osim par manijaka- nishta posebno.babyline wrote: ko zna st au sauni vreba![]()
a znam ljudi koji su bas aktivni biciklisti i nemaju problema sa potomstvom
mozhda imaju ona sjedala anatomski prilagodjena?
Moderator: anex
osim par manijaka- nishta posebno.babyline wrote: ko zna st au sauni vreba![]()
a znam ljudi koji su bas aktivni biciklisti i nemaju problema sa potomstvom
nisam ni znao do prije neki dan da imaju cicevi sa rupama.babyline wrote: i to sa rupama za ventiliranje, mozda
hoces da te upoznam sa sinom ?Veliko Stopalo wrote:
tachno, samo opet prednost dajem plivanju jer biciklo mozhe da izazove neke druge poremechaje. plivanje je najkorisnije.
Apsolutno se slažem za "Insanity" program, ja radim već 6 mjeseci svaki dan i nijedan dan nisam preskočio. Bio sam neaktivan 6 godina (samo čips, krevet, filmovi i serije) i poprilično sam dobio na kilaži, ali postigao sam najgori mogući oblik debljanja, tanke ruke i noge a stomak i vrat se napuhali. Trebalo mi je nešto hitno da me izvadi a teretane i trčanje mi nisu bili privlačni, odnosno bili su mi previše monotoni. Trebalo mi je nešto što mogu da radim kod kuće a da je bazirano na kardio vježbama. Tada sam pronašao "insanity" i odlučio sam da ću to da radim i odlučio sam da "batalim" sav taj "junk food" i općenito sve što šteti organizmu. Uz "insanity" naravno dođe i plan prehrane koji je najbitnija karika u svemu ovome, treba napomenuti da se ne radi o dijeti nego samo o pravilno izbalansiranim obrocima sa kojima ćete ravnomjerno rasporediti unos kalorija koji vam je potreban. Na početku se strogo napominje da "insanity" nije za one koji su fizički neaktivni, ali ja nisam obračao pažnju na to jer sam imao preveliku želju za promjenom a i sama činjenica da se "insanity" može raditi u komforu svoje kuće mi je bila dodatna motivacija. Kada sam krenuo imao sam 87 kila (visina 170cm), na kraju prvog mjeseca nakon vaganja imao sam 83 kile, a na kraju 60-to dnevnog programa spao sam na 79kg. sve uz pravilnu prehranu i redovne treninge. Danas nakon 6 mjeseci treniranja imam 69 kg. i u formi sam o kojoj sam samo mogao sanjati i maštati nekada, treninge radim dva puta dnevno i dva puta sedmično sam na bazenu. Postao sam pravi freak za zdravi život. Treba napomenuti da se uz "insanity" ne koriste apsolutno nikakve sprave, i ja nisam nijedan teg ili bilo kakvo drugo pomagalo koristio. Stomak sam skoro eliminisao što mi je najveća pobjeda.sema911 wrote:po meni najbolji nacin da ostanete u formi
http://www.youtube.com/results?search_q ... E3XtoDUU_U ove vjezbe samo malo poteske na pocetku jer malo ko moze pratit njihov tempo ja i draga ovo vjezbamo sedmicno,.![]()
a dok je bilo lijepo vrijeme biciklo sprzi i svaki moguci oblik masti (dobrinja-bukovik il igman, bjelasnica i te ture od 50+km supruga kada je pri put pokusala na zmajevac se izverat sa bike crkla je al nije popustala i evo sada ima manje posla napravi vece ture od mene,. jet da biciklizam zahtjeva vremena al ljepota je kada se izveres na nekih 1500m i dises punim plucima a smog ostao iza tebe a l sto je najbolje koliko god pojedes a jedes puno nevidi se jer biciklo spali svaku molekulu masti
a kome je mrsko vozit biciklo i odlazci u prirodu:) ima kod mene na poslu dobrih sobnih bicikla, stepera i kojekakvih cuda za vjezbanje pa etoo navratite
unis.com envera sehovica 54 sarajevo
znas li neki program na internetu ? molom te.programator wrote:Samo ishrana, 3 glavna obroka i 3 međuoborka, integralne žitarice, što više povrća kuhanog i svježeg, svježe jabuke sa cimetom, piletina, riba. Oborci uvijek u isto vrijeme 1/2 sata gore dole i redovno vježbanje svaki dan po 1h. Bilo koji od popularnih programa na internetu. Za 80 dana uspio sam skinuti 7kg isključivo masnih naslaga sa stomaka i prsa i to pretvoriti u mišiće. Nemojte očekivati čuda, ali treba stalno raditi i znojiti se za uspjeh.
Znam da so nije poželjna, ali ako nije puno slano, ne mogu vala bez suhog mesa nikako. I ajvaranera18 wrote:kod suhog mesa nije so pozeljnaa ono je strasno nasoljeno
koju vrstu treninga si praktikovala ?
Uopste nema potrebe niko nikada da izbacuje veceru. Pustite bapske price o nejedenju poslje 6 i preskakanju vecere pa onda legnes spavati a lose ti od gladi.htcxone wrote:izbaciti veceru
ne, grijesis, jesti i zaspasti je najgora kombinacija, jesti i imati fizičku aktivnost najboljaladyblue18 wrote:Uopste nema potrebe niko nikada da izbacuje veceru. Pustite bapske price o nejedenju poslje 6 i preskakanju vecere pa onda legnes spavati a lose ti od gladi.htcxone wrote:izbaciti veceru
Vecerat treba, samo treba znat sta.
Na kraju dana racuna se ukupan kalorijski unos a ne kada si jeo koji obrok.
a jel radis Zuzanine vjezbe ili od ove nove cure sa bodyrock? meni je Zuzka supergalamdzinica wrote:Znam da so nije poželjna, ali ako nije puno slano, ne mogu vala bez suhog mesa nikako. I ajvaranera18 wrote:kod suhog mesa nije so pozeljnaa ono je strasno nasoljeno
koju vrstu treninga si praktikovala ?
Što se tiče vježbi, 2x sedmično kombinacija oko sat vremena kardio, na stepu, od toga pola sata do 45 min sa bućicama, za ruke. Ostalih pola sata mišići i istezanje. A kod kuće sam radila vježbe sa http://www.bodyrock.tv, sad imaju novu stranicu http://www.dailyhiit.com. Meni je malo konfuzna nova, pa se vraćam na vježbe sa stare stranice. Vidim da od 10. januara postavljaju novi 30-dnevni challenge, pa ako želiš da nešto promijeniš ovo je idealna prilikainače, dnevno se radi po 12 min, nekada malo više kad je reps challenge u pitanju, ali kondicija i generalno tjelesna spremnost bude odlična nakon 30 dana! Poslije se uvuče pod kožu da se tačno sama sebi gadiš, kao da se nisi istuširala, ako nisi radila vježbice taj dan. Preporučujem da radiš ujutro ako želiš da smršaš
Sad sam se malo ulijenila oko praznika, ali danas nastavak!
hmm ako imas puno kg viska mozda ne bi bilo bas najpametnije da krenes sa insanity posto je prilicno zahtjevan i mogla bi se povrijediti. mozda da pokusas sa Jillian 30 Day Shred, cisto da malo udjes u fol... i naravno probusi kasikuvivace wrote:ovo je suvise tesko za mene-debelu. ima li sta polaganije ?
također, meni je slično pomoglo, izgubio 10kg za dva mjeseca, u biti mi konstatirana masnoća u krvi, u stvari trigliceridi, ne kolesterol, i kad me je nakon toga počelo u plućima boliti, bez ikakvih problema sam bacio i cigare i smršao, sve se može kad se čovjek prepadne, sve je stvar motivacije, sad se smijem kad kažu teško je prestati pušiti (preko 10 god.pušio) i smršati, kao čak se nadeblja bez cigara, jest..malo sutra, kad se prepadneš sve samo dođe u red...a ishrana slična kao što je kolega naveo...više kao za "šećeraše" kako to nazivamo i na posao ne sa autom , nego pješke, smanjene količine kruha...to je sve...smiješno lako...a i da kažem već slijedeći nalaz za masnoće trostruko manji..idealanprogramator wrote:Samo ishrana, 3 glavna obroka i 3 međuoborka, integralne žitarice, što više povrća kuhanog i svježeg, svježe jabuke sa cimetom, piletina, riba. Oborci uvijek u isto vrijeme 1/2 sata gore dole i redovno vježbanje svaki dan po 1h. Bilo koji od popularnih programa na internetu. Za 80 dana uspio sam skinuti 7kg isključivo masnih naslaga sa stomaka i prsa i to pretvoriti u mišiće. Nemojte očekivati čuda, ali treba stalno raditi i znojiti se za uspjeh.
Jesti, pa leći spavati...ima li odvratnijeg osjećajaladyblue18 wrote:Uopste nema potrebe niko nikada da izbacuje veceru. Pustite bapske price o nejedenju poslje 6 i preskakanju vecere pa onda legnes spavati a lose ti od gladi.htcxone wrote:izbaciti veceru
Ima, leći gladanazurna_obala wrote:Jesti, pa leći spavati...ima li odvratnijeg osjećajaladyblue18 wrote:Uopste nema potrebe niko nikada da izbacuje veceru. Pustite bapske price o nejedenju poslje 6 i preskakanju vecere pa onda legnes spavati a lose ti od gladi.htcxone wrote:izbaciti veceru