Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dario Vujicevic- Twente
Miralem Pjanic- Lyon
Said Husejinovic - Werder Bremen
Admir Vladavic - Zilina
Sasa Papac - Rangers
Neznam sto Goran Galesic neigra za Partizan, nema ga ni na sirem spisku
4 ili 5
Pa dobro, ustvari bi trebalo biti 2. Husejinovic nije siso sa tribine ima par godina, Papac vise nikad nece zaigrati za reprezentaciju a za Vujicevica niko nezna.
Ali no sikiriki, pricat ce se i o Vujicevicu za par mjeseci kad ha Hrvati zovnu.
elSaik wrote:Različiti su jer igraju na različitim pozicijama u različitim sistemima. Koncept naše igre se uvijek podređuje protivniku umjesto da uvijek furamo svoj fazon pa kud pukne da pukne. Kao što Blanc reče "ne znam šta da očekujem od BiH jer nikada ne igraju isto", a to sasvim sigurno nije nešto što je za pohvalu.
Pa puklo je ... 0:2 na sred Koševa ili je ono tebi možda izgledalo ko prilagođavanje Francuzima?
Dzeko je za Bosnu dao 16 golova u 29 utakmica (tako kaze Wikipedia). To znaci vise od jednog gola svaku drugu utakmicu. Za VfL je dao 58 golova u 97 utakmica.
Dakle isti djavo.
@ Ježa u leđa, haj ti to objasni našoj raji. Džeko je od 2007. u reprezentaciji i već se dobro približio rekordu po broju golova, do kraja 2011. bi ga trebao oboriti. Al' haj ti to nekom objasni, Džeko treba predriblati sedam igrača i dati gol da bude dobar.
extraordinary wrote:@ Ježa u leđa, haj ti to objasni našoj raji. Džeko je od 2007. u reprezentaciji i već se dobro približio rekordu po broju golova, do kraja 2011. bi ga trebao oboriti. Al' haj ti to nekom objasni, Džeko treba predriblati sedam igrača i dati gol da bude dobar.
Istim budalama nisi mogo objasniti sta je Salihamidzic, danas im nemozes objasniti sta je Misimovic a sutra ce po Dzeki.
Dovoljno je pokazati da se u nas nijedna "zvijezda" poslije karijere nemoze vratiti u drzavu, svi su ostali vani i tako ce i Dzeko. Za 20 godina on ce raditi s omladinom u Wolfsburgu, a nama ostaju Branimir Tulic, Nijaz i slicni
Kod nas je svijest kod naroda najveći problem. Eto Džeko istrčao na utakmicu samo onako da istrči. Nije njemu želja da pobijedi, njemu je samo cilj da što prije potroši 90 minuta, a do Sarajeva je skoknuo da pojede ćevape i slika se sa rajom.
Ja mislim da mnogi uopšte ne shvataju šta znači biti fudbaler. Nijedan od njih nije znao sa 14 ili 15 godina kad je skakao po blatu dok su im raja pila kafe po kafićima da će se za 5 ili 10 godina o njima raspravljati na forumima. Previše se on stvari odrekao u životu da bi se zajebavao tek tako da igra za reprezentaciju, ako mu već nije stalo do nje.
Za reprezentaciju niko ne igra radi para, više ih dođe da doputuju svaki put na okupljanje nego što zarade. Siguran sam da su svi više željeli pobjedu nego bilo ko od nas, ali osim što su naišli na super kvalitetnog protivnika( bar prema renomeu ), imali su i na klupi čovjeka koji nije uspio da uoči na koji način da ih rasporedi da bi oni dali maksimum, pa su tako djelovali izgubljeni tokom cijele utakmice, kao da su u glavi negdje drugo.
Ko je gledao pregled LP, onda se namece samo jedno: ZVATI Vladavica!
btw Susicu info da je Nadarevic ispao iz prve postave ispodprosjecne ekipe. Valjda je logicno da ne bude starter u Albaniji...Kao zamjena, jedino se Bunoza namece. Ili predlozite nekog treceg.
Dakle idemo sad orkestrirano: SUŠIĆU VRATI VLADAVIĆA U EKIPU
Da ne bude zabune i ja se pridružujem orkesturu jer su nam trkači neophodni. Šteta što nemamo jake atletičare da kakvog sprintera prebacimo u fudbalski A tim . Pun mi q više tehničara
raskoljknikov wrote:Ko je gledao pregled LP, onda se namece samo jedno: ZVATI Vladavica!
btw Susicu info da je Nadarevic ispao iz prve postave ispodprosjecne ekipe. Valjda je logicno da ne bude starter u Albaniji...Kao zamjena, jedino se Bunoza namece. Ili predlozite nekog treceg.
Znam da je prerano i da vrijeme radi za njega ali ono kako je mali Bešić iz HSV-a par puta iznio loptu iz našeg šesnaesterca me je oduševilo (nekad je to u našoj reprezentaciji jedino Varešanović znao uraditi). A o Bunozi da ne pričamo, momak je standardan u jednoj sasvim pristojnoj ekipi, meni dosta...
extraordinary wrote:@ Ježa u leđa, haj ti to objasni našoj raji. Džeko je od 2007. u reprezentaciji i već se dobro približio rekordu po broju golova, do kraja 2011. bi ga trebao oboriti. Al' haj ti to nekom objasni, Džeko treba predriblati sedam igrača i dati gol da bude dobar.
Pa ne saljemo ga u penziju pa mu pravimo dobar prosjek, to sto je za dobre utakmice uvjek dobijao najbolje ocjene ne mora znaciti da ne treba za lose dobiti kritiku...njega radi, ne radi mene (o zadnjoj utakmici pricam).
I ne mora predriblati kako ti rece sedmoricu mladih, ali moze i mora bar dvojicu!
cyprus wrote:Dakle idemo sad orkestrirano: SUŠIĆU VRATI VLADAVIĆA U EKIPU
Da ne bude zabune i ja se pridružujem orkesturu jer su nam trkači neophodni. Šteta što nemamo jake atletičare da kakvog sprintera prebacimo u fudbalski A tim . Pun mi q više tehničara
mislim da bi vladavic dobro igrao na poziciji na kojoj je nekad muratovic trcao i gubio lopte. admir ima kuveta, a i zna s loptom. na beku sada imamo bolja rjesenja, ali bi ga mozda trebalo probati kao drugog dm u 4-5-1, ili za rezervu rahimicu.
Nema se Vladavić (ako bi bio pozvan) šta gurati u sredinu. Prvo - nema te defanzivne kvalitete, drugo - on sav svoj potencijal pokaže upravo kao krilo, jer mu je to najprirodnija pozicija. Jahić bi definitivno ubuduće trebao igrati u sredini.
Pošto smo kritični po pitanju brzih igrača, Vladaviću ne bi trebao biti problem vratiti se na spisak...ako nastavi igrati standardno.
komeba wrote:Vladavic
Fali nam upravo neko da probija po strani,a on moze igrati i lijevo i desno krilo.
ne vidim po cemu bi vladavic imao prednost nad recimo bukvom ? ovaj je jos 6 godina mladji i ima vremena za napredak dok je vladavic blizu limita, realno.
Nije dribler, nema on šta dvojicu driblati. Može naravno, ali da bi to uspio, mora dobiti loptu. On protiv Francuske nije dobio loptu. Naši pokušali po zraku, Francuzi sa dvojicom ili nekad trojicom zatvarali Džeku i nije bilo šanse da primi loptu i eto. Nije on po meni krivac za to. Niko, čak ni Drogba ne nosi na leđima tri protivnička igrača. Po zemlji smo ionako bili totalno zatvoreni, nije nijedna lopta došla do Misimovića a ne do Džeke. Ibiševiću svaka čast za trku i zalaganje, ali i ono malo lopti što je primio je usrao nekim pokušajima da predribla dvojicu.
elSaik wrote:Različiti su jer igraju na različitim pozicijama u različitim sistemima. Koncept naše igre se uvijek podređuje protivniku umjesto da uvijek furamo svoj fazon pa kud pukne da pukne. Kao što Blanc reče "ne znam šta da očekujem od BiH jer nikada ne igraju isto", a to sasvim sigurno nije nešto što je za pohvalu.
Pa puklo je ... 0:2 na sred Koševa ili je ono tebi možda izgledalo ko prilagođavanje Francuzima?