Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#1726 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

ultrajvosa 1987 wrote:@ LSD

Prvo, da se beze ne zavlacimo, samo kratko odgovori : Jesu li HZ mogli napisati parolu Ivici Osimu ???

Kakve veze ima stav prije 7 mjeseci kad je bilo pitanje opstanka bukvalno drzave, raspad reprezentacije je uvod u raspad drzave, i sranja koja se sad desavaju ??? Trebali su BP reci ko vas jebe... pa bolan uozbilji se, argumenti su ti u pm...
Sad nas trebaju svi redom karati, ma nema veze neka ih, znas jbg sta je bilo prije x mjeseci/godina ??? Sta je tebi ???

Banalan primjer, Adilovicu skandiraju zenicka picko, zvizde mu... zabije gol dva, kao da nista nije bilo... licemjerno zar ne ??? Mislio sam da mozemo ozbiljno komunicirati ...

Bar se potrudi da potvrdis ili negiras za Ljubojevica...

Samo da se ponovim, ti nemas pojma sta pricas, da se mislio prozvati Osim to bi se i uradilo... Najlakse je napisati " ivica osim p.... strumfovska" i svaka komentar bi bio suvisan .... a ti samo sebe ubjedjuj da je parola upucena Osimu. Tesko je kada covjek ne vidi razliku u ociglednom..

Za kraj nase rasprave samo da mi odgovoris je l' Zujo = FK Zeljeznicar ???
Ako budemo pravili parolu Zuji da idemo preko FK Zeljeznicara ili ??? :D

Znas, vi ste imali direktnu parolu za Blekica , i nije vam trebao FK Sarajevo ....
Kontas ?? Da Bog da, je l' de ?? :lol:
Da se ne raspravljamo dalje jer nema smisla.

Ako su prije pola godine , citiram : ""Predstavnici Udruženja "Bordo prijatelji 1946" daju punu podršku naporima Komiteta za normalizaciju FS BiH sa Ivicom Osimom na čelu, sa iskrenom željom da uspiju u svojim aktivnostima kada je u pitanju usklađivanje statuta i organizacije FS BiH sa standardima UEFA-e i FIFA-e, naveli su u svom obraćanju javnosti."

Onda nema smisla kasnije dizati parole "Juce Čolaković, Dominković,Čeko - danas nenormalni komitet"

To je preljevanje vode, da ne kažem nešto prikladnije jer može otici u dodatnu raspravu... nešto kao "Yebeš namješten derbi" a kad tvoj tim povede parola nestane sa vidika.

Uostalom, pišite šta hocete i radite šta hocete i dalje, to vam niko živ ne može zabraniti... šta imamo dalje pricati :? nema smisla nikakvog.
Picite po svome i vozdra.
ultrajvosa 1987

#1727 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultrajvosa 1987 »

LSD wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:@ LSD

Prvo, da se beze ne zavlacimo, samo kratko odgovori : Jesu li HZ mogli napisati parolu Ivici Osimu ???

Kakve veze ima stav prije 7 mjeseci kad je bilo pitanje opstanka bukvalno drzave, raspad reprezentacije je uvod u raspad drzave, i sranja koja se sad desavaju ??? Trebali su BP reci ko vas jebe... pa bolan uozbilji se, argumenti su ti u pm...
Sad nas trebaju svi redom karati, ma nema veze neka ih, znas jbg sta je bilo prije x mjeseci/godina ??? Sta je tebi ???

Banalan primjer, Adilovicu skandiraju zenicka picko, zvizde mu... zabije gol dva, kao da nista nije bilo... licemjerno zar ne ??? Mislio sam da mozemo ozbiljno komunicirati ...

Bar se potrudi da potvrdis ili negiras za Ljubojevica...

Samo da se ponovim, ti nemas pojma sta pricas, da se mislio prozvati Osim to bi se i uradilo... Najlakse je napisati " ivica osim p.... strumfovska" i svaka komentar bi bio suvisan .... a ti samo sebe ubjedjuj da je parola upucena Osimu. Tesko je kada covjek ne vidi razliku u ociglednom..

Za kraj nase rasprave samo da mi odgovoris je l' Zujo = FK Zeljeznicar ???
Ako budemo pravili parolu Zuji da idemo preko FK Zeljeznicara ili ??? :D

Znas, vi ste imali direktnu parolu za Blekica , i nije vam trebao FK Sarajevo ....
Kontas ?? Da Bog da, je l' de ?? :lol:
Da se ne raspravljamo dalje jer nema smisla.

Ako su prije pola godine , citiram : ""Predstavnici Udruženja "Bordo prijatelji 1946" daju punu podršku naporima Komiteta za normalizaciju FS BiH sa Ivicom Osimom na čelu, sa iskrenom željom da uspiju u svojim aktivnostima kada je u pitanju usklađivanje statuta i organizacije FS BiH sa standardima UEFA-e i FIFA-e, naveli su u svom obraćanju javnosti."

Onda nema smisla kasnije dizati parole "Juce Čolaković, Dominković,Čeko - danas nenormalni komitet"

To je preljevanje vode, da ne kažem nešto prikladnije jer može otici u dodatnu raspravu... nešto kao "Yebeš namješten derbi" a kad tvoj tim povede parola nestane sa vidika.

Uostalom, pišite šta hocete i radite šta hocete i dalje, to vam niko živ ne može zabraniti... šta imamo dalje pricati :? nema smisla nikakvog.
Picite po svome i vozdra.

Cuj nema smisla ??? Kako bolan nema.... Pa evo vi sad izaberete neku upravu, podrzite ih normala, nakon 7-8 mjeseci oni nista ne rade, napredak mali ili nikakav ... sta ces uraditi ??? Reci ma nema veze ??? Ma daaaajj :lol: , ali to nije tema danasnje emisije ....

Ne mogu te smatrati ozbiljnim kada ni na jedno pitanje ne odgovoris :D

Ti si poceo pricu o Osimu, i sad kad nemas argumente okreces pricu na drugu stranu...
Super mi smo najgori na svijetu, licemjeri, uzasni ....ma neuzubillah..
Ali.... Jesmo li mogli prozvati Ivicu Osima ili nismo ??? Odgovorite ljudima :D
To je poenta cijele rasprave koju si ti poceo...

Naravno da cemo mi po svome, kao i do sad ....
van Basten

#1728 Re: Komitet za normalizaciju

Post by van Basten »

a što su se manijaci nadigli da brane odluke komiteta... niko ne spori neke dobre stvari koje su oni uradili, ali definitivno ne zaslužuju status svete krave koju se ne smije ni ružno pogledati
tandrlike_chandrlike wrote:
van Basten wrote:činjenica je da savez i ove sezone svoj autoritet gradi preko leđa FK Sarajevo. Smiješnim kaznama i odlukama nisu ni zaslužili bolje od one parole, pogotovo jer nam je taj Komitet sada personifikacija saveza. Uostalom, svaku komisiju su oni imenovali i šefuju im na neki način. Znači, "komandna odgovornost" je tu.
Činjenica je da je taj Komitet poprilično zanemario našu ligu, što ova odluka o navijačima i taktici noja zorno pokazuje. Nadam se da će bar na proljeće, kada reprezentacija bude odmarala, malo više posvetiti našoj ligi, i to im je dio opisa posla. Do tada, neka ovih parola, čisto da se zna da se i kritički prati njihov rad.
kako te bolan nije sramota?! čuj grade autoritet na fks!? daj ba, uvijek vi nešto kukate, svi protiv vas, vi jadni sami na svijetu. pa mislim, kako vam ne dosadi ta kuknjava, smiješni ste više...
ono mi se našlo pričati o sramoti, podebljalo jednu rečenicu i nešto kao komentariše. Četničko skandiranje u Lukavici, smješna suđenja u Trebinju i Širokom (da, sada je ono čist faul, u nastavku rasprave očekujem i crveni za Suljića za onaj kao đon), kazne po nečijim prijavama za 2 ponajbolja igrača, sada zabrana za odlazak gostujućih navijača koja će najviše pogoditi upravo nas jer u najvećem broju naši navijači i idu na gostovanja... eno onaj Krunić iz Borca dobio 2 utakmice neigranja iako je dobio crveni za nešto slično ili čak isto što je navodno uradio Suljić a da nije ni dobio crvenog. A gdje će je još jedna kazne za automatski crveni
ganjeta wrote:
van Basten wrote: Uostalom, svaku komisiju su oni imenovali i šefuju im na neki način.
U ostalom ni jednu komisiju nisu oni imenovali ni DK, niti TK, iste su komisije koje su bile i prije njihovog dolazka, tako da ta priča ne pije vode.
Komitet jeste imenovao sve komisije prije početka sezone. Nisam se udubljivao u analizu da li su samo prepisali prošla imena, ako jesu to je njihova greška(ups :oops: , smijem li to reći?). Znam dobro da se fina rasprava vodila za imenovanje onog četnika Čorsovića u komisiju za medije, tada je neko ispred komiteta (nisam siguran ko, mislim da je Begić) rekao kako oni nisu ni imali drugi prijedlog iz PC, a da se niko prije imenovanja nije bunio. Što će reći, da su oni baratali sa prijedlozima, imenima, imenovanjima...
LSD

#1729 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

Cuj nema smisla ??? Kako bolan nema.... Pa evo vi sad izaberete neku upravu, podrzite ih normala, nakon 7-8 mjeseci oni nista ne rade, napredak mali ili nikakav ... sta ces uraditi ??? Reci ma nema veze ??? Ma daaaajj :lol: , ali to nije tema danasnje emisije ....

Ti si poceo pricu o Osimu, i sad kad nemas argumente okreces pricu na drugu stranu...

Komitet nije vaša ni naša ni nicija uprava, niti je njih ko od navijaca doveo (kao vi Blekića, dajem primjer samo).
To odmah u startu razvdoji...tako da nema niko od navijaca pravo prozivati Komitet kao što bi prozivao svoje uprave, u tom smislu...poređenje ti je smiješno.
Osim je predsjednik tog komiteta, šta tu nije jasno?? a vi kao niste znali da je on predsjednik Komiteta koje poredite sa ona tri grobara?? ;-) hajd dobro

Je li iko tjerao udruženje BP da "daje punu podršku naporima Komiteta za normalizaciju FS BiH sa Ivicom Osimom na čelu"?? jeli ili nije?? ili je to bilo samoinicijativno?? jel ko molio vaše udruženje da izlaze javno u medije sa tim saopštenjem?? da nije možda to njihovo saopštenje naruceno i placeno??

Pa što onda nakon pola godine se ploca okrece sa A na B stranu i sasvim kontradiktorna parola od prvobitnog saopštenja :?
Kakva je sad to promjena pravca :shock: :?
I jeli vas ko natjerao/molio/platio/ucijenio da pišete te parole potpuno oprecene od mišljenje koje ste imali prije pola godine??
Jeff Bingham

#1730 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Jeff Bingham »

LSD wrote:

Komitet nije vaša ni naša ni nicija uprava, niti je njih ko od navijaca doveo (kao vi Blekića, dajem primjer samo).
To odmah u startu razvdoji...tako da nemate pravo prozivati kao svoje uprave, u tom smislu...poređenje ti je smiješno.
Osim je predsjednik tog komiteta, šta tu nije jasno.

Je li iko tjerao udruženje BP da "daje punu podršku naporima Komiteta za normalizaciju FS BiH sa Ivicom Osimom na čelu"?? jeli ili nije?? ili je to bilo samoinicijativno?? jel ko molio vaše udruženje da izlaze javno u medije sa tim saopštenjem?? da nije možda to njihovo saopštenje naruceno i placeno??

Pa što onda nakon pola godine se ploca okrece sa A na B stranu i sasvim kontradiktorna parola od prvobitnog saopštenja :?
I jeli vas ko natjerao/molio/platio/ucijenio da pišete te parole potpuno oprecene od mišljenje koje ste imali prije pola godine??
jesil ti lud ili fakat na lsdu???

puna podrska je bila za novoformirano tijelo za koje se mislilo da ce stanje u nasem fudbalu dovesti u normalu. kada su pokazali da na tom pitanju ne rade (gotovo) nista, odnosno stite pojedine "stranke" poput tvog malog izgovora za klub, pocele su prozivke? gdje ti ovdje vidis problem?

nisi ti lud, nego provokator.
LSD

#1731 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

Jeff

Ma niste trebali ni podržavati, davati nekakve podrške Osimu i Komitetu preko obavještenja prije pola godine, niti vas je ko tjerao na to :!: to je poenta - ako cete ih sad prozivati preko parola i izjednacavati sa onim banditima ...nidje veze.
Ispadate komedijaši sa tim...totalno neozbiljni...to je lakrdija, covjece...kako ne kontaš??

Dajte im i sad podršku, ostanite dosljedni svojim stavovima...nemoj mi suncokreta.
ultrajvosa 1987

#1732 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultrajvosa 1987 »

LSD wrote:

To odmah u startu razvdoji...tako da nema niko od navijaca pravo prozivati Komitet kao što bi prozivao svoje uprave, u tom smislu...poređenje ti je smiješno.
Osim je predsjednik tog komiteta, šta tu nije jasno?? a vi kao niste znali da je on predsjednik Komiteta koje poredite sa ona tri grobara?? ;-) hajd dobro

Kakav si ti lik ...
Pa bolan ti si poceo raspravu o Osimu , i da je parola njemu upucena...
ODGOVORI NA PITANJE : jesu li HZ mogli napisati parolu Osimu ???
Da zavrsimo.....
Jeff Bingham

#1733 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Jeff Bingham »

LSD wrote:Jeff

Ma niste trebali ni podržavati, davati nekakve podrške Osimu i Komitetu preko obavještenja prije pola godine, niti vas je ko tjerao na to :!: to je poenta - ako cete ih sad prozivati preko parola i izjednacavati sa onim banditima ...nidje veze.
Ispadate komedijaši sa tim...totalno neozbiljni...to je lakrdija, covjece...kako ne kontaš??
zasto ne podrzati nesto za sto ocekujes da ce donijeti boljitak za citavu ligu?

zasto ne popljuvati nekoga ko se prihvatio posla pa ga ne radi nikako?

Mozes li mi razumno odgovoriti na ova dva pitanja, ne zanima me nista drugo sta imas reci.
LSD

#1734 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

Jeff Bingham wrote:
LSD wrote:Jeff

zasto ne podrzati nesto za sto ocekujes da ce donijeti boljitak za citavu ligu?

zasto ne popljuvati nekoga ko se prihvatio posla pa ga ne radi nikako?

Mozes li mi razumno odgovoriti na ova dva pitanja, ne zanima me nista drugo sta imas reci.
A zasto i sad ne ocekujete?? zašto ih ne podržavate i dalje kao što ste ih podržavali i davali puno podršku prije pola godine ?? zašto ste jedino vi u državi izgubili stpljenje po pitanu Komiteta pa ih sad prozivate??

Odgovori mi razumno na ova pitanja....
ne zanima ne ništa drugo.
van Basten

#1735 Re: Komitet za normalizaciju

Post by van Basten »

@lsd... nema potrebe izvlačiti neke izjave od prije pola godine kada ova šaban liga nije ni počela... tada je komitet smijenio bandu, omogućio nastavak kvalifikacija reprezentaciji, nabavio selectove lopte i dogovorio prijenose utakmica GOŠK - Leotar na državnoj televiziji.
Međutim, u ovoj ligi su se izgubili kao abdest... nikada neregularniju sezonu nismo imali, a oni se u tome slabo snalaze za sad. Uostalom, ko radi javni posao podložan je kritikama. Ako ih ne može podnijeti, neka ide u ilegalu
JThomas

#1736 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JThomas »

e pa naivni ste bili i prekjuče sa blekićem i juče kad je komitet tek imenovan i sad. da se mi ne lažemo.

ako vam nakon zadnjih mjesec dana nije jasno da se lopte i dalje igra kako svira politika, a ne ivica osim...onda ne znam kad će biti.
Jeff Bingham

#1737 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Jeff Bingham »

Zato sto su jasno pokazali da postoje timovi koji se favorizuju i oni koji se ne favorizuju. Mislio sam da ti je bar toliko jasno :roll: odgovor ti se krije u mom pitanju tebi "zato sto su se prihvatili posla a ne rade ga".
denimb

#1738 Re: Komitet za normalizaciju

Post by denimb »

Neko je ocigledno mislio da ce poslije toliko godina malverzacija, lopoluka i unazađivanja naseg fudbala doci Ivica Osim, mahnuti carobnim stapicem i preko noci ponistiti sve to :-)

Sweet dreams :run:

Iako, sve mi ovo vise lici na parolu: "Vazno je da se kuha, a nibitno je ko ce koga"...
LSD

#1739 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

van Basten wrote:@lsd... nema potrebe izvlačiti neke izjave od prije pola godine kada ova šaban liga nije ni počela... tada je komitet smijenio bandu, omogućio nastavak kvalifikacija reprezentaciji, nabavio selectove lopte i dogovorio prijenose utakmica GOŠK - Leotar na državnoj televiziji.
Međutim, u ovoj ligi su se izgubili kao abdest... nikada neregularniju sezonu nismo imali, a oni se u tome slabo snalaze za sad. Uostalom, ko radi javni posao podložan je kritikama. Ako ih ne može podnijeti, neka ide u ilegalu
ja te uvjeravam da Komitet ne može sjebati politiku u našem fudbalu i te nacionalne kljuceve...trenutno ne može,a pitanje je hoce li ikad moci dok nam je država ovako uređena.

Slažem se da je svako ko obavlja javni posao podložan kritikovanju, ali ta kritika mora imati zdravo utemeljenje i bilo bi još bolje kad bi se "kritikovalo imenom i prezimenom" a ne masom i parolama, pa da ti krticari imaju odgovornost za svoje kritike...i to po mogucnosti u medijima, da svi vide.
I to slažem, ako ne mogu podnijeti kritike neka odmah odstupe iz Komiteta i hajmo tražiti bolje i sposobnije ljude...sve pošteno i legalno....ja bi prvi volio da Osim vec sutra odstupi jer sam siguran da je pošten covjek i da mu ne treba sad u životu da ga svak živ proziva krijuci se iza parola ,kad mu se digne neka stvar.
van Basten

#1740 Re: Komitet za normalizaciju

Post by van Basten »

LSD wrote:
van Basten wrote:@lsd... nema potrebe izvlačiti neke izjave od prije pola godine kada ova šaban liga nije ni počela... tada je komitet smijenio bandu, omogućio nastavak kvalifikacija reprezentaciji, nabavio selectove lopte i dogovorio prijenose utakmica GOŠK - Leotar na državnoj televiziji.
ja te uvjeravam da Komitet ne može sjebati politiku u našem fudbalu i te nacionalne kljuceve...trenutno ne može,a pitanje je hoce li ikad moci dok nam je država ovako uređena.

Slažem se da je svako ko obavlja javni posao podložan kritikovanju, ali ta kritika mora imati zdravo utemeljenje i bilo bi još bolje kad bi se "kritikovalo imenom i prezimenom" a ne masom i parolama, pa da ti krticari imaju odgovornost za svoje kritike...i to po mogucnosti u medijima, da svi vide.
I to slažem, ako ne mogu podnijeti kritike neka odmah odstupe iz Komiteta i hajmo tražiti bolje i sposobnije ljude...sve pošteno i legalno....ja bi prvi volio da Osim vec sutra odstupi jer sam siguran da je pošten covjek i da mu ne treba sad u životu da ga svak živ proziva krijuci se iza parola ,kad mu se digne neka stvar.
eto, u mnogo čemu se složismo... slažem se i ja da ne mogu uticati na političke uticaje, ali su ih morali spremno dočekati. Nije niko slijep kraj očiju pa da ne vidi šta se dešava. Ja sam među prvim govorio (odmah nakon četnikovanja po Lukavici, te ustašluka zrinjevaca na Grbavici) da je ovo vjerovatno tek početak belaja koji čeka Komitet na njihovom putu ka normlaizaciji. Sigurno je da su i oni bili toga svjesni, i morali su imati plan kako reagovati u datoj situaciji. Ovo kako trenutno reaguju meni (može i ime i prezime ako je neophodno, ne moram se ja skrivati iz Hordi, svakako sam na Istoku) izgleda poprilično neplanski, stihijski, na ho-ruc... nije rješenje kazniti Slaviju jednu utakmicu a usput i Sarajevo s 3.000 zbog 2 baklje, suspendovati idiota Pehara za pokušaj ubistva kolege fudbalera a usput kazniti dva igrača Sarajeva 10 dana poslije utakmice, pa na kraju zabraniti i gositma da idu iako su belaje pravili domaćini... da su Slaviji za onaj "manji" incident odmah odrezali 4 utakmice i 20.000, a ako bi se ponovilo i pored toga ono u BL pa onda Borcu 12 utakmica i 100.000 km, ili 40.000km i još -2 boda, e onda bi se moglo reći da imaju nek viziju, plan i ja bih im dao podršku. Niko im ne osporavaa što je došlo do prekida, nego što su mlako reagovali. Ispade da je malo skuplje prekinuti utakmicu i pokušati linčovati protivnika nego baciti 3-4 baklje u teren.
ultima_palabra

#1741 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Treba malo razmisliti i kakvi su motivi Ljubojevića, Kuline, Beusa... kakav oni balans moraju praviti između potreba bh.fudbala i svoje "baze" :roll: Iz toga možemo puno toga zaključiti o odlukama Komiteta...
LSD

#1742 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:Treba malo razmisliti i kakvi su motivi Ljubojevića, Kuline, Beusa... kakav oni balans moraju praviti između potreba bh.fudbala i svoje "baze" :roll: Iz toga možemo puno toga zaključiti o odlukama Komiteta...
Ma sam Komitet je stvoren/skrojen po nacionalnom kljucu...to je ocigledno i to je tako moralo biti - jednostavno...ne bi se mogao ni formirati taj Komitet da nije bilo nacionalne šeme...Osim je u tim šemama "crna ovca" jer ne znam po kojem nacionalnom kljucu je tu, plus što još Predsjednik na to sve...kao najistaknutiji i najistureniji špic u vrhu napada , tj. kao predsjednik, on je odlicna meta za sve one koje ga ne vole iz raznih razloga....on je uvijek prvi na udaru kao predsjednik i zato mi je malo krivo da covjek narušenog zdravalja po stare dane se hvata u koštac sa svim tim sranjima i problemima u našem fudbalu....koji su se taložili decenijama.
Ali ne može se ni Komitet kriviti za svako yebeno sranje koje se desi u našem fudbalu...nisu oni svemoguci vladari univerzuma ,pa da o svemu mogucem odlucuju i reaguju :!: ...ima bruku nekakvih komisija, takmicarskih, sudijskih, disciplinskih ,pizdi materina koje isto trebaju da rade svoj posao...pa šta rade ostali?? postavlja se pitanje.
I sami klubovi trebaju da pomognu i da se aktivnije ukljuce radi poboljšanja fudbala, a ne da svako gleda svoje uske interese....ali nema tu dovoljno samosvijesti za toga....nisu u stanju oformirati udruženje premierligaša, vec 15 godina :shock: a zato im nije kriv ni Komitet (koji je tek ove godine osnovan) niti iko drugi....sami klubovi su odron odrona i niko to da registruje, vec se svi okrecu Komitetu i u njih upiru kad se desi neko sranje....nikad niti jedan klub nije na sebe preuzeo odgovornost za bilo šta, uvijek se loptica prebacivala na NS (sad Komitet).
Last edited by LSD on 18/10/2011 17:18, edited 1 time in total.
senci-071

#1743 Re: Komitet za normalizaciju

Post by senci-071 »

Dragiša Ćosović u Komitetu za medije.Pa koje njega postavio?..i ovde je komitet za NEnormalizaciju odmah trebao sasjeci u korjenu jos dok je bila mediska hajka protiv istog,medutim nisu smjeli da diraju u mezimca kojeg je postavio VOZD.
jeza u ledja

#1744 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:@ultrajvosa 1987 kaže slijedece:

"Pricati o poredjenju Ilje i Osima moze samo neko ko je bezobrazan, poredi se desavanje na terenima za vrijeme Ilje i za vrijeme komiteta, a tu koliko god se trudili da vidimo drugacije i nema neke velike razlike. Poenta parole je vrlo jasna, samo sto su neki coravi pored ociju"

Image

Ma nemoj mi reci :lol: , to neko lud pa ne konta šta parola znaci ;-) ...do juce mnogi, koji sad dižu tu parole, su javno se zahvaljivali Osimu i velicali ga kad se borio i oblijetao oko Platinija da ukinu suspenziju Savezu i reprezentaciji...ili u stilu parole : Do juce zahvale, a danas pljuvanje.... sa ovom parolom ste SVJESNO I CILJANO izjednacili i strpali u isti koš jednog Ivici Osima i poštene ljude oko njega sa kriminalcima poput Ilje ,Sulje i Bogdana i još ponosno istakli svoj stav, uslikali se da citava država vidi šta mislite o njemu i njegovom komitetu...slika sve govori i tu nema dodatnih pojašnjenja ....eto ko fol niste znali da je on slucajno tu predsjednik ;-) ....i ništa to nije slucajno ili spontano bilo, vec namjerno odrađeno sa ciljem da se Komitet spusti na nivo onog ljudskog škarta u vidu Ilje ,Bogdana i Sulje....i ne treba biti Ajnštajn da se skonta šta se mislilo sa ovom parolom.
Dobro, imate puno demokratsko pravo (to nije uopšte sporno) njega smatrati gorim od Ilje i Sulje, ali nemoj sad soliti pamet šta se mislilo sa parolama kad je to ocito...ne ide jbg.
:roll:

aaaa frajera nedokaznog.... :-)
ganjeta

#1745 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ganjeta »

van Basten wrote: Komitet jeste imenovao sve komisije prije početka sezone. Nisam se udubljivao u analizu da li su samo prepisali prošla imena, ako jesu to je njihova greška(ups :oops: , smijem li to reći?)....

Opet talasaš, zašto? Ne znam. Nisu oni imenovali nikakve komisije, on su ostale iste kao u vremenu onih sa vaše parole i Munje zmaja. Oni ne mogu nikog imenovati, mogu samo smijeniti postojeće, a entiteski i kantolani savezi opet biraju svoje, što bi reko naš narod sjaši Murta da uzjaše Kurta.
van Basten wrote:a sada zabrana za odlazak gostujućih navijača koja će najviše pogoditi upravo nas jer u najvećem broju naši navijači i idu na gostovanja... eno onaj Krunić iz Borca dobio 2 utakmice neigranja iako je dobio crveni za nešto slično ili čak isto što je navodno uradio Suljić a da nije ni dobio crvenog. A gdje će je još jedna kazne za automatski crveni
Dokle više lažne demagogije? Vas najviše pogodila zabrana odlazka na gostujuće terene :shock: .Vi najbrojnij na gostovanjima ?

EDIT: NECEMO O NAVIJACIMA OVDE
veljaca

#1746 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

Vidi ovo - jednog LSD-a napadaju u grupi .... Ali moze se to a i LSD se dobro drzi .... :D
ultrajvosa 1987 wrote:
Kakav si ti lik ...
Pa bolan ti si poceo raspravu o Osimu , i da je parola njemu upucena...
ODGOVORI NA PITANJE : jesu li HZ mogli napisati parolu Osimu ???
Da zavrsimo.....
Evo ja da odgovorim ( nisam mu advokat - ali i mnogi ovdje odgovaraju na pitanja koja se na njih ne odnose - ipak to je Forum i moze se ... ) - mogli su ali nisu ... Zasto - to oni samo znaju .... i koga to interesuje treba pitati HZ ...

A za sve koji kazu da napad na Komitet nije napad i na Ivicu - ti lazu ... Pa on je Predsjednik tog Komiteta .... Jedino mozda da nije bio napad na Slavicu - pa posto je ona dama - nisu smjeli direktno ...

Ako neko misli ( ovo stvarno ozbiljno ) da Komitet moze nesto uraditi u kratkom roku i odmah ispraviti sve gluposti i malverzacije prethodnika, koji su to radili u duzem vremenskom periodu - taj nije sav svoj ....

Moje misljenje je da ovom a i slicnim parolama - zeli se postici da u narednom periodu ( aludira se i na derbi ) pomogne se FK Sarajevu .... A odluka Komiteta da samo ukine zabranu za tu utakmicu - bila bi jos veca greska od samog donosenja te odluke ...

:sax:
tcz

#1747 Re: Komitet za normalizaciju

Post by tcz »

danas je veliki ispit na komitetu.
Utakmica Olimpic - Zeljeznicar , ako bude prisustvo gostujuci navijaca odluka pada u vodu.
ultima_palabra

#1748 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Kažu moraš donijeti ovjerenu izjavu da navijaš za Olimpic i onda ćeš ući na stadion... biće gužve u opštini NG danas :mrgreen:
tcz

#1749 Re: Komitet za normalizaciju

Post by tcz »

ultima_palabra wrote:Kažu moraš donijeti ovjerenu izjavu da navijaš za Olimpic i onda ćeš ući na stadion... biće gužve u opštini NG danas :mrgreen:
:lol:

svako na svoj nacin gleda i tumaci pravilo. Donesena je zabrana za gostujuce navijace, svako oglasavanje gostujuci navijaca delegat mora isprazniti taj dio tribine. Ne treba mu ovjera da bi to primjetio. :dance:
van Basten

#1750 Re: Komitet za normalizaciju

Post by van Basten »

ja danas ne očekujem nijednog navijača Željezničara. Previše je njima drag Komitet i blagodati koje dobivaju od njega da bi pokupavali oboriti neku njegovu odluku, znaju da im to nije u dugoročnom interesu
Locked