BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#1726 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Sta si ti toliko zamjerio Albancima? 
- Edin H.
#1727 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Eki, a vi niste sa hvalospjevima selektorusplend wrote:poceo si vise da smaras sa pricom oko asmira i sase
- Obuca9
#1728 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Avdo Avdiću, a može li svega ti pojašnjenje ovoga?Edin H. wrote:Slucaj Begovic, vec ispricana prica, sam si postavio vrlo detaljan razvoj situacije iz kojeg se vidi da se Pape odlucio slusati Spahica i ekipu oko njih nakon Katara i ignorisati Asmira u utakmicama koje su uslijedile, momku prikipjelo u Albaniji kada je Keno sam rekao da je povrijedjen i auvidersehen

Ako je Spaha toliko moćan, da Sušiću naređuje koji će golman braniti, kako to da mu te super-moći prestaju kad treba odlučivati ko će igrati u vezi pored Misketa, da li Pjanić ili ovaj četvrti iz klape, a prvi s lijeva na slici?
Kako, Avdo Avdiću?
-
Arma-Sarma
#1729 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Vidiš da stoji najdalje od Spahića. Nisu baš tako dobri drugovi.hz__semir wrote:Avdo Avdiću, a može li svega ti pojašnjenje ovoga?Edin H. wrote:Slucaj Begovic, vec ispricana prica, sam si postavio vrlo detaljan razvoj situacije iz kojeg se vidi da se Pape odlucio slusati Spahica i ekipu oko njih nakon Katara i ignorisati Asmira u utakmicama koje su uslijedile, momku prikipjelo u Albaniji kada je Keno sam rekao da je povrijedjen i auvidersehen
Ako je Spaha toliko moćan, da Sušiću naređuje koji će golman braniti, kako to da mu te super-moći prestaju kad treba odlučivati ko će igrati u vezi pored Misketa, da li Pjanić ili ovaj četvrti iz klape, a prvi s lijeva na slici?
Kako, Avdo Avdiću?
-
rufas
#1730 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Kao prvo napali su neke nase navijace tamo kada smo bili na gostovanju.jeza u ledja wrote:Sta si ti toliko zamjerio Albancima?
To je sto se tice fudbala.
Ovako opcenito,ne mrzim ih,samo ih ne mogu nesto.
Poznejem nekolicinu,i vjeruj u stanju su oteti ti hljeb iz ruku.
Ali da bi njih nafilovali prvo moramo pobijediti rumune,toga sam svestan,jer posle te pobjede dosli bi nam kao kec na jedanesku
Euforija,ellan,pobjednicki duh i tako to
- jeza u ledja
#1731 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
E onda ih treba nafilovat, ko buhtlu iz ASa.
-
rufas
#1732 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Zajebajes,ili stvarnojeza u ledja wrote:E onda ih treba nafilovat, ko buhtlu iz ASa.
- jeza u ledja
#1733 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Zajebajem, ali stvarno. 
- Edin H.
#1734 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
semire, jel' ovaj Celo
Nije li ono Celo - hajducko srce ucjenjivao da ako ga ne pozove da nece vise nikada igrati za reprezentaciju?
Ja postujem da si postavio onako detaljan razvoj situacije sto se tice golmana, jer je i meni djelomicno otvorilo oci, premda nisam uvjeren da dokazuje ono sto ti pokusavas dokazati.
Susic je ocigledno u prve tri utakmice i jednome i drugome davao 50% sanse da se dokazu, malo je ipak vukao na Hasagica jer mu je dao prednost u vaznijoj utakmici sa Njemcima, ali kao sto ti rece nije ni Asmir nesto posebno pokazao protiv Sveda. Sto se tice prijateljske protiv Katara ja se zaista ne sjecam pod kojim izgovorom se nije pojavio.
Medjutim treba primjetiti da nakon Svedske Asmiru vise nije data sansa u kompetitvnim utakmicama premda se odazivao, do drugog poluvremena u Albaniji, kada mu je ocigledno i pukao film iz razloga koje sam naveo vec nekoliko puta. Znaci Luksemburg, Francuska i Albanija.
Ja sam bio na utakmici u Slovackoj i naravno da sam bio ljut na Asmira sto nije dosao. Ali je jasno da je on procjenio da mu je u tom momentu vaznije da zadrzi mjesto prvog golmana Stoke-a.nego u reprezentaciji gdje ga ne cijene ili mozda po njegovom misljenju gdje nema sanse da dodje do mjesta prvog golmana. Ne treba zaboraviti da ga je i Ciro nepotrebno tretirao kao drugog golmana, jer da je imao vise hrabrosti dao bi mu barem jednu sansu protiv Portugala. I kod Cire momak se odazivao duze vrijeme i uvijek je bio podredjen Keni. Onda dolazi Susic, ali tas na vagi opet vuce na Keninu stranu, a on je ocigledno vjerovao u svoje kvalitete. Uglavnom u Albaniji je sve krenulo naopako, nepotrebni sukob je eskalirao i sada imamo situaciju kakvu imamo.
Nije li ono Celo - hajducko srce ucjenjivao da ako ga ne pozove da nece vise nikada igrati za reprezentaciju?
Ja postujem da si postavio onako detaljan razvoj situacije sto se tice golmana, jer je i meni djelomicno otvorilo oci, premda nisam uvjeren da dokazuje ono sto ti pokusavas dokazati.
Susic je ocigledno u prve tri utakmice i jednome i drugome davao 50% sanse da se dokazu, malo je ipak vukao na Hasagica jer mu je dao prednost u vaznijoj utakmici sa Njemcima, ali kao sto ti rece nije ni Asmir nesto posebno pokazao protiv Sveda. Sto se tice prijateljske protiv Katara ja se zaista ne sjecam pod kojim izgovorom se nije pojavio.
Medjutim treba primjetiti da nakon Svedske Asmiru vise nije data sansa u kompetitvnim utakmicama premda se odazivao, do drugog poluvremena u Albaniji, kada mu je ocigledno i pukao film iz razloga koje sam naveo vec nekoliko puta. Znaci Luksemburg, Francuska i Albanija.
Ja sam bio na utakmici u Slovackoj i naravno da sam bio ljut na Asmira sto nije dosao. Ali je jasno da je on procjenio da mu je u tom momentu vaznije da zadrzi mjesto prvog golmana Stoke-a.nego u reprezentaciji gdje ga ne cijene ili mozda po njegovom misljenju gdje nema sanse da dodje do mjesta prvog golmana. Ne treba zaboraviti da ga je i Ciro nepotrebno tretirao kao drugog golmana, jer da je imao vise hrabrosti dao bi mu barem jednu sansu protiv Portugala. I kod Cire momak se odazivao duze vrijeme i uvijek je bio podredjen Keni. Onda dolazi Susic, ali tas na vagi opet vuce na Keninu stranu, a on je ocigledno vjerovao u svoje kvalitete. Uglavnom u Albaniji je sve krenulo naopako, nepotrebni sukob je eskalirao i sada imamo situaciju kakvu imamo.
- quasar
#1735 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ja se bojim naseg golmana.
Jbg. ako rumuni naprave tri sanse, uci ce jedna ili dvije, a mozda i sve tri.
-
rufas
#1736 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Od kako pratim nasu reprezentaciju,svaka naredna utakmica nam je najvaznija u karijeri..pa dokle vise
Ovako!!
Protiv rumuna cemo povesti jedan ili dva nula,onda sljedi opustanje,ljudi ce izjednaciti,i kao nam je trener slab i tvrd na izmjenama mozda i izgubimo na kraju.
Vec mnogo puta ponovljeni scenario.
I opet ce ubaciti mrtvog ibisevica u pocetni sastav,covjeka koji je dao manje golova od dzeke,koji je igrao samo pola sezone u wolsburgu.
Nije u formi i goni ga,necu ja cekati svaku trecu utakmicu da on zabije i da se radujem.
A plus maletic mu na klupi
Dakle sa sadasnjim trenerom,nigdje mi necemo.
Pa zivota mi nasu repku bi mogao voditi i ja.
I to za deset posto od susiceve plate.
Okupim najbolje igrace(kao po imenima)ti tu,ti tu..e ti ces malo iza,samo da nije kao sto je blazevic postavljao.
Posle nazovem savez,pitam jel ovako dobro,i ako oni imaju kakvu repliku,zacas izmjenim i to je to.
È jes` tesko danas biti trener,daleko je teze biti covjek,a takvih je malo,izgleda vise ima trenera.
Savez dominira,djekna jos nije umrla,a kad ce,ne zna se.
-
rufas
#1737 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Znaci, ne zajebajes sejeza u ledja wrote:Zajebajem, ali stvarno.
Haj` dobro,samo ako ih ne nafilujemo,a ti budes kriv,javi gdje te mogu naci
Bodlje mi nece smetat
- Bosanski_kralj
#1738 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Pusti bolan mene. Praznovjerje je u pitanju.Edin H. wrote:Bosanski_kralj wrote:U vraga, Salihović povrijeđen.
Sad smo baš naje*ali.
- Edin H.
#1739 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Uh dobro jeBosanski_kralj wrote:Pusti bolan mene. Praznovjerje je u pitanju.Edin H. wrote:Bosanski_kralj wrote:U vraga, Salihović povrijeđen.
Sad smo baš naje*ali.![]()
-
Frankyee
#1740 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Kao sto je u Albaniji uhvatio onu loptu zamalo, prstima je zakacio ali se odbila od stativu,....... a sve ostale suteve u prvih 45 minuta pohvatao kao pantertrcicu trceci wrote:samo neko ko nije pratio hasagica moze izaviti, on je u reprenzentaciji branio sto nije kahn u bayernu, toliko, dovidjenjaquasar wrote:Ja se bojim naseg golmana.
- siki_sa
#1741 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
mene je malo hastra ovih rumuna, sad su oni najopasniji, ranjeni i zeljni osvete, treba odigrati pametno, i nadam se tri boda mada ponavljam hastra me

- smoki_choko
#1742 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
bilo nas je hastra i u niiaze pa smo odigrali pametno. jest da smo bili u deficitu al smo se vratili. da je izvuci bod i elhamdulilah
Last edited by smoki_choko on 28/05/2011 14:07, edited 1 time in total.
- Edin H.
#1743 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ma kakvi oni, nemaju pojma, predzadnji su
Otvorice se, tako da cemo im minimum tri gola zabiti. Problem je koliko ce nasa odbrana primiti, ne valja ova povreda Salihovica.
Otvorice se, tako da cemo im minimum tri gola zabiti. Problem je koliko ce nasa odbrana primiti, ne valja ova povreda Salihovica.
-
bosnovizija
#1744 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Objavljeno 28.05.2011. u 15:27
Zvanično
UEFA ukinula suspenziju Nogometnom savezu BiH
Evropska nogometna federacija (UEFA) danas je ukinula suspenziju Nogometnom savezu BiH, potvrdio je Feni generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković.
"Odbor za hitnost UEFA-e danas je ukinuo suspenziju Nogometnom savezu BiH", kazao je Baković, koji je dodao da se očekuje da u ponedjeljak suspenziju poništi i FIFA na sastanku Izvršnog odbora.
Ukidanjem suspenziju reprezentacija BiH je stekla uslove za nastavak kvalifikacija, kao i bh. klubovi za nastup u evropskim takmičenjima.
Podsjetimo, novi Statut našeg saveza usvojen je u četvrtak, a reprezentacija BiH, pod vodstvom selektora Safeta Sušića 3. juna igra kvalifikacionu utakmicu za EP protiv Rumunije u Bukureštu.
Izvora. Sarajevo-x.com

Zvanično
UEFA ukinula suspenziju Nogometnom savezu BiH
Evropska nogometna federacija (UEFA) danas je ukinula suspenziju Nogometnom savezu BiH, potvrdio je Feni generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković.
"Odbor za hitnost UEFA-e danas je ukinuo suspenziju Nogometnom savezu BiH", kazao je Baković, koji je dodao da se očekuje da u ponedjeljak suspenziju poništi i FIFA na sastanku Izvršnog odbora.
Ukidanjem suspenziju reprezentacija BiH je stekla uslove za nastavak kvalifikacija, kao i bh. klubovi za nastup u evropskim takmičenjima.
Podsjetimo, novi Statut našeg saveza usvojen je u četvrtak, a reprezentacija BiH, pod vodstvom selektora Safeta Sušića 3. juna igra kvalifikacionu utakmicu za EP protiv Rumunije u Bukureštu.
Izvora. Sarajevo-x.com
- nemam_ideje
#1745 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Prezadovoljan bi bio bodom u Rumuniji. Naredne dvije utakmice(Rumunija, Albanija) 4 boda i puna šaka brade. Ako može više, odlično. Ne bi valjalo da uzmemo manje od 4 boda jer bi onda morali da idemo po 6 bodova protiv Bjelorusije što je zajebaTo. Pobjedom u Rumuniji se vraćamo u borbu za prvo mjesto. Porazom u Rumuniji vraćamo Rumune u borbu za plasman u baraž a sebi skačemo u usta. Bod i svi sretni. Sami odlučujemo o svojoj sudbini 
- quasar
#1746 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
ko je pomenuo hasagica? Imamo mi jos golmana.trcicu trceci wrote:samo neko ko nije pratio hasagica moze izaviti, on je u reprenzentaciji branio sto nije kahn u bayernu, toliko, dovidjenjaquasar wrote:Ja se bojim naseg golmana.
A ako sam trebao pratiti drugog golmana kluba koji je mladji od moje djece, iz lige gdje je 70% tekmi dogovoreno, onda me treba ubiti. Pa nisam bas toliko besposlen, jbt.
-
missko
#1747 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Meni ova situacija sa reprezentacijom temku nekako stavlja u drugi plan. Mislim nakon toliko godina docekati da za trenere imas Papeta, Balju i Piplicu a u komitetu Hadziju ,Barbu , Osima, Bajevica pa nema dalje to sam sanjao godinama. Sta nas ima masala, fali jos zakon o sportu al s ovim ljudima i to ce da bude perfekcija.
- jeza u ledja
#1748 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Sad je pitanje, da li treba igrati "takticki" protiv Rumunije, ili ofanzivno kao u Zenici?
Da li Susic uopste zna igrati na rezultat?
Rumunski vezni red je presmijesan, cak i odnosu na nas. Oni u vezi nemaju nijednog igraca koji igra van Rumunije. Nije da je rumunska liga slaba, ali ipak. Svaki nas veznjak (Misimovic, Pjanic, Medunjanin, Ibricic, Rahimic) je za klasu bolji od njihovog.
Nas napad je jaci od njihovog. Ko njima igra, Mutu i Marica? Marica je dao 3 gola u Bundesligi ove sezone. Mutu, ako dobro vidim 8. Pa Ibisevic ima bolji skor od njih. Za Dzeku da ne govorim.
Jedino gdje su evidentno jaci je odbrana. (Sapunaru, Rat, Goian, Tamas), al jebo odbranu.
Po svemu sudeci, mi se protiv njih ne trebamo braniti, tj. "ici na rezultat".
Da li Susic uopste zna igrati na rezultat?
Rumunski vezni red je presmijesan, cak i odnosu na nas. Oni u vezi nemaju nijednog igraca koji igra van Rumunije. Nije da je rumunska liga slaba, ali ipak. Svaki nas veznjak (Misimovic, Pjanic, Medunjanin, Ibricic, Rahimic) je za klasu bolji od njihovog.
Nas napad je jaci od njihovog. Ko njima igra, Mutu i Marica? Marica je dao 3 gola u Bundesligi ove sezone. Mutu, ako dobro vidim 8. Pa Ibisevic ima bolji skor od njih. Za Dzeku da ne govorim.
Jedino gdje su evidentno jaci je odbrana. (Sapunaru, Rat, Goian, Tamas), al jebo odbranu.
- Bosanski_kralj
#1749 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ja bih ipak igrao sa 5 u veznom redu, a Ibiševića preselio na klupu.
Šteta je što nema Salihovića, valjao bi nam u veznom redu.
Šteta je što nema Salihovića, valjao bi nam u veznom redu.
- nemam_ideje
#1750 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Mi ako fasujemo od Rumuna imamo problem blago rečeno. Kakvi god da su igraju kući i ovo im je bukvalno zadnji voz da se priključe borbi za baraž. Domaći teren, (ne)kvaliteta terena, pritisak navijača, moguća nakllonost sudija, bla, bla, bod ko džamija
Kao što kolega kaže, pojačan vezni red, ne klasični bunker, Ibišević na klupi i lagano čekati priliku. Hasagić mi se čini nesigurnim(zadnje dvije utakmice, Albanija, Rumunija, je bio, po meni, loš) i treba ih onemogućiti da pucaju po golu
Dva zadnja vezna igrača, Medunjanin i Rahimić, Miske u sredini, Pjanić i meni bi Lulić bio na krilu a ne na beku. Džeko u napadu. To nije defanzivna ekipa ali je malo zatvorenija varijanta. Ako zijanimo to je već žešći belaj.
Kao što kolega kaže, pojačan vezni red, ne klasični bunker, Ibišević na klupi i lagano čekati priliku. Hasagić mi se čini nesigurnim(zadnje dvije utakmice, Albanija, Rumunija, je bio, po meni, loš) i treba ih onemogućiti da pucaju po golu