Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
undefined007

#1726 Re: Raiffeisen banka

Post by undefined007 »

ma odlučio sam uzeti u intesi visa electron ...
modem33

#1727 Re: Raiffeisen banka

Post by modem33 »

Dzontra_Volta wrote:
undefined007 wrote:Moze li se u RF uzeti Visa electron kartica?
Trenutno ih nemaju, ja neki dan pitao. Kaže žeMska da je, koliko je ona čula, VISA propala i da se plasiraju još samo kartice koje su već ranije štampane. E sad... gdje li je ona to čula - ne znam. Priča se u mahali. :D

Hahahahahahahahhahahahahahahahahahaahahahahahahaha, moj prijatelj dobio VISA karticu prije 7 dana, ne znam koja je banka .... joooj komedije ... :D :D :D
vjesticanametli

#1728 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

ja sam otisla iz te stale i daleko im kuca od moje :-D
drndalo

#1729 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

seoBIH wrote:Nije odjendom jbga, najavili su. Stoka!
Sta su najavili BRE, i kada ...?
Mehemed
Vozim: automobil

#1730 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Dzontra_Volta wrote: Trenutno ih nemaju, ja neki dan pitao. Kaže žeMska da je, koliko je ona čula, VISA propala i da se plasiraju još samo kartice koje su već ranije štampane. E sad... gdje li je ona to čula - ne znam. Priča se u mahali. :D
HAHAHAHAHAHAHA, jest jest propala... Ja mislim da VISA drži najveći udio kartica na svijetu, da od svih kartica na svijetu najviše ima VISA u opticaju. Nebitno debitna ili kreditna, kontam ukupne brojeve.
Dzontra_Volta

#1731 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

Mehemed wrote:
Dzontra_Volta wrote: Trenutno ih nemaju, ja neki dan pitao. Kaže žeMska da je, koliko je ona čula, VISA propala i da se plasiraju još samo kartice koje su već ranije štampane. E sad... gdje li je ona to čula - ne znam. Priča se u mahali. :D
HAHAHAHAHAHAHA, jest jest propala... Ja mislim da VISA drži najveći udio kartica na svijetu, da od svih kartica na svijetu najviše ima VISA u opticaju. Nebitno debitna ili kreditna, kontam ukupne brojeve.
Ma znam, zato sam i stavio ovog smajlija :D na kraju.
Mehemed
Vozim: automobil

#1732 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Mah to je ona vjerovatno bubnula da te se riješi :D
Del_Boy1

#1733 Re: Raiffeisen banka

Post by Del_Boy1 »

drndalo wrote:
Bila je na izvodu za 12 mjesec obavijest o naplati.

Image
Homo Sapiens

#1734 Re: Raiffeisen banka

Post by Homo Sapiens »

Je l' stvarno treba brinuti oko toga ima li/hoce li vise biti Visa electron debitnih kartica na raspoloaganju u RFB? :D

Jer meni ce trebat ubrzo jedna
Tomahawk11
Globalni moderator

#1735 Re: Raiffeisen banka

Post by Tomahawk11 »

Mehemed wrote:
Prije ce RFB propasti nego VISA :-)
artuditu

#1736 Re: Raiffeisen banka

Post by artuditu »

Zna li mi iko objasniti šta se može sa VISA Gold karticom? Gledala sam po internetu ali ništa ne mogu da skontam :-?
murathans

#1737 Re: Raiffeisen banka

Post by murathans »

Tomahawk11 wrote:
Mehemed wrote:
Prije ce RFB propasti nego VISA :-)
RFB se ozbiljno ljulja tlo pod nogama. Izgubili su ogromne pare u Ukrajini.
holowey

#1738 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

taj gubitak cemo mi (klijenti) da nadoknadimo vecim kamatama i troskovima, ne sekiraj se...nece oni tako lako propasti...
murathans

#1739 Re: Raiffeisen banka

Post by murathans »

holowey wrote:taj gubitak cemo mi (klijenti) da nadoknadimo vecim kamatama i troskovima, ne sekiraj se...nece oni tako lako propasti...
A number of investigators have suggested that Raiffeisen Zentralbank is involved in laundering money for the Russian mafia.

When Moldovan journalist Natalia Morar investigated money flows involving Raiffeisen Zentralbank, she said she received a death threat from the FSB and she was banned from Russia.[7]

A Gazprom spokesman has said that Raiffeisen Investment AG is a Gazprom partner in RosUkrEnergo, an opaque Ukrainian company. On 6 August 2004 Interfax reported "100 percent subsidiaries of Russia's Gazprombank and Austria's Raiffeisen Bank created the RosUkrEnergoprom company for the supply of Turkmen gas to the Ukrainian market. The company, shared by the parties 50-50, will be registered in Switzerland. However, Raiffeisen Investment has said that it only manages RosUkrEnergo for unknown "Ukrainian businessmen".[8]

According to documents uncovered during the United States diplomatic cables leak US diplomats suspected Raiffeisen Investment was "a front to provide legitimacy to the gas company that we suspect the U.S.-indicted Russian crime boss Semyon Mogilevich controls".[9]

One of the cases involved Russian bank called "Diskont". To illustrate the scale of money laundering, $1.6 billion was transferred from Diskont Bank's accounts to Raiffeisen on August 29, 2006. According to New York Times, Diskont received a 10% commission from the money transfers.[10] In September 2006, the deputy chairman of the Central bank of Russia, Andrey Kozlov, revoked Diskont's license. Just days later Kozlov was murdered.[10][11]

The bank has been also suspected of laundering money for the Italian mafia.[12]
lajk

#1740 Re: Raiffeisen banka

Post by lajk »

Del_Boy1 wrote:
drndalo wrote:
Bila je na izvodu za 12 mjesec obavijest o naplati.

Image
Crkli oni meni :koluta:
murathans

#1741 Re: Raiffeisen banka

Post by murathans »

i oni su penisu za uši zapali...

poljska, rusija, švicarska...

http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... woes-mount
bumerangss

#1742 Re: Raiffeisen banka

Post by bumerangss »

Mene nedavno zvali za nakav keš fond i pitali me u koju cu poslovnicu otici da se detaljno upoznam i ja rekao samo da bi bio kulturan i juce me zovu da pitaju da li sam isao i ja sam morao biti nekulturan :-)
vjesticanametli

#1743 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

Ja sam presla u intesu i nisu mi trazili nista...... doduse ovoj gamadi zirafinjskoj ne dugujem nix
iceman ze

#1744 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Uzeo sam Master karticu sa limitom 1000 KM. Mislio sam da mogu bez nje, al dosta putujem, hoteli i rentacar nece bez kreditne kartice da posluju. U proceduri izdavanja vracali su me 5x da dopunim zahtjev, a mogli su mi sve reci na prvom sastanku.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1745 Re: Raiffeisen banka

Post by _BataZiv_0809 »

Danas dozivjeh hladan tus sa shopping karticom. Naime u onoj prodavnici zbog koje sam je najvise izvadio, ne prolazi unicredit visa classic.

Eh sad je moje pitanje mogu li izvaditi Rajfajzen shopping karticu a da mi plata ostane na unicredit? Ili da eventualno jedan dio primanja prebacim na rajfajzen?
Dzontra_Volta

#1746 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

murathans wrote:i oni su penisu za uši zapali...

Raiffeisen banka BiH uspješno završila 2015. godinu, dobit 67 miliona KM

http://www.klix.ba/biznis/finansije/rai ... 60329078#6
murathans

#1747 Re: Raiffeisen banka

Post by murathans »

Dzontra_Volta wrote:
murathans wrote:i oni su penisu za uši zapali...

Raiffeisen banka BiH uspješno završila 2015. godinu, dobit 67 miliona KM

http://www.klix.ba/biznis/finansije/rai ... 60329078#6
Godina uspješna, firma podlegla, da malo parafraziramo...

Otpustili su bruku ljudi i šalteruša i informatičara...Podigli svaku naknadu korisnicima i postali banka koja najviše uzima i najmanje daje...Bježe im izvršni direktori u tabore konkurencije...Zbog manjaka pametnih glava i manjka osoblja uopšte, dišu na škrge i pitanje je vremena kada će im se poslovanje urušiti...

Slušam neki dana u jednoj oslovnici kako šefica poslovnice moli nekog glavonju iz uprave da ima poprave "sistem"...

- Deset puta dnevno nam pada sistem...Deset puta dnevno...Pa šta ja mogu što je ona u Ilijašu otvorila aplikaciju, pa srušila sve...Znači ne možete nam pomoći...Dobro...

Korisnice cijene ovu banku, ali RF banku nije briga za njene klijente...Važno je samo nakupiti para za centralu u Beču...

To tako ne može...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1748 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

meni je to čudno...

kad se govori o sigurnosti onda je to bh banka beč nema odgovornosti

ali kad se pare spominju onda ide u beč

zar pare ne idu dioničarima :? :? :? od kojih mogu svi biti u beču
ali i u zagrebu beogradu gvatemali :? :? :?
drndalo

#1749 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

U pravu si, nacelno...

Nego sta mislis ko je sve dionicar Raiffeisen Banke BiH d.d.??? Ja nesto mislim da je Raiffeisen group iz Austrije dionicar sa udjelom od 100%...

Ups, nije...
Vlasnička struktura

Raiffeisen SEE Region Holding GmbH
99,9951%
Ostali dioničari
0,0049%
Izvor: https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/131
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1750 Re: Raiffeisen banka

Post by _BataZiv_0809 »

Nemoj da se raspadaju, ja taman soping karticu izvadio.
Post Reply