Champions League 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ridjobrki
#1726 Re: Champions League 2010/2011
Budimo realni u vezi Reala: vaditi se protiv Mourinha na njegovom terenu? Zadnji put kad je čovjek izgubio domaću tekmu Michael Jackson bio živ i crn. Mislim, moguće je to - samo niko razuman ne bi sa tim trebao računati i na tome temeljiti očekivanja.
za rudare, za koju godinu će Ukrajina imati tri predstavnika u CL, kako ljudi praše i skupljaju bodove: uzeli Kup UEFA, uvijek pristojni u CL, trude im se klubovi u Europa ligi... Nemaju oni komplekse ni od tih velikih klubova a svježiji su, kompletniji i nabrijaniji od svih drugih. Nema te ekipe na svijetu koja može reći ''ma sigurno prolazimo Šahtar u dvije tekme''. Jok to.
- jutarnji
#1727 Re: Champions League 2010/2011
e jbg, ti si i za Volfsbur govorio kako ce postati ono sto je Manchester United danasRidjobrki wrote:za koju godinu će Ukrajina imati tri predstavnika u CL,
realno, Barsa ce im zabit` po petardu u obe utakmice..ne znam sta vidite u tom sahtaru? Prosjecna ekipa, imalaRidjobrki wrote: Nema te ekipe na svijetu koja može reći ''ma sigurno prolazimo Šahtar u dvije tekme''. Jok to
srece u zrijebu, predvidjam im katastrofu sljedeci krug, sem ako ne potrefe Schalke.
- Baltazar_khan
#1728 Re: Champions League 2010/2011
zamislite par četvrtine finala... real-šalke, i potopi ih na kraju RAUL 
- ultima_palabra
#1729 Re: Champions League 2010/2011
Uh, đe ga nađejutarnji wrote:e jbg, ti si i za Volfsbur govorio kako ce postati ono sto je Manchester United danas![]()
Utakmica odron ko i prva... ali nisam nikako mogao jarane nagovoriti da malo duže ostave Schalke-Valencia, meščini da smo se zajebali
- Bosanski_kralj
#1730 Re: Champions League 2010/2011
Je li ono po mnogim procjenama napravljenim upravo ovdje, najdosadniji par trebao biti Inter - Bayern?
-
Desert Wind
#1731 Re: Champions League 2010/2011
Kolk'o para se dobija u nokaut fazi po pobjedi i za prolaz dalje?
Magat - megakralj....
Magat - megakralj....
- Ridjobrki
#1732 Re: Champions League 2010/2011
Hehehehe, jesam, jašta sam. Ja sam govorio da Nijemci rade pametno i održivo i da je njemački nogomet u uzletu (što UEFA klupski ranking potvrđuje fmdatnim CL mjestom), da im je liga najstabilnija i najzdravija itd i da u tome Wolfsburg ima sjajnu perspektivu. Ali, potcijenio sam Hoeness-faktor...
-
5 0 5
#1733 Re: Champions League 2010/2011
jutarnji wrote: realno, Barsa ce im zabit` po petardu u obe utakmice..ne znam sta vidite u tom sahtaru? Prosjecna ekipa, imala
srece u zrijebu, predvidjam im katastrofu sljedeci krug, sem ako ne potrefe Schalke.
A sinoc Guardiola kaze da bi jedino volio izbjeci Shaktar.
- Jack Be Nimble
#1734 Re: Champions League 2010/2011
dva italijana out
svabo prosao
ostalo jos svabo v italijan, ako svabo uzme da li je moguce da ce onda italija samo imati 3 tima u LS a njemacka 4?
svabo prosao
ostalo jos svabo v italijan, ako svabo uzme da li je moguce da ce onda italija samo imati 3 tima u LS a njemacka 4?
- jutarnji
#1735 Re: Champions League 2010/2011
ma zajebaje se frajer, zapalo mu, i ja bih da sam na njegovom mjestu.505sCrtom wrote:A sinoc Guardiola kaze da bi jedino volio izbjeci Shaktar.
-
SKAFISKAFNJAK
#1736 Re: Champions League 2010/2011
to je vec tako od sezone 2012/2013Jack Be Nimble wrote:dva italijana out
svabo prosao
-
leo karan
#1737 Re: Champions League 2010/2011
mene je milan iznenadio dobrom igrom poslije onog susreta u milanu.
bas mi je zao sto su ispali.
bas mi je zao sto su ispali.
- belafonte
#1738 Re: Champions League 2010/2011
Ooo filozofa sto kenja haahahha kako ce da popapa sve sto je izasro
Ne mirisem Ibru al mu noge ljubim za onaj nadimak filozof, hahaha prejako...
Moj filozofe igras u Skotskoj 2 ligi, treba ti mnogo vise jakih utakmica tokom sezone da osvojis LP ali polako nadoci ces...
Cestitke Totenham-u, zao mi je sto nisu pohabali Milan, ali vaznost tekme je ucinila svoje...
Ne mirisem Ibru al mu noge ljubim za onaj nadimak filozof, hahaha prejako...
Moj filozofe igras u Skotskoj 2 ligi, treba ti mnogo vise jakih utakmica tokom sezone da osvojis LP ali polako nadoci ces...
Cestitke Totenham-u, zao mi je sto nisu pohabali Milan, ali vaznost tekme je ucinila svoje...
Last edited by belafonte on 10/03/2011 00:09, edited 1 time in total.
-
pikoi
#1739 Re: Champions League 2010/2011
Citam komentare na tekmu Barca-Arsenal, ima puno stvari s kojima se ne slazem, pa kontam bolje je da dam svoje komplet vidjenje nego da ulazim u svadjanje... Tako da evo neko moje vidjenje tekme:
IGRA:
Barcelona ubjedljivo bolji tim na ovoj utakmici.
Tokom cijele igre vidjelo se da se Barca bori za svaku loptu, trebalo se maksimalno zaloziti protiv izrazito jakog tima kao sto je Arsenal. I isplatilo se. Barcelona je uspjesno kontrolisala igru, nametnula svoj tempo, odmah presjecala svaku shemu koju je Arsenal pokusao, stvarala sanse tokom cijele igre, od prve do devedesete minute. Dali su 3 gola iako je realno moglo biti jos barem jedan-dva da nije bilo fenomenalnog Almunije.
To sto je golman bilo daleko i apsolutno najbolji igrac Arsenala mnogo govori o tome kako je igrao engleski tim: prinudjen da se brani, nesposoban da otme loptu Barci, kamoli da stvori pritisak, makar na samo 10 minuta igre. U prvoj utakmici Arsenal je pokazao da ima talenta i snage da upravo tako parira Barci, ali sinoc su bili u svakom pogledu nadigrani. Cak i jedini pogodak za Arsenal je bio rezultat velike srece (Busquetsov auto-gol).
SUDJENJE:
Glavni sudija je pokazao veoma los nadzor igre. Svi trenutno raspravljaju dva zuta, tj. crveni karton dat Van Persiu, ali to je samo jedna losa odluka u nizu mnogih propusta. Izmedju ostalog mora se navesti cisti faul nad Messiem u sesnaestercu (tj. penal), koji nije bio dosudjen u prvom poluvremenu, sto bi itekako promijenilo tok igre. Iako se pokusao postaviti autoritativno (teatralna upozorenja igracima itd.), Busacca je izgledao konfuzno, naprosto neubjedljivo i amaterski, sto nije dopustivo na igrama ovog ranga.
Van Persie je tu posebna tema. Sudija nije imao mnogo izbora pri prvom zutom kartonu za VP, ali drugi je totalno bizaran. Iako je po tehnickim pravilima sudija mogao navesti pravo da izda drugi zuti karton, on je izabrao tako minoran prekrsaj da napravi ogroman korak, tj. izbaci VP. Naravno taj gubitak je djelovalo vrlo negativno na Arsenal, koji je izgedao jos konfuznije nakon 57. minute.
Medjutim, tu se mora priznati da u sat vremena igre tokom kojih je Arsenal igrao u punoj snazi sa Van Persiem (45+5 u prvom poluvremenu, plus ostatak u drugom), engleski tim nije stvorio niti jedan posten pritisak, niti jednu cistu sansu (tu ne brojim bizarnu gresku auto-gol Busquetsa). Osim toga, sam Van Persie je djelovao prilicno amaterski tokom igre. Dopustio je da ga Barca lako isprovocira, u okolnostima gdje bi drugi stvarno veliki igraci zadzali takt i vodili svoj tim u pobjedu, a ne u licne i apsolutno nepotrebne ispade. Svojim hirovima i manjkom igre pokazao je da jos uvijek ne spada u taj rang velikih igraca. Osim toga, zamislimo ovu situaciju kod drugog zutog kartona: Van Persie nije cuo ofsajd pistaljku, okrece se prema Barcinom golu i... sta? Puca tako lose da se covjek zapita o kakvom se kvalitetu tu radi? Kasnije se vadi da nije cuo pistaljku? Sve to govori da Arsenal, cak i sa Van Persiem, nije bio u stanju da ozbiljno zaprijeti Barceloni koja je nametnula i drzala svoju igru.
Sve u svemu, apsolutno ubjedljiva pobjeda Barcelone i sasvim zasluzen prolazak kroz ovaj krug.
S druge strane, ipak se mora priznati da je Arsenal mnogo bolja ekipa nego prosle sezone. Njihov veliki napredak ce se sigurno odraziti u English Premier League igrama i drugim takmicenjima ove godine, vjerovatno i u CL iduce sezone.
IGRA:
Barcelona ubjedljivo bolji tim na ovoj utakmici.
Tokom cijele igre vidjelo se da se Barca bori za svaku loptu, trebalo se maksimalno zaloziti protiv izrazito jakog tima kao sto je Arsenal. I isplatilo se. Barcelona je uspjesno kontrolisala igru, nametnula svoj tempo, odmah presjecala svaku shemu koju je Arsenal pokusao, stvarala sanse tokom cijele igre, od prve do devedesete minute. Dali su 3 gola iako je realno moglo biti jos barem jedan-dva da nije bilo fenomenalnog Almunije.
To sto je golman bilo daleko i apsolutno najbolji igrac Arsenala mnogo govori o tome kako je igrao engleski tim: prinudjen da se brani, nesposoban da otme loptu Barci, kamoli da stvori pritisak, makar na samo 10 minuta igre. U prvoj utakmici Arsenal je pokazao da ima talenta i snage da upravo tako parira Barci, ali sinoc su bili u svakom pogledu nadigrani. Cak i jedini pogodak za Arsenal je bio rezultat velike srece (Busquetsov auto-gol).
SUDJENJE:
Glavni sudija je pokazao veoma los nadzor igre. Svi trenutno raspravljaju dva zuta, tj. crveni karton dat Van Persiu, ali to je samo jedna losa odluka u nizu mnogih propusta. Izmedju ostalog mora se navesti cisti faul nad Messiem u sesnaestercu (tj. penal), koji nije bio dosudjen u prvom poluvremenu, sto bi itekako promijenilo tok igre. Iako se pokusao postaviti autoritativno (teatralna upozorenja igracima itd.), Busacca je izgledao konfuzno, naprosto neubjedljivo i amaterski, sto nije dopustivo na igrama ovog ranga.
Van Persie je tu posebna tema. Sudija nije imao mnogo izbora pri prvom zutom kartonu za VP, ali drugi je totalno bizaran. Iako je po tehnickim pravilima sudija mogao navesti pravo da izda drugi zuti karton, on je izabrao tako minoran prekrsaj da napravi ogroman korak, tj. izbaci VP. Naravno taj gubitak je djelovalo vrlo negativno na Arsenal, koji je izgedao jos konfuznije nakon 57. minute.
Medjutim, tu se mora priznati da u sat vremena igre tokom kojih je Arsenal igrao u punoj snazi sa Van Persiem (45+5 u prvom poluvremenu, plus ostatak u drugom), engleski tim nije stvorio niti jedan posten pritisak, niti jednu cistu sansu (tu ne brojim bizarnu gresku auto-gol Busquetsa). Osim toga, sam Van Persie je djelovao prilicno amaterski tokom igre. Dopustio je da ga Barca lako isprovocira, u okolnostima gdje bi drugi stvarno veliki igraci zadzali takt i vodili svoj tim u pobjedu, a ne u licne i apsolutno nepotrebne ispade. Svojim hirovima i manjkom igre pokazao je da jos uvijek ne spada u taj rang velikih igraca. Osim toga, zamislimo ovu situaciju kod drugog zutog kartona: Van Persie nije cuo ofsajd pistaljku, okrece se prema Barcinom golu i... sta? Puca tako lose da se covjek zapita o kakvom se kvalitetu tu radi? Kasnije se vadi da nije cuo pistaljku? Sve to govori da Arsenal, cak i sa Van Persiem, nije bio u stanju da ozbiljno zaprijeti Barceloni koja je nametnula i drzala svoju igru.
Sve u svemu, apsolutno ubjedljiva pobjeda Barcelone i sasvim zasluzen prolazak kroz ovaj krug.
S druge strane, ipak se mora priznati da je Arsenal mnogo bolja ekipa nego prosle sezone. Njihov veliki napredak ce se sigurno odraziti u English Premier League igrama i drugim takmicenjima ove godine, vjerovatno i u CL iduce sezone.
- ultima_palabra
#1740 Re: Champions League 2010/2011
Haj nabroj nam poneku od prve do 56.pikoi wrote:stvarala sanse tokom cijele igre, od prve do devedesete minute.
-
pikoi
#1741 Re: Champions League 2010/2011
ultima_palabra wrote:Haj nabroj nam poneku od prve do 56.pikoi wrote:stvarala sanse tokom cijele igre, od prve do devedesete minute.
Nema potrebe da "vam" ja nabrajam, valjda se zna kako se koristi internet, izmedju ostalog:
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... pened.html
http://uk.eurosport.yahoo.com/football/ ... 84256.html
- cyprus
#1742 Re: Champions League 2010/2011
eeetranslater wrote:jeza u ledja wrote:Rudari prolaze minimum do polufinala, ko nekad Dynamo.Ridjobrki wrote:Šahtar je dark horse, onu ekipu niko nema prava potcijeniti ili gledati sa visine! Meni su baš po ćeifu.
kad se sjetim kako su se samo poigrali sa barcelonom.....eeeee...to su bila vremena![]()
![]()
-
emirbey_7
#1743 Re: Champions League 2010/2011
Ne bi bio prvi...Baltazar_khan wrote:zamislite par četvrtine finala... real-šalke, i potopi ih na kraju RAUL
Sjeti se prije par godina, 4 ili 5... Morientes u Monacu, na posudbi iz Reala
- Better Man
#1744 Re: Champions League 2010/2011
translater wrote:jeza u ledja wrote:Rudari prolaze minimum do polufinala, ko nekad Dynamo.Ridjobrki wrote:Šahtar je dark horse, onu ekipu niko nema prava potcijeniti ili gledati sa visine! Meni su baš po ćeifu.
kad se sjetim kako su se samo poigrali sa barcelonom.....eeeee...to su bila vremena![]()
![]()
Kad je Shevcenko u dva susreta utrpao 6 ili 8 golova Barceloni. Ukupan rezultat glasio 8:0.
- Better Man
#1745 Re: Champions League 2010/2011
Barceloni ne leže ekipe iz Ukrajine, Rusije itd. tako da priča o zabijanju 5 komada je smiješna. Šahtar ove sezone igra odlično i s ovakvom igrom mogu pobjediti i izbaciti bilo koga.jutarnji wrote:e jbg, ti si i za Volfsbur govorio kako ce postati ono sto je Manchester United danasRidjobrki wrote:za koju godinu će Ukrajina imati tri predstavnika u CL,
realno, Barsa ce im zabit` po petardu u obe utakmice..ne znam sta vidite u tom sahtaru? Prosjecna ekipa, imalaRidjobrki wrote: Nema te ekipe na svijetu koja može reći ''ma sigurno prolazimo Šahtar u dvije tekme''. Jok to
- ultima_palabra
#1746 Re: Champions League 2010/2011
To je istina fakat... u superkupu prošle godine jedva 1:0 na produžetke, onda famozni Rubin Kazan, pa Dinamo Kiev prije 10tak godina.Better Man wrote:Barceloni ne leže ekipe iz Ukrajine, Rusije itd. tako da priča o zabijanju 5 komada je smiješna. Šahtar ove sezone igra odlično i s ovakvom igrom mogu pobjediti i izbaciti bilo koga.
- Obuca9
#1747 Re: Champions League 2010/2011
Jesi li ti svjestan na šta bi ličila utakmica kada bi se svaki sudija strogo pridržavao pravila? Kada bi dosudio svaki prekršaj koji je napravljen, te kada bi svaki start odmah na prvu kažnjavao kartonima?Korisnicko ime wrote:Je li ti ovo ozbiljno?hz__semir wrote:Drugim riječima, ne mora značiti da uvijek za isti prekršaj u utakmici Malaga-Almeria i u utakmici Barcelona-Arsenal slijedi i ista kazna.
Znaci, svaka tekma/liga/nivo takmicenja imaju svoja pravila?
Objasni nam molim te je li to znaci da ova pravila http://www.fifa.com/mm/document/affeder ... otg_en.pdf ne vaze kao sto u njima pise za sve utakmice "played in an official competition organised under the auspices of FIFA, the confederations or the member associations"?
Da li to sto ti kazes znaci i da kad igrac predje recimo iz Almerije u npr. Arsenal mora ponovo uciti pravila jer ce on sad, kao, igrati drugacije utakmice?
Pa nijedna jedina utakmica na svijetu se ne bi završila bez minimalno dva crvena kartona.
Zna se kojih se pravila sudija mora strogo pridržavati, a to su ofsajd, postizanje gola, izlazak lopte izvan igrališta, tu se jasno zna ili je prešla ili nije, da li je igrač bio u ofsajdu ili nije, ali dosuđivanje prekršaja i kažnjavanje igrača kartonima je stvar sudijske procjene, a ne pukog slijeđenja pravila i to je kao što već rekoh, ono što razdvaja sudije srednjeg nivoa od sudija visokog nivoa.
Znam puno više o suđenju nego što misliš, zato ti i govorim.
- ultima_palabra
#1748 Re: Champions League 2010/2011
Ma stvar je ujednačenog kriterija... ok, primjenio je pravila i isključio Van Persieja... onda je trebao tom logikom isključiti i Abidala i Pedra i Alvesu je trebao dati dva žuta, Van Persieju je trebao dati odmah crveni umjesto prvog žutog, i Koscielny je trebao dobiti drugi žuti kod penala. I u svim tim situacijama ne bi uradio ništa protiv pravila.
Ali bi sutradan sve novine pisale o sudiji debilu koji je isključio 5 igrača u utakmici koja nije bila posebno gruba
Ali bi sutradan sve novine pisale o sudiji debilu koji je isključio 5 igrača u utakmici koja nije bila posebno gruba
- translater
#1749 Re: Champions League 2010/2011
[/quote]
kad se sjetim kako su se samo poigrali sa barcelonom.....eeeee...to su bila vremena
[/quote]
Kad je Shevcenko u dva susreta utrpao 6 ili 8 golova Barceloni. Ukupan rezultat glasio 8:0.[/quote]
4:0 i 4:1 je bilo za ukrajince ako me sjecanje ne izdaje...a Shewchet je zabio 6 golova...hmmmmm poslije su i u polufinalu igrali vrhunski protiv Juventusa i izgubili za 4:2 i 4:3....gdje je Pipo uvalio 5 a Del Piero 3....tako nesto...opet kazem...godine svoje cine i sjecanje mozda izdaje
uglavnom scena mi je jedna ostala u sjecanju...vec pred kraj utakmice...Baia branio za Barcu i ono...vraca mu loptu neko od njegovih a on je namjerno propusta kao...sjebao se evo primit cemo josh jedan i zaustavlja je na gol liniji...mangup...uglavnom....bilo im je tapa-tapa
kad se sjetim kako su se samo poigrali sa barcelonom.....eeeee...to su bila vremena
Kad je Shevcenko u dva susreta utrpao 6 ili 8 golova Barceloni. Ukupan rezultat glasio 8:0.[/quote]
4:0 i 4:1 je bilo za ukrajince ako me sjecanje ne izdaje...a Shewchet je zabio 6 golova...hmmmmm poslije su i u polufinalu igrali vrhunski protiv Juventusa i izgubili za 4:2 i 4:3....gdje je Pipo uvalio 5 a Del Piero 3....tako nesto...opet kazem...godine svoje cine i sjecanje mozda izdaje
uglavnom scena mi je jedna ostala u sjecanju...vec pred kraj utakmice...Baia branio za Barcu i ono...vraca mu loptu neko od njegovih a on je namjerno propusta kao...sjebao se evo primit cemo josh jedan i zaustavlja je na gol liniji...mangup...uglavnom....bilo im je tapa-tapa
- Obuca9
#1750 Re: Champions League 2010/2011
Upravo o tome govorim. Kad bi se svi striktno držali pravila, onda bi se desila situacija da utakmica bez ijednog grubog faula završi sa 3-4 crvena kartona, radi nabijanja lopte ili mahanja rukama prema sudiji.ultima_palabra wrote:Ma stvar je ujednačenog kriterija... ok, primjenio je pravila i isključio Van Persieja... onda je trebao tom logikom isključiti i Abidala i Pedra i Alvesu je trebao dati dva žuta, Van Persieju je trebao dati odmah crveni umjesto prvog žutog, i Koscielny je trebao dobiti drugi žuti kod penala. I u svim tim situacijama ne bi uradio ništa protiv pravila.