Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- skafiskafsnjak
#1726 Re: eBay - Vaša iskustva
ja cvike neke narucio ... evo sad ce 40 dana nisu dosle 
-
Dady
#1727 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa ebay prodavnica ovisi o kritikama kupaca. Ako im rejting padne ispod 99% pozitivnih kritika mogu komotno zatvoriti prodavnicu. Zato će učiniti sve što mogu da im ostavimo 5*.Alive wrote:Meni se desilo da proizvod koji sam narucio ( nesto sitno od par eur-a) mi nije zadugo dolazilo vise od mjesec dans. Napisem ostrije pismo kad lik kaze kao vjerovatno je do poste jer smo mi poslali ali eto saljemo opet bez naknade ikakve. Za 7 dana dobivam proizvod, sve ok. Kad nakon toga jedno 15-ak dana ja otvaram sanducic kad stigla i ona prva posiljkaeto 2 za cijenu jednog
Naravno ostavio sam im 5 zvjezdica
Ja obično tražim povrat novca u ovom slučaju, ako proizvod stigne poslije tražim novi račun da im platim preko paypala.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
Alive
#1728 Re: eBay - Vaša iskustva
Jednom mi se i ovo dogodilo...hoce me ovi free ebay proizvodi sto jes' jes'
Narucim iz Njemacke salter onaj za svjetla za auto... Polovan ali ko' nov, u mene se u tog saltera sve izlizalo bilo, stvarno uzasno izgledao a ovaj kao nov. I odem ja na onu opciju kupi, kupim ali posto nisam imao para na kartici hajde reko sutra cu otici pa uplatiti na karticu pa platiti.
Navecer padne onaj veliki snijeg, niti sta radi niti ista... I napisem ja covjeku kakvo je stanje sa snijegom i da cu uplatiti cim prije. Slozi se on i sve ok.
Nakon sto se malo situacija smirila odem ja uplatim na karticu pare (nikad na karticu sa kojom kupujem ne radim ostale stvari, tipa neke transakcije itd, da mi tu ide plata ili nesto slicno sto savjetujem svima) i dodjem da uplatim covjeku kad nema akrtikla nikako i nema opcije nikako da mu to platim, izbrisan artikal a ni kod mene ga nema. Nadjem nekako covjeka njegov nick posaljem mu par poruka covjek ne odgovara... U svemu tome zove rodica iz Njamcke (nije covijek slao za BiH pa odradim neke stvari preko nje) i kaze da joj je stigao paket
Covjeku ja jos par puta pisao, trazio da mi da broj racuna ili neki drugi artikal "nevidljivi" da stavi pa da ga ja kao kupim ali covjek ne odgovara. Tako da sam dobio besplatno artikal. Osvojio sam ga na aukciji za 8 EUR-a a ovdje tu sitnicu ne mozes naci ni polovnu ni za 80 KM 
Narucim iz Njemacke salter onaj za svjetla za auto... Polovan ali ko' nov, u mene se u tog saltera sve izlizalo bilo, stvarno uzasno izgledao a ovaj kao nov. I odem ja na onu opciju kupi, kupim ali posto nisam imao para na kartici hajde reko sutra cu otici pa uplatiti na karticu pa platiti.
Navecer padne onaj veliki snijeg, niti sta radi niti ista... I napisem ja covjeku kakvo je stanje sa snijegom i da cu uplatiti cim prije. Slozi se on i sve ok.
Nakon sto se malo situacija smirila odem ja uplatim na karticu pare (nikad na karticu sa kojom kupujem ne radim ostale stvari, tipa neke transakcije itd, da mi tu ide plata ili nesto slicno sto savjetujem svima) i dodjem da uplatim covjeku kad nema akrtikla nikako i nema opcije nikako da mu to platim, izbrisan artikal a ni kod mene ga nema. Nadjem nekako covjeka njegov nick posaljem mu par poruka covjek ne odgovara... U svemu tome zove rodica iz Njamcke (nije covijek slao za BiH pa odradim neke stvari preko nje) i kaze da joj je stigao paket
-
klixo
#1729 Re: eBay - Vaša iskustva
ocigledno si aludirao na nekogBobi wrote:Sta se palite, rekoh "par dolara" nisam rekao stotinjak $
-
HorionBosona
#1730 Re: eBay - Vaša iskustva
STA MISLITE O OVOM PRODAVACU http://feedback.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI ... world=true
ima dosta negativnih ali i preko 200k transakcija
-
Melami
#1731 Re: eBay - Vaša iskustva
pa i nije toliko los, preko 99% moze proci.HorionBosona wrote:STA MISLITE O OVOM PRODAVACU http://feedback.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI ... world=true
-
Melami
#1732 Re: eBay - Vaša iskustva
ja dobio refund bez problema.Melami wrote:Nakon ozbiljnog posta i direktnog lik mi je odmah ponudi refund u roku od 2 dana. Nije ni slike trazio ni nista.
opop
- Hopkins
#1733 Re: eBay - Vaša iskustva
Ako narucim laptop preko ebaya i kad mi dodje kazem da je pokvaren i kad mu zaprijetim negativnim komentarom i bla bla ... hoce li mi vratiti pare ili poslati novi laptop. Naravno prvi laptop je dosao citav i fercera u 16 
- respo
#1734 Re: eBay - Vaša iskustva
da pitam zainteresovane
posto sam zatvorio racun s kojeg sam kupovao stvari sa e-baya je li neko zainteresovan da mi kupi jedan artikal a ja sve placam i carinu ovdje ako bude i sve sve i jos platim uslugu
posto sam zatvorio racun s kojeg sam kupovao stvari sa e-baya je li neko zainteresovan da mi kupi jedan artikal a ja sve placam i carinu ovdje ako bude i sve sve i jos platim uslugu
- skafiskafsnjak
#1735 Re: eBay - Vaša iskustva
ja mislim da ti je to ukupno 44$+19$ .
- skafiskafsnjak
#1736 Re: eBay - Vaša iskustva
stvarno ne znam. Nesto su spominjali ako je velik paket da otvaraju i nesto naplacuju ... nisam siguran. nazoves postu i pitas
- skafiskafsnjak
#1737 Re: eBay - Vaša iskustva
Mislim da ide preko 200km pdv i ta sranja 
-
Nermin_BH
#1738 Re: eBay - Vaša iskustva
Izaberi frekvenciju 89.8 tu mora raditi, ni meni ne radi na nekim 90+ frekvencijama samo zuji.Melami wrote:Evo kupio sam ovaj djavo i doslo mi danas al ne radi, ili ja ne znam kako treba ovo ukljuciti.
http://www.ebay.com/itm/221037898367?va ... 1497.l2649
Znaci ono se upali, i izbaci mi frekvenciju(valjda sam tacno napisao)i kad to nadjem na radio nista, samo zuji radio, ili pjeva, zavisno koji broj potrefi.
Jel trebam nesto dodatno uraditi ili?
Trebam li reci da se daljinski odmah raspao. bukvalno.
EDIT:China.
-
Melami
#1739 Re: eBay - Vaša iskustva
Otkud to, valja bi trebalo raditi na svim frekvencijama.Nermin_BH wrote:Izaberi frekvenciju 89.8 tu mora raditi, ni meni ne radi na nekim 90+ frekvencijama samo zuji.Melami wrote:Evo kupio sam ovaj djavo i doslo mi danas al ne radi, ili ja ne znam kako treba ovo ukljuciti.
http://www.ebay.com/itm/221037898367?va ... 1497.l2649
Znaci ono se upali, i izbaci mi frekvenciju(valjda sam tacno napisao)i kad to nadjem na radio nista, samo zuji radio, ili pjeva, zavisno koji broj potrefi.
Jel trebam nesto dodatno uraditi ili?
Trebam li reci da se daljinski odmah raspao. bukvalno.
EDIT:China.
- skafiskafsnjak
#1740 Re: eBay - Vaša iskustva
ovaj mjesec sve kasni....
jel vama?
Neki sat narucio , dosao nakon 35 dana tek. Cvike evo poslije 40 dana nisu dosle (vratio sam pare)
it ditd
jel vama?
Neki sat narucio , dosao nakon 35 dana tek. Cvike evo poslije 40 dana nisu dosle (vratio sam pare)
it ditd
-
Ambrozija
#1741 Re: eBay - Vaša iskustva
I ja sam narucila par stvari jos krajem osmog i pocetkom devetog mjecesa i nista jos uvijek nije doslo. Ali meni se ovo i prije desavalo pa mi nije neobicno.
- skafiskafsnjak
#1742 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma ja vala vratio pare kad je 40 dana proslo... sve preko mjesec mi je dugo
- Jazzy.ba
#1743 Re: eBay - Vaša iskustva
Buduci da je Kalifornija, LA, Burbank, vjerovatno ce na Northridge sort facility koji je poznat po svojoj "brzini", a USPS first class, moglo bi potrajati. Nekad i 2-3 mj, a nekad 15tak dana.
-
S0nic2
#1744 Re: eBay - Vaša iskustva
Pošto u hrvatskoj od 5 mejseca na carini ne puštaju ni jedne cipele koje nisu original još traže od kupaca da moraju platiti oko 300 eura za unistenje lazne robe , znači jedan par cipela naručite i zaboravite ako su falše , zanima me dali je u BIH problem sa tim isti ili kod vas se može normalno proći sa recimo lažnim nike patikama ili d&g cipelama ,,,, mislim da kod vas još nema tako strogog zakona ako mi neko može potvrditi da ne rade probleme za jedne lažne cipele da naručm na bih adresu pa će prijatelj lako mi donijeti, hvala
-
quarterback
#1745 Re: eBay - Vaša iskustva
samo smo geografski blizu zagreba, i ti pitas svasta
-
motorola01
#1746 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne znam da li ima, ali ako nema trebalo bi ga uvesti sto prije. Na onom piku sve kopije. Meni samo nije jasno kako uspiju uvesti onoliki broj patika( i to kopija) i milion posto ne plate dadzbine. Drzava da hoce, moze ih sve pohapsiti i oduzeti im robu i naravno carinike zajedno sa njima. Svemu se moze uci u trag smao da se hoce.S0nic2 wrote:Pošto u hrvatskoj od 5 mejseca na carini ne puštaju ni jedne cipele koje nisu original još traže od kupaca da moraju platiti oko 300 eura za unistenje lazne robe , znači jedan par cipela naručite i zaboravite ako su falše , zanima me dali je u BIH problem sa tim isti ili kod vas se može normalno proći sa recimo lažnim nike patikama ili d&g cipelama ,,,, mislim da kod vas još nema tako strogog zakona ako mi neko može potvrditi da ne rade probleme za jedne lažne cipele da naručm na bih adresu pa će prijatelj lako mi donijeti, hvala
-
quarterback
#1747 Re: eBay - Vaša iskustva
povremeno "padne" pokoji kamion ili kontejner i to je to... nedovoljno
-
S0nic2
#1748 Re: eBay - Vaša iskustva
vidite nije problem u tima sto prodaju na piku, imamo i mi punu hrvatsku tih koji uvoze i prodaju , ja pitam za sebe znači dali rade probleme pojedincu , ovi koji švercaju i kod nas prolaze , hebu samo nedužna čovjeka koji za sebe kupi jedan komad , pa me zanima samo da mi netko potvrdi dali je bilo slučajeva da vam zadržavaju stvari pojedincima nama je malih miljun slučajeva di pojedincima upravo sad stoej stvari na carini i neće da ih puste, jedne patike , jedan kajiš itd... još traže 2000kn oko 30 eura za uništenje istih ako si ih uveo, totalni debili a ovi šta švrecaju po fejsu ništaaaa
-
motorola01
#1749 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja nisam cuo za takav slucaj kod nas. Da se tako nesto desilo, neko bi vec o tome pisao ovdje na forumu. Nije bas ni to od njih uredu jer si mozda i ti u najboljoj namjeri da sebi kupis patike, kupio kopiju(nisi znao jer si mislio da su original) i sad jos moras platiti za unistenje.S0nic2 wrote:vidite nije problem u tima sto prodaju na piku, imamo i mi punu hrvatsku tih koji uvoze i prodaju , ja pitam za sebe znači dali rade probleme pojedincu , ovi koji švercaju i kod nas prolaze , hebu samo nedužna čovjeka koji za sebe kupi jedan komad , pa me zanima samo da mi netko potvrdi dali je bilo slučajeva da vam zadržavaju stvari pojedincima nama je malih miljun slučajeva di pojedincima upravo sad stoej stvari na carini i neće da ih puste, jedne patike , jedan kajiš itd... još traže 2000kn oko 30 eura za uništenje istih ako si ih uveo, totalni debili a ovi šta švrecaju po fejsu ništaaaa
Postoji li mogucnost da tu istu robu vratis kupcu??? Jer i to bi trebala da bude jedna od mogucnosti, jer sto ce i tebi te patike/cipele ako nisu prave. Bolje je i to uraditi i traziti refund nego biti dva puta donji( kupovina + unistenje)...
-
Mustang1
#1750 Re: eBay - Vaša iskustva
I ja sam htio to isto pitati .. Vidio sam da hrvati ne mogu narucivati kopije poznatih marki .. Mozemo li mi ?
Ima majica finih i slicno po 30 KM a kod nas iste takve u radnji po 100 KM