FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nosara

#1726 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by nosara »

LSD wrote:Jug na kraju rekao svoje i igracima i Amaru :thumbup: :thumbup: inace, navijanje i brojnost visoki kvalitet, s obzirom na vrijeme i rezultat iz prvog meca.... igracima se (ovim što su ostali do kraja tekme) se nema šta zamjeriti, valja sa 7 trcati protiv 10.
Amar je dobio podršku jasnu i glasnu.
Nadam se da je i blagodet cuo... :-)
ultima_palabra

#1727 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ultima_palabra »

Stvarno su brojnost i navijanje bili za pohvalu, s obzirom na rezultat, Ramazan, kišu i sve ostale faktore. Treba tako nastaviti i u PL.

Igrači su se malo izvadili za prethodnu utakmicu, zalaganje je bilo na nivou... malo je bilo apatije poslije prvog gola Maribora što je normalno. Osmorici koja je ostala na terenu zadnjih pola sata svaka čast :thumbup: Moram kritikovati Amara za neigranje Bekrića, čovjek je za jedno poluvrijeme pokazao kakav je borac i znalac... pravi iz ničega nešto, makes things happen, što bi rekle kolege Englezi :)

Šta reći za suđenje... na onom snimku djeluje da nije bilo ofsajda, da je taj gol priznat bilo bi zanimljivo. O crvenima se može raspravljati, svakako da su prestrogi... ali mi nikad da naučimo neke stvari, i da počnemo izbjegavati neoprezne startove i raspravljanja sa sudijom. Udari, ali hinjski a ne ofirno, i pokloni se sudiji nakon svakog faula... ne daj mu razloga da te ošteti. Jbg, to je to neiskustvo u evropskim tekmama :roll:

Bitno je da su igrači, navijači i stručni štab na istoj talasnoj dužini... sad se vratiti starim navikama i nabijanju kompleksa, da dušmanska radost bude kratkotrajna kao i uvijek 8-)
Buhtlenzi

#1728 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Buhtlenzi »

mi smo mali +oni su Evropa = glabanje

VOLIM TE ZELJO
veljaca

#1729 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by veljaca »

Image

:thumbup:

Utakmica je izgubljena u drugom poluvremenu u Mariboru ....
Ovdje - igraci ostavili srce na terenu ... :thumbup:
Mislim da je bilo bolje i prvu i ovdje da igra Bekric, pa i Vasilic a da ispadnu Zeba i Jamak ....
Onaj osjecaj na kraju utakmice pred Jugom - NEPROCJENJIVO :thumbup:
Posjeta - odlicna , s obzirom na vrijeme, Ramazan, nepovoljan rezultat i da se utakmica igrala na Kosevu ...
I na kraju o sudijama :evil:
Ponistise nam ovdje gol, ne svira dva penala i onda dodijeli 7 zutih i 3 crvena kartona .... Zasto je dao crveni Svraki - on kao kapiten poslije crvenog Colicu prilazi i pita sudiju ( a kao kapiten ima na to pravo ) a i Stanicu je prestrogo .... Nakon toga, da nije bio tendeciozan , imao je priliku da pokaze jos jedan crveni ( kako ga je samo Bekric provocirao na to ) - ali to bi znacilo odmah prekid utakmice i onda bi se UEFA ukljucila puno vise i on - kretencina, bi onda bio na tapetu ... Onda svira kraj utakmice odmah nakon isteka 90 minuta - a trebalo se igrati jos najmanje 3-4 minuta i to je takodjer povreda pravila igre .... Valjda nisu svi holandjani ovakvi, ali poslije ovoga i poslije Srebrenice ne mogu ih gledati vise .....
Idemo sada izdominirati ovu nasu ligu - pa opet u Evropu .... ali puno pametnije ....
ultima_palabra

#1730 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ultima_palabra »

Prekid je kad ostaneš sa 6 igrača :-D
dino84

#1731 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by dino84 »

veljaca wrote:Image

:thumbup:
Ovo je najbitnije u citavoj prici i krcat Jug kada zajedno sa 8 igraca na kraju zapjeva "Kad dodju teski dani..." :thumbup:

Sve je receno,nemam stvarno vise ni rijeci dodati,u Travnik lagano za desetak dana i opet u pohode na sve trofeje ove sezone pa onda opet u Evropu ali zaista taj put pametnije.Od fizicke spreme,pristupa,brbljanja sa sudijama,ma svega.
Chuckie

#1732 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Chuckie »

Ja nevjerujem u te teorije zavjere kojima smo uvijek skloni, eno veliki Dudelange izbaci jedan kongkomerat zvani RedBull sa godisnjim budzetom od 50.000.000€.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Charuga
Globalni moderator

#1733 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

Nema se sta pisati vise, sve je vidjeno. Zasluzen prolaz Maribora uz puno gresaka nasih igraca i struke u dvije utakmice. Par diskutabilnih situacija sinoc ali totalno nebitno za ukupan rezultat.
Sta je tu je, idemo dalje, valja se opet godinu dana hrvati u nasoj ligi do sljedeceg izlaska u Evropu i novog pokusaja za necim boljim.
JThomas

#1734 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

a što si editovao? :D

bolji su ljudi, to je svakome jasno, ali kad je krađa, treba reći da je krađa.
Charuga
Globalni moderator

#1735 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

JThomas wrote:a što si editovao? :D

bolji su ljudi, to je svakome jasno, ali kad je krađa, treba reći da je krađa.
Ma pisaj ga, nema svrhe.
Charuga
Globalni moderator

#1736 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

Press konferencija Željezničara nakon ispadanja od Maribora

http://www.youtube.com/watch?v=bIHZp2we ... r_embedded#!

Sve je to bilo u postu koji sam izbrisao. I prvi zuti za Colica i drugi zuti i crveni za Colica, dva zuta za Svraku, bruku kartona u Mariboru i jos vise u Sarajevu a SAMO dva za slovence u 180 minuta ...
Charuga
Globalni moderator

#1737 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

http://www.youtube.com/watch?v=7aUVQRaY ... r_embedded#!

Opsirniji izvjestaj sa slovenacke TV.
al_akhisari

#1738 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by al_akhisari »

...prije svega želim reći da se mora pružiti podrška igračima i ljudima koji rade u klubu; moj način da to napravim će biti da 04. avgusta budem na stadionu pirota i navijam za njih :thumbup: ne bih i neću komentarisati plaho samu igru; reći ću samo da mi je žao i da još uvijek ne razumijem u potpunosti, zašto bekrić nije igrao više; kako da insan ne osjeća gorčinu nakon ove dvije utakmice :sad: još uvijek sam ubijeđen da se maribor mogao proći i da smo propustili veliku priliku ( u najgorem slučaju, ispasti muškije ); kad kažem veliku priliku, mislim prije svega na šansu da se stvarno napravi jedan veliki iskorak u odnosu na sezone iza nas; taj iskorak bi nam donio nešto novca, popravio koeficijent, ali bi nam prije svega dao vjetar u leđa za dalji rad, vjeru u sebe, dodatnu težinu u očima drugih; ovako, bojim se da smo zaista mnogo izgubili, pri tom opet ne mislim na novac, koeficijent, nego na moral, propuštenu priliku da se izdignemo iznad sveopćeg sivila :sad: sad nam valja opet sve ispočetka, dokazivati se u ligi, gledati par hiljada ljudi na utakmicama, uvjeravati nevjerne tome da je ovo dobar tim, da se vrijedi raditi,... :sad: steta :sad:
Timscho

#1739 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Timscho »

Sudija je definitivno pobjesnio i pogubio kontrolu nad igrom kad se na jugu pojavio transparent DONT FORGET SREBRENICA.
Suicidal Siberian

#1740 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Suicidal Siberian »

Eto..prodje i ovaj cirkus..bitno je da nas ove dvije utakmice vrate u realnost, da znamo gdje nam je mjesto. Prije ove utakmice je bilo puno omalovazavanja sa naše strane kad je NK Maribor u pitanju...a taj isti NK Maribor je prošle godine, samo na ime provizija za agente koji dovode igrače isplatio 900.000 EUR, a to je vec 2/3 našeg budgeta..NK Maribor ima oko 100 zaposlenih profesionalaca, školovanih ljudi za razliku od nas gdje je u klubu jedina pismena i kompetentna osoba za fudbal Amar Osim...da ne govorim o tome da nam se igrači hrane kod Osmića, a neki se nalože da ćemo tako proći u Ligu prvaka ili Ligu Europa :-) ...sve i da ostane Amar u klubu, ne vjerujem da ce biti nekog velikog napredka, jer jednostavno on ne moze sam da iznese sav taj teret, njega nema ko da prati u klubu.
shake69

#1741 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by shake69 »

Uz Zelju sam 25 godina. Kao dijete sam isao na utakmice, preskakao ogradu na jugu i sinocnji poraz, uz svu bol protekle noci, ipak ne dozivljavam tragicno. Sistem UEFA takmicenja koji je uveo Platini (hvala, Michel) daje nam sanse i naredne godine, pa pogledajte samo parove i ko je sve prosao u trece pretkolo, ali se za to treba izboriti. Zato je vazno napokon dobro startati u PL i savladati te vezire, kako ih zovu i ponovo proci prvi na kraju sezone. Od Izraelaca se nije imalo puno sta nauciti, ponajbolji su i najtezi protivnici za svakoga, ali od Slovenaca da, jer ce s njima nas prvak uvijek moci igrati. Ne vjerujem da ce se ikada ovo ponoviti protiv njih. Zarko zelim da se dogodine ponovo sastanemo jer toliko nesretnih okolnosti u dvije utakmice se ne moze ponoviti.
Pravi navijaci ce uvijek biti uz svoj klub a ova iskusenja se mogu prebroditi samo podrskom treneru i igracima.
Bit ce 'Zeljo' opet sampion, opet sampion! :-D
tf2_spy

#1742 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by tf2_spy »

iduće godine će nas žrijeb pomaziti opet nekim ćifutima, il dalekim a jebenim bjelorusima, pa ćemo opet pričat kako nismo imali sreće. nikad mi na zelenu granu nećemo...
vryzas

#1743 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Kraj price...ovaj je tuzan i ruzan za razliku od prvenstva i kupa.

Kao sto je jedan novinar spomenuo u jednom clanku: "MANIJACI su jedini opravdali ocekivanja i bili na nivou"! :thumbup:

Sve ostalo je sivilo...ostaje zal kao sto rece neko u prethodnim postovima. Mogli smo, imali smo priliku ali jbg.
Amar treba analizirati sve greske, pa i SVOJE, koje su se desile u ovih 180 "evropskih minuta".
Glavno pitanje i razlog za brigu je losa igra, losa fizicka, takticka i mentalna predstava. Ova ekipa u 180 minuta je bila na nekih 30-40% svojih fizickih, taktickih i mentalnih mogucnosti! Nadam se da ce Amar naci odgovor na ovo pitanje, a i na mnoga druga koja su se potegla nakon prve utakmice. Njegova je odluka da jednog od najboljih igraca drzi na klupi. Vrlo brzo ce se saznati razlog zbog kojeg je Bekric bio na klupi 140 od 180 minuta. Takav igrac je mogao donijeti prevagu trkacki, znanjem, mentalno i vecina navijaca vjeruje da je "zasluzio" vise od pisljivih 45 minuta...

Maribor je realno bolja ekipa ali nisu toliko bolji kao sto na kraju pokazuje rezultat. Kamo srece da su neki "iskusniji" igraci imali srce malog Zolotica, mirnocu jednog Kerle ili zelju jednog Beslije...ova prica bi imala svoj nastavak.

Sinoc, kao sto rece Plavih 11, se nisam nadao necemu spektakularnom. Mene su nase zvjezde i zvjezdice "ubile" u drugom poluvremenu utakmice u Mariboru. Vise zara i "borbenog duha" su imali neki 50-60-ogodisnjaci koji su bili blizu mene na "nasoj zapadnoj" tribini stadiona Ljudski vrt.
Onakva malodusnost (mentalni i fizicki krah) nije mogla mogla proci nekaznjeno.

Kraj price, price koju navijaci trebaju sto prije zaboraviti, price koju igraci i strucni stab nikada ne smiju zaboraviti!

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ
drndalo

#1744 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by drndalo »

pa ćemo opet pričat kako nismo imali sreće
Srece ? U nju se trebamo pouzdati za pomoc, ali samo kada ostale stvari, zelju, volju, znanje, trcanje, kondiciju, ZELJU, VOLJU, taktiku, tehniku apsolviramo... Sreca (obicno) prati hrabre, a mi je (ne samo Zeljo da se razumijemo, nego mi je on samo povod da ovo opisem kao fudbalsku nemoc) obicno prizivamo kao odlucujuci faktor tamo negdje >55 minuta utakmice... Jer vise ne mozemo/ne da nam se trcat'...

Sto ce ti sreca ako si dovoljno dobar/jak/snalazljiv da im uvalis 2 kom. vise nego oni tebi...? Dakle ono na cemu najvise mogu raditi, i time utjecati i na buducu "srecu" je RAD NA SAMIM SEBI...! Neko u temi o sinocnjoj utakmici Zelje rece:"Satrali smo ih prvih 15 min...", a ja cu dodati da se obicno nakon toga prestane ista smisleno desavati... Tj. ako ne ide onako kako zelimo/volimo/mislimo da treba, nema rezervnog plana "B"...

EDIT:
Otprilike kratko sumirano ono sto sam ja trunio nasiroko... :thumbup:
tf2_spy

#1745 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by tf2_spy »

drndalo wrote:
Srece ? U nju se trebamo pouzdati za pomoc, ali samo kada ostale stvari, zelju, volju, znanje, trcanje, kondiciju, ZELJU, VOLJU, taktiku, tehniku apsolviramo... Sreca (obicno) prati hrabre, a mi je (ne samo Zeljo da se razumijemo, nego mi je on samo povod da ovo opisem kao fudbalsku nemoc) obicno prizivamo kao odlucujuci faktor tamo negdje >55 minuta utakmice... Jer vise ne mozemo/ne da nam se trcat'...

Sto ce ti sreca ako si dovoljno dobar/jak/snalazljiv da im uvalis 2 kom. vise nego oni tebi...? Dakle ono na cemu najvise mogu raditi, i time utjecati i na buducu "srecu" je RAD NA SAMIM SEBI...! Neko u temi o sinocnjoj utakmici Zelje rece:"Satrali smo ih prvih 15 min...", a ja cu dodati da se obicno nakon toga prestane ista smisleno desavati... Tj. ako ne ide onako kako zelimo/volimo/mislimo da treba, nema rezervnog plana "B"...

EDIT:
nisi primjetio ironiju u mom postu, al ajde, nema veze
PriNc_ba

#1746 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by PriNc_ba »

Evo pogledah ovaj izvjestaj i mogu samo reci komsije da ste opet dobro prosli iako se vidjela zelja kod momaka ali vise se nije moglo. Cuo sam prica se nesto kako su kartoni pretjerani i kako vam 2 penala nisu svirana. Pa evo pogledah prvi penal cist ko suza a drugi se ne i u crtanom filmu ne bi sudio iako lik jeste igrao rukom. Crveni kartoni sve do jednog zasluzeni pa cak u prvom poluvremenu ste mogli jos jedan dobiti kad je onaj "ubica" umalo osakatio covjeka. Treci crveni pretpostavljam da je "kulturni"igrac Zelje (kao i svaki u nasoj super mega giga dobroj ligi) naviknut na nasim terenima da psuje majku i uzu familiju sudiji tako postupio i sada misleci da se sudija nije malo edukovao prije tekme i da nije naucio psovke :) uglavnom steta sto se ovakva prilika propustila ali daleko je jaci Maribor i dobro je da nije proslo gore nego sto je moglo ;) jedino Manijaci na vrhuncu zadatka :thumbup: svaka cast za podrsku i navijanje ;)
zeljocDogroba

#1747 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by zeljocDogroba »

eh , da je bekric ili neki drugi kerla il neko isprovociro za crveni pa da prekine se utakmica pa da uefa sve istrazi eh :D Uefa Mafia - Against Modern Football !
team87

#1748 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by team87 »

Image
BlueBlood

#1749 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by BlueBlood »

PriNc_ba wrote:drugi se ne i u crtanom filmu ne bi sudio iako lik jeste igrao rukom
:-)

haj kad si tako "objektivan" prokomentarisi onda i onaj penal za Maribor tamo
drndalo

#1750 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by drndalo »

tf2_spy wrote:
drndalo wrote:

EDIT:
nisi primjetio ironiju u mom postu, al ajde, nema veze
Izvini, upalih se previse... Sad kad procitah ponovo tvoj post, prepoznah ironiju, ali kako sam se potrudio sta napisati, neka ga... :wink:

Sto se ovog snimka offside-a tice, iz ovog ugla gledano, ja bih rekao da jeste bio offside, i prije nego neki ospu po meni, to mi se cini zato jer se cini na snimku da je zeljin fudbaler blizi golu, jedno 2m od peterca, dakle na nekih 7 m od gol linije, dok je odbrambeni mariborcanin koji pokusava blokirati centarsut od gol linije jedno 8 metara... Naravno, moguce je da ugao kamere kvari nesto, i tu je jedino linijski sudija bio u dobroj poziciji da vidi to...
Post Reply