Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
pin-up

#1726 Re: Sarajevo shoping

Post by pin-up »

suspect_zero wrote:Tražim neko lijepo, malo svečanije žensko odijelo......da nije neki deblji materijal a ni puno tanak, boja da nije crna...recimo neka zelena, siva :-) i jaknicu/kaputić sa jednim redom kopčanja, kraći, crni...nešto na fazon sakoa al' da je mekani štof.....javnite ako gdje vidite :)

Obišla am BBI, Belisimu, Orsey, Mango (ovdje sve jakne sa dva reda kopčanja, pod rukom nije mekano nego ono više škripi sintetika :-? i paprene cijene :roll: )
Ja sam sašila sako od one šantung (sirove) svile, dakle svečaniji je materijal, nije debelo a ni pretanko, i mekano je, uglavnom sve što si nabrojala da želiš. Nisam jeftino prošla obzirom da je materijal poskup, plus šivanje, al' meni se isplatilo itekako.
suspect_zero

#1727 Re: Sarajevo shoping

Post by suspect_zero »

pin-up wrote:
Ja sam sašila sako od one šantung (sirove) svile, dakle svečaniji je materijal, nije debelo a ni pretanko, i mekano je, uglavnom sve što si nabrojala da želiš. Nisam jeftino prošla obzirom da je materijal poskup, plus šivanje, al' meni se isplatilo itekako.

Ma nemam živaca da mi se šije, dok kupiš materijal, nađeš šnajdera, skontaš model, idi na probe.....ne mogu to fakat :oops: :roll:
pin-up

#1728 Re: Sarajevo shoping

Post by pin-up »

suspect_zero wrote:

Ma nemam živaca da mi se šije, dok kupiš materijal, nađeš šnajdera, skontaš model, idi na probe.....ne mogu to fakat :oops: :roll:
Ima i toga, nisi jedina koja mi je to rekla :) Al' ja sam slučajno naletila, rekla kakav bih materijal, oni predložili, meni se svidjelo, dvaput svratila da probam... Sve tu u gradu, usput mi bilo.
Lady Saray

#1729 Re: Sarajevo shoping

Post by Lady Saray »

pin-up wrote:
suspect_zero wrote:

Ima i toga, nisi jedina koja mi je to rekla :) Al' ja sam slučajno naletila, rekla kakav bih materijal, oni predložili, meni se svidjelo, dvaput svratila da probam... Sve tu u gradu, usput mi bilo.
ma meni je od svega toga najteze naci nekoga ko stvarno zna sasiti sto ja zamislim/pokazem na slici.. :-? gdje si ti sila?
zamzija

#1730 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

suspect_zero wrote:Tražim neko lijepo, malo svečanije žensko odijelo......da nije neki deblji materijal a ni puno tanak, boja da nije crna...recimo neka zelena, siva :-) i jaknicu/kaputić sa jednim redom kopčanja, kraći, crni...nešto na fazon sakoa al' da je mekani štof.....javnite ako gdje vidite :)

Obišla am BBI, Belisimu, Orsey, Mango (ovdje sve jakne sa dva reda kopčanja, pod rukom nije mekano nego ono više škripi sintetika :-? i paprene cijene :roll: )
Otiđi u Mercator u Sportinu - Imaš Vero Modu i još neke brandove, tu zna biti lijepih stvari ( i veći je izbor nego u Sportini u BBI centru ), moj prijedlog ti je još da pogledaš u Importane centru - Lindex dole u prizemlju...
Pogledaj U Tiffaniju u Robotu zna biti H&M stvari ...
pin-up

#1731 Re: Sarajevo shoping

Post by pin-up »

Lady Saray wrote:
ma meni je od svega toga najteze naci nekoga ko stvarno zna sasiti sto ja zamislim/pokazem na slici.. :-? gdje si ti sila?
U Titovoj preko puta Čeke, u prolazu.
jadran

#1732 Re: Sarajevo shoping

Post by jadran »

trazim jednostavan klasican crni sako malo duzi, znaci preko kaisa na hlacaama??? nekad ih je bilo u azelu, sad ne....moze li neko pomoci hvala :)
Michun

#1733 Re: Sarajevo shoping

Post by Michun »

pitah na temi gdje u Sa al niko nista...
helanke, ali ove vrste
Image
*zena21

#1734 Re: Sarajevo shoping

Post by *zena21 »

ja hocem nesto slicno Image

ne mora biti ovog ktoja... samo da je skroz dugi.. so shoot me :oops: :lol: :lol: :lol:
Ma.Le.Na

#1735 Re: Sarajevo shoping

Post by Ma.Le.Na »

hmmmm mislim da sam ih nekad u new yorkeru vidjela..
al podavno
alica.k

#1736 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

Michun wrote:pitah na temi gdje u Sa al niko nista...
helanke, ali ove vrste
Image
nije u sa, al ima ih na asosu :D e sad, posto su vero moda (dvajes funata), mozda da pogledas u xyz u bbi i u sportini u merkatoru?
Michun

#1737 Re: Sarajevo shoping

Post by Michun »

alica.k wrote:
Michun wrote:pitah na temi gdje u Sa al niko nista...
helanke, ali ove vrste
Image
nije u sa, al ima ih na asosu :D e sad, posto su vero moda (dvajes funata), mozda da pogledas u xyz u bbi i u sportini u merkatoru?
auuu vero moda pa dvajes funata, mhm.
pogledacu, hvala
dudu

#1738 Re: Sarajevo shoping

Post by dudu »

*zena21 wrote:ja hocem nesto slicno Image

ne mora biti ovog ktoja... samo da je skroz dugi.. so shoot me :oops: :lol: :lol: :lol:
Visoko? :roll:
Pik.ba? :-D http://www.pik.ba/artikal/1040056/kozni-kaput/
alica.k

#1739 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

super mi je ovo, ko iz matrixa, statement piece :D ko zna nosit, genijalno
*zena21

#1740 Re: Sarajevo shoping

Post by *zena21 »

dudu wrote:

Visoko? :roll:
Pik.ba? :-D www.pik ba/artikal/1040056/kozni-kaput/
nisam isla u visoko.. gledala ovdje u moni... nemaju nista skroooooz dugacko :D

prvom prilikom cu skoknuti do visokog :thumbup:
*zena21

#1741 Re: Sarajevo shoping

Post by *zena21 »

alica.k wrote:

super mi je ovo, ko iz matrixa, statement piece :D ko zna nosit, genijalno
ma meni nesto pravo cool :D

suknjica.. stikle... folovi.. golovi :-D
hadzinicasa

#1742 Re: Sarajevo shoping

Post by hadzinicasa »

imam ja ovakav, s krznom oko vrata.
kupila prije 7-8-9 god u City Fashionu. platila ga kisu Boziju, na snizenju.

fenomenalan je. i dan-danas kao nov. mislim da ga nisam obukla 2-3 godine, dobro si me podsjetila :)
Poskočica

#1743 Re: Sarajevo shoping

Post by Poskočica »

Imam dosta sličan, samo malo kraći. Ubjedljivo najbolji i najkvalitetniji možeš naći u Nerzz Bešlagić u Visokom, i to odmah na izlasku sa autoputa, kad se prođu naplatne kućice- lijevo.
Poskočica

#1744 Re: Sarajevo shoping

Post by Poskočica »

Baš tako...Imam nekoliko jakni od Nerzza i dva mantila...Prezadovoljna...Koža je tako mekana, super sašiveno..Postoji mogućnost izbora posebne kože, npr. teleća je najbolja ;)
zamzija

#1745 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

a kako se taj mantil održava ( čisti )?
ipak je to koža...
Michun

#1746 Re: Sarajevo shoping

Post by Michun »

zamzija wrote:a kako se taj mantil održava ( čisti )?
ipak je to koža...
kao i svi kozni predmeti - krpica u ruke i nivea ili solea i udri. jednom u godini dobro izmazes. vani imaju kreme za koznu gerderobu - ne smrdi ko ova za cipele normalno.
Poskočica

#1747 Re: Sarajevo shoping

Post by Poskočica »

U DM-u, a i Mercatoru ima tečna krema na pumpicu koja je za kožni namještaj i kožne odjevne stvari. A, ove kreme nisu baš preporučljive kao što je Nivea jer su previše guste i skidaju površinski sloj. Normalno je da se koža izlomi, istroši, ali nakon par godina odnesete na špricanje i imate novu odjevnu stvar
Michun

#1748 Re: Sarajevo shoping

Post by Michun »

Poskočica wrote:U DM-u, a i Mercatoru ima tečna krema na pumpicu koja je za kožni namještaj i kožne odjevne stvari. A, ove kreme nisu baš preporučljive kao što je Nivea jer su previše guste i skidaju površinski sloj. Normalno je da se koža izlomi, istroši, ali nakon par godina odnesete na špricanje i imate novu odjevnu stvar
spricanje? gdje ima? imam mantil stari a dobar, taman da ga obnovim.
Poskočica

#1749 Re: Sarajevo shoping

Post by Poskočica »

Skoro pa svaki kožar u Visokom to radi. ;)
zamzija

#1750 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

Ja sam kupovala u Deichmannu to za kožne predmete, ali za cipele, možda može i za mantile, hvala za ovu preporuku iz DM-a
a ima dobar kožar na Dolac Malti, samo ne znam da li radi to špricanje :)
Post Reply