Istina je da se vlast treba baviti onim sto je danas ali je neporeciva istina, kao sto sam naznacio u svom postu, da glasacke navike jednog dobrog dijela nase zemlje zavise od historije i svega onoga sto proizilazi iz stavova o odredjenoj historijskoj epohi.Pedja Kojovic wrote:realist idealist
Nasa stranka je politicka partija koja se kandiduje na izborima da udje u vlast.
Vlast se, u smislu vremenske perspektive, treba baviti onim sto je danas i onim sto ce biti sutra.
(Istoricari se trebaju baviti istorijom).
Stav o karakteru rata u BiH je kao sto i pise na pocetku tog posta moj licni.
Ako vase pitanje onda glasi, imam li ja politicke hrabrosti da ga ponovim pred kamerama, odgovor je, naravno.
Sloboda misljenja i sloboda govora su fundamentalna gradjanska prava svake demokratske drzave.
(Situacije u kojiima se ova prava koriste za tzv.govor mrznje i pozivanje na nasilje su regulisani zakonom).
p.k.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Realist-idealist
#1726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#1727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
realist idealist
Slazem se i razumijem to.
To i Nasa stranka razumije i zbog toga se u nasem programu koji je sustinski gradjanski i pojavljuje pojam naroda.
(Ljudi na ovim prostorima na osnovu iskustva znaju da njihova individualna sudbina cesto zavisi od sudbine kolektiva kome pripadaju).
p.k.
Slazem se i razumijem to.
To i Nasa stranka razumije i zbog toga se u nasem programu koji je sustinski gradjanski i pojavljuje pojam naroda.
(Ljudi na ovim prostorima na osnovu iskustva znaju da njihova individualna sudbina cesto zavisi od sudbine kolektiva kome pripadaju).
p.k.
-
Alfa_Ze
#1728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zasto Srdjan Dizdarevic iznosi stav ''Nase stranke'' u vezi Dobrovoljacke ( Oslobodjenje od 29.04.2010. ) kao clan Izvrsnog odbora vase stranke ?? Koliko sam imao uvid na vasoj inernet stranici, doticni nije clan Izvrsnog odbora ??
-
Pedja Kojovic
#1729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
alfa ze
Greska je nasa i organizacione je prirode.
Srdjan Dizdarevic jeste clan Izvrsnog Odbora, ali
podaci o clanovima organa Nase stranke a web stranici nisu azurirani.
(Kongres je izabrao mnogo novih clanova u organe i kad se spiskovi potvrde na Glavnom Odboru stranica ce biti azurirana.)
p.k.
(Kongres je izabrao mnogo novih clanova u organe i kad se spiskovi potvrde na Glavnom Odboru stranica ce biti azurirana.)
p.k.
-
bjelave
#1730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Niste dali odgovore na ono sto sam pitao, odnosno izbgjeli ste ih.
Ipak hvala jer je i to informacija.
Po nivou demagogije i ispraznom fraziranju koji sadrzi vas odgovor covjek bi pomislio da ste na vlasti vec godinama a ne da se tek borite za poziciju.
Kakvi bi tek postali kad bi osvojili mrvu vlasti?
Ja sam inace razocarani glasac SDP koji je mislio da glasa za NS ali sada znam da necu.
Ipak hvala jer je i to informacija.
Po nivou demagogije i ispraznom fraziranju koji sadrzi vas odgovor covjek bi pomislio da ste na vlasti vec godinama a ne da se tek borite za poziciju.
Kakvi bi tek postali kad bi osvojili mrvu vlasti?
Ja sam inace razocarani glasac SDP koji je mislio da glasa za NS ali sada znam da necu.
Pedja Kojovic wrote:Bjelave
Zaista nisam vidio vase pitanje ranije...
Stav vase zastupnice gdje. Lazar u gradskoj skupstini se razlikuje od zvanicnog saopcenja stranke. Dakle da li NS podrzava odrzavanje povorke u Dobrovoljackoj zbog nacelnog stava da svako mirno okupljanje treba biti dozvoljeno ili zato kako Sanja Lazar kaze da rodbina pobijenih vojnika ima pravo odnijeti cvijece na njihov grob??? (vidjeti centralne vijest ftv od jucer). Btw. nisam znao da je neko sahranjen u Dobrovoljackoj?
Nasa stranka u ovom i u svakom slicnom slucaju brani pravo gradjana BiH na mirno okupljanje i slobodu govora na cijeloj teritoriji nase zemlje.
Ne mislis li da je saopcenje NS u vezi povorke u Dobrovoljackoj trebalo ukljuciti osim osude Behmenovog stava i osudu manipulacije koja dolazi iz RS u vezi sa Dobrovoljackom jer svi znamo o cemu se tu radi i ko stoji iza oragniziranja ove povorke?
Saopstenje Nase stranke sadrzi sve ono sto mi mislimo da treba da sazdrzi.
Ako mislis da i organizatori povorke u Dobrovoljackoj vrse manipulaciji zasto onda i na to nije ukazano u saopcenju NS?
Kada i ukoliko ta manipulacija postane vidljiva i nama koji nemamo sposobnost da citamo tudje misli mi cemo reagovati.
Uz nacelno prihvatanje prava svake grupe na slobodno i mirno manifestiranje ne mislite li da u istraumiranim drustvima poput bosanskog takva okupljanje mogu takodjer narusiti prava drugih? Konkretno, ista ta JA je dan ranije, dakle 2 maja 1992, ubijala civile po Sarajevu. Dakle kako ce se osjecati rodbina ljudi pobijenih od starane JA dok im pod prozorima budu defiliovali ljudi koji slave njihove ubice?
Onima koji su dan ranije ubijali civile u Sarajevu treba suditi za ratni zlocin. Pucanje na civile i civilne mete je ratni zlocin.
I na kraju da li vi u NS smatrate da se pod svaku cijenu morate imate stav koji kontra SDP?
Ne smatramo.
-
Pedja Kojovic
#1731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bjelave
Meni je zao ali i drago.
Ovaj forum i sluzi da glasacima pruzi informaciju o Nasoj stranci i njenim programskim opredjeljenjima kako ne bi glasali u zabludi. Ja mislim da bi i druge stranke trebale imati direktan kontakt sa glasacima i jasno odrediti svoju poziciju u odnosu na pitanja koja forumasi postavljaju a koja su im ocigledno vrlo vazna u donosenju odluke.
p.k.
Meni je zao ali i drago.
Ovaj forum i sluzi da glasacima pruzi informaciju o Nasoj stranci i njenim programskim opredjeljenjima kako ne bi glasali u zabludi. Ja mislim da bi i druge stranke trebale imati direktan kontakt sa glasacima i jasno odrediti svoju poziciju u odnosu na pitanja koja forumasi postavljaju a koja su im ocigledno vrlo vazna u donosenju odluke.
p.k.
-
Area_51
#1732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Konstatacija
Srdjan Dizadarevic NIJE izabran na Kongresu jer nije imao dovoljno glasova, tako da vjerujem kako trazite nacina da ga nekako kooptirate jer zelite da obavlja neke znacajne funkcije. Nije los covjek, mislim da je dobitak za politicki zivot nase zemlje, ali vam je metod jako pogresan. Ako nema podrske baze, onda je promaseno imati ga u tijelima.
Pitanje
Nije li cisto politikantstvo ovo sto je vijecnica NS, Sanja Lazar uradila na sjednici Gradskog vijeca. Prva impresija jedne zene, koja ima ambiciju bavit se politikom a drzi naocale u kosi meni je malo zasmetala, nije ovo estrada. Onda tako estradno nastupa kao Che Gevara kao fol treba dati svima da javno govore.
Nije ovo podrska Behmenu i toj ideji, ali je moje misljenje da ti provokatori, strani drzavljani iz susjedne zemlje, clanovi obitelji onih koji su nas napali, daju legitimitet da je ovdje pocinjen neki ratni zlocin a nije, da se radi o krsenjima nekih prava, a ne radi, jer se radilo o stranoj vojsci na tlu druge zemlje. Ruzno je sto su ljudi pobijeni sjedeci u transporterima, ali kako ljudi znaju samo dio price, treba reci jasno. Nas je general Djurdjevac spasio, jer je pozurio i uhvatio Aliju, dok je trebao da se sa svim snagama ukljucujuci i da ti ljudi iz »dobrovoljacke kolone« 4. maja zauzme Predsjednistvo i naprave drzavni udar. One vojnike sto su gurnuli na Skenderiji i koji su izgubili zivote 2. maja, samo su im trebali posluziti kao izgovor za siru akciju.
Zasto koristite lazne prizme o ljudskim pravima i slobodi govora, samo da bi ostali politicki vidni i malo kontra SDP-a, kad je i vama jasno da takav potez nije trebao. Slusajuci odjek vaseg, mislim NS istupa, mislim da ste ovdje pogrijesili i otisli u klasicno politikanstvo. Meni je malo taj potez izgledao kao politicko neiskustvo. Mislim da jos nemate izgradjene sposobnosti politicke procjene.
Srdjan Dizadarevic NIJE izabran na Kongresu jer nije imao dovoljno glasova, tako da vjerujem kako trazite nacina da ga nekako kooptirate jer zelite da obavlja neke znacajne funkcije. Nije los covjek, mislim da je dobitak za politicki zivot nase zemlje, ali vam je metod jako pogresan. Ako nema podrske baze, onda je promaseno imati ga u tijelima.
Pitanje
Nije li cisto politikantstvo ovo sto je vijecnica NS, Sanja Lazar uradila na sjednici Gradskog vijeca. Prva impresija jedne zene, koja ima ambiciju bavit se politikom a drzi naocale u kosi meni je malo zasmetala, nije ovo estrada. Onda tako estradno nastupa kao Che Gevara kao fol treba dati svima da javno govore.
Nije ovo podrska Behmenu i toj ideji, ali je moje misljenje da ti provokatori, strani drzavljani iz susjedne zemlje, clanovi obitelji onih koji su nas napali, daju legitimitet da je ovdje pocinjen neki ratni zlocin a nije, da se radi o krsenjima nekih prava, a ne radi, jer se radilo o stranoj vojsci na tlu druge zemlje. Ruzno je sto su ljudi pobijeni sjedeci u transporterima, ali kako ljudi znaju samo dio price, treba reci jasno. Nas je general Djurdjevac spasio, jer je pozurio i uhvatio Aliju, dok je trebao da se sa svim snagama ukljucujuci i da ti ljudi iz »dobrovoljacke kolone« 4. maja zauzme Predsjednistvo i naprave drzavni udar. One vojnike sto su gurnuli na Skenderiji i koji su izgubili zivote 2. maja, samo su im trebali posluziti kao izgovor za siru akciju.
Zasto koristite lazne prizme o ljudskim pravima i slobodi govora, samo da bi ostali politicki vidni i malo kontra SDP-a, kad je i vama jasno da takav potez nije trebao. Slusajuci odjek vaseg, mislim NS istupa, mislim da ste ovdje pogrijesili i otisli u klasicno politikanstvo. Meni je malo taj potez izgledao kao politicko neiskustvo. Mislim da jos nemate izgradjene sposobnosti politicke procjene.
-
bjelave
#1733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja,
Iskreno i meni je zao.
Zao mi je da niste profilirani i da vam nedostaju ljudi s kojima bi mogli da preuzmete odgovornost. Stav NS o Dobrovoljackoj kao i istup vase zastupnice u gradskoj skupstini Sanje Lazar su dokaz za prethodnu tvrdnju.
Usput komunikacija na forumu podrazumijeva direkatan govor. Ukoliko na njega niste spremni onda je ta vrsta komunikacije besmislena.
Za sopcenja je dovoljan i politibro a vasi odgovori su intonirani kao da dolaze iz rubrike-"Dozvolite da se obratimo."
Iskreno i meni je zao.
Zao mi je da niste profilirani i da vam nedostaju ljudi s kojima bi mogli da preuzmete odgovornost. Stav NS o Dobrovoljackoj kao i istup vase zastupnice u gradskoj skupstini Sanje Lazar su dokaz za prethodnu tvrdnju.
Usput komunikacija na forumu podrazumijeva direkatan govor. Ukoliko na njega niste spremni onda je ta vrsta komunikacije besmislena.
Za sopcenja je dovoljan i politibro a vasi odgovori su intonirani kao da dolaze iz rubrike-"Dozvolite da se obratimo."
-
kakoko
#1734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sa koliko stranaka NS misli koalirati pred izbore?? vaš predsjednik je govorio o gotovo svakoj manjoj stranci u RS, dok u Federaciji pokušavate nešto sa SDP. zar ne mislite da je bolje da sami nastupite na izborima i onda vidite da li imate potencijal za post izborne koalicije??
koji rezultat na oktobarskim izborima smatrate uspjehom?? imate li neke zacrtane ciljeve??
koji rezultat na oktobarskim izborima smatrate uspjehom?? imate li neke zacrtane ciljeve??
- jeza u ledja
#1735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko je bitan ovaj protest za buducnost nase zemlje?
Hoce li vam sprjecavanje protesta ili njegovo odrzavanje donjeti hljeb na stol?
Hoce li vam sprjecavanje protesta ili njegovo odrzavanje donjeti hljeb na stol?
-
Alfa_Ze
#1736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Malo ste se spetljali . . . al hajde . . . nema Veze !!Pedja Kojovic wrote:alfa ze
p.k.
Srdjan Dizdarevic je vas clan Izvrsnog odbora
Na koncu, znate vi o cemu govorim i sto je jucer objavljeno u ''Dnevnom avazu'' !!
Ako je istina to sto je objavljeno, to vam bas i nece biti dobra predizborna reklama za stranku !!
toliko od mene, zelim vam puno uspjeha na predstojecim izborima.
-
Pedja Kojovic
#1737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Area 51
Procitajte pazljivije moj post u kome se kaze da je kongres izabrao mnogo novih clanova u organe stranke.
Niti se Srdjan Dizdarevic kandidovao niti kongres bira IO.
Nas statut mozete pronaci na nasoj web stranici.
Nas stav je vrlo precizan i ideoloski i pravno zasnovan na medjunarodnim i BiH ustavnim odredbama o pravima covjeka. Nas stav o ovom i slicnim pitanjima proizlazi iz nasih osnovnih principa i svjetonazora.
Neslaganje potencijalnih glasaca sa ovim stavom Nase stranke je, rekao bih, fundamentalne prirode.
p.k.
Procitajte pazljivije moj post u kome se kaze da je kongres izabrao mnogo novih clanova u organe stranke.
Nas stav je vrlo precizan i ideoloski i pravno zasnovan na medjunarodnim i BiH ustavnim odredbama o pravima covjeka. Nas stav o ovom i slicnim pitanjima proizlazi iz nasih osnovnih principa i svjetonazora.
Neslaganje potencijalnih glasaca sa ovim stavom Nase stranke je, rekao bih, fundamentalne prirode.
p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 01/05/2010 09:55, edited 1 time in total.
-
Pedja Kojovic
#1738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
alfa ze
Nije cudno i nismo se mi "spetljali", nego vi citate nesto sto izgleda kao novina a nije.
Srdjan Dizdarevic je postao clan IO Nase stranke nekoliko dana nakon sto je napustio poziciju direktora u helsinskom komitetu za ljudska prava za BiH.
Hvala.
p.k.
Nije cudno i nismo se mi "spetljali", nego vi citate nesto sto izgleda kao novina a nije.
Srdjan Dizdarevic je postao clan IO Nase stranke nekoliko dana nakon sto je napustio poziciju direktora u helsinskom komitetu za ljudska prava za BiH.
Hvala.
p.k.
- ahuseino
#1739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Americku borbu za slobodu svijeta????Alfons Kauders wrote:Bas su imali divnu i istorijski pozitivnu ulogu, protivili su se ratu protiv komunisticke agresije u Jugoistocnoj Aziji.ahuseino wrote: Kakvu su ulogu hipici imali apropo americke agresije u Vietnamu?
Zasto ih svrstavas u marginu...?
Srecom nije ih bilo za vrijeme korejskog rata, inace bi se u Seulu umjesto Samsung televizora i Hyundai autica pravile rakete i nuklearke.
Isti ti hipici su se protivili i intervencijama protiv Srba, onih divljaka u Somaliji i Ruandi, intervenciji u Haitiju i Pustinjskoj Oluji.
Zapravo, protivili su se svakom ratu, bez obzira koliko opravdan bio - u biti hrpa napusenih ljevicara, baby boomera koja je odrasla u doba najveceg ekonomskog rasta i prosperiteta u SAD. Lako im se bilo kurciti kad za razliku od svojih roditelja nisu morali ginuti za slobodu svijeta od Tunisa do Ardena i od Gvadalkanala do Chosina u Koreji...
Hajlajtiro sam
Vrlo je to diskutabilna tema. Nije lako hipicarima razluciti sta je borba za slobodu a sta je americka neo-kolonijalisticka pretenzija... mislim, pogotovo kad su zjenice siroke, i slusas hare krishnu po vas cijeli dan
-
Pedja Kojovic
#1740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kakoko
Nasa stranka ce svojim glasacima do izbora jasno naznaciti sa kojim ce strankama post izborna koalicija biti moguca a sa kojima ne. Vrlo je, za sada, izvjesno da ce nas koalicioni partner u RS-u biti NSP Zdravka Krsmanovica(Jako smo ponosni zbog toga) . NSP i Nasa stranka ce ciniti okosnicu te koalicije.
Sa ostalim strankama i pokretima u RS-u pregovaramo. (Broj zainteresovanih raste mnogo brze nego smo ocekivali) Zdruzivanje se zasniva na potpisavanju liste ideoloskih i programskih principa koje mi smatramo vitalnim.
(Nadam se da cu ih postaviti ovdje u srijedu, odmah nakon potpisivanja izjave sa NSP-om)
Sto se tice FBiH...
Nadam se da cemo uskoro nasu "tajnu vezu" sa LDS-om, o kojoj je Danis u intervjuu magazinu Dani nedavno govorio, i ozvaniciti. Pregovori sa drugim strankama su u toku.
Politicki pejsaz u BiH se ovih mjeseci mijenja jako brzo i neocekivano i sada je tesko govoriti o brojevima. Nasa stranka rapidno raste po clanstvu i broj koalicionih partnera prevazilazi nasa ocekivanja tako da i nase ambicije i ocekivanja stalno rastu. Istrazivanja* pokazuju da Nasa stranka raste daleko brze od bilo koje stranke u BiH.(*NDI)
p.k.
Nasa stranka ce svojim glasacima do izbora jasno naznaciti sa kojim ce strankama post izborna koalicija biti moguca a sa kojima ne. Vrlo je, za sada, izvjesno da ce nas koalicioni partner u RS-u biti NSP Zdravka Krsmanovica(Jako smo ponosni zbog toga) . NSP i Nasa stranka ce ciniti okosnicu te koalicije.
Sa ostalim strankama i pokretima u RS-u pregovaramo. (Broj zainteresovanih raste mnogo brze nego smo ocekivali) Zdruzivanje se zasniva na potpisavanju liste ideoloskih i programskih principa koje mi smatramo vitalnim.
(Nadam se da cu ih postaviti ovdje u srijedu, odmah nakon potpisivanja izjave sa NSP-om)
Sto se tice FBiH...
Nadam se da cemo uskoro nasu "tajnu vezu" sa LDS-om, o kojoj je Danis u intervjuu magazinu Dani nedavno govorio, i ozvaniciti. Pregovori sa drugim strankama su u toku.
Politicki pejsaz u BiH se ovih mjeseci mijenja jako brzo i neocekivano i sada je tesko govoriti o brojevima. Nasa stranka rapidno raste po clanstvu i broj koalicionih partnera prevazilazi nasa ocekivanja tako da i nase ambicije i ocekivanja stalno rastu. Istrazivanja* pokazuju da Nasa stranka raste daleko brze od bilo koje stranke u BiH.(*NDI)
p.k.
-
Area_51
#1741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Postovani Pedja, cijenim Vas rad i trud, mogu kazati da korektno to radite, cek bih volio da ima vise takvih ljudi u politici. Ipak, ne stoji vam ova demagogija pa da na precizna pitanja dajete okolo kole odgovore. OKo Srdjana Dizdarevice vise ne bih, nisam ga nasao ni u Glavnom odboru, Opcinskom, Nadzorno, evo ga nema ni u Izvrsnom, pa je ocito da covjek nije prosao vas izborni stranacki sistem, sto se vidi iz aviona, ali dobro vi znate zasto ga mimo reda stavljate u visoka tijela.Pedja Kojovic wrote:Area 51
Nas stav je vrlo precizan i ideoloski i prvavno je zasnovan na medjunarodnim i BiH ustavnim odredbama o pravima covjeka. Nas stav o ovom i slicnim pitanjima proizlaze iz nasih osnovnih principa i svjetonazora.
p.k.
Oko slucaja »Dobrovoljacka« vjerujem da se slazete da se radi o politikanstkom nastupu sa idejom da se bude vidan jer vas nema neko vrijeme na politickoj sceni. No, dobro, nema veze.
- Control panel
#1742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja,
ne morate mi odgovoriti na moja pitanja. odgovori me vise ne interesuju. shavtoo sam da je vasa ''demokartija'' ili kako je NS shvata
SVI SMO ISTI.
e nismo svi isti. ima bitna razlika. neko je napadao ovu zemlju, a neko je branio. ja sa ponosom mogu reci da sam ja bio na onoj strani koja je branila BIH. i koji ce je braniti.
NS nazalost nije takva opcija. to ste i dokazali bezborj puta. sa svojim stavovima toplo hladno, ne talasaj, politika ne zamjeranja srpskoj strani,...
ja ne prihvatam te vase price i nisam isti kao oni koji su napravili genocid na ovim prostorima. a vi se i dalje njima dodvoravajte. veliko ste razocarenje. ne mogu reci da ste isti kao i druge stranke nego ste i gori. kod drugih stranaka covjek zna sta misle, a vi.
ne morate mi odgovoriti na moja pitanja. odgovori me vise ne interesuju. shavtoo sam da je vasa ''demokartija'' ili kako je NS shvata
SVI SMO ISTI.
e nismo svi isti. ima bitna razlika. neko je napadao ovu zemlju, a neko je branio. ja sa ponosom mogu reci da sam ja bio na onoj strani koja je branila BIH. i koji ce je braniti.
NS nazalost nije takva opcija. to ste i dokazali bezborj puta. sa svojim stavovima toplo hladno, ne talasaj, politika ne zamjeranja srpskoj strani,...
ja ne prihvatam te vase price i nisam isti kao oni koji su napravili genocid na ovim prostorima. a vi se i dalje njima dodvoravajte. veliko ste razocarenje. ne mogu reci da ste isti kao i druge stranke nego ste i gori. kod drugih stranaka covjek zna sta misle, a vi.
-
Pedja Kojovic
#1743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
area 51
Molim vas pazljivo procitajte moj odgovor.
Internet stranica sadrzi zastarjele podatke o clanovima organa stranke.
Neki od ljudi koji se spominju tamo nisu vise u tim organima a neki novi ljudi nisu upisani.
Srdjan Dizdarevic je izabran u IO odmah po ulasku u stranku.
Wednesday, 17 February 2010
Dosadašnji predsjednik Helsinškog komiteta za ljudska prava se odlučio za politički angažman
Naša stranka obavještava svoje članove, simpatizere i javnost da je dosadašnji predsjednik Helsinškog komiteta za ljudska prava u Bosni i Hercegovini, Srđan Dizdarević pristupio našoj političkoj organizaciji. “To je odlična, i poznavajući Srđana i njegov dosadašnji rad, donekle očekivana vijest. Izbori u oktobru su sudbonosni za BiH i za ljude koji zaista vole ovu zemlju politička neutralnost je nemoralna. Srđan Dizdarević je hrabar i izuzetno kvalitetan čovjek i s njegovim dolaskom Naša stranka je dobila beskompromisnog borca za ljudska prava.” – Peđa Kojović, član Izvršnog odbora Naše stranke.
Ili
U intervjuu za RadioSarajevo, trenutni predsjednik Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH, Srđan Dizdarević najavljuje skori odlazak sa funkcije u nevladinom sektoru, i prelazak u aktivni politički život.
RadioSarajevo: Gospodine Dizdareviću, je li tačna informacija da ulazite aktivno u političke vode, i to u okviru Naše stranke?
Dizdarević: Ja se 11. februara razrješavam dužnosti predsjednika Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH i nakon toga ću postati član Naše stranke. Dakle, to je tačno.
Ne, uopste se ne slazem s vama da je nas stav o tzv. Dobrovoljackoj politikanstvo. Upravo obrnuto.
p.k.
Molim vas pazljivo procitajte moj odgovor.
Internet stranica sadrzi zastarjele podatke o clanovima organa stranke.
Neki od ljudi koji se spominju tamo nisu vise u tim organima a neki novi ljudi nisu upisani.
Srdjan Dizdarevic je izabran u IO odmah po ulasku u stranku.
Wednesday, 17 February 2010
Dosadašnji predsjednik Helsinškog komiteta za ljudska prava se odlučio za politički angažman
Naša stranka obavještava svoje članove, simpatizere i javnost da je dosadašnji predsjednik Helsinškog komiteta za ljudska prava u Bosni i Hercegovini, Srđan Dizdarević pristupio našoj političkoj organizaciji. “To je odlična, i poznavajući Srđana i njegov dosadašnji rad, donekle očekivana vijest. Izbori u oktobru su sudbonosni za BiH i za ljude koji zaista vole ovu zemlju politička neutralnost je nemoralna. Srđan Dizdarević je hrabar i izuzetno kvalitetan čovjek i s njegovim dolaskom Naša stranka je dobila beskompromisnog borca za ljudska prava.” – Peđa Kojović, član Izvršnog odbora Naše stranke.
Ili
U intervjuu za RadioSarajevo, trenutni predsjednik Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH, Srđan Dizdarević najavljuje skori odlazak sa funkcije u nevladinom sektoru, i prelazak u aktivni politički život.
RadioSarajevo: Gospodine Dizdareviću, je li tačna informacija da ulazite aktivno u političke vode, i to u okviru Naše stranke?
Dizdarević: Ja se 11. februara razrješavam dužnosti predsjednika Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH i nakon toga ću postati član Naše stranke. Dakle, to je tačno.
Ne, uopste se ne slazem s vama da je nas stav o tzv. Dobrovoljackoj politikanstvo. Upravo obrnuto.
p.k.
- arzuhal
#1744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko će ovim dobrovoljačkim potezom, realno, NS izgubiti povjerenje glasača u Sarajevu, a koliko dobiti u Istočnom Sa?
- kamen spoticanja
#1745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
taman onoliko koliko ce sdp dobiti zbog "inicijative"...tako da smo na istom...kad se budu zbrajali glasovi...mada licno sam misljenja da su .rali motku...zbog one djece sarajevaarzuhal wrote:Koliko će ovim dobrovoljačkim potezom, realno, NS izgubiti povjerenje glasača u Sarajevu, a koliko dobiti u Istočnom Sa?
-
Pedja Kojovic
#1746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
control panel
Mnogi, ukljucujuci i mene, clanovi i funkcioneri Nase stranke mogu s ponosom reci da su branili svoju zemlju.
Mi doduse smatramo da je to bila i da jeste nasa gradjanska duznost a ne podatak kojim cemo mahati u diskusijama o politici 15 godina nakon zavrsetka rata.
Takodje smatramo da je nasa gradjanska duznost da ucinimo sve sto mozemo da se nasa zemlja ekoomski ravije, da udje u EU i da onima koji dolaze omogucimo zivot kakav zasluzuju i kakav smo mi zeljeli i mogli imati da nije bilo rata.
p.k.
Mnogi, ukljucujuci i mene, clanovi i funkcioneri Nase stranke mogu s ponosom reci da su branili svoju zemlju.
Mi doduse smatramo da je to bila i da jeste nasa gradjanska duznost a ne podatak kojim cemo mahati u diskusijama o politici 15 godina nakon zavrsetka rata.
Takodje smatramo da je nasa gradjanska duznost da ucinimo sve sto mozemo da se nasa zemlja ekoomski ravije, da udje u EU i da onima koji dolaze omogucimo zivot kakav zasluzuju i kakav smo mi zeljeli i mogli imati da nije bilo rata.
p.k.
-
Area_51
#1747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dragi Pedja,
NIje politikanstvo kad ne das agresoru da se pokloni svojim zrtvama, vec je politikanstvo kad im zelis omoguciti da to urade pod plastom slobode govora. Divno je politikanstvo kad gospodja sa naocalama u kosi, jedva to kaze, ocito nepripremljena, a vidno je da se radi o kotra SDP inicijativi. Mislim nije niko naivan.
Vidim da tisti ovo oko Srdjana Dizdarevica, pa to necu vise pitat.
Stranka koja ima najveci rast u zemlji nije NS, imam i ja izvjestaje NDI, nije ni Fahrina, ali da ne sirimo pricu.
Ako je tacno da ste branili ovu zemlju, pa ne zelite da masete tim ratnim zaslugama, onda moram politikantski kazat da vam cijeli Izvrsni odbor nije bio ovdje u vrijeme rata. Oni koji jesu, bili su na kontra strani.
Vi vazda nesto kontra.
Nije vazno.
NIje politikanstvo kad ne das agresoru da se pokloni svojim zrtvama, vec je politikanstvo kad im zelis omoguciti da to urade pod plastom slobode govora. Divno je politikanstvo kad gospodja sa naocalama u kosi, jedva to kaze, ocito nepripremljena, a vidno je da se radi o kotra SDP inicijativi. Mislim nije niko naivan.
Vidim da tisti ovo oko Srdjana Dizdarevica, pa to necu vise pitat.
Stranka koja ima najveci rast u zemlji nije NS, imam i ja izvjestaje NDI, nije ni Fahrina, ali da ne sirimo pricu.
Ako je tacno da ste branili ovu zemlju, pa ne zelite da masete tim ratnim zaslugama, onda moram politikantski kazat da vam cijeli Izvrsni odbor nije bio ovdje u vrijeme rata. Oni koji jesu, bili su na kontra strani.
Nije vazno.
-
Pedja Kojovic
#1748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
area 51
Ja sam bio ovdje za vrijeme rata i clan sam Izvrsnog odbora.
Ukoliko je vasa konspiracijska teorija o Srdjanu Dizdarevicu tacna onda je moguce
da ja na sastancima IO sjedim pored covjeka koji se zove i izgleda kao Srdjan Dizdarevic.
Lazni Srdjan. (Koji je u IO sletio u UFO-u?)
p.k.
Ja sam bio ovdje za vrijeme rata i clan sam Izvrsnog odbora.
Ukoliko je vasa konspiracijska teorija o Srdjanu Dizdarevicu tacna onda je moguce
da ja na sastancima IO sjedim pored covjeka koji se zove i izgleda kao Srdjan Dizdarevic.
Lazni Srdjan. (Koji je u IO sletio u UFO-u?)
p.k.
- Control panel
#1749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
PK
jeli vas stid?
mene bi bilo stid. osjecao bih se da sam izdao 12.000 sarajlija koji su pobijeni u ovom ratu. kada bih pricao kao vi i zdusno branio ove sto hoce da dodju.
jeli vas stid?
mene bi bilo stid. osjecao bih se da sam izdao 12.000 sarajlija koji su pobijeni u ovom ratu. kada bih pricao kao vi i zdusno branio ove sto hoce da dodju.
-
Pedja Kojovic
#1750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
control panel
Ne.
Bilo me stid upotrebljavati poginule sarajlije u nedostatku argumenata.
p.k.
Ne.
Bilo me stid upotrebljavati poginule sarajlije u nedostatku argumenata.
p.k.