Novi koalicioni partnernosara wrote:Ko je, u novom broju, tema insinuacija...?Banksy wrote:Naravnoultima_palabra wrote:Evo ekipe iz redakcije, sad će i @Banksy, dok srkne kaficuNa šta bi ličio ovaj forum da nema nas iz redakcije i vas iz centrale
![]()
Bogami, morali bi nas ovi s portala dodatno plaćati za prekovremeni
Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
- Banksy
#1726 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
- nosara
#1727 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
E, nesretnik...Banksy wrote:Novi koalicioni partnernosara wrote:Ko je, u novom broju, tema insinuacija...?Banksy wrote:
NaravnoNa šta bi ličio ovaj forum da nema nas iz redakcije i vas iz centrale
![]()
Bogami, morali bi nas ovi s portala dodatno plaćati za prekovremeni
- Jimmy_The_Saint
#1728 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ja JESAM Rajko Vasić. Ali došao sam tobe. Vjerujte mi. Volim Velikog Brata. 
- nosara
#1729 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Neka te jos malo na suncu... Razmatramo...Jimmy_The_Saint wrote:Ja JESAM Rajko Vasić. Ali došao sam tobe. Vjerujte mi. Volim Velikog Brata.
-
klixober
#1730 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
HDZ?Banksy wrote:
Novi koalicioni partner
Ne bi me čudilo da počne pričati o kriminalu HDZ-a tek ukoliko uđe u koaliciju.
- nosara
#1731 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
hadeze i kriminal...? Oni su cisti ko suze isusove...komeba wrote:HDZ?Banksy wrote:
Novi koalicioni partner
Ne bi me čudilo da počne pričati o kriminalu HDZ-a tek ukoliko uđe u koaliciju.
- Banksy
#1732 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
I ja kažemnosara wrote:E, nesretnik...Banksy wrote:Novi koalicioni partnernosara wrote: Ko je, u novom broju, tema insinuacija...?
- nosara
#1733 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
He, he, he... Nesretnik je svako koga se VI docepate... A ne MI...Banksy wrote:I ja kažemnosara wrote:E, nesretnik...Banksy wrote:
Novi koalicioni partner
Mi smo ko macija guza...
- Banksy
#1734 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
A uoči četvrtka, radi guza, a?nosara wrote:He, he, he... Nesretnik je svako koga se VI docepate... A ne MI...Banksy wrote:I ja kažemnosara wrote: E, nesretnik...![]()
Mi smo ko macija guza...
- nosara
#1735 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Moja guza nista ne radi... I nece, ako Tito da, ni u buducnosti...Banksy wrote:A uoči četvrtka, radi guza, a?nosara wrote:He, he, he... Nesretnik je svako koga se VI docepate... A ne MI...Banksy wrote:
I ja kažem![]()
Mi smo ko macija guza...
A sta je cetvrtkom...?
- Jimmy_The_Saint
#1736 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Slučaj "Lijanović": Novo suđenje Draganu Čoviću za poreske i carinske utaje
27. 10. 2009. • 09:58 S. B.
Veličina slova: Standardna veličina slova Srednja veličina slova Najveća veličina slova
24sata.info PHOTO
image Dragan Čović / 24sata.info
*** SPAM *** - Nakon što je Tužilaštvo BiH utvrdilo ko je nadležan, "slučaj Lijanovići" preuzelo je Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu i otvorilo je istragu.
Prije četiri godine, za poreske utaje i carinske prekršaje kojima je oštećen budžet Federacije BiH, optuženi su Dragan Čović, bivši federalni ministar finansija, četvorica braće Ivanković - Lijanović, vlasnici kompanije "Lijanović", sudija Ustavnog suda BiH Mato tadić i profesor Pravnog fakulteta u Sarajevu Zdravko Lučić.
Proces je dugo trajao i na kraju se Sud BiH proglasio nenadležnim da donese presudu protiv Čovića, a optužbe protiv ostalih su odbačene.
U martu ove godine cijeli slučaj prebačen je Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu koje ga vraća Tužilaštvu BiH, piše "San". Međutim, iz državnog Tužilaštva su predmet u julu vratili Kantonalnom tužilaštvu uz obrazloženje da je definitivno utvrđeno da je u njegovoj nadležnosti.
Trenutno se prikupljavu svi relevatni dokazi o zlouptrebama Čovića i ostalih osumnjičenih za poreske i carinske utaje.
(24sata.info)
Veličina slova: Standardna veličina slova Srednja veličina slova Najveća veličina slova
24sata.info PHOTO
image Dragan Čović / 24sata.info
*** SPAM *** - Nakon što je Tužilaštvo BiH utvrdilo ko je nadležan, "slučaj Lijanovići" preuzelo je Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu i otvorilo je istragu.
Prije četiri godine, za poreske utaje i carinske prekršaje kojima je oštećen budžet Federacije BiH, optuženi su Dragan Čović, bivši federalni ministar finansija, četvorica braće Ivanković - Lijanović, vlasnici kompanije "Lijanović", sudija Ustavnog suda BiH Mato tadić i profesor Pravnog fakulteta u Sarajevu Zdravko Lučić.
Proces je dugo trajao i na kraju se Sud BiH proglasio nenadležnim da donese presudu protiv Čovića, a optužbe protiv ostalih su odbačene.
U martu ove godine cijeli slučaj prebačen je Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu koje ga vraća Tužilaštvu BiH, piše "San". Međutim, iz državnog Tužilaštva su predmet u julu vratili Kantonalnom tužilaštvu uz obrazloženje da je definitivno utvrđeno da je u njegovoj nadležnosti.
Trenutno se prikupljavu svi relevatni dokazi o zlouptrebama Čovića i ostalih osumnjičenih za poreske i carinske utaje.
(24sata.info)
- nosara
#1737 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Cemu ovo...?Jimmy_The_Saint wrote:Slučaj "Lijanović": Novo suđenje Draganu Čoviću za poreske i carinske utaje
--- SPAM --- PHOTO
image Dragan Čović / --- SPAM ---
(--- SPAM ---)
- Jimmy_The_Saint
#1738 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Onako. Da vidim tu socijaldemokratsku idilu u kojoj je Čović Kapone a Lijanović Ness. Vidim, sastoji se od toga da nemoć tužilaštva prikažemo kao pravdu, a sve to u sklopu uvertire za razvlašćivanje pravosudnih organa, pretpostavljam. 
- nosara
#1739 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
covicevi marifetluci nemaju nikakav znacaj u konkretnom slucaju... Po hiljaditi put, postoji nekakav plan i program... To je sve...Jimmy_The_Saint wrote:Onako. Da vidim tu socijaldemokratsku idilu u kojoj je Čović Kapone a Lijanović Ness. Vidim, sastoji se od toga da nemoć tužilaštva prikažemo kao pravdu, a sve to u sklopu uvertire za razvlašćivanje pravosudnih organa, pretpostavljam.
- Jimmy_The_Saint
#1740 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Da. I Goebbels je rekao da hiljadu puta ponovljena laž postaje činjenica, možda se i vama posreći, dragi antifašisti. 
- nosara
#1741 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Tu mantru adresiraj "slobodnoj"... Mogu je dodat u zaglavlje...Jimmy_The_Saint wrote:Da. I Goebbels je rekao da hiljadu puta ponovljena laž postaje činjenica, možda se i vama posreći, dragi antifašisti.
- Corto Maltese
#1742 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ja Čovića budale!? Pa samo da je potpisao platformu, i svi grijesi bi mu bili oprošteni. Mogao je, skupa sa Lijanovićem, biti Ness i ganjati... pa valjda penzionere koji bi da napadaju kontejnere, a da porez ne plate.Jimmy_The_Saint wrote:Onako. Da vidim tu socijaldemokratsku idilu u kojoj je Čović Kapone a Lijanović Ness. Vidim, sastoji se od toga da nemoć tužilaštva prikažemo kao pravdu, a sve to u sklopu uvertire za razvlašćivanje pravosudnih organa, pretpostavljam.
-
klixober
#1743 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Popizdio Avdić u novom broju SB.
Za početak, dobar je znak da Senad Avdić ovo redovno čita, očigledno je korigiranje stavova i smanjenje oblika hajke. Umjesto 30 stranica kontra SDP-a, sada samo 5,6. Doduše, ni riječi o HDZ-u i Čoviću, to mi već postaje sumnjivo. Iako sam do sada smatrao da iza hajke na SDP stoji povrijeđena sujeta, sad već sumnjam da bi moglo još nešto biti u pitanju.
Obzirom da se osjećam prozvanim jer sam pokrenuo temu, odgovoriću na pojedine stavke posljednjeg kafanskog teksta:
- Ovo što pišemo o tebi Senade nije nikakva hajka na tebe, već odgovor na hajku koju ti provodiš nad drugim ljudima
- Nazivaš nas samozatajnom bagrom, besposličarskim, parazitskim polusvijetom
, ublehaškim spektrom, dobro potkoženim nehljebovićima itd. itd.
Očigledno smo pogodili u srž, čim koristiš ovakve sulude epitete. Ne koristiš nikakve argumente koji bi u bilo kom pogledu negirali sve što je napisano na ovoj temi, već u naletu bijesa vrijeđaš "ad hominem" argumentima. Čak i da je neko besposličar, to je opet poštenije nego imati posao i biti plaćen od Čovića. "Polusvijet" je na drugoj strani imenica koja odlično opisuje tvoj kafanski habitus. Ako ti misliš da si korisniji za društvo tako što ćeš se olešiti u kafani, u odnosu na nekoga ko će napisati blog, ili post na forumu, varaš se grdno.
- Jedino u čemu si se osvrnuo na napisano s ove teme je tvoj prijatelj Mate. Valjda nemaš nikakvog objašnjenja za 99% stvari napisanih na temi o tebi i hajci koju vodiš protiv SDP-a, pa si se uhvatio za jedinu slamku.
Samo što si pogriješio Senade...Lažeš da je Mate prozvan da je ustaša jer je Hrvat(po istom kriteriju bih i ja bio ustaša onda). Sporan je tekst Matin o Bleiburg-u, ali to smo svakako davno razjasnili i nema potrebe ispočetka. Ti si svakako dobro pročitao temu i znaš o čemu pričam.
Na kraju, ponavljam, ovo nije hajka na tebe Senade, nego tema o hajci koju ti provodiš nad drugim ljudima.
Ako je djelovalo da sa 30 stranica u SB se smanji na 6, ja sam zadovoljan efektom.
Za početak, dobar je znak da Senad Avdić ovo redovno čita, očigledno je korigiranje stavova i smanjenje oblika hajke. Umjesto 30 stranica kontra SDP-a, sada samo 5,6. Doduše, ni riječi o HDZ-u i Čoviću, to mi već postaje sumnjivo. Iako sam do sada smatrao da iza hajke na SDP stoji povrijeđena sujeta, sad već sumnjam da bi moglo još nešto biti u pitanju.
Obzirom da se osjećam prozvanim jer sam pokrenuo temu, odgovoriću na pojedine stavke posljednjeg kafanskog teksta:
- Ovo što pišemo o tebi Senade nije nikakva hajka na tebe, već odgovor na hajku koju ti provodiš nad drugim ljudima
- Nazivaš nas samozatajnom bagrom, besposličarskim, parazitskim polusvijetom
- Jedino u čemu si se osvrnuo na napisano s ove teme je tvoj prijatelj Mate. Valjda nemaš nikakvog objašnjenja za 99% stvari napisanih na temi o tebi i hajci koju vodiš protiv SDP-a, pa si se uhvatio za jedinu slamku.
Samo što si pogriješio Senade...Lažeš da je Mate prozvan da je ustaša jer je Hrvat(po istom kriteriju bih i ja bio ustaša onda). Sporan je tekst Matin o Bleiburg-u, ali to smo svakako davno razjasnili i nema potrebe ispočetka. Ti si svakako dobro pročitao temu i znaš o čemu pričam.
Na kraju, ponavljam, ovo nije hajka na tebe Senade, nego tema o hajci koju ti provodiš nad drugim ljudima.
Ako je djelovalo da sa 30 stranica u SB se smanji na 6, ja sam zadovoljan efektom.
-
oldplague
#1744 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Lažeš ti, jer Mate nije prozvan da je ustaša ni radi čega. Jednostavno je naveden kao sljedbenik ustaškog pokreta u Australiji. To što si se u međuvremenu dosjetio čime bi takvu glupost mogao opravdati, linafo, ne računa se previše.
Pokušaji forumaša da izravno komuniciraju sa novinarima i javnim ličnostima općenito, smiješni su mi i patetični. Imaš rubriku "pisma čitalaca", pa se obrati. Niko ti ne brani.
Pokušaji forumaša da izravno komuniciraju sa novinarima i javnim ličnostima općenito, smiješni su mi i patetični. Imaš rubriku "pisma čitalaca", pa se obrati. Niko ti ne brani.
-
VjecitiStudent
#1745 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
I onda, samo nekoliko redova nize, napisa argumentovano simpatizer:komeba wrote: ...
Ne koristiš nikakve argumente koji bi u bilo kom pogledu negirali sve što je napisano na ovoj temi, već u naletu bijesa vrijeđaš "ad hominem" argumentima.
..
komeba wrote:...
Ako ti misliš da si korisniji za društvo tako što ćeš se olešiti u kafani, u odnosu na nekoga ko će napisati blog, ili post na forumu, varaš se grdno.
-
oldplague
#1746 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Plač...VjecitiStudent wrote:I onda, samo nekoliko redova nizekomeba wrote: ...
Ne koristiš nikakve argumente koji bi u bilo kom pogledu negirali sve što je napisano na ovoj temi, već u naletu bijesa vrijeđaš "ad hominem" argumentima.
..
Ako ti misliš da si korisniji za društvo tako što ćeš se olešiti u kafani, u odnosu na nekoga ko će napisati blog, ili post na forumu, varaš se grdno.
-
klixober
#1747 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Rekoh - tekst o Bleiburgu.oldplague wrote:Lažeš ti, jer Mate nije prozvan da je ustaša ni radi čega. Jednostavno je naveden kao sljedbenik ustaškog pokreta u Australiji. To što si se u međuvremenu dosjetio čime bi takvu glupost mogao opravdati, linafo, ne računa se previše.
Zašto da ne komuniciram direktno kad Senad Avdić ovo čita? Šta, da se pravim da ne čita i pišem u trećem licu?
-
klixober
#1748 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
VjecitiStudent wrote:I onda, samo nekoliko redova nize, napisa argumentovano simpatizer:komeba wrote: ...
..
- felipe kajetano
#1749 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Katastrofaoldplague wrote:Lažeš ti, jer Mate nije prozvan da je ustaša ni radi čega. Jednostavno je naveden kao sljedbenik ustaškog pokreta u Australiji. To što si se u međuvremenu dosjetio čime bi takvu glupost mogao opravdati, linafo, ne računa se previše.
Jedva cekam Senadovu ispravku krivog navoda
- Jimmy_The_Saint
#1750 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Nemojte se ismijavati, pa vidite da je drug Avdić konstruktivno prihvatio sugestije kolektiva te pristupio drugarskoj samokritici, a možda će se i alkohola ostaviti ako ga kogođ ovde lijepo zamoli.... 
E moj 24986572520572057, pa koji si ti 492345923465923459, to ni 249082z59 s 1240235908134580 ne bi povuk'o.
E moj 24986572520572057, pa koji si ti 492345923465923459, to ni 249082z59 s 1240235908134580 ne bi povuk'o.