KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
besposlicarka
#1726 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
nismo jos nikakav odgovor dobili valjda ce biti u toku ove sedmice..
-
vivaxa
#1727 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ok, hvala za info
... i naravno puno srece u vezi sa Tuzilastvom ti zelim! 
-
besposlicarka
#1728 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ma nema na cemu... hvala puno :*
-
Carmela
#1729 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da li neko ima ikakvih informacija veznaih za testiranje u RAK-u, kakava pitanja budu, jel se bas tacno moraju znati clanovi zakona o komunikacijama???? 
- i_ja_na_forumu
#1730 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
malo je off, al nisam znala gdje da pitam 
ako na oglasu za posao traze IV stepen.. jel pametno da u CV ubacim da imam VI stepen :S
bojim se ako stavim da ce me odmah eliminisati
ako na oglasu za posao traze IV stepen.. jel pametno da u CV ubacim da imam VI stepen :S
- ExNihilo
#1731 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Stavi IV stepen.i_ja_na_forumu wrote:malo je off, al nisam znala gdje da pitam
- MASTER_NO1
#1732 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Evo drugovi da Vas obradujem možda uvedu novi kriterij za prijem pripravnika u državnu službu..I to kriterij PO ABECEDNOM REDU, kao što je to ovaj vrli načelnik uradio..
http://gec.ba/nacelnik-kalesije-zaposli ... saradnicu/
Samo šteta opet bi bio među zadnjim ne da se meni nikako
http://gec.ba/nacelnik-kalesije-zaposli ... saradnicu/
Samo šteta opet bi bio među zadnjim ne da se meni nikako
- la_roux
#1733 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Samo jedna informacija: prijave na konkurs za učešće u programu "Prvo radno iskustvo" su od danas zatvorene za kandidate sa VSS, jer su kapaciteti popunjeni, a za SSS još ima mjesta.
- Dr.Brennan
#1734 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Odakle ti ta informacija? Ja kad sam predavala rekli su da je otvoren konkurs do cetvrtka (ovaj sto je prosao, 13-og).la_roux wrote:Samo jedna informacija: prijave na konkurs za učešće u programu "Prvo radno iskustvo" su od danas zatvorene za kandidate sa VSS, jer su kapaciteti popunjeni, a za SSS još ima mjesta.
-
saga
#1735 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
^Drugarica danas išla predavati - rekli zatvoren konkurs za VSS, a SSS moRe još.
I ja sam zvala prije nego što mi ona reče to, i isto mi rekli.
A čak su i firmu što sam bila našla odbili, jej
I ja sam zvala prije nego što mi ona reče to, i isto mi rekli.
A čak su i firmu što sam bila našla odbili, jej
- MASTER_NO1
#1736 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
citaj malo ranije postove...Vec sam pisao o konkursu u principu je zatvoren bio u ponedjeljak prošliDr.Brennan wrote:Odakle ti ta informacija? Ja kad sam predavala rekli su da je otvoren konkurs do cetvrtka (ovaj sto je prosao, 13-og).la_roux wrote:Samo jedna informacija: prijave na konkurs za učešće u programu "Prvo radno iskustvo" su od danas zatvorene za kandidate sa VSS, jer su kapaciteti popunjeni, a za SSS još ima mjesta.
Nego ne mogu nigdje da nadjem zna li neko kako se pripravnik u institucijama vodi da li je to kao:
Zaposlenik
Namjestenik
sluzbenik
ili nijedno od navedenih..
Sluzbenik nije 100% sluzbenik se postaje tek nakon sto se zavrsi pripravnicki
Namjestenik je osoba sa sss ili nk
e sad da li je zaposlenik ili nesto peto ??
help plz
- Dr.Brennan
#1737 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
sto pitas kad kad vec znas odgovor? ako nisi drugo, ako nisi trece, sta bi mogao biti??? procitaj zakon o radu, tu ti sve pise. tebi kao pripravniku pripadaju sva prava kao i ostalim radnicima, imas pravo na sve kao i ostali jer stupas u radni odonos kao sto su i drugi u radnom odnosu.MASTER_NO1 wrote:citaj malo ranije postove...Vec sam pisao o konkursu u principu je zatvoren bio u ponedjeljak prošliDr.Brennan wrote:Odakle ti ta informacija? Ja kad sam predavala rekli su da je otvoren konkurs do cetvrtka (ovaj sto je prosao, 13-og).la_roux wrote:Samo jedna informacija: prijave na konkurs za učešće u programu "Prvo radno iskustvo" su od danas zatvorene za kandidate sa VSS, jer su kapaciteti popunjeni, a za SSS još ima mjesta.)
Nego ne mogu nigdje da nadjem zna li neko kako se pripravnik u institucijama vodi da li je to kao:
Zaposlenik
Namjestenik
sluzbenik
help plz
-
balooon
#1738 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
hoce li biti jos kakav program za pripravnike ili volontere.ako zna neko?
- MASTER_NO1
#1739 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Odakle ti ta informacija? Ja kad sam predavala rekli su da je otvoren konkurs do cetvrtka (ovaj sto je prosao, 13-og).
[/quote]
citaj malo ranije postove...Vec sam pisao o konkursu u principu je zatvoren bio u ponedjeljak prošli
)
Zaposlenik
Namjestenik
sluzbenik
help plz
[/quote]
sto pitas kad kad vec znas odgovor? ako nisi drugo, ako nisi trece, sta bi mogao biti??? procitaj zakon o radu, tu ti sve pise. tebi kao pripravniku pripadaju sva prava kao i ostalim radnicima, imas pravo na sve kao i ostali jer stupas u radni odonos kao sto su i drugi u radnom odnosu.[/quote]
Pitao sam nesto, i rekao da nisam mogao to naci u zakonu o radu..obzirom na to ne bih ni pitao da sam znao odgovor... Jer uvjek bude ono pod D) nista od navedenog......koliko sam te shvatio zaposlenik je ??? i molio sam za odg a ne za neko filozofiranje....
citaj malo ranije postove...Vec sam pisao o konkursu u principu je zatvoren bio u ponedjeljak prošli
Zaposlenik
Namjestenik
sluzbenik
help plz
sto pitas kad kad vec znas odgovor? ako nisi drugo, ako nisi trece, sta bi mogao biti??? procitaj zakon o radu, tu ti sve pise. tebi kao pripravniku pripadaju sva prava kao i ostalim radnicima, imas pravo na sve kao i ostali jer stupas u radni odonos kao sto su i drugi u radnom odnosu.[/quote]
Pitao sam nesto, i rekao da nisam mogao to naci u zakonu o radu..obzirom na to ne bih ni pitao da sam znao odgovor... Jer uvjek bude ono pod D) nista od navedenog......koliko sam te shvatio zaposlenik je ??? i molio sam za odg a ne za neko filozofiranje....
- MASTER_NO1
#1740 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
help plz
[/quote]
-
a.dis
#1741 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Evo stigla i odbijenica iz Tužilaštva BiH. Dva imena koja su primljena kao pripravnici u Sud BiH su primljeni i na pozicije pripravnika/volontera u Tužilaštvo. Blago njima, i birati mogu 
- ExNihilo
#1742 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Perspektivni mladi ljudi 
-
Smijalica_Sa
#1743 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
a.dis wrote:Evo stigla i odbijenica iz Tužilaštva BiH. Dva imena koja su primljena kao pripravnici u Sud BiH su primljeni i na pozicije pripravnika/volontera u Tužilaštvo. Blago njima, i birati mogu
Postoji li sansa da se nabroje imena onih koji su primljeni
-
girogiric2012
#1744 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pozdrav
Da li je neko vec dobio bilo kakav odgovor iz kantonalnog zavoda vezano projekat prvo radno iskustvo?????????Ja sam predao isti dan tj. 5 decembra i jos me niko nista ne obavjestava
.....
Da li je neko vec dobio bilo kakav odgovor iz kantonalnog zavoda vezano projekat prvo radno iskustvo?????????Ja sam predao isti dan tj. 5 decembra i jos me niko nista ne obavjestava
-
uncas
#1745 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
mora da mogu bez tebe
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- desperate housewife
#1746 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ovo treba godinu dana prije konkursa, nać poslodavca koji bi te primio... a ja države.. 

- MASTER_NO1
#1747 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
valjda treba izaci spisak na stranici fzzz koje firme su prosle ...girogiric2012 wrote:Pozdrav
Da li je neko vec dobio bilo kakav odgovor iz kantonalnog zavoda vezano projekat prvo radno iskustvo?????????Ja sam predao isti dan tj. 5 decembra i jos me niko nista ne obavjestava.....
jel izaslo sta slicno ???
pozzzz
- nermaa
#1748 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Samo me zanima, kako si ti odmah prvi dan nasao poslodavca i predao to?girogiric2012 wrote:Pozdrav
Da li je neko vec dobio bilo kakav odgovor iz kantonalnog zavoda vezano projekat prvo radno iskustvo?????????Ja sam predao isti dan tj. 5 decembra i jos me niko nista ne obavjestava.....
- mrtva kokoš
#1749 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
mozda mu tata ima firmu, pa sina zaposlio, legalnonermaa wrote:Samo me zanima, kako si ti odmah prvi dan nasao poslodavca i predao to?girogiric2012 wrote:Pozdrav
a sukladno stim je i dobio dojavu od teta sa fzzz, mislim ko moze dobiti dojavu ako ne njegov tata
-
saga
#1750 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Znalo se da konkurs izlazi krajem godine (bilo i prošle godine...) mogao se naći poslodavac ranije... pa kad je izašao konkurs, samo papire potpisati...
I ja to učinih, i prvi dan haman predah, samo što ovi moji odbijeni
A čak nađoh i druge, ali kasno