golfiista wrote:ado-šampion wrote:Dobro BMW je generacijski noviji model i platformski 10 godina noviji. Razlika u cijeni izmedju ovog keca na linku i ovog sto ja imam koji je po svemu slican (isti motor, slicna ili bolja oprema, slicna kilometraza) osim sto je stariji godinu dana i naravno stariji model, je oko 5 k maraka. Jbg ako hoces aktuelan model to se placa, ne samo BMW nego svuda. Uzmi Golf 6 2011. s ovom opremom bice 10 k jeftiniji od ove sedmice, isto kod Kramara.
Kad pricamo o Mazdi, ta Mazda je nova bila mozda oko 45 k max, BMW oko 60 k. Kad to znas, za istu cijenu iste generacije kod BMW dobijes 80-90 k vecu kilometrazu, itekako ima smisla. Jbg ne mozes ocekivati da BMW kosta kao Mazda.
baš ovaj VW prodaje muda pod bubrege..
Ne odnosi se na Golf, nego na Mazdu.
Taj Golf koji si postavio je generacija s ovim kecom koji sam ja postavio. Oba su izasla u godinu dana. Fazon je sto je Golf pravo skup jer super drzi cijenu. Tako da njegova cijena dodje otptilike na cijenu keca kad su polovni. Isto tako mozes ocekivati da ces na njemu manje izgubiti nego na kecu. Medjutim ako je razlika izmedju Golfa i BMWa sto cu platiti isto a kasnije ga prodati za moza 500 manje, meni to nema dvojbe.

Napisah gore za Mazdu, vrijedi i za Golfa, razlika izmdju ta dva auta (kec i Golf) kad su novi je 8-10 k maraka.
@Ammar, ne svidja se meni Mazda, nije stvar u konjima, ni u lezanju, ni u opremi, nego kako se BMW vozi, a tu doprinosi od motora, nacina razvijanja snage, zadnjeg pogona, pozicije za volanom, ergonomije, sjedala, upravljanja, mijenjanja brzina, izrade, izolacije, pa cak i peglanja neravnina, itd. Ne sjedoh u nesto posebno puno auta ali posle BMWa sve mi je nekako bezveze.

Ni jedan se ne vozi tako dobro, ni blizu. Mozes voziti sporo i vrlo udobno, mozes voziti na noz i uzivati. Ne znam drugo auto koje pruza nesto slicno.
Elem, tesko je dati savjet za tu cifru, vecina ljudi prvo pomisli na novo jer se radi o puno vecoj cifri nego sto je vecina ovdje dala za auto, ukljucujuci i mene. Pogledaj BMW trice na Kramaru, oko 35 k maraka, od 2012. pa gore.