tv prenos egipatskih revolucionara

Post Reply
AldinK

#1726 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by AldinK »

jeza u ledja wrote:
I manite se boga vam Ataturka, koji je dozvolio da se pobije onoliki armenski narod.
za armenski genocid su krive osmanlije, a ne ataturk.

"The Armenian Genocide refers to the deliberate and systematic destruction of the Armenian population of the Ottoman Empire during and just after World War I."
Last edited by AldinK on 11/02/2011 22:28, edited 1 time in total.
jefferson

#1727 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:
kamen spoticanja wrote:pa koga je imao egipat? :-)
Egipat nije imao nikoga, naravno, kao i cijeli Bliski Istok, jer su svi bili upravo pod tim Osmanlijama koje hvalite. Arapski svijet, koji je nekad bio centar svjetske kulture, je nakon 600 i nesto godina Osmanlija dosao tu gdje je danas. A propadali su zadnjih bar 150 godina, polako, pa tako i mi u Bosni s njima.
Imali su oni svog Ataturka, ali je ostatak Carstva nazadovao vijekovima za modernim svijetom, demokracijom, jos duboko u feudalnom sistemu. Naravno da Egipat nije mogao imati svog Kemu, prvu su morali Osmanlije otjerati, pa onda i Britance, pa se onda patiti sa jevrejima, pa malo Sovjeti, pa malo Ameri, pa malo islamisti, sve preko ledja obicnih ljudi.

I manite se boga vam Ataturka, koji je dozvolio da se pobije onoliki armenski narod.
Gdje ces to? Ne bi turci to nikad uradili! To je garant americka zavjera :lol:
kamen spoticanja

#1728 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by kamen spoticanja »

jefferson wrote: Ja sta ce. U kojem vi svijetu zivite da mi je znati. Nego kako haveri u sudu BiH?
slabo argumenti...ili te bas nasekiralo ovo u egiptu :lol:
a citajuci ovo to pises ti na koje aludiras blizi su tebi nego bilo kome na ovom forumu...
isti vam je mentalni sklop...tebi more bit samo fali brada :)
Alfons Kauders

#1729 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Alfons Kauders »

auuuu pa kako sam samo zaboravio...

mnogi sa dugim bradama, kratkim tolama i jos kracom pamecu imaju problem sa zenama... :D zapravo nemaju ako zenu mogu vezati za radijator u kuhinji i podici joj sator na glavi... :D

dakle, poslije gospodina ide dama... i to kakva dama...

gospodinova usvojena kcerka, sabiha velicanstvena... :D prvi borbeni pilot u istoriji... 8000 sati naleta... :D

i jos povrh svega... nase gore list, kci hajrije, bosanke muhadzirke...

Image

:D

najveci aerodrom u turskoj nosi njeno ime... a kod nas niko za nju nije ni cuo, kamoli nazvao ulicu po njoj... da malo uporedimo turski i bosanski ponos... :D
kamen spoticanja

#1730 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Alfons Kauders wrote:auuuu pa kako sam samo zaboravio...

mnogi sa dugim bradama, kratkim tolama i jos kracom pamecu imaju problem sa zenama... :D zapravo nemaju ako zenu mogu vezati za radijator u kuhinji i podici joj sator na glavi... :D

dakle, poslije gospodina ide dama... i to kakva dama...

gospodinova usvojena kcerka, sabiha velicanstvena... :D prvi borbeni pilot u istoriji... 8000 sati naleta... :D

i jos povrh svega... nase gore list, kci hajrije, bosanke muhadzirke...

Image

najveci aerodrom u turskoj nosi njeno ime... a kod nas niko za nju nije ni cuo, kamoli nazvao ulicu po njoj... da malo uporedimo turski i bosanski ponos... :D
nije najveci ali eto...sabiha je od sarajva :D
zonbirile

#1731 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

sirotinja je uvijek živjela u nadi,čekajući jal mesiju,jal oslobodioca.Usljed dugog uzaludnog čekanja i krečući se unazad niz padinu,rasli su i apetiti ka svjetskoj slavi.Kada sve to sagledaš,a nemaš znanja ni nauke za nacionalnog psihoterapeuta teško je dati konačnu dijagnozu.Onako opisno,šteta,narodi koji su imali kulturu znanje i moć duž 3 kontinenta,sa par milijardi stanovnika su planetarni očajnici,jad i bijeda-tačka nema više i ovo je previše.Potencijalni,latentni SCH pacijenti su oni koji to ne vide,ne razumiji,čak šta više tome se dive.
Alfons Kauders

#1732 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Alfons Kauders »

kamen spoticanja wrote: nije najveci ali eto...sabiha je od sarajva :D
... i zato smo mi htjeli nazvati aerodrom po aliji...

umjesto po sabihi...

ponos
jeza u ledja

#1733 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jeza u ledja »

AldinK wrote:
jeza u ledja wrote:
za armenski genocid su krive osmanlije, a ne ataturk.

"The Armenian Genocide refers to the deliberate and systematic destruction of the Armenian population of the Ottoman Empire during and just after World War I."
Ok, mozda nije do njega. Ostalo mi je u sjecanju da je on bio na celu vojske tokom prvog svjetskog rata (kad se desavalo gro genocida, koji je pocinjen od strane vojske). Al moguce da to nema veze s njim.
zonbirile

#1734 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

Alfons Kauders wrote:

umjesto po sabihi...

ponos
---------------------------------------
imamo ulicu majke prvog kockara u Bošnjaka
kamen spoticanja

#1735 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Alfons Kauders wrote:

umjesto po sabihi...

ponos
zato sam i kazao oklen je...da alija behmen ucini stogod :D :dance:
a vec mogu da vidim reakcije crvenih bradonja ovde...sta ce nam turci,mozemo mi sami...nek idu anadoliju...oni su nas prodali...zivio josip broz...zivjela udba :D
Last edited by kamen spoticanja on 11/02/2011 22:42, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#1736 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Alfons Kauders »

zonbirile wrote:
Alfons Kauders wrote:

umjesto po sabihi...

ponos
---------------------------------------
imamo ulicu majke prvog kockara u Bošnjaka
doduse... :D ko zna, za koju deceniju cemo mozda imati i ulicu arzije mahmutovic... :D

kako mi samo volimo svoje zene... :D dok su u kuhinji :D
psydelija

#1737 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by psydelija »

Chisum wrote:Al' sto ovaj moze kenjat'... na dolove. K'o ThetruePath.

Ajde otidji pa Turcima reci kako im je ovo "govno" unistilo ponos... Pa ce neko da ti ga slozi do balcaka i pronosa te po Taksimu, k'o punjenog fazana.

Da ne bi njega, kako im neko talaknuo radikalni islamizam ili kakvu slicnu luzersku budalastinu, pa bu danas hodali u dronjcima k'o oni usrani Talibani. A glavni proizvod bi im bili socijalni slucajevi.
halo lidubo, smiri malo dozivljaje...

ja sa turskom radim, turski relativno dobro govorim i same turke imam kao ortake...u turskoj sam bio 30-tak puta, ne kao tursita... i moj je zakljucak o kemalu prouzvod kontakta (dugogodisnjeg) sa "obicnim" turcima.
ljudi o kojima ti pricas su tzv. kemalisti, ali su oni uvek u turskoj bili u je*enoj manjini.

sta je to islamizam, terorizam?! od kada se ti termini upotrebljavaju?! smesan si i konfuzan.

tebi sto dodje le`vis, avganu je taj "dronjac"... znaci, relativna stvar i jedno i drugo! kapiras lafe?!

kemalisticka kvazi demokratija je u turskoj vec proizvela oko 800.000 socijalnih slucajeva... zaseben klinike za odvikavanje od lakih droga (heroin...), puno klinika sa HIV slucajevima, razvijena prostitucija...
zonbirile

#1738 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

mi smo još dobri,niko ne voli svoje žene ko Pakistanci i Avganistanci,a bogami i Iranci i ostali susjedi im.
Alfons Kauders

#1739 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Alfons Kauders »

zonbirile wrote:mi smo još dobri,niko ne voli svoje žene ko Pakistanci i Avganistanci,a bogami i Iranci i ostali susjedi im.
dobro, mnogi afganci i pakistanci preferiraju mlade djecake... zene im dodju samo za razmnozavanje... i za oko kuce
Alfons Kauders

#1740 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Alfons Kauders »

psydelija wrote: kemalisticka kvazi demokratija je u turskoj vec proizvela oko 800.000 socijalnih slucajeva... zaseben klinike za odvikavanje od lakih droga (heroin...), puno klinika sa HIV slucajevima, razvijena prostitucija...
cekaj malo

turaka je 60 miliona

a imaju 800,000 socijalnih slucajeva?

i to kao problem?

pa mi imamo vise na 4 miliona stanovnika, jaka ti matematika...
zonbirile

#1741 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

psydelija wrote:
Chisum wrote:Al' sto ovaj moze kenjat'... na dolove. K'o ThetruePath.

Ajde otidji pa Turcima reci kako im je ovo "govno" unistilo ponos... Pa ce neko da ti ga slozi do balcaka i pronosa te po Taksimu, k'o punjenog fazana.

Da ne bi njega, kako im neko talaknuo radikalni islamizam ili kakvu slicnu luzersku budalastinu, pa bu danas hodali u dronjcima k'o oni usrani Talibani. A glavni proizvod bi im bili socijalni slucajevi.
halo lidubo, smiri malo dozivljaje...

ja sa turskom radim, turski relativno dobro govorim i same turke imam kao ortake...u turskoj sam bio 30-tak puta, ne kao tursita... i moj je zakljucak o kemalu prouzvod kontakta (dugogodisnjeg) sa "obicnim" turcima.
ljudi o kojima ti pricas su tzv. kemalisti, ali su oni uvek u turskoj bili u je*enoj manjini.

sta je to islamizam, terorizam?! od kada se ti termini upotrebljavaju?! smesan si i konfuzan.

tebi sto dodje le`vis, avganu je taj "dronjac"... znaci, relativna stvar i jedno i drugo! kapiras lafe?!

kemalisticka kvazi demokratija je u turskoj vec proizvela oko 800.000 socijalnih slucajeva... zaseben klinike za odvikavanje od lakih droga (heroin...), puno klinika sa HIV slucajevima, razvijena prostitucija...
---------------------------------------------------------------------------
joj jarane,sutra ću mu kupiti bistu i staviti si u avliju.Pa tebi kao da hrčci skaču na trapezu u glavi,ili si napušen.Pa toliko socijalnih slučajeva ima Federacija,a ne da je malo na 60 mil.Turaka.Ono za lake droge heroin,dobičeš jedan i doći u školu sa roditeljem,jer upravo se vodi akcija protiv droge pa se moraju znati osnovne stvari.Čista Sodoma i Gomora u toj Turskoj vuće se od Ataturka za razliku od nepreglednih polja crvenog maka na poljima Afganistana,Pakistana.Prostitucija jest problem,ali da se kanalisati,ali silovanja sa plemenskom dozvolomdžibre i slična divljaštva,nekako nisu po mom europejskom taste-u.
psydelija

#1742 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by psydelija »

jefferson wrote:
psydelija wrote:ajjj, gospodina i gov*na! :lol: :lol: :lol: on sto je zasrao za 80 godina, erdogan nece moci za 800 da sapere... taj je "gospodin" unistio ponos svakog turcina! :x

mamlaz je muabarak i ekipa oko njega, a te bradonje kako im ti tepas su realnost.
hehehe, kako istina izlazi na vidjelo. Jebe se tebi za demokratijom i ljudskim pravima. Ako bi Egipat postao Iran ili jos bolje, Afganistan pod talibanima, e to onda moze, to bi bila "demokratija" po tvojim uzusima!
Covjek bi rekao slomiste se od brige za demokratijom :lol:
nije tacno... ja sam prezivio diktaturu, zivim u ogranicenoj demokratiji i zelim slobodu egipcanima.
egipat kada bi postao iran, to bi bilo extra za same egipcane, samo je to nemoguce iz vise razloga...
1) egipcani nisu skolovani kao iranci 2) egipcani nisu ratoborni kao iranci 3) egipcani nisu radni kao iranci....
egipat nikada nece/ne moze bit ni slican avganistanu iz hiljada razloga...

nije mene briga za egipatskom demokratijom, neka sami kroje svoj zakon kako im volja, vec me briga za mukama obespravljenog gradjanina egipta koji trpi tiraniju vec 100 godina... svi su u egiptu vec citav vek bitniji od samih egipcana! :(
zonbirile

#1743 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

psydelija wrote:
jefferson wrote:
psydelija wrote:ajjj, gospodina i gov*na! :lol: :lol: :lol: on sto je zasrao za 80 godina, erdogan nece moci za 800 da sapere... taj je "gospodin" unistio ponos svakog turcina! :x

mamlaz je muabarak i ekipa oko njega, a te bradonje kako im ti tepas su realnost.
hehehe, kako istina izlazi na vidjelo. Jebe se tebi za demokratijom i ljudskim pravima. Ako bi Egipat postao Iran ili jos bolje, Afganistan pod talibanima, e to onda moze, to bi bila "demokratija" po tvojim uzusima!
Covjek bi rekao slomiste se od brige za demokratijom :lol:
nije tacno... ja sam prezivio diktaturu, zivim u ogranicenoj demokratiji i zelim slobodu egipcanima.
egipat kada bi postao iran, to bi bilo extra za same egipcane, samo je to nemoguce iz vise razloga...
1) egipcani nisu skolovani kao iranci 2) egipcani nisu ratoborni kao iranci 3) egipcani nisu radni kao iranci....
egipat nikada nece/ne moze bit ni slican avganistanu iz hiljada razloga...

nije mene briga za egipatskom demokratijom, neka sami kroje svoj zakon kako im volja, vec me briga za mukama obespravljenog gradjanina egipta koji trpi tiraniju vec 100 godina... svi su u egiptu vec citav vek bitniji od samih egipcana! :(
--------------------------------------
majke mi si napušen,ko te prevede i skonta šta želiš i kome u kojoj zemlji,ima 1kg kafe od mene i to nesice.
mir-vama

#1744 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by mir-vama »

Muftija Saudijske Arabije Abdulaziz Ali Šejh osudio proteste u Egiptu
feb 11th, 2011

Image

Saudijska Arabija – U svom džumanskom obraćanju vjernicima, jučer, 04. februara 2011 godine, muftija Saudijske Arabije Abdulaziz Ali Šejh, najoštrije je osudio proteste protiv Vlada u Egiptu, Tunisu i drugim arapskim državama. Ove osude objavile su danas saudijske novine El-Wetan, a prenijela i turska novinska agencija Anadolu Ajans. Muftija je naglasio da se radi o „protestima planiranim radi razbijanja arapskih islamskih zemalja, da bi time od jakih i velikih zemalja postale male i zaostale državice.“
Saudijski muftija je proteste protiv višedecenijskog represivnog režima u Egiptu ocijenio kao lažne i zločinačke, čiji je cilj udar na ummet i razbijanje njegove vjere, vrijednosti i morala.
Ovakvi komentari saudijskog muftije očituju brigu o sudbini vladajuće saudijske kraljevske porodice, te strah da se isti oslobodilački scenario ne ponovi u Saudiji i ostalim zalivskim zemljama. Ciljeve oslobođenja od nasilničkog režima, za koje je Hasan el-Benna, osnivač pokreta Muslimanska braća dao svoj život, šejh Abdulaziz ocjenjuje kao: „Vatru potpaljenu u brojnim državama, od strane neprijatelja islama, sa ciljem širenja otrova i zla u arapskom ummetu“.
Za razliku od njega, šejh Jusuf el-Karadawi u direktnom telefonskom uključenju prvog dana protesta, posredstvom nezavisne Al-Džezira televizije pružio je podršku protestima egipatske omladine i Muslimanske braće, te kompletnom egipatskom narodu.
Poslije Karadawija, prvi državnik koji je pozvao egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka da se povuče je turski premijer Redžep Tajip Erdogan.
Izvor: MonteIslam.com
Last edited by mir-vama on 11/02/2011 23:00, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#1745 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Alfons Kauders »

da vidimo sta je zli kemalisti uradili sa turske ekonomije... cujem da ne raste, al nikako...

Image

mislim stvarno... kako ih nije stid... pa mi imamo tri puta manji...

gdp, ne hashima...

inace do kraja decenije turska ce upasti u drustvo 10 najrazvijenijih ekonomija... za razliku od drzava u kojim se kupuje manje zileta i vise kratkih tola...
Alfons Kauders

#1746 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Alfons Kauders »

mir-vama wrote:Muftija Saudijske Arabije Abdulaziz Ali Šejh osudio proteste u Egiptu
feb 11th, 2011

Saudijska Arabija – U svom džumanskom obraćanju vjernicima, jučer, 04. februara 2011 godine, muftija Saudijske Arabije Abdulaziz Ali Šejh, najoštrije je osudio proteste protiv Vlada u Egiptu, Tunisu i drugim arapskim državama. Ove osude objavile su danas saudijske novine El-Wetan, a prenijela i turska novinska agencija Anadolu Ajans. Muftija je naglasio da se radi o „protestima planiranim radi razbijanja arapskih islamskih zemalja, da bi time od jakih i velikih zemalja postale male i zaostale državice.“
Saudijski muftija je proteste protiv višedecenijskog represivnog režima u Egiptu ocijenio kao lažne i zločinačke, čiji je cilj udar na ummet i razbijanje njegove vjere, vrijednosti i morala.
Ovakvi komentari saudijskog muftije očituju brigu o sudbini vladajuće saudijske kraljevske porodice, te strah da se isti oslobodilački scenario ne ponovi u Saudiji i ostalim zalivskim zemljama. Ciljeve oslobođenja od nasilničkog režima, za koje je Hasan el-Benna, osnivač pokreta Muslimanska braća dao svoj život, šejh Abdulaziz ocjenjuje kao: „Vatru potpaljenu u brojnim državama, od strane neprijatelja islama, sa ciljem širenja otrova i zla u arapskom ummetu“.
Za razliku od njega, šejh Jusuf el-Karadawi u direktnom telefonskom uključenju prvog dana protesta, posredstvom nezavisne Al-Džezira televizije pružio je podršku protestima egipatske omladine i Muslimanske braće, te kompletnom egipatskom narodu.
Poslije Karadawija, prvi državnik koji je pozvao egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka da se povuče je turski premijer Redžep Tajip Erdogan.
heh, on se nasao pricati o zaostalim drzavama... :D a u saudiji ljudi jos uvijek idu u zatvor pod optuzbom da su vjestice... :D

koji kloc
psydelija

#1747 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by psydelija »

Alfons Kauders wrote:cekaj malo

turaka je 60 miliona

i to kao problem?

tema bih, ex-yu, zapadni balkan je na drugom pdf-u. :D mi nazalost imamo puno vece probleme od turaka, avgana, rusa i egipcana zajedno, ali prvo da resimo njihove probleme, pa ce mo svoje. :D

@zonbirle, nije meni 14 g. da budem napusen, ja sam na koli. :D
reci batice, sta ti u mom postu ili postovima nejasno, rado cu ti pojasniti.
kamen spoticanja

#1748 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Alfons Kauders wrote:da vidimo sta je zli kemalisti uradili sa turske ekonomije... cujem da ne raste, al nikako...

Image

mislim stvarno... kako ih nije stid... pa mi imamo tri puta manji...

gdp, ne hashima...

inace do kraja decenije turska ce upasti u drustvo 10 najrazvijenijih ekonomija... za razliku od drzava u kojim se kupuje manje zileta i vise kratkih tola...
nekim cudom podudara se s dolaskom na vlast AKP-a...jes,jes onih mrskih islamista sto uvode mahramu na univerzitete :)
zonbirile

#1749 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

psydelija wrote:
Alfons Kauders wrote:cekaj malo

turaka je 60 miliona

i to kao problem?

tema bih, ex-yu, zapadni balkan je na drugom pdf-u. :D mi nazalost imamo puno vece probleme od turaka, avgana, rusa i egipcana zajedno, ali prvo da resimo njihove probleme, pa ce mo svoje. :D

@zonbirle, nije meni 14 g. da budem napusen, ja sam na koli. :D
reci batice, sta ti u mom postu ili postovima nejasno, rado cu ti pojasniti.
-----------------------------------
skojevac od kada je laka droga heroin?
kamen spoticanja

#1750 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

mir-vama wrote:Muftija Saudijske Arabije Abdulaziz Ali Šejh osudio proteste u Egiptu
feb 11th, 2011

Image

:shock: :shock: :-) kad ovo citas shvatis ove nase talibane s crvenim bradama i njihovu zabrinutost :D
Post Reply