MMA (Mixed Martial Arts)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Cracked
#1726 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
cekaj, kazes mi da od trenutka kad se vaga pa do same borbe dobije 9kg ??. Svejedno na kraju krajeva
Svu superiornost koju pokazuje u LHW je zahvaljujuci njegovom dohvatu ruku i nogu kombinovano sa pokretljivoscu i maksimalnom tezinom za tu kategoriju koja je usput njegova idealna tezina.
Posto sve kategorije ispod HW imaju ogranicenje tezine(bar dok moraju na vagu) znaci najteze sto mozes biti u lLHW je njegova idelna tezina a ne gubi na snazi u poredjenju sa ostalima, jer svi su ograniceni na odredjenu tezinu u LHW.
Kod HW je skroz druga prica. Nece imati maksimalnu i idealnu tezinu niti maksimalnu pokretljivost(jer ce morati minimalno 110 dici), niti ce biti uvijek 9-10 incha ispred sviju. Nema jake niti nesto posebno precizne udarce ni u LHW dje je na maximalnoj kilazi, u HW ce se to jos vise odraziti.
Ako mu je cilj da udje kao jedan od najboljih svih vremena bolje da nikad ne napustiti LHW i iskoristi svoju fizicku superiornost. Iskreno nisam ni znao da je fizicki moguce sa 1.93m imati duzinu od 2.12m. Dobro je rekao Joe Rogan. Kad ga covjek pogleda kao karakter iz crtica.
Svu superiornost koju pokazuje u LHW je zahvaljujuci njegovom dohvatu ruku i nogu kombinovano sa pokretljivoscu i maksimalnom tezinom za tu kategoriju koja je usput njegova idealna tezina.
Posto sve kategorije ispod HW imaju ogranicenje tezine(bar dok moraju na vagu) znaci najteze sto mozes biti u lLHW je njegova idelna tezina a ne gubi na snazi u poredjenju sa ostalima, jer svi su ograniceni na odredjenu tezinu u LHW.
Kod HW je skroz druga prica. Nece imati maksimalnu i idealnu tezinu niti maksimalnu pokretljivost(jer ce morati minimalno 110 dici), niti ce biti uvijek 9-10 incha ispred sviju. Nema jake niti nesto posebno precizne udarce ni u LHW dje je na maximalnoj kilazi, u HW ce se to jos vise odraziti.
Ako mu je cilj da udje kao jedan od najboljih svih vremena bolje da nikad ne napustiti LHW i iskoristi svoju fizicku superiornost. Iskreno nisam ni znao da je fizicki moguce sa 1.93m imati duzinu od 2.12m. Dobro je rekao Joe Rogan. Kad ga covjek pogleda kao karakter iz crtica.
-
enisss
#1727 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
sve sto si napisao je pogresno..mislim vecina...Cracked wrote:cekaj, kazes mi da od trenutka kad se vaga pa do same borbe dobije 9kg ??. Svejedno na kraju krajeva
Sva superiornost Dos Santosa lezi u tome sto ima odlican boks i odbranu od rusenja....sva superionrnost Andersona Silve lezi u tome sto ima prezicnost i tajming....sva superiornost GSP je u tome sto ima atleticizam i hrvanje na nekom totalno drugom nivou u odnosu na druge borce...
Nisam shvatio ovo " da su svi ograniceni na odredjenu tezinu"...pa ti pricas kao da jedino Jon Jones ne mora doci na vaganje i imati 93 kg..
za tvoj info...par boraca budu i tezi na noc borbe..npr Rampage ima vise kg od Jonesa tokom meca....
sto se tice prezicnosti udaraca....Machida je borac kog je najteze pogoditi...pogledaj taj mec..
- bingov buraz
#1728 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Machidu ako ne pokusas udariti nece ni on tebe,kontras klasicni
ali je u tome najbolji na svijetu,dobro i Anderson Silva je tu negdje.
Moguce je sasvim da imaju i po 105 kg,oni tijelo na dan vaganja potpuno isuse sto moze biti kobno za bubrege,sad na finalu TUF -a 16 je to bio slucaj sa Jamie Varnerom,kasnije vrate tekucinu u organizam i eto 10 kila za cas.
Moguce je sasvim da imaju i po 105 kg,oni tijelo na dan vaganja potpuno isuse sto moze biti kobno za bubrege,sad na finalu TUF -a 16 je to bio slucaj sa Jamie Varnerom,kasnije vrate tekucinu u organizam i eto 10 kila za cas.
-
enisss
#1729 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
to je istina za Machidu no isto tako ga je i jako tesko pogoditi zbog njegovog karatea...svi navaljuju nesto na Jon Jonesa zbog njegovih ruku..pa covjek samo koristi ono sta ima..tako isto i drugi rade...ne vidim problem..bingov buraz wrote:Machidu ako ne pokusas udariti nece ni on tebe,kontras klasicniali je u tome najbolji na svijetu,dobro i Anderson Silva je tu negdje.
-
enisss
#1730 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Kaze Guillard da je to samo suplja bila sa Varnerombingov buraz wrote:Machidu ako ne pokusas udariti nece ni on tebe,kontras klasicniali je u tome najbolji na svijetu,dobro i Anderson Silva je tu negdje.
- 4m3l
- bingov buraz
#1732 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Moguce,znam da je Benson Henderson u emisiji uzivo govorio da je spreman Varner za mec jer valjda treniraju zajedno.enisss wrote:Kaze Guillard da je to samo suplja bila sa Varnerombingov buraz wrote:Machidu ako ne pokusas udariti nece ni on tebe,kontras klasicniali je u tome najbolji na svijetu,dobro i Anderson Silva je tu negdje.
Moguce je sasvim da imaju i po 105 kg,oni tijelo na dan vaganja potpuno isuse sto moze biti kobno za bubrege,sad na finalu TUF -a 16 je to bio slucaj sa Jamie Varnerom,kasnije vrate tekucinu u organizam i eto 10 kila za cas....kaze kako ga se ovaj prepao pa otkazao mec
- Cracked
#1733 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
enisss wrote:sve sto si napisao je pogresno..mislim vecina...Cracked wrote:cekaj, kazes mi da od trenutka kad se vaga pa do same borbe dobije 9kg ??. Svejedno na kraju krajeva
Sva superiornost Dos Santosa lezi u tome sto ima odlican boks i odbranu od rusenja....sva superionrnost Andersona Silve lezi u tome sto ima prezicnost i tajming....sva superiornost GSP je u tome sto ima atleticizam i hrvanje na nekom totalno drugom nivou u odnosu na druge borce...
Nisam shvatio ovo " da su svi ograniceni na odredjenu tezinu"...pa ti pricas kao da jedino Jon Jones ne mora doci na vaganje i imati 93 kg....pa covjek nikad nije promasio tezinu na vaganju...
za tvoj info...par boraca budu i tezi na noc borbe..npr Rampage ima vise kg od Jonesa tokom meca....
sto se tice prezicnosti udaraca....Machida je borac kog je najteze pogoditi...pogledaj taj mec..
Naravno da svako ima neku prednost od samog vrha UFC-a. Mada ni JDS-ova brzina ruku niti GSP-ov atleticizam nema toliko prednost.
pogledaj LHW top borce koje je pobjedio ili treba da se bori:
Jackson: 1.85m visok, reach 185cm
Machida: 1.85m visok, reach 188cm
Rashad: 1.80m visok, reach 190cm
Handerson: 1.80m visok, reach 180cm
Belfort: 1.83m visok, reach 188cm
a vidi sad Jonesa: 1.93m visok, reach 215cm. plus profitira maksimalno od pokretljivosti i tezine u LHW. Stoji na maksimalnoj tezini ili eto predje za par kg. Dok bi jedan machida sa recimo 100kg bio pretezak i spor.
Po meni fizicki maksimalno i neponovljivo profitira u LHW. Dosta toga nece imati u HW.
Ako se ikad bude borio protiv handersona imat ce citavih 35cm prednosti. Pa znas li kako prednost od 10cm moze biti odlucujuca a mi govorimo o 35cm. A poredis sa atleticizmom GSP-a. ma daj......
Ne mozes porediti pa jedva ga iko u LHW uspije udariti. Pa kad je na parteru jos vis vidis prednost duzine njegovih ruku. Kad mu neko nadje nacina da redovno u mecu moze prici, vidjet cemo koliko je dobar MMA borac. Pa jel se sav izgubio kad ga je machida jednom okrznuo.
Opet ponavljam nije samo reach sto mu niko ne moze prici. KAd pogledas Struve-a zbog visine jednostavno je trom da bi mogao neke ljude drzati na distanci. Kod Jonesa je jedinstvena kombinacija duzine i visine. Jer on je "samo" 1.93m
- novi.dan.nova.nafaka
#1734 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Cracked wrote:Naravno da svako ima neku prednost od samog vrha UFC-a. Mada ni JDS-ova brzina ruku niti GSP-ov atleticizam nema toliko prednost.
pogledaj LHW top borce koje je pobjedio ili treba da se bori:
Jackson: 1.85m visok, reach 185cm
Machida: 1.85m visok, reach 188cm
Rashad: 1.80m visok, reach 190cm
Handerson: 1.80m visok, reach 180cm
Belfort: 1.83m visok, reach 188cm
a vidi sad Jonesa: 1.93m visok, reach 215cm. plus profitira maksimalno od pokretljivosti i tezine u LHW. Stoji na maksimalnoj tezini ili eto predje za par kg. Dok bi jedan machida sa recimo 100kg bio pretezak i spor.
Po meni fizicki maksimalno i neponovljivo profitira u LHW. Dosta toga nece imati u HW.
Ako se ikad bude borio protiv handersona imat ce citavih 35cm prednosti. Pa znas li kako prednost od 10cm moze biti odlucujuca a mi govorimo o 35cm. A poredis sa atleticizmom GSP-a. ma daj......
Ne mozes porediti pa jedva ga iko u LHW uspije udariti. Pa kad je na parteru jos vis vidis prednost duzine njegovih ruku. Kad mu neko nadje nacina da redovno u mecu moze prici, vidjet cemo koliko je dobar MMA borac. Pa jel se sav izgubio kad ga je machida jednom okrznuo.
Opet ponavljam nije samo reach sto mu niko ne moze prici. KAd pogledas Struve-a zbog visine jednostavno je trom da bi mogao neke ljude drzati na distanci. Kod Jonesa je jedinstvena kombinacija duzine i visine. Jer on je "samo" 1.93m
-
enisss
#1735 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
@Cracked
Machida ima 100 kg na dan borbe...
Imati znatnu prednost u brzini ruku je isto kao i imati prednost u duzini ruku..ako ne i bolje da je borac brzi..nego da ima duze ruke...
sam si rekao da kod Jonesa nije samo reach u pitanju...
Kad je Machida udario Jon Jonesa..on se nije izgubio nego je samo napravio par koraka unazad sto je prirodna reakcija kod svakog borca...
Jonesova najveca prednost je njegovo hrvanje..jer da nema hrvanje..davno bi zavrsio na podu....
Da nema reach koji ima..siguran sam da bi dobio 99% meceva do sad....
Imati znatnu prednost u brzini ruku je isto kao i imati prednost u duzini ruku..ako ne i bolje da je borac brzi..nego da ima duze ruke...
Kad je Machida udario Jon Jonesa..on se nije izgubio nego je samo napravio par koraka unazad sto je prirodna reakcija kod svakog borca...
Jonesova najveca prednost je njegovo hrvanje..jer da nema hrvanje..davno bi zavrsio na podu....
- Cracked
#1736 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Machida je u ranijoj karijeri hodao sa 100kg(prije ufc), danas i kad ne priprema za borbu hoda sa 91kg. Kada borci rezu kilazu prije vaganja to je max 7-8 kg i to je maksimalna kilaza koju za dan moze dobiti nazad. Jones kada stane na vagu dan prije borbe sa 93kg on ce sa max 100kg biti u borbi. I to se samo desava ako borac nije uspio na vrijeme spustiti kilazu. Brkas kilazu s kojom hodaju normalno i kilazom u borbi. Uglavnom kad rezu to je par kila 3-5 koje povrati na dan borbe. gubiti 7-8kg dehidracijom i vracanje sutradan iscrpi maksimalno i ne vjerujem da jedan Jones koji je ipak disciplinovan dovodi do samog kraja prije vaganja i skida 7-8kg sam oda bi na dan borbe opet imao 100kg kad time vise gubi nego da skine i vrati 2kg u dva danaenisss wrote:@Cracked
Ne govorim da Jones nebi dobio bar 75% meceva. Nego gledamo neku nerealnu dominaciju koju nije imao ni Fedor Emelianenko a smatra se najboljim svih vremena. Pa ni trenutno najbolji Anderson Silva ni JDS ne dominiraju kao da se tuku sa djecom od 14 godina.
Niti je tajna niti trebas biti expert da vidis kad je na podu a protivnik u full guardu kod jonesa izgleda kao da je u full mountu a protivnik na podu apsolutno nema mogucnost da mu se priblizi i zatvori dok ga ovaj "sa visine" klepa. Tako je vise borbi dobio.
Choke kojim je savladao machidu mu je 20 puta lakse pao sa tako dugim rukama, ne znam jel uopste izvodivo sa normalnom duzinom. Ipak svaka cast na tome jer koristi svoju veliku prednost maksimalno i pametno
-
enisss
#1737 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Machida je poslije meca sa Jonesom nabacio nekih 6-7 kg misica sto se znatno i primjeti na njemu....i dalje tvrdim i znam da covjek ima 100 kg tokom borbe...
Pa eto ja sam slucajno 10 tak puta skidao sa 105-108 kg na 93 kg(jer sam se borio na kickbox turnirima na kojima je to bila gornja granica za polutesku) ...tako da sam siguran da brkam pojmove o kojima ti govoris
Danas je sasvim normalno skinuti 10 kg i povratiti ih na dan borbe...
Sonnen je u mecu sa Silvom za 24 sata skinuo negdje oko 9 kg..znaci 24 sata pred borbu je imao negdje oko 9.1 kg vise od dozvoljenog....
Jones pametno koristi svoju visinu-duzinu i nema tu nista cudno...opet kazem....da nema onu snagu i atleticizam...duzina i visina mu ne bi bila od velike koristi
http://www.youtube.com/watch?v=9BQKL_CVe30
Pa eto ja sam slucajno 10 tak puta skidao sa 105-108 kg na 93 kg(jer sam se borio na kickbox turnirima na kojima je to bila gornja granica za polutesku) ...tako da sam siguran da brkam pojmove o kojima ti govoris
Danas je sasvim normalno skinuti 10 kg i povratiti ih na dan borbe...
Sonnen je u mecu sa Silvom za 24 sata skinuo negdje oko 9 kg..znaci 24 sata pred borbu je imao negdje oko 9.1 kg vise od dozvoljenog....
Jones pametno koristi svoju visinu-duzinu i nema tu nista cudno...opet kazem....da nema onu snagu i atleticizam...duzina i visina mu ne bi bila od velike koristi
http://www.youtube.com/watch?v=9BQKL_CVe30
- novi.dan.nova.nafaka
#1738 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Kako god, radi se o tome da se zaboravlja suština uvođenja težinskih kategorija: da se omogući borba koliko-toliko ravnopravnih protivnika. Tad' se išlo sa pretpostavkom da je težinsko kategorisanje dovoljno.
No, ono što vidimo danas je preraslo taj nivo, i po meni, samo je pitanje vremena kada će se i drugi faktori početi uzimati u obzir (ili jednostavno reći da težina na dan borbe, ili nekoliko sati prije borbe mora biti tolika i tolika - što istina jeste problem, jer šta ako neko prekorači tu težinu, a ljudi praktično u dvorani sa kupljenim ulaznicama).
btw - interesuje me kako bi se Mousasi snašao u LHW ili MW kategoriji, naročito recimo protiv Silve...
No, ono što vidimo danas je preraslo taj nivo, i po meni, samo je pitanje vremena kada će se i drugi faktori početi uzimati u obzir (ili jednostavno reći da težina na dan borbe, ili nekoliko sati prije borbe mora biti tolika i tolika - što istina jeste problem, jer šta ako neko prekorači tu težinu, a ljudi praktično u dvorani sa kupljenim ulaznicama).
btw - interesuje me kako bi se Mousasi snašao u LHW ili MW kategoriji, naročito recimo protiv Silve...
-
enisss
#1739 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
opet ponavljam...nije nimalo lako skidati kg...pogotovo ljudima koji su svakako sa niskim postotkom potkoznog masnog tkiva...jednostavno...nemas sta da skines osim misica..ili da ti neko otkine ruku ili nogu pa da dobijes trazenu kilazu....novi.dan.nova.nafaka wrote:Kako god, radi se o tome da se zaboravlja suština uvođenja težinskih kategorija: da se omogući borba koliko-toliko ravnopravnih protivnika. Tad' se išlo sa pretpostavkom da je težinsko kategorisanje dovoljno.
Skidanjem kilaze covjek gubi mnogo na snazi ali i na kondiciji..to je jedan rulet sa kojim se igras...takodje....organizam slabi i svaki put kada skidas kilazu sam sebe stavljas u veliku opasnost..
istina je da u zadnje vrijeme ljudi skidaju kile mnogo lakse jer sport napreduje pa i nutricionisti koji se bave sa tom problematikom....
- novi.dan.nova.nafaka
#1740 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Tvoja zadnja rečenica upravo pojačava ono što sam ja rekao: nekad nutricionisti nisu "cijedili suhu drenovinu" i sport generalno nije bio na ovako visokom nivou. Sada, kada je sve otišlo u tačku, pravila treba prilagoditi. Eno, ski skokovi su dobar primjer: sada se čak računa i koeficijent vjetra. Isto tako, i najvećem laiku je jasno da Bones ne pripada LHW-u, jer nije to to. Kažem, krenimo od osnovne ideje uvođenja težinskih kategorija - ispada da sada svi namjerno varaju tu zamisao. Zato kategorizacija po težini mora biti prilagođena razvoju i doprinosu nauke u sportu...enisss wrote:istina je da u zadnje vrijeme ljudi skidaju kile mnogo lakse jer sport napreduje pa i nutricionisti koji se bave sa tom problematikom....novi.dan.nova.nafaka wrote:Kako god, radi se o tome da se zaboravlja suština uvođenja težinskih kategorija: da se omogući borba koliko-toliko ravnopravnih protivnika. Tad' se išlo sa pretpostavkom da je težinsko kategorisanje dovoljno.
-
enisss
#1741 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
@novi.dan.nova.nafaka
napredak je najnormalnija stvar koja se desava u svakom sportu pa i u MMA...tvoj argument da "nije to to" je sigurno jako naucno objasnjene zasto Jones ne pripada u polutesku...
Ajd da pocnemo da mjerimo brzinu ruku kod boraca..pa da ih po brzini ruku svrstavamo u tezinske kategorije..ili recimo po visini...ili po dubini...pa daj..nije ovo WWE
Po tvom...99% boraca se ne bi borilo u trenutnim kategorijama jer oni tu i ne pripadaju...Jones spada u borce koji i ne skidaju nesto pretjerano...imas mnogo..ali zaista mnogo boraca koji skidaju vise kg..narocito ovi u velter i lakoj kategoriji...ali oni nikome ne smetaju jer oni nisu "pomeli" Shoguna...Rampage..i Machidu...pa sad znamo da upravi fanovi od ove trojice placu kako je Jones njih dobio samo na osnovu duzine ruku...a onda u slijedecem postu pisu kako je jako bitno da borac bude potkovan u svim aspektima MMA...sami sebe kompromitujete...
Meni je zao sto Mirko Cro Cop nije ozbiljnije shvatio UFC...skinuo 10 tak kg i presao u LHW...mislim da bi on bio mozda i najveca konkurencija Jonesu...
Bice zanimljivo vidjeti i ako Cormier predje u LHW,sto je vrlo vjerovatno ako Cain dobije Santosa...
napredak je najnormalnija stvar koja se desava u svakom sportu pa i u MMA...tvoj argument da "nije to to" je sigurno jako naucno objasnjene zasto Jones ne pripada u polutesku...
Ajd da pocnemo da mjerimo brzinu ruku kod boraca..pa da ih po brzini ruku svrstavamo u tezinske kategorije..ili recimo po visini...ili po dubini...pa daj..nije ovo WWE
Po tvom...99% boraca se ne bi borilo u trenutnim kategorijama jer oni tu i ne pripadaju...Jones spada u borce koji i ne skidaju nesto pretjerano...imas mnogo..ali zaista mnogo boraca koji skidaju vise kg..narocito ovi u velter i lakoj kategoriji...ali oni nikome ne smetaju jer oni nisu "pomeli" Shoguna...Rampage..i Machidu...pa sad znamo da upravi fanovi od ove trojice placu kako je Jones njih dobio samo na osnovu duzine ruku...a onda u slijedecem postu pisu kako je jako bitno da borac bude potkovan u svim aspektima MMA...sami sebe kompromitujete...
Meni je zao sto Mirko Cro Cop nije ozbiljnije shvatio UFC...skinuo 10 tak kg i presao u LHW...mislim da bi on bio mozda i najveca konkurencija Jonesu...
Bice zanimljivo vidjeti i ako Cormier predje u LHW,sto je vrlo vjerovatno ako Cain dobije Santosa...
- chengaba
#1742 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Velasquez - Stojnić borba je postala dostupna besplatno na youtube-u (kao i još hejbet Ciganovih i Cainovih borbi, što su počeli raditi prije ovih šampionskih)
EDIT: Ne fercera embedding nešto, evo LINK
EDIT: Ne fercera embedding nešto, evo LINK
- Cracked
#1743 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Dobro stojnic moze primiti udaraca ali ovo je bilo cisto silovanje. Mal je stojnic za HW danas i daleko da moze postici nesto ali bi ga volio geldati u ufc pa u kojoj god kategoriji.
-
enisss
#1744 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
on je prirodno za srednje kategorije....Cracked wrote:Dobro stojnic moze primiti udaraca ali ovo je bilo cisto silovanje. Mal je stojnic za HW danas i daleko da moze postici nesto ali bi ga volio geldati u ufc pa u kojoj god kategoriji.
- chengaba
#1745 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Šta je Fedor onda, prirodno welterweight?enisss wrote:on je prirodno za srednje kategorije....Cracked wrote:Dobro stojnic moze primiti udaraca ali ovo je bilo cisto silovanje. Mal je stojnic za HW danas i daleko da moze postici nesto ali bi ga volio geldati u ufc pa u kojoj god kategoriji...realno...Anderson Silva bi izgledao ogroman pored njega(mislim kad bi Denis skinuo na 85)...uz kvalitetnu dijetu,siguran sam da bi uspio skinuti do MW...
-
enisss
#1746 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Fedor je visociji za 3-4 cm..i ima duze ruke od Stojnica...pa i samom laiku kad pogledas Denisa vidis da tu ima viska balasta nekih 20 tak kg sigurno....Svaki visak potkoznog masnog tkiva,radi protiv tebe,svu masnocu koju imamo u tijelo je potrebno prokrviti..tako da i srce vise mora da pumpa..nikakve koristi nemas od nje...chengaba wrote:Šta je Fedor onda, prirodno welterweight?enisss wrote:on je prirodno za srednje kategorije....Cracked wrote:Dobro stojnic moze primiti udaraca ali ovo je bilo cisto silovanje. Mal je stojnic za HW danas i daleko da moze postici nesto ali bi ga volio geldati u ufc pa u kojoj god kategoriji...realno...Anderson Silva bi izgledao ogroman pored njega(mislim kad bi Denis skinuo na 85)...uz kvalitetnu dijetu,siguran sam da bi uspio skinuti do MW...
Carlos Condit je visok 188 cm pa se ipak bori u velteru
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1747 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ima tu i genetike ... Nelson je borac za kojeg kontas da ne moze stajati na nogama poslije jedne runde a on ima bolji kardio od vecine HW boraca...
Cinjenica jeste da kada se neki sport dovede do vrhunca i kada svi borci znaju sve trikove, onda zaista najvise dolazi do izrazaja konstitucija...
Jon Jones i Benson Handerson su predstavnici tog trenda. Pa i Anderson Silva donekle a vremenom ce predpostavljam biti sve vise takvih ...(rory koji dolazi je vec 5-7 cm visi od GSP-a) itd itd ...
Cinjenica jeste da kada se neki sport dovede do vrhunca i kada svi borci znaju sve trikove, onda zaista najvise dolazi do izrazaja konstitucija...
Jon Jones i Benson Handerson su predstavnici tog trenda. Pa i Anderson Silva donekle a vremenom ce predpostavljam biti sve vise takvih ...(rory koji dolazi je vec 5-7 cm visi od GSP-a) itd itd ...
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1748 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
akva su predvidjanja za subotu za JDS -Cain ... ovo je totalno nezahvalno za predvidjanje...ja mislim da ce JDS ponoviti prvi mec sto mi je zao jer je Cain stvarno u svakom aspektu vrhunski borac...
- novi.dan.nova.nafaka
#1749 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Bez obzira što mi je Cain nešto simpatičniji, mislim da će ga Junior dobiti. Cain nema tako jaku bradu/glavu za podnijeti udarac:protiv Konga 2 puta (početak prve i druge runde) i Juniora jednom je teturao nakon udaraca koje bi Nelson sa smiješkom podnio. Junior je previše brz za njega, no opet, budemo vidjeli...UnscarD wrote:akva su predvidjanja za subotu za JDS -Cain ... ovo je totalno nezahvalno za predvidjanje...ja mislim da ce JDS ponoviti prvi mec sto mi je zao jer je Cain stvarno u svakom aspektu vrhunski borac...
- amra67