Emir Spahic - ALL ABOUT

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
pathyeshme

#1726 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by pathyeshme »

spinel_ wrote:covjek mi se tako ogadio preko noci da to nije normalno.
hajd poslije Egipta sam presao preko, iako je i tu bio glavni krivac jer je zbog Ibricica digao tako halabuku da je namjerno grijesio na utakmici bas kao u posljednjem slucaju Nigerije, samo sto tu ne znamo pravi razlog..
ali se zna da je dio trio klana koji se vjerovatno suprostavio nekim igracima.. sta je u pitanju ostaje da se vidi
Protiv Argentine samo u prvom poluvremenu prodao pet lopti - bukvalno sa šesneasterca u noge doda Argentincima na 30 metara.
Protiv Nigerije isto davao lopte u noge.
Dok je igrao u Lokomotivi optužen za namještanje utakmica.
Pametnom dosta.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1727 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Admir_1984 »

al meni nije jasno kako ga nakon svega neko može braniti ono u stilu godinama drži odbranu, gine na terenu, igra sa nekakvim povredama. ništa on više nije zaslužan za reprezentaciju od ibiševića, pjanića, misimovića, lulića. ako gledaš bitne utakmice haman u svakoj je usrao motku, iz ama baš svakog kluba je otišao na ne baš prijateljski naćin, u francuskoj udara igrače namjerno, u leverkusenu pokazuje srednji prst i pitaj boga šta sve taj magarac nije napravio

a raja ga gotivi samo iz razloga jer se obraća patetičnim tonovima preko društvenih mreža, tačno ono što narod voli da čuje, haman isto što političari rade pred svake izbore, niko ne smije da nas ugrozi, mi igramo srcem, uvijek smo uz narod i slične budalaštine.

ili dodje ljutim krajišnicima na dženazu, a usput se pročuje kao jedva došao, neće da ga neko maksuz vrati do zagreba, nego če se eto nekako snaći, nije to sad bitno, on je to srcem uradio i tako dalje. tačno ono da ga raja zagotivi, a meni su te ljudske osobine tako fuj i bljak da mi se gade.

ja se samo nadam da će bar neko od drugih igrača bar nekad progovoriti o ponašanju ove ublehe od igrača, ljudskog šljama i kriminalca
juventus

#1728 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by juventus »

Joj da je ovo danas ključna utakmica za prolaz, sad bi svi pisali o tome kako je Spaha povrijeđen i upitan za utakmicu, kako doktori čine sve da ga osposobe, kako on insistira da igra pod tabletama, a nacija bi bila na koljeninima i molila se za nastup velikog kapitena...al eto šteta, sve to izostade ovaj put.. :D
spinel_

#1729 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by spinel_ »

juventus wrote:Joj da je ovo danas ključna utakmica za prolaz, sad bi svi pisali o tome kako je Spaha povrijeđen i upitan za utakmicu, kako doktori čine sve da ga osposobe, kako on insistira da igra pod tabletama, a nacija bi bila na koljeninima i molila se za nastup velikog kapitena...al eto šteta, sve to izostade ovaj put.. :D
+1

tako je bilo pred Nigeriju, fol bice da je igrao povrijedjen ( svalit ce na selektora ) a to mu je zapravo samo alibi za namjerne greske tokom utakmice.
bosanska senzacija

#1730 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by bosanska senzacija »

Pravićemo mi njega od blata, budite sigurni u to.

O njegovim ljudskim kvalitetama ne bi govorio jer čovjeka jednostavno ne znam, kao ni većina vas ali vam opet ne smeta da mu budete i porota i krvnik u isto vrijeme.
edo_79

#1731 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by edo_79 »

bosanska senzacija wrote:Pravićemo mi njega od blata, budite sigurni u to.
Kad budemo uvježbavali pasove protivničkim igračima na 20 metara ispred našeg gola, hoćemo sigurno ;-)
bosanska senzacija

#1732 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Dodati pogrešnu loptu, skriviti penal, zakazati jednu utakmicu...dešavalo se i mnogo boljim igračima od Spahića.

Pogledaj jednog Casillasa u duelu protiv Holandije, pa kod nas bi mu zabranili povratak u državu i proglasili ga personom non grata da je onakvu utakmicu odigrao.
sumirprimus

#1733 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by sumirprimus »

bosanska senzacija wrote:Dodati pogrešnu loptu, skriviti penal, zakazati jednu utakmicu...dešavalo se i mnogo boljim igračima od Spahića.

Pogledaj jednog Casillasa u duelu protiv Holandije, pa kod nas bi mu zabranili povratak u državu i proglasili ga personom non grata da je onakvu utakmicu odigrao.
e jednu utakmicu... :D
ako je i pola istina od ovog sto se pise... i pasos da vrati... :evil:
edo_79

#1734 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by edo_79 »

bosanska senzacija wrote:Dodati pogrešnu loptu, skriviti penal, zakazati jednu utakmicu...dešavalo se i mnogo boljim igračima od Spahića.

Zakazati jednu utakmicu OK .... al zakazati svaku bitnu utakmicu repke .... nemoj jarane svega ti
bosanska senzacija

#1735 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Jedina ozbiljnija greška mu je bio dosuđen diskutabilan penal protiv Francuza.

Ovo protiv Nigerije jeste bila poprilično loša utakmica ali gol koji je pao nakon što ga je Emenike pretrčao je bio posljedica sudijske greške i čistog faula nad njim.
karanana

#1736 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by karanana »

nije bio faul. pogledaj ko je koga htio shrvati prvo. niger jaci i isklizo iz situacije.
na ovakav nacin to radi i u leverkusenu i u sevilli je radio.
edo_79

#1737 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by edo_79 »

karanana wrote:nije bio faul. pogledaj ko je koga htio shrvati prvo. niger jaci i isklizo iz situacije.
na ovakav nacin to radi i u leverkusenu i u sevilli je radio.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

I ja sam mislio da je faul, al na usporenom snimku se vidi da mu je Spaha uvalio lakat, i utrčao ispred njeg a Emenike ga otres'o ko slinu ...
Last edited by edo_79 on 25/06/2014 11:31, edited 1 time in total.
sumirprimus

#1738 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by sumirprimus »

bosanska senzacija wrote:Jedina ozbiljnija greška mu je bio dosuđen diskutabilan penal protiv Francuza.

Ovo protiv Nigerije jeste bila poprilično loša utakmica ali gol koji je pao nakon što ga je Emenike pretrčao je bio posljedica sudijske greške i čistog faula nad njim.
nije bio faul...
tesko ces naci sudiju da ti ono svirne,pa i u nasoj ligi...
bosanska senzacija

#1739 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Image

Faul nije napravljen rukama već desnim koljenom Emenikea koje je udarilo u Spahićevu petu i saplelo mu noge.

Teško uočljivo ali je faul bio čist kao suza.
Last edited by bosanska senzacija on 25/06/2014 11:35, edited 1 time in total.
vicious

#1740 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by vicious »

Oko te scene nikad neće biti konsenzusa jbg :D
U trku je Emenike zakačio Spahinu desnu nogu (ili je on udario u Emenikeovu, kako god), onda zbog toga ovaj zapinje za svoju drugu nogu i pada. Neki sudija će to svirati, neki neće, stvar procjene. U svakom slučaju kad je obrnuta situacija, i napadač tako padne u šesnaestercu, nekako mi se čini da se češće svira penal nego ne.

edit: evo vidim postavljen je i gif, pa je ovaj opis suvišan ali nema veze :D
Last edited by vicious on 25/06/2014 11:35, edited 1 time in total.
sumirprimus

#1741 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by sumirprimus »

bosanska senzacija wrote:Image

Faul nije napravljen rukama već desnim koljenom Emenikea koje je udarilo u Spahićevu petu i saplelo mu noge.
ovo se zove klasicno otresanje sline...pogresno postavljen spahic,nema ni snage ni brzine da se snjim nosi,umejsto da ga obara,covjek njeg prodje ko list papira...
kakav faul..kakvi bakraci..al eto ako ce ti bit lakse fual... :D
noiserr

#1742 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by noiserr »

Ja ga ne krivim toliko protiv Nigerije, jer da je Kolasinac igrao nebi uopste doslo do toga, ali istina je nije bio faul.

Emenike ga je posteno nasamarijo, bes kontakta nogama (iz pocetka sam mislio da mu je podapeo, ali kad sam malo bolje pogledao neizgleda bas tako), malo guranja je uvjek dozvoljeno.

Kao kapiten reprezentacije, njegov je posao da smiruje tenzije. A on meni nije bas tip za smirivanja tenzija cak naprotiv. Zbog toga mislim da mu se treba zahvaliti poslije svjetskog.
noiserr

#1743 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by noiserr »

bosanska senzacija wrote:Image

Teško uočljivo ali je faul bio čist kao suza.
Ja nevidim kontakt sa koljenom. Po meni cist duel. Cim je Spaha skontao da ce ga Emenike presisati on je isao na faul. Sasvim normalna situacija koja se moze vidjeti svaki dan u fudbalu.

Nije faul.
sumirprimus

#1744 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by sumirprimus »

ovde jedino saplitanje je spahina desna o lijevu nogu...malo mu zasmeto,al ga ovaj ja mislim nije ni osjetio...
Havatar

#1745 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Havatar »

KvaziExpert wrote:a činjenica da spahić uopšte ne ide prema lopti, nego negdje udesno, nema veze ni sa čime?
Pokusao da se zagradi ovaj ga rukom otreso i nastavio ka golu. To je njegova greska posto je ili trebao da ide na loptu ili da pravi faul a da se gradi protiv brzeg i jaceg igraca to nema nikakvog smisla. Doduse da je Emenike jaci od njega je Spahic shvatio tek kad je prosho kroza njega.
sumirprimus

#1746 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by sumirprimus »

covjek i brzi i jaci,spaha je ondje mogo samo napravit faul za kartona...mozda bi ovaj amater potego zza zutim...spaha u igri go ne pada...al to je sad sve sbb kbb..al jedino sto je mogo uradit..
todd_smith

#1747 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by todd_smith »

Nije faul, lik ga pretrcao ovaj se sapleo, isto kao sto ovo nije bio faul, a lik je dobio jos crveni :-)

Image
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1748 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Admir_1984 »

brane ljudi neodbranjivo, frajer u 22 sekundi daje loptu kakvu može samo dati da je namjerno pošalje, u drugoj minuti se izvija da ga namjerno promaši lopta, da bi u petoj minuti nonšalantno dodao protivniku loptu koji ide skoro jedan na jedan sa odbranom :run:
shibonja

#1749 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by shibonja »

Velid Spaho

Incident izmedju Spahica i ?? poslije utakmice sa Nigerijom

https://www.youtube.com/watch?v=0YJDX_cV-AM#t=67
Edin H.

#1750 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Edin H. »

Ma da rijesi se Spahe, bas imamo boljega na toj poziciji :razz:
Post Reply