Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Veliko Stopalo

#1726 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Veliko Stopalo »

babyline wrote: ko zna st au sauni vreba :D

a znam ljudi koji su bas aktivni biciklisti i nemaju problema sa potomstvom :razz:
osim par manijaka- nishta posebno. :D

mozhda imaju ona sjedala anatomski prilagodjena? :D
Veliko Stopalo

#1727 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Veliko Stopalo »

babyline wrote: i to sa rupama za ventiliranje, mozda :)
nisam ni znao do prije neki dan da imaju cicevi sa rupama. :-)
sema911

#1728 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by sema911 »

po meni najbolji nacin da ostanete u formi
http://www.youtube.com/results?search_q ... E3XtoDUU_U ove vjezbe samo malo poteske na pocetku jer malo ko moze pratit njihov tempo ja i draga ovo vjezbamo sedmicno,. 8-)
a dok je bilo lijepo vrijeme biciklo sprzi i svaki moguci oblik masti (dobrinja-bukovik il igman, bjelasnica i te ture od 50+km supruga kada je pri put pokusala na zmajevac se izverat sa bike crkla je al nije popustala i evo sada ima manje posla napravi vece ture od mene,. jet da biciklizam zahtjeva vremena al ljepota je kada se izveres na nekih 1500m i dises punim plucima a smog ostao iza tebe a l sto je najbolje koliko god pojedes a jedes puno nevidi se jer biciklo spali svaku molekulu masti
a kome je mrsko vozit biciklo i odlazci u prirodu:) ima kod mene na poslu dobrih sobnih bicikla, stepera i kojekakvih cuda za vjezbanje pa etoo navratite
unis.com envera sehovica 54 sarajevo :)
MADMalice

#1729 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by MADMalice »

biciklizam je barem za zene sasvim hramless. :D
quarterback

#1730 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

Veliko Stopalo wrote:
tachno, samo opet prednost dajem plivanju jer biciklo mozhe da izazove neke druge poremechaje. plivanje je najkorisnije.
hoces da te upoznam sa sinom ?

biciklizam moze u ekstremnim slucajevima da se odrazi na potomstvo medjutim svako ko je iole ozbiljan biciklista
1. ima anatomski sic koji itekako smanjuje probleme sa cirkulacijom
2. koristi biciklisticki dres koji je oblozen spuzvom na mjestu gdje se sjedi
3. zna da svakih desetak minuta sjedenja treba da se digne "na noge" kako bi se vratila cirkulacija

ko se rekreativno bavi biciklizmom i pravi "ture" po vilsonovom i do vrela bosne o ovome ne treba ni razmisljati jer su intenzitet i trajanje voznji nedovoljni da bi uzrokovali bilo kakve probleme
Pitarrr82

#1731 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Ma o tim za ili protiv stvarima ne treba uopce pricati, skoro sve ima nesto za sto je dobro i nesto za sto nije dobro...
ELMauro

#1732 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ELMauro »

sema911 wrote:po meni najbolji nacin da ostanete u formi
http://www.youtube.com/results?search_q ... E3XtoDUU_U ove vjezbe samo malo poteske na pocetku jer malo ko moze pratit njihov tempo ja i draga ovo vjezbamo sedmicno,. 8-)
a dok je bilo lijepo vrijeme biciklo sprzi i svaki moguci oblik masti (dobrinja-bukovik il igman, bjelasnica i te ture od 50+km supruga kada je pri put pokusala na zmajevac se izverat sa bike crkla je al nije popustala i evo sada ima manje posla napravi vece ture od mene,. jet da biciklizam zahtjeva vremena al ljepota je kada se izveres na nekih 1500m i dises punim plucima a smog ostao iza tebe a l sto je najbolje koliko god pojedes a jedes puno nevidi se jer biciklo spali svaku molekulu masti
a kome je mrsko vozit biciklo i odlazci u prirodu:) ima kod mene na poslu dobrih sobnih bicikla, stepera i kojekakvih cuda za vjezbanje pa etoo navratite
unis.com envera sehovica 54 sarajevo :)
Apsolutno se slažem za "Insanity" program, ja radim već 6 mjeseci svaki dan i nijedan dan nisam preskočio. Bio sam neaktivan 6 godina (samo čips, krevet, filmovi i serije) i poprilično sam dobio na kilaži, ali postigao sam najgori mogući oblik debljanja, tanke ruke i noge a stomak i vrat se napuhali. Trebalo mi je nešto hitno da me izvadi a teretane i trčanje mi nisu bili privlačni, odnosno bili su mi previše monotoni. Trebalo mi je nešto što mogu da radim kod kuće a da je bazirano na kardio vježbama. Tada sam pronašao "insanity" i odlučio sam da ću to da radim i odlučio sam da "batalim" sav taj "junk food" i općenito sve što šteti organizmu. Uz "insanity" naravno dođe i plan prehrane koji je najbitnija karika u svemu ovome, treba napomenuti da se ne radi o dijeti nego samo o pravilno izbalansiranim obrocima sa kojima ćete ravnomjerno rasporediti unos kalorija koji vam je potreban. Na početku se strogo napominje da "insanity" nije za one koji su fizički neaktivni, ali ja nisam obračao pažnju na to jer sam imao preveliku želju za promjenom a i sama činjenica da se "insanity" može raditi u komforu svoje kuće mi je bila dodatna motivacija. Kada sam krenuo imao sam 87 kila (visina 170cm), na kraju prvog mjeseca nakon vaganja imao sam 83 kile, a na kraju 60-to dnevnog programa spao sam na 79kg. sve uz pravilnu prehranu i redovne treninge. Danas nakon 6 mjeseci treniranja imam 69 kg. i u formi sam o kojoj sam samo mogao sanjati i maštati nekada, treninge radim dva puta dnevno i dva puta sedmično sam na bazenu. Postao sam pravi freak za zdravi život. Treba napomenuti da se uz "insanity" ne koriste apsolutno nikakve sprave, i ja nisam nijedan teg ili bilo kakvo drugo pomagalo koristio. Stomak sam skoro eliminisao što mi je najveća pobjeda.
Moja preporuka je "insanity" za sve one koji ne vole da trče vani ili da idu u teretanu, a koji bi željeli da podignu kondiciju ili da smršaju nekoliko kilograma. Treninzi će vam oduzeti otprilike 50 minuta svakoga dana, a u drugom mjesecu i do sat vremena. :thumbup: :bih:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1733 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by un1ted »

Sent from my GT-I9000
funky_baby

#1734 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by funky_baby »

insanity je ok tj odlican je sto se tice kondicije, ali eto ja npr nisam izgubila ni kg, jesu se cm smanjili ali eto nisam izgubila kg, sto sam iskreno ocekivala obzirom da se radi o HIIT. po meni nije dobro poslozen program (ovim ne mislim reci da je los) nego da nije izbalansiran, gornji dio tijela je slabo angaziran, kvadricepsi su vise angazirani od zadnje loze pa moze dovesti i do povreda i vecinom rade push grupe misica... meni je recimo dovoljno raditi insanity 2x sedmicno, a ostalim danima raditi neke druge vjezbe.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1735 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Nemojte na razlicitim temama o istoj stvari.

http://www.klix.ba/forum/shaun-t-insani ... 8s100.html tema o insanity-u postoji. :)
programator

#1736 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by programator »

Samo ishrana, 3 glavna obroka i 3 međuoborka, integralne žitarice, što više povrća kuhanog i svježeg, svježe jabuke sa cimetom, piletina, riba. Oborci uvijek u isto vrijeme 1/2 sata gore dole i redovno vježbanje svaki dan po 1h. Bilo koji od popularnih programa na internetu. Za 80 dana uspio sam skinuti 7kg isključivo masnih naslaga sa stomaka i prsa i to pretvoriti u mišiće. Nemojte očekivati čuda, ali treba stalno raditi i znojiti se za uspjeh.
zambaklija

#1737 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zambaklija »

J.S.P. 100% uspijeva ;-)
galamdzinica

#1738 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by galamdzinica »

Evo da i ja podijelim kako sam uspjela skinuti 6-7 kg (sala) u dva i po mjeseca.

U suštini, ništa što već nije rečeno: vježbanje i pravilna ishrana. Jesti 5-6 puta u intervalima od po 2-3 sata, od toga tri prava obroka, ostalo užine - povrće, orašasti plodovi, voće (samo do 2,3 popodne, poslije toga samo još povrće i orašasti). "Pravi" obroci otprilike ovako: 1/4 do 1/3 tanjira proteini, 1/2 salata/povrće (obično ja dodam još sjemenke lana, tikve i suncokreta, te laneno ulje, balsamico sirće i limun) i 1/4 integralni ugljikohidrati (ne pšenica, obično raž, riža, krompir ili kukuruz). Ujutro jesti više UH od proteina, kako dan odmiče, ide obrnuto. Realno, nisam se striktno držala ovih pravila, jer studiram, pa ne stignem uvijek skuhati ili pripremiti nešto, ali recimo 80% mojih obroka je bilo ovako koncipirano. Nisam htjela ničeg da se odričem, kafu sam jedino prestala piti, jer mi je crna ružna, a čitala sam da s mlijekom nije dobra. Zato sam ubacila 4-5 šolja zelenog čaja ili majčine dušice dnevno. Mnogo vode. Kašika meda svako jutro i pijem vitamine C, D i E, pošto je zima. Puno ribe (3-4 obroka sedmično min.), piletine, puretine, od crvenog samo bezmasna teletina. Ono što bih ja spomenula je da se ničega nisam odricala, ako mi se jela pizza, pojela bih pizzu, ali 2 kriške, a ne cijelu, ostalo dam onom ko sjedi sa mnom ili zapakujem pa odnesem ukućanima. Šećeri - jede mi se čokolada - pojedem red, a ne cijelu (nekad i veliku!) kako sam radila prije. Spala sa 67kg (većinom masne naslage) na 61kg, s tim da sam pojačala mišiće i ljudi ne mogu da vjeruju kako sam se tako brzo transformisala. Išla na vježbe 2x sedmično po sat i po, te radila kad bih stigla dnevni bodyrock (neko je već spomenuo, http://www.bodyrock.tv, preporučujem :thumbup: ). I pravilno spavanje! To ide rame uz rame sa ishranom i vježbom! Ne želim reći da je moj način pravi ili jedini, ali eto meni je pomogao, jer sam samo htjela da skinem taj višak, a sad idem na zatezanje i jačanje mišića :thumbup: (što neće promijeniti moj režim ishrane, samo ću pojačati količine).

Ono što bih ja htjela da pitam ostale: kakva je situacija sa neslanim suhim mesom? Ja nešto kontam, ako nije masno, to su čisti proteini, jesam li u pravu? Ja jako volim suho meso i dosta puta to jedem za doručak uz bezmasni sir. Ima li neko drugačije mišljenje?
nera18

#1739 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by nera18 »

kod suhog mesa nije so pozeljna :) a ono je strasno nasoljeno :)
koju vrstu treninga si praktikovala ?
vivace

#1740 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

za taj insanity ima li proram po bosni ,ili kokako to radite,ima li na kompu besplatno.
?
vivace

#1741 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

programator wrote:Samo ishrana, 3 glavna obroka i 3 međuoborka, integralne žitarice, što više povrća kuhanog i svježeg, svježe jabuke sa cimetom, piletina, riba. Oborci uvijek u isto vrijeme 1/2 sata gore dole i redovno vježbanje svaki dan po 1h. Bilo koji od popularnih programa na internetu. Za 80 dana uspio sam skinuti 7kg isključivo masnih naslaga sa stomaka i prsa i to pretvoriti u mišiće. Nemojte očekivati čuda, ali treba stalno raditi i znojiti se za uspjeh.
znas li neki program na internetu ? molom te. :)
galamdzinica

#1742 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by galamdzinica »

nera18 wrote:kod suhog mesa nije so pozeljna :) a ono je strasno nasoljeno :)
Znam da so nije poželjna, ali ako nije puno slano, ne mogu vala bez suhog mesa nikako. I ajvara :D

Što se tiče vježbi, 2x sedmično kombinacija oko sat vremena kardio, na stepu, od toga pola sata do 45 min sa bućicama, za ruke. Ostalih pola sata mišići i istezanje. A kod kuće sam radila vježbe sa http://www.bodyrock.tv, sad imaju novu stranicu http://www.dailyhiit.com. Meni je malo konfuzna nova, pa se vraćam na vježbe sa stare stranice. Vidim da od 10. januara postavljaju novi 30-dnevni challenge, pa ako želiš da nešto promijeniš ovo je idealna prilika :thumbup: inače, dnevno se radi po 12 min, nekada malo više kad je reps challenge u pitanju, ali kondicija i generalno tjelesna spremnost bude odlična nakon 30 dana! Poslije se uvuče pod kožu da se tačno sama sebi gadiš, kao da se nisi istuširala, ako nisi radila vježbice taj dan. Preporučujem da radiš ujutro ako želiš da smršaš :thumbup:

Sad sam se malo ulijenila oko praznika, ali danas nastavak!
vivace

#1743 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

ovo je suvise tesko za mene-debelu. ima li sta polaganije ?
htcxone

#1744 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by htcxone »

jednostavno je smrsati samo sto ljudi traze neke gluposti i zamaraju se psihicki sa neim stvarima

fizička aktivnost, fizicka aktivnost i ishrana...
svaki dan trcati , plivanje, izbaciti veceru i eto... nema tu puno pametovanja, izbaciti pavlaku, majonezu i masno meso...

100% djeluje, a od mrsanja u kreevetu nema nista ;)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1745 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

htcxone wrote:izbaciti veceru
Uopste nema potrebe niko nikada da izbacuje veceru. Pustite bapske price o nejedenju poslje 6 i preskakanju vecere pa onda legnes spavati a lose ti od gladi.

Vecerat treba, samo treba znat sta.
Na kraju dana racuna se ukupan kalorijski unos a ne kada si jeo koji obrok.
htcxone

#1746 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by htcxone »

ladyblue18 wrote:
Uopste nema potrebe niko nikada da izbacuje veceru. Pustite bapske price o nejedenju poslje 6 i preskakanju vecere pa onda legnes spavati a lose ti od gladi.

ne, grijesis, jesti i zaspasti je najgora kombinacija, jesti i imati fizičku aktivnost najbolja

slazem se u tome da ne treba totalno izbaciti veceru, ali je zamjeniti sa nnekim voćem-povrćem, mada meni to nije problem i preskociti :)
funky_baby

#1747 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by funky_baby »

galamdzinica wrote:
nera18 wrote:kod suhog mesa nije so pozeljna :) a ono je strasno nasoljeno :)
Znam da so nije poželjna, ali ako nije puno slano, ne mogu vala bez suhog mesa nikako. I ajvara :D

Što se tiče vježbi, 2x sedmično kombinacija oko sat vremena kardio, na stepu, od toga pola sata do 45 min sa bućicama, za ruke. Ostalih pola sata mišići i istezanje. A kod kuće sam radila vježbe sa http://www.bodyrock.tv, sad imaju novu stranicu http://www.dailyhiit.com. Meni je malo konfuzna nova, pa se vraćam na vježbe sa stare stranice. Vidim da od 10. januara postavljaju novi 30-dnevni challenge, pa ako želiš da nešto promijeniš ovo je idealna prilika :thumbup: inače, dnevno se radi po 12 min, nekada malo više kad je reps challenge u pitanju, ali kondicija i generalno tjelesna spremnost bude odlična nakon 30 dana! Poslije se uvuče pod kožu da se tačno sama sebi gadiš, kao da se nisi istuširala, ako nisi radila vježbice taj dan. Preporučujem da radiš ujutro ako želiš da smršaš :thumbup:

Sad sam se malo ulijenila oko praznika, ali danas nastavak!
a jel radis Zuzanine vjezbe ili od ove nove cure sa bodyrock? meni je Zuzka super :), ima svoj kanal na youtube zuzkalight, također mi je dobra i Tatiana (lovingfit).
vivace wrote:ovo je suvise tesko za mene-debelu. ima li sta polaganije ?
hmm ako imas puno kg viska mozda ne bi bilo bas najpametnije da krenes sa insanity posto je prilicno zahtjevan i mogla bi se povrijediti. mozda da pokusas sa Jillian 30 Day Shred, cisto da malo udjes u fol... i naravno probusi kasiku :)
n;hill

#1748 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by n;hill »

programator wrote:Samo ishrana, 3 glavna obroka i 3 međuoborka, integralne žitarice, što više povrća kuhanog i svježeg, svježe jabuke sa cimetom, piletina, riba. Oborci uvijek u isto vrijeme 1/2 sata gore dole i redovno vježbanje svaki dan po 1h. Bilo koji od popularnih programa na internetu. Za 80 dana uspio sam skinuti 7kg isključivo masnih naslaga sa stomaka i prsa i to pretvoriti u mišiće. Nemojte očekivati čuda, ali treba stalno raditi i znojiti se za uspjeh.
također, meni je slično pomoglo, izgubio 10kg za dva mjeseca, u biti mi konstatirana masnoća u krvi, u stvari trigliceridi, ne kolesterol, i kad me je nakon toga počelo u plućima boliti, bez ikakvih problema sam bacio i cigare i smršao, sve se može kad se čovjek prepadne, sve je stvar motivacije, sad se smijem kad kažu teško je prestati pušiti (preko 10 god.pušio) i smršati, kao čak se nadeblja bez cigara, jest..malo sutra, kad se prepadneš sve samo dođe u red...a ishrana slična kao što je kolega naveo...više kao za "šećeraše" kako to nazivamo i na posao ne sa autom , nego pješke, smanjene količine kruha...to je sve...smiješno lako...a i da kažem već slijedeći nalaz za masnoće trostruko manji..idealan
azurna_obala

#1749 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by azurna_obala »

ladyblue18 wrote:

Jesti, pa leći spavati...ima li odvratnijeg osjećaja :-)
tataćusak

#1750 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by tataćusak »

azurna_obala wrote:
ladyblue18 wrote:

Jesti, pa leći spavati...ima li odvratnijeg osjećaja :-)
Ima, leći gladan :-?
Post Reply