Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1726 Re: Pitamo Mehanicare ?
arf je bolji...cisti bez ogrebotina 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1727 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ljudstvo, imam nekakav cudnovat problem.
Naime u zadnje vrijeme mi se pocelo ponekad desavati (pri visim vanjskim temperaturama) da mi se u autu osjeti miris goriva. Meni je vise miris "licio" na benzin, ali sam primijetio da je u gepeku gdje je plinska boca dosta intenzivniji i zakljucio da je najbolje otici kod servisera koji mi je ugradio plin.
Elem bio danas kod covjeka i on je sve provjerio i ustanovio da plin nigdje ne pusta, kao i da je miris koji se osjeti benzin, potvrdivsi moju prvu sumnju.
Skontao sam da dosta dugo u zadnje vrijeme, nisam vozio na benzin, a i stojao je na rezervi vecinu tog perioda. Sad napunim 20 litara benzina i malo ga propusem na autoputu i mirisa vise nema. Ni u gepeku se nista ne osjeti. Mada pala je vanjska temperatura, pa je i to mozda faktor.
Elem sta moze biti uzrok da se osjeti benzin u kabini vozila, uz ovakvu pozadinsku pricu kao sto je ova?
Naime u zadnje vrijeme mi se pocelo ponekad desavati (pri visim vanjskim temperaturama) da mi se u autu osjeti miris goriva. Meni je vise miris "licio" na benzin, ali sam primijetio da je u gepeku gdje je plinska boca dosta intenzivniji i zakljucio da je najbolje otici kod servisera koji mi je ugradio plin.
Elem bio danas kod covjeka i on je sve provjerio i ustanovio da plin nigdje ne pusta, kao i da je miris koji se osjeti benzin, potvrdivsi moju prvu sumnju.
Skontao sam da dosta dugo u zadnje vrijeme, nisam vozio na benzin, a i stojao je na rezervi vecinu tog perioda. Sad napunim 20 litara benzina i malo ga propusem na autoputu i mirisa vise nema. Ni u gepeku se nista ne osjeti. Mada pala je vanjska temperatura, pa je i to mozda faktor.
Elem sta moze biti uzrok da se osjeti benzin u kabini vozila, uz ovakvu pozadinsku pricu kao sto je ova?
- Danguba
#1728 Re: Pitamo Mehanicare ?
@Bato, mogu ti samo reci da pusace ne pustas unutra bar neko vrijeme.
prijatelj mi je pricao kako je imao slican problem(osjetio benzin u autu) i kako je rekao imao problema sa diznom.
prijatelj mi je pricao kako je imao slican problem(osjetio benzin u autu) i kako je rekao imao problema sa diznom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1729 Re: Pitamo Mehanicare ?
Intolerantan sam na pusace svakako, dok su pusacice dobro dosleDanguba wrote:@Bato, mogu ti samo reci da pusace ne pustas unutra bar neko vrijeme.![]()
Elem hvala na odgovoru
Cekam sta ce bitanga reci
- O'zone
- Globalni moderator
#1730 Re: Pitamo Mehanicare ?
Možda ti se odušak začepio pa pri višim temperaturama benzinske pare probijaju u auto.
- bitanga_sa_otesa
#1731 Re: Pitamo Mehanicare ?
koji je auto bato?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1732 Re: Pitamo Mehanicare ?
Lancia Lybra 1,8bitanga_sa_otesa wrote:koji je auto bato?
- bitanga_sa_otesa
#1733 Re: Pitamo Mehanicare ?
trebas pregledati spojeve crijeva na rezervoaru,mislim da ima negdje poklopac na podu ,ispod njega je pumpa i tu se kopcaju crijeva...imao sam jednom problem na alfi 156,napuklo plasticno kuciste od el pumpe i curilo kap po kap...cijeli auto smrdio na benzin....ne mora znaciti da je kod tebe to ,ali pregledaj za svaki slucaj ispod tog poklopca ...poklopac je ili u gepeku ili ispod zadnjeg sjedista...
-
shandrprcSA
#1734 Re: Pitamo Mehanicare ?
preporuka aditiva za benzinca
ono u rezervoar naspes i sve ti procepi 
-
esso_sa
#1735 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mister Muscolo !shandrprcSA wrote:preporuka aditiva za benzincaono u rezervoar naspes i sve ti procepi
Salu na stranu, ako imas nekih smetnji u radu ubrizgavanja goriva, radije skini dizne i ultrazvucno ocisti, pregledaj fino pumpu goriva, ispusi zrakom crijeva od goriva itd.
Aditivi cesto znaju odvaliti nagomilani talog koji je do aditiva mirovao na jednom mjestu, pa onda svo to oslobodjeno smece nagura u dizne i napravi jos veci belaj. Taj talog najcesce i bude u diznama, pa je ultrazvucno ciscenje definitivno najbolja opcija
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1736 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala drug punobitanga_sa_otesa wrote:trebas pregledati spojeve crijeva na rezervoaru,mislim da ima negdje poklopac na podu ,ispod njega je pumpa i tu se kopcaju crijeva...imao sam jednom problem na alfi 156,napuklo plasticno kuciste od el pumpe i curilo kap po kap...cijeli auto smrdio na benzin....ne mora znaciti da je kod tebe to ,ali pregledaj za svaki slucaj ispod tog poklopca ...poklopac je ili u gepeku ili ispod zadnjeg sjedista...
- bitanga_sa_otesa
#1737 Re: Pitamo Mehanicare ?
nema na cemu 
-
IcedFlame
#1738 Re: Pitamo Mehanicare ?
Je li vam se slucajno motor grijao vise nego inace, danas kad je bio onaj pljusak? 
Prvi put sam vidio da mi je temperatura presla 90°, i da nije mogla da se vrati na standardnih 90° iako ventilator radi normalno. Je li moguce da ova sparina i vlaga utjecu tako na motor, ili je samo slucajnost u pitanju?
Prvi put sam vidio da mi je temperatura presla 90°, i da nije mogla da se vrati na standardnih 90° iako ventilator radi normalno. Je li moguce da ova sparina i vlaga utjecu tako na motor, ili je samo slucajnost u pitanju?
- Averus
#1739 Re: Pitamo Mehanicare ?
Astra G 1.7DTI
Samo se ugasila tokom voznje.
Majstor kaze da je u pitanju Bosch pumpa.
Sta reci?
Sta reci?
-
NediM17
#1740 Re: Pitamo Mehanicare ?
@IcedFlame
Ako je sve ispravno vanjska temperatura, a pogotovo to da li je sparno ili suho nema skoro nikakvog utjecaja na temperaturu rashladne tecnosti motora. Na svim autima koje sam u zivotu vozio temeperatura jednom kada dodje na radnu ne ide ni ispod ni preko, kazaljka zakucana, bilo -30 ili + 40. Jedino je na Pugu htjela pofino prosetati.
@Averus
Nazalost vrlo vjerovatno da je tako, taj je motor i poznat po riknjavanju BOSCH pumpe.
Ako je sve ispravno vanjska temperatura, a pogotovo to da li je sparno ili suho nema skoro nikakvog utjecaja na temperaturu rashladne tecnosti motora. Na svim autima koje sam u zivotu vozio temeperatura jednom kada dodje na radnu ne ide ni ispod ni preko, kazaljka zakucana, bilo -30 ili + 40. Jedino je na Pugu htjela pofino prosetati.
@Averus
Nazalost vrlo vjerovatno da je tako, taj je motor i poznat po riknjavanju BOSCH pumpe.
- Ned071
#1741 Re: Pitamo Mehanicare ?
Spremi hiljadarku nazalost... Jbg...Averus wrote:Astra G 1.7DTI
Sta reci?
- Sodom1
#1742 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na koliko hiljada je crkla?Averus wrote:Astra G 1.7DTI
Sta reci?
- Averus
#1743 Re: Pitamo Mehanicare ?
184900km 
Hiljadarku nemamo, tako da ce se vjerovatno ici na repariranje
- Gentleman
#1744 Re: Pitamo Mehanicare ?
@bitango, hvala jos jednom za rucnu 
- bitanga_sa_otesa
#1745 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nema na cemuGentleman wrote:@bitango, hvala jos jednom za rucnu
-
Nefs-i Mulhima
#1746 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo mene opet s problemom
Klima odjednom prestala da radi (menualna). U pitanju fiat stilo.
Pregledao osigurace - ok su.
Svi filteri promjenjeni prije cca mjesec dana. Klima napunjena, izvrseno vakumiranje prije - ne pusta.
Uopce ne puse zrak, niti se ukljucuju ventilatori od klime (bilo koja brzina za puhanje). To se desilo odjednom. Iskljucio ukljucio auto.
Ima li iko kakvu ideju sta bi moglo biti u pitanju?
Svi filteri promjenjeni prije cca mjesec dana. Klima napunjena, izvrseno vakumiranje prije - ne pusta.
Uopce ne puse zrak, niti se ukljucuju ventilatori od klime (bilo koja brzina za puhanje). To se desilo odjednom. Iskljucio ukljucio auto.
- O'zone
- Globalni moderator
#1747 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo ti tema o tom problemu na StiluNefs-i Mulhima wrote:Evo mene opet s problemom![]()
https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/in ... -brzinama/
Vjerovatno džek reostata
-
shandrprcSA
#1748 Re: Pitamo Mehanicare ?
ovo nasuo na pun rezervoar pa cemo da vidimo sta i kakoesso_sa wrote:Mister Muscolo !shandrprcSA wrote:preporuka aditiva za benzincaono u rezervoar naspes i sve ti procepi
![]()
Salu na stranu, ako imas nekih smetnji u radu ubrizgavanja goriva, radije skini dizne i ultrazvucno ocisti, pregledaj fino pumpu goriva, ispusi zrakom crijeva od goriva itd.
Aditivi cesto znaju odvaliti nagomilani talog koji je do aditiva mirovao na jednom mjestu, pa onda svo to oslobodjeno smece nagura u dizne i napravi jos veci belaj. Taj talog najcesce i bude u diznama, pa je ultrazvucno ciscenje definitivno najbolja opcija

- Ned071
#1749 Re: Pitamo Mehanicare ?
O reparaciji i govorim...Averus wrote:184900km
-
mahalas505
#1750 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jel ti naplatio manje od 350Gentleman wrote:@bitango, hvala jos jednom za rucnu