio protiv Portugala koji su nas razvalili po krilima. ( ali doduse tad nismo imali Lulu/Papca i Mujdzu pa ni Zahirovica )

Ali isto tako je dilema da li treba vaditi Ibisevica, koji se mnogo krece , jer se pokazalo da Dzeko sam tesko moze do lopte, pogotovo kod jace odbrane. U Zenici je Ibisevic pokazao da je veoma bitan igrac u fazi napada i kod vecine golova je imao bitan doprinos.
1. pocinjao akcije kad je na primjer nasao Mujdzu kod prvog gola
2. Kod treceg gola se ubacio u prostor i na njemu je napravljen penal.
3. kod cetvrtog gola je odvukao odbranu na sebe

Mozda je 4-4-2 najbolja opcija ako se zeli pobjeda - iako 4-5-1 kako si predlozio nije lose
Bosanski_kralj

#1741 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosanski_kralj »

U koliko je sati utakmica? :oops:
Sasvim_Obican

#1742 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Sasvim_Obican »

Sanjao sam da je BiH postala evropski prvak u košarci, a da je Saša Papac postigao odlučujuću tricu. :D Meni će srce otkazati do utorka :D :D
Dado34

#1743 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Dado34 »

Svaki nas igrac je zeljan statusa i golova, moral 180%, tako da mislim da cemo im poderati guzove u Francuskoj. Jedva cekam taj ugodjaj.
brazzo19

#1744 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by brazzo19 »

Sasvim_Obican wrote:Sanjao sam da je BiH postala evropski prvak u košarci, a da je Saša Papac postigao odlučujuću tricu. :D Meni će srce otkazati do utorka :D :D

A Dzeko proglasen za najboljeg ragbi igraca na turniru 4 nacije ha ? :D
phillie

#1745 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by phillie »

Ma ja bih i Muslimovicu dao priliku bar 20 minuta. Ako nista da ih u to 20 minuta ganja kako on zna :D
phillie

#1746 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by phillie »

palermo

#1747 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by palermo »

E, da se i ja oglasim. Dakle, imam subjektvni i objektivni stav.

Subjektivni je otprilike ovakav. Zijanićemo k'a grlice, odakle mi da pomislimo i da igramo sa Francuzima. Pa jebo te, oni su bili prvaci svijeta, evrope, dali velikog Zizua, liga petice, njihov 68 klub po jačini bi zgazio našeg prvaka. Pa pogledajte odakle doalze njihovi igrači, Valencija, Totenhem, Njukastl, Mareslej, Lion.........častan poraz ili neriješeno je nešto što ne da bi nas trebalo zadovoljiti, nego bi se sve nogama u guzicu trebali udarati od sreće. Doduše, moram reći,da sam se ja i prije utakmice sa Luksemburgom zabrinuo kad sam čuo da imaju onog nekog igrača u Konvingone.....tako nešto, u norveškoj, i onog još jednog što igra u švajcarskoj. Jebem li ga (ja raumišljah tada, čim mogu igrati u ta dva kluba moraju biti opako dobri igrači). Dakle, subjektivno,jebali smo mačka.

Objektivni je ovakav. Oni su oslabljeni, kolika god da je širina njihove klupe, nitko na svijetu ne može zamijeniti Riberija i Benzemu. Nisu uigrani,nije lako spojiti jednaest igrača koji nisu igrali nikada zajedno i očekivati da funkcioniraju kao sat. Mi izgledamo bolje nego ikad. Postoji balans u ekipi, u svakom dijelu tima (odbrani, vezi, napadu) postoje klasni igrači. Uostalom, ona priča o tome da u našoj ekipi igraju i igrači iz raznih vukojebina, više ne pije vode. Manchester City, Roma, Sevilja, Glasgov Rangers, Lazio.......Imat ćemo podršku publike,i rasterečeni smo, možemo se na nebo popeti,a ako padnemo to i nije neki pad. vrlo brzo je prilika da ustanemo. Dakle,objektivno,imamo šansu.

A tim, mnogo pametnih pročitah, i svi ste u pravu na neki način. Al, eto ako bih se ja pitao, onda bi moja jedina izmjena bila Zahirović mjesto Misketa: Miske ulazi kao džoker u 70 minuti.....da okrene situaciju, ili da samo zabetonira naše ionako ubjedljivo vođstvo :D . Ibišević, kakav god da je donosi ekipi probojnost, brzinu i neku vrstu entuzijazma. Uostalom, Vedo (osim one blistave polusezone) uvijek nekako igra isto. Ljutiš se na njega, al on trči i trči Pitanje Lulića i Pandže je baš onako zajebano. Ipak, ako već moram, odlučio bih se za Lulića na beku. Imam utisak da bi pandžu ponijela atmosfera utakmice, i čini mi se crveni karton bi stalno visio u zraklu. Papca malo pomaknuti bliže Luliću, Ibišević nek mu takođe pomaže,a Rahima malo povući još nazad. Huuu, mene eksperta :D ....
BHanibal

#1748 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHanibal »

trcicu trceci wrote:
crkvice wrote:Ma ja bih i Muslimovicu dao priliku bar 20 minuta. Ako nista da ih u to 20 minuta ganja kako on zna :D
joj al kad on pocne ganjati igrace sto kazes, bas smjesno izgleda, isto razjareni bik neki majke mi...ali ga zato i gotivim :bih:
Tako ce i biti Misimovic igra ali Medunjanin je na klupi. Pjanic i Misimovic iza Dzeke a Lulic lijevo i zadnja dva vezna Rahimic-Zahirovic. Moze se vidjeti sa slika jutrosnjeg treninga. Hasagic ce braniti sto je najveci problem! Ne vjerujem mnogo Hasagicu jer je glumio da ne moze braniti protiv Luksemburga a danas se baca kao da nije bio ni povrijdjen. Clasicni supak ucjenjivacki. Ako on pogrijesi u utorak j...ebat cu mu mater. Njemu je to sve iz vlastitog ega a mene ce da kosta 10 godina zivota.
Last edited by BHanibal on 09/10/2011 14:36, edited 1 time in total.
zlaataan

#1749 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zlaataan »

Dado34

#1750 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Dado34 »

palermo wrote:E, da se i ja oglasim. Dakle, imam subjektvni i objektivni stav.

Subjektivni je otprilike ovakav. Zijanićemo k'a grlice, odakle mi da pomislimo i da igramo sa Francuzima. Pa jebo te, oni su bili prvaci svijeta, evrope, dali velikog Zizua, liga petice, njihov 68 klub po jačini bi zgazio našeg prvaka. Pa pogledajte odakle doalze njihovi igrači, Valencija, Totenhem, Njukastl, Mareslej, Lion.........častan poraz ili neriješeno je nešto što ne da bi nas trebalo zadovoljiti, nego bi se sve nogama u guzicu trebali udarati od sreće. Doduše, moram reći,da sam se ja i prije utakmice sa Luksemburgom zabrinuo kad sam čuo da imaju onog nekog igrača u Konvingone.....tako nešto, u norveškoj, i onog još jednog što igra u švajcarskoj. Jebem li ga (ja raumišljah tada, čim mogu igrati u ta dva kluba moraju biti opako dobri igrači). Dakle, subjektivno,jebali smo mačka.

Objektivni je ovakav. Oni su oslabljeni, kolika god da je širina njihove klupe, nitko na svijetu ne može zamijeniti Riberija i Benzemu. Nisu uigrani,nije lako spojiti jednaest igrača koji nisu igrali nikada zajedno i očekivati da funkcioniraju kao sat. Mi izgledamo bolje nego ikad. Postoji balans u ekipi, u svakom dijelu tima (odbrani, vezi, napadu) postoje klasni igrači. Uostalom, ona priča o tome da u našoj ekipi igraju i igrači iz raznih vukojebina, više ne pije vode. Manchester City, Roma, Sevilja, Glasgov Rangers, Lazio.......Imat ćemo podršku publike,i rasterečeni smo, možemo se na nebo popeti,a ako padnemo to i nije neki pad. vrlo brzo je prilika da ustanemo. Dakle,objektivno,imamo šansu.

A tim, mnogo pametnih pročitah, i svi ste u pravu na neki način. Al, eto ako bih se ja pitao, onda bi moja jedina izmjena bila Zahirović mjesto Misketa: Miske ulazi kao džoker u 70 minuti.....da okrene situaciju, ili da samo zabetonira naše ionako ubjedljivo vođstvo :D . Ibišević, kakav god da je donosi ekipi probojnost, brzinu i neku vrstu entuzijazma. Uostalom, Vedo (osim one blistave polusezone) uvijek nekako igra isto. Ljutiš se na njega, al on trči i trči Pitanje Lulića i Pandže je baš onako zajebano. Ipak, ako već moram, odlučio bih se za Lulića na beku. Imam utisak da bi pandžu ponijela atmosfera utakmice, i čini mi se crveni karton bi stalno visio u zraklu. Papca malo pomaknuti bliže Luliću, Ibišević nek mu takođe pomaže,a Rahima malo povući još nazad. Huuu, mene eksperta :D ....

Ma jarane u gajbu pive da je nasa utakmica 1:0 ili 2:1 ;)
Locked