KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
besposlicarka

#1726 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by besposlicarka »

nismo jos nikakav odgovor dobili valjda ce biti u toku ove sedmice..
vivaxa

#1727 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by vivaxa »

ok, hvala za info :) ... i naravno puno srece u vezi sa Tuzilastvom ti zelim! :thumbup:
besposlicarka

#1728 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by besposlicarka »

Ma nema na cemu... hvala puno :*
Carmela

#1729 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Carmela »

Da li neko ima ikakvih informacija veznaih za testiranje u RAK-u, kakava pitanja budu, jel se bas tacno moraju znati clanovi zakona o komunikacijama???? :)
i_ja_na_forumu

#1730 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by i_ja_na_forumu »

malo je off, al nisam znala gdje da pitam :D

ako na oglasu za posao traze IV stepen.. jel pametno da u CV ubacim da imam VI stepen :S
bojim se ako stavim da ce me odmah eliminisati :D
ExNihilo

#1731 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ExNihilo »

i_ja_na_forumu wrote:malo je off, al nisam znala gdje da pitam :D

ako na oglasu za posao traze IV stepen.. jel pametno da u CV ubacim da imam VI stepen :S
bojim se ako stavim da ce me odmah eliminisati :D
Stavi IV stepen.
MASTER_NO1

#1732 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

Evo drugovi da Vas obradujem možda uvedu novi kriterij za prijem pripravnika u državnu službu..I to kriterij PO ABECEDNOM REDU, kao što je to ovaj vrli načelnik uradio..
http://gec.ba/nacelnik-kalesije-zaposli ... saradnicu/
Samo šteta opet bi bio među zadnjim ne da se meni nikako :(
la_roux

#1733 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by la_roux »

Samo jedna informacija: prijave na konkurs za učešće u programu "Prvo radno iskustvo" su od danas zatvorene za kandidate sa VSS, jer su kapaciteti popunjeni, a za SSS još ima mjesta.
Dr.Brennan

#1734 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Dr.Brennan »

la_roux wrote:Samo jedna informacija: prijave na konkurs za učešće u programu "Prvo radno iskustvo" su od danas zatvorene za kandidate sa VSS, jer su kapaciteti popunjeni, a za SSS još ima mjesta.
Odakle ti ta informacija? Ja kad sam predavala rekli su da je otvoren konkurs do cetvrtka (ovaj sto je prosao, 13-og). :-)
saga

#1735 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by saga »

^Drugarica danas išla predavati - rekli zatvoren konkurs za VSS, a SSS moRe još.
I ja sam zvala prije nego što mi ona reče to, i isto mi rekli.

A čak su i firmu što sam bila našla odbili, jej :)
MASTER_NO1

#1736 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

Dr.Brennan wrote:
la_roux wrote:Samo jedna informacija: prijave na konkurs za učešće u programu "Prvo radno iskustvo" su od danas zatvorene za kandidate sa VSS, jer su kapaciteti popunjeni, a za SSS još ima mjesta.
Odakle ti ta informacija? Ja kad sam predavala rekli su da je otvoren konkurs do cetvrtka (ovaj sto je prosao, 13-og). :-)
citaj malo ranije postove...Vec sam pisao o konkursu u principu je zatvoren bio u ponedjeljak prošli :))

Nego ne mogu nigdje da nadjem zna li neko kako se pripravnik u institucijama vodi da li je to kao:
Zaposlenik
Namjestenik
sluzbenik
ili nijedno od navedenih..

Sluzbenik nije 100% sluzbenik se postaje tek nakon sto se zavrsi pripravnicki
Namjestenik je osoba sa sss ili nk
e sad da li je zaposlenik ili nesto peto ??
help plz :)
Dr.Brennan

#1737 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Dr.Brennan »

MASTER_NO1 wrote:
Dr.Brennan wrote:
citaj malo ranije postove...Vec sam pisao o konkursu u principu je zatvoren bio u ponedjeljak prošli :))

Nego ne mogu nigdje da nadjem zna li neko kako se pripravnik u institucijama vodi da li je to kao:
Zaposlenik
Namjestenik
sluzbenik

help plz :)
sto pitas kad kad vec znas odgovor? ako nisi drugo, ako nisi trece, sta bi mogao biti??? procitaj zakon o radu, tu ti sve pise. tebi kao pripravniku pripadaju sva prava kao i ostalim radnicima, imas pravo na sve kao i ostali jer stupas u radni odonos kao sto su i drugi u radnom odnosu.
balooon

#1738 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by balooon »

hoce li biti jos kakav program za pripravnike ili volontere.ako zna neko?
MASTER_NO1

#1739 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

Odakle ti ta informacija? Ja kad sam predavala rekli su da je otvoren konkurs do cetvrtka (ovaj sto je prosao, 13-og). :-)[/quote]

Zaposlenik
Namjestenik
sluzbenik

help plz :)[/quote]
sto pitas kad kad vec znas odgovor? ako nisi drugo, ako nisi trece, sta bi mogao biti??? procitaj zakon o radu, tu ti sve pise. tebi kao pripravniku pripadaju sva prava kao i ostalim radnicima, imas pravo na sve kao i ostali jer stupas u radni odonos kao sto su i drugi u radnom odnosu.[/quote]

Pitao sam nesto, i rekao da nisam mogao to naci u zakonu o radu..obzirom na to ne bih ni pitao da sam znao odgovor... Jer uvjek bude ono pod D) nista od navedenog......koliko sam te shvatio zaposlenik je ??? i molio sam za odg a ne za neko filozofiranje....
MASTER_NO1

#1740 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

help plz :)[/quote]
sto pitas kad kad vec znas odgovor? ako nisi drugo, ako nisi trece, sta bi mogao biti??? procitaj zakon o radu, tu ti sve pise. tebi kao pripravniku pripadaju sva prava kao i ostalim radnicima, imas pravo na sve kao i ostali jer stupas u radni odonos kao sto su i drugi u radnom odnosu.[/quote]

Pitao sam nesto, i rekao da nisam mogao to naci u zakonu o radu..obzirom na to ne bih ni pitao da sam znao odgovor... Jer uvjek bude ono pod D) nista od navedenog......koliko sam te shvatio zaposlenik je ??? i molio sam za odg a ne za neko filozofiranje....
a.dis

#1741 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by a.dis »

Evo stigla i odbijenica iz Tužilaštva BiH. Dva imena koja su primljena kao pripravnici u Sud BiH su primljeni i na pozicije pripravnika/volontera u Tužilaštvo. Blago njima, i birati mogu :-)
ExNihilo

#1742 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ExNihilo »

Perspektivni mladi ljudi :D
Smijalica_Sa

#1743 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Smijalica_Sa »

a.dis wrote:Evo stigla i odbijenica iz Tužilaštva BiH. Dva imena koja su primljena kao pripravnici u Sud BiH su primljeni i na pozicije pripravnika/volontera u Tužilaštvo. Blago njima, i birati mogu :-)

Postoji li sansa da se nabroje imena onih koji su primljeni :)
girogiric2012

#1744 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by girogiric2012 »

Pozdrav
Da li je neko vec dobio bilo kakav odgovor iz kantonalnog zavoda vezano projekat prvo radno iskustvo?????????Ja sam predao isti dan tj. 5 decembra i jos me niko nista ne obavjestava :( .....
uncas

#1745 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by uncas »

mora da mogu bez tebe:grin:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
desperate housewife

#1746 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by desperate housewife »

ovo treba godinu dana prije konkursa, nać poslodavca koji bi te primio... a ja države.. Image
MASTER_NO1

#1747 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

girogiric2012 wrote:Pozdrav
Da li je neko vec dobio bilo kakav odgovor iz kantonalnog zavoda vezano projekat prvo radno iskustvo?????????Ja sam predao isti dan tj. 5 decembra i jos me niko nista ne obavjestava :( .....
valjda treba izaci spisak na stranici fzzz koje firme su prosle ...
jel izaslo sta slicno ???
pozzzz
nermaa

#1748 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nermaa »

Samo me zanima, kako si ti odmah prvi dan nasao poslodavca i predao to? :roll:
mrtva kokoš

#1749 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mrtva kokoš »

nermaa wrote:
Samo me zanima, kako si ti odmah prvi dan nasao poslodavca i predao to? :roll:
mozda mu tata ima firmu, pa sina zaposlio, legalno :mrgreen:

a sukladno stim je i dobio dojavu od teta sa fzzz, mislim ko moze dobiti dojavu ako ne njegov tata :mrgreen:
saga

#1750 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by saga »

:roll:
Znalo se da konkurs izlazi krajem godine (bilo i prošle godine...) mogao se naći poslodavac ranije... pa kad je izašao konkurs, samo papire potpisati...

I ja to učinih, i prvi dan haman predah, samo što ovi moji odbijeni :lol:
A čak nađoh i druge, ali kasno :)
Post Reply