BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
jastuk1

#1726 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by jastuk1 »

iceman2010 wrote:Logosoft ce uvijek biti samo dobra alternativa BH Telecom-u u urbanom dijelu Sarajeva i nista vise i to samo za korisnike Interneta.

Edit: Zaboravio sam napomenuti i jeftinu radnu snagu.
Dobra alternativa ali samo ako budu i dalje nastavili da pariraju sa dobrom ponudom. Ono što sam indirektno čuo prije godinu dana, a osoba nema razloga da laže, ne bih rekao da je radna snaga u lolu baš tako jeftina i mene je tada prijatno iznenadilo da su neke plate solidne i relativno visoke za naše uslove. Za neke pozicije za koje sam mislio da imaju oko 2000 imaju 2500 KM (informacija s kraja 2009).

Zato me sada upravo i čudi ovaj skučeni i neinventivni oblik novih lol paketa. Lol je uvijek bio avangarda. Šta je reći?
iceman2010

#1727 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
iceman2010 wrote:Zaboravio sam napomenuti i jeftinu radnu snagu.
Gdje si ti prespavao zadnjih 10 godina? :lol: :lol: :lol:
Raspitaj se malo, ili namjerno bacas bombe.
U Logosoftu najbolji inzinjer vozi novog Pasata CC 4x4 sa 300 KS. Gomila novih Golfova i drugih auta na 24h koristenje, sa svim placenim troskovima kod ostalih i niko platu ispod 1000 KM. Svi bolji su preko 2000 KM. Puni doprinosi im se uplacuju. Sva skolovanja i nagrade za postignute certifikacije, dodatak na platu za VSS, Master i PhD.
I monter u BH Cabel Net-u je vozao pasata istog kao i direktor i suvlasnik BH Cabel Net-a, a nije imao platu, zajedno sa toplim obrokom i kartom ni blizu 1000 KM.

Koliko je tih "svi bolji"? Dva? Koliko Inzinjera? 3? Koliko ukupno uposlenih? 30-tak?
IcedFlame

#1728 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by IcedFlame »

Niko ne vozi nista ispod 200 KS, to je novo mjerilo za plate :D

Molio bi da mi neko izracuna platu na osnovu 105 KS, pogon je samo na prednje tockove, i zanima me da li se uzima u obzir power to weight ratio?
Koliko li onda imaju oni u RAD-u, neki vozaju kamione i po 500 KS :lol: :run:

Sorry, morao sam :) NHF
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1729 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

ljudi odoste OF TOPIC...mene kao korisnika ne interesuje uopšte broj uposlenih neke firme...zanima me jedino kvaliteta usluge i cijena iste.
Aurora Borealis

#1730 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Aurora Borealis »

Moram se i vama ovdje obratiti, jer vec mjesecima razbijam glavu sta mi je ciniti po pitanju neta/kablovske.

Korisnik sam ADSL-a, G8 paket, i konekcija je stvarno bez problema. Problem je sto mi dolaze racuni unazad jedno 3-4 mjeseca s prekoracenjem od po 30 KM, tj. ukupno 50 i nesto do 60KM za 8GB! Niti sta skidam puno, o filmovima da ne govorim, niti visim na jutjubu. Mislila sam promijeniti operatera, ali Telemach i Logosoft ne pokrivaju moje podrucje, a HS-ovcima sam dva puta podnosila zahtjev, jednom online, jednom licno u njihovim prostorijama, i zvala ih jedno 4 puta, ali ljudi nema vec dva mjeseca.

Sada kad sam cula da od 1.3. i Telecom uvodi flat rate i povecava brzine paketa, razmisljam da ostanem kod njih. Citala sam tamo na temi HS iskustva njihovih korisnika, i nije ni tamo situacija bas sjajna.

Imam sljedecu opciju u vidu pa mi vi recite je li to ok po vasem misljenju: znaci da ostanem na ovom 8G paketu, koji cu placati i dalje cca 30KM, i da uvedem jos mojaTV Phone paket od 25KM + PDV, koji nudi telefon i 60 kanala. Sve skupa izadje me oko 60KM mjesecno, zajedno s PDV-om.

Zanima me jos:

- da li svih 60 kanala s ponudjene liste (http://www.mojatv.ba/lista.html) ulaze u taj paket, i da li zezaju s kanalima, tipa da u neka doba samo zacrne iste?

- da li cu morati placati dosadasnju pretplatu za telefon od cca 20KM i pretplatu za drzavnu tv 7KM?

Oduzih s pricom, pomagajte! :-D
_sonic_

#1731 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

Lud i ponosan wrote:
Muderris wrote:[

A što bezveze prozivaš djevojku/ženu...kad nema ama baš nikakve veze sa diskusijom u kojoj učestvuješ?

Shvatili smo da si uposlenik Logosofta i sad zbog ovog tvog ispada treba da pomislimo da su sve tvoje kolege nepristojne i bezobrazne, a nisu!

Borba za dio tržišta se valjda vodi kvalitetom usluge, cijenama, marketingom itd., a ne javnim prozivanjem i ponižavanjem ljudi.

Ovo je bilo na nivou argumenta - Vi' ti glave.
:lol: :lol: :lol:

Dobro rece, tvoj komentar je bio na nivou Vi' ti glave ;)

Moja diskusija se tice tehnicke podrske koju je doticni spominjao (usudio se da poredi ono sto se ne moze porediti), a ne zna da zaposleni (poput Sanele S., koja je kljucna komponenta mog izlaganja) BHT-a ne znaju sta je hosting, niti znaju kako se isti aktivira. To je recimo jedan primjer strucnosti osoba koji se javljaju na telefon. Ako ovako nastavimo, nabrojacu ti jos par bisera koje sam zapamtio u razgovorima sa tom famoznom, obrazovanom tehnickom podrskom. No, moram priznati da su ljubazni i to je njihov glavni kvalitet. Na tome svaka cast.

Ta prica da sam uposlenik i sl. je davno apsolvirana, nekako nemam potrebe to ni da komentarisem. Prva recenica je sve rekla.

I za kraj, ne znam koga sam ja to prozvao i ponizio, to sto neko ne zna elementarne stvari nije moja sramota, a ja nista nisam izmislio.
najpametniji si,pravo duhovito... Intelektualac, nije tema o logosoftu ..

Mozda vam placaju da reklamirate Logosoft ovdje .. moderatori molim za pregled postova ove teme, zadnje dvije stranice... !! :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1732 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

Aurora Borealis wrote:Moram se i vama ovdje obratiti, jer vec mjesecima razbijam glavu sta mi je ciniti po pitanju neta/kablovske.

Korisnik sam ADSL-a, G8 paket, i konekcija je stvarno bez problema. Problem je sto mi dolaze racuni unazad jedno 3-4 mjeseca s prekoracenjem od po 30 KM, tj. ukupno 50 i nesto do 60KM za 8GB! Niti sta skidam puno, o filmovima da ne govorim, niti visim na jutjubu. Mislila sam promijeniti operatera, ali Telemach i Logosoft ne pokrivaju moje podrucje, a HS-ovcima sam dva puta podnosila zahtjev, jednom online, jednom licno u njihovim prostorijama, i zvala ih jedno 4 puta, ali ljudi nema vec dva mjeseca.

Sada kad sam cula da od 1.3. i Telecom uvodi flat rate i povecava brzine paketa, razmisljam da ostanem kod njih. Citala sam tamo na temi HS iskustva njihovih korisnika, i nije ni tamo situacija bas sjajna.

Imam sljedecu opciju u vidu pa mi vi recite je li to ok po vasem misljenju: znaci da ostanem na ovom 8G paketu, koji cu placati i dalje cca 30KM, i da uvedem jos mojaTV Phone paket od 25KM + PDV, koji nudi telefon i 60 kanala. Sve skupa izadje me oko 60KM mjesecno, zajedno s PDV-om.

Zanima me jos:

- da li svih 60 kanala s ponudjene liste (http://www.mojatv.ba/lista.html) ulaze u taj paket, i da li zezaju s kanalima, tipa da u neka doba samo zacrne iste?

- da li cu morati placati dosadasnju pretplatu za telefon od cca 20KM i pretplatu za drzavnu tv 7KM?

ja ti mogu samo pomoći za prvi dio: Jesil mijenjala password redovon? Jer ako nisi ti pravila prekoračenje neko jeste?!
Aurora Borealis

#1733 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Promijenila sam dva puta, zadnji put prije nekih 7-8 dana, pa cu da vidim sta ce biti na narednom racunu. :|
iceman2010

#1734 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

Aurora Borealis wrote:Moram se i vama ovdje obratiti, jer vec mjesecima razbijam glavu sta mi je ciniti po pitanju neta/kablovske.

Zanima me jos:

Uzmi MTV Full (Telefon (VoIP), Internet i televizija (IPTV)). Cijena ti je 55 KM+PDV (oko 64 KM). Imas 10 KM prema mobilnoj BH Telecom-a uracunato u pretplatu, plus besplatne pozive na sve fiksne brojeve BH Telecom-a u citavoj BiH.. Ne placas vise pretplatu za telefon ako ga odjavis sto je i logicno jer imas novi VoIP broj. Taksa za TV je zakonska obaveza. Neces je placati sa racunom za MTV, ali i dalje imas zakonsku obavezu da je placas (valjda preko uplatnice).
roki

#1735 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by roki »

Koliko se plaća priključak na ADSL?Hvala
iceman2010

#1736 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

Brzina Interneta u MTV paketima je 2048/512 kbps. Brzina sadasnjeg 8G paketa je 2048/256 kbps. Znaci dobijes duplo veci upload.
Aurora Borealis

#1737 Re: BIHnet primjedbe i komentari

iceman2010 wrote:
Uzmi MTV Full (Telefon (VoIP), Internet i televizija (IPTV)). Cijena ti je 55 KM+PDV (oko 64 KM). Imas 10 KM prema mobilnoj BH Telecom-a uracunato u pretplatu, plus besplatne pozive na sve fiksne brojeve BH Telecom-a u citavoj BiH.. Ne placas vise pretplatu za telefon ako ga odjavis sto je i logicno jer imas novi VoIP broj. Taksa za TV je zakonska obaveza. Neces je placati sa racunom za MTV, ali i dalje imas zakonsku obavezu da je placas (valjda preko uplatnice).
A aktiviranje ove usluge pise da je 10KM, posto vec imam i telefonski i ADSL njihov prikljucak? To je to, ni feninga vise?

Samo ako mi jos neko zna reci oko kanala zezaju li tu, hocu li u neka doba ostati bez ovih dobrih pa da ih moram nadoplacivati, ili...?

I zar nije brzina u 8G paketima bila 1024/384 kbps, jer su meni mjeraci uvijek tu brzinu pokazivali?!

Hvala.
zateznistub

#1738 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zateznistub »

Zanima me jos:

Svi kanali suu osnovnoj ponudi, zatamnjenje kanala je kao i kod svih ostalih gdje npr HRT2 nije obezbjedio prava za prikazivanje na podrucju BiH. Pretplate nema i nece je ni biti. Naravno ukoliko otkazes stari fiksni, jer u Mojatv Full dobijes broj (numeracija 070 207xxx). Svi pzivi prema 03x numeraciji dzaba, I naravno od 1.3. ovaj paket je 10 Km jeftiniji.
Aurora Borealis

#1739 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Hvala svima puno, ovih dana se bacam u akciju, pa kroz neko vrijeme javim svoje korisnicke utiske.

LP,

Aurora B :oops:
_sonic_

#1740 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

Zanima me jos:

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5a8832405cd.html
http://www.mojatv.ba/phone.html
http://www.mojatv.ba/net.html
http://www.mojatv.ba/full.html
http://www.mojatv.ba/premi.html

uporedi sa novim cijenama od marta i vidi da li ti se isplati.. prvo sve saberi oduzmi koliko sta trosis mjesecno (telefon,internet,TV)... tako sam ja uradio.. i isplatilo mi se.. korisnik sam mojatv full,zadovoljan sam ... sretno !! ;)
Aurora Borealis

#1741 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Ovaj Full paket je otprilike iznos koji mi inace mjesecno dodje za telefon+internet, (30-ak KM plus nekad i po 40-50KM za internet), tako da se isplati itekako, a s konekcijom sam u ovih 6-7 godina koliko koristim ADSL mozda 3 puta imala neki problem.

Tnx jos jednom! :)
neo7

#1742 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

iceman2010 wrote: Uzmi MTV Full (Telefon (VoIP), Internet i televizija (IPTV)). Cijena ti je 55 KM+PDV (oko 64 KM). Imas 10 KM prema mobilnoj BH Telecom-a uracunato u pretplatu, plus besplatne pozive na sve fiksne brojeve BH Telecom-a u citavoj BiH.. Ne placas vise pretplatu za telefon ako ga odjavis sto je i logicno jer imas novi VoIP broj. Taksa za TV je zakonska obaveza. Neces je placati sa racunom za MTV, ali i dalje imas zakonsku obavezu da je placas (valjda preko uplatnice).
Da li je ovo podebljano 100% tacno, znaci mojaTV,net i phone + 10KM prema BH mobilnoj mrezi ?
Aurora Borealis

#1743 Re: BIHnet primjedbe i komentari

neo7 wrote:
iceman2010 wrote: Uzmi MTV Full (Telefon (VoIP), Internet i televizija (IPTV)). Cijena ti je 55 KM+PDV (oko 64 KM). Imas 10 KM prema mobilnoj BH Telecom-a uracunato u pretplatu, plus besplatne pozive na sve fiksne brojeve BH Telecom-a u citavoj BiH.. Ne placas vise pretplatu za telefon ako ga odjavis sto je i logicno jer imas novi VoIP broj. Taksa za TV je zakonska obaveza. Neces je placati sa racunom za MTV, ali i dalje imas zakonsku obavezu da je placas (valjda preko uplatnice).
Da li je ovo podebljano 100% tacno, znaci mojaTV,net i phone + 10KM prema BH mobilnoj mrezi ?
Jeste, pise u njihovoj ponudi koja je ovaj mjesec stigla s racunom.
shiljak

#1744 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shiljak »

Aurora Borealis wrote:Ovaj Full paket je otprilike iznos koji mi inace mjesecno dodje za telefon+internet, (30-ak KM plus nekad i po 40-50KM za internet), tako da se isplati itekako, a s konekcijom sam u ovih 6-7 godina koliko koristim ADSL mozda 3 puta imala neki problem.

Tnx jos jednom! :)
ako uzmes mojutv, mozda budes imalia vise problema :D
znam da ljudi stalno zovu podrsku radi telefona onog njihovog, i da slike nekad nestane, pa gotovo svaki dan moras ono restartovat, ili da oni tamo nesto "restartuju"... Pretpostavljam da im je i internet takav (kod mojaTV usluge)
Aurora Borealis

#1745 Re: BIHnet primjedbe i komentari

shiljak wrote: ako uzmes mojutv, mozda budes imalia vise problema :D
znam da ljudi stalno zovu podrsku radi telefona onog njihovog, i da slike nekad nestane, pa gotovo svaki dan moras ono restartovat, ili da oni tamo nesto "restartuju"... Pretpostavljam da im je i internet takav (kod mojaTV usluge)
:cry: :cry:

Ma zato vagam da li da uzmem taj Full paket, ili da uzmem onaj samo sa telefonom+TV, a da internet ostavim ovaj DSL od 8G koji ce svakako preci u flat od 1.3..

Ima li iko ko koristi neki od ovih paketa da se javi?
Aurora Borealis

#1746 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Zdravo svima, jedva nadjoh temu. Imam i za vas pitanje, vec sam prethodno izgnjavila ljude na Racunarima i tehnologiji :)

Imam sljedecu opciju u vidu pa mi vi recite je li to ok po vasem misljenju: znaci da ostanem na ovom 8G paketu, koji cu placati i dalje cca 30KM, i da uvedem jos mojaTV Phone paket od 25KM + PDV, koji nudi telefon i 60 kanala. Sve skupa izadje me oko 60KM mjesecno, zajedno s PDV-om. Ili da uzmem ovaj Full paket?

Neki kazu da im u Full paketu problem pravi telefon ili im se na tv-u zatamni slika. Kakva su vasa iskustva?

Hvala! :)
kurty

#1747 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

Aurora Borealis wrote:Zdravo svima, jedva nadjoh temu. Imam i za vas pitanje, vec sam prethodno izgnjavila ljude na Racunarima i tehnologiji :)

Imam sljedecu opciju u vidu pa mi vi recite je li to ok po vasem misljenju: znaci da ostanem na ovom 8G paketu, koji cu placati i dalje cca 30KM, i da uvedem jos mojaTV Phone paket od 25KM + PDV, koji nudi telefon i 60 kanala. Sve skupa izadje me oko 60KM mjesecno, zajedno s PDV-om. Ili da uzmem ovaj Full paket?

Neki kazu da im u Full paketu problem pravi telefon ili im se na tv-u zatamni slika. Kakva su vasa iskustva?

Hvala! :)

bio sam na tom paketu prije prelaska na MojaTV full... Racun dolazi oko78 KM (65+ pdv+ pola marke poziva prema mobitelima)... Sad ce taj paket da ti bude 55 km sa ukljucenih 10km poziva prema mobilnoj telefoniji...
Elem, slika super, net super, telefon, jednom u mjesec dana nastane problem koji se rijeci za koju minutu... A problem je, recimo neko me pokusa nazvati, a kod mene zauzeto, mada je telefon slobodan... Ili jednom mi se samo desilo da ja nekoga nisam mogao nazvati... Problem se rijesi resetovanjem modema, i dok sve dodje opet u fuknciju potrebne su 3-4 minute recimo i onda je sve OK... Fakat nemam nikakvih problema i ja sam prezadovoljan...
Neki spominju brzine... Za moje potrebe je super, tako da ako imas neke normalne potrebe, to je super..

Moje preporuke idu za MojaTV full
shiljak

#1748 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shiljak »

e ta je mozda bolja varijanta. Ali nemoj ni iskljucivati svoj postojeci kucni broj - ako te neko zove na njega (vecinom roditelje zovu na kucni..) :D
kakaljin

#1749 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kakaljin »

shiljak wrote:e ta je mozda bolja varijanta. Ali nemoj ni iskljucivati svoj postojeci kucni broj - ako te neko zove na njega (vecinom roditelje zovu na kucni..) :D
ako uzima ip telefon u moja tv onda mu netreba fiksni, samo prvimjesec stavi kada ga neko zove na stari broj javi sekretarica da jepromjenjen broj u novi ip telefon, to sve u bh telecomu zavrsi
Aurora Borealis

#1750 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Hvala! MojaTV Full it is! :)
Locked