Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
lerdi

#1726 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lerdi »

Meni je samo smiješno da ljudi kontaju da čovjek koji živi tolike godine u Parizu i koji je tolike godine van svih dešavanja ovdje ustvari pljuje po Zenici, tj. da je iskomplekiran Zenicom. Ustvari kad skontam da nije tužno onda bi tek bilo smiješno. Moj Pape gdje se ti vrati :-)
charvel.

#1727 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by charvel. »

crkvice wrote: ... Problem je u tome sto je Susic nesmotreno pljunuo u 10.000 Bosanaca i Hercegovaca koji dodju na BP u lice ovom izjavom, pljusku je udjelio navijacima iz Buzima, Jablanice, Gornjeg Rahica, Viteza, Cazina i odakle sve ne raje ne bude na utakmicama reprezentacije, jer po tom njegovom rezonu ovi ljudi nisu vrijedni da gledaju SVOJU REPREZENTACIJU, koju bi Susic valjda vodio na neki veci stadion? ...
Ne znam zasto to smatras (ti, i svi koji tu izjavu zamjeraju Safetu) pljuvanjem po navijacima ako covjek kaze da bi bilo bolje igrati na vecem stadionu. I ja sam jedan od tih navijaca i ne smatram se omalovazenim ili uvrijedjenim njegovom izjavom.

Realno 10 hiljada je premalo za utakmice nacionalne selekcije, ma kakvi da su navijaci. Mi kontamo ''ima da se useru Spanci, Portugalci, Francuzi kad izadju pred nas (citavih 10 hiljada) i kad cuju Hajmo Bosno, Bosno''... kad, ustvari, tim je igracima skoro pa svejedno jer oni treniraju pred tolikim posjetama. To su igraci koji igraju pred 40, pa i do 80 hiljada ljudi i sad bi ko oni trebali da se psihicki sjebu pred nasom vatrenom publikom? Ma haj ba...

Susic nije popljuvao ni navijace nit ikog, vec cojk samo kaze ''kakvi god da smo, premalo nas je - treba veci stadion''.
TOM SCHOLZ

#1728 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by TOM SCHOLZ »

REPREZENTACIJA ĆE IGRATI NA KOŠEVU.TAČKA. :skoljka:
luckylaka

#1729 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Evo šta je Sušić izjavio u “Oslobođenju”:
“Želim ove velike utakmice, barem protiv Francuske i Rumunije, igrati na Koševu, prvenstveno zbog finansija, ali i zbog podrške navijača. Bolje je igrati na nekom neutralnom terenu protiv Francuske, nego pred samo 10.000 ljudi”, rekao je Sušić.
Moze li mi iko od ovih inteligentniji na forumu naci gdje je to Susic spomenuo Zenicu(osim ako ne citate izmedju redova).Dakle gdje to pise da Susic ne zeli igrati utakmice na BP.I pustite suplje,,on je mislio..
phillie

#1730 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Ne znam zasto to smatras (ti, i svi koji tu izjavu zamjeraju Safetu) pljuvanjem po navijacima ako covjek kaze da bi bilo bolje igrati na vecem stadionu. I ja sam jedan od tih navijaca i ne smatram se omalovazenim ili uvrijedjenim njegovom izjavom.

Realno 10 hiljada je premalo za utakmice nacionalne selekcije, ma kakvi da su navijaci. Mi kontamo ''ima da se useru Spanci, Portugalci, Francuzi kad izadju pred nas (citavih 10 hiljada) i kad cuju Hajmo Bosno, Bosno''... kad, ustvari, tim je igracima skoro pa svejedno jer oni treniraju pred tolikim posjetama. To su igraci koji igraju pred 40, pa i do 80 hiljada ljudi i sad bi ko oni trebali da se psihicki sjebu pred nasom vatrenom publikom? Ma haj ba...

Susic nije popljuvao ni navijace nit ikog, vec cojk samo kaze ''kakvi god da smo, premalo nas je - treba veci stadion''.
Prijatelju, nije problem da je on rekao igracemo na Kosevu i to je to, to nam je najveci stadion, imacemo vecu podrsku, Savez ce dodatno zaraditi, Sarajevo je glavni grad i kao takav treba da bude domacin Francuskoj, i sve te konstatacije stoje, al da kaze, bolje je igrati na NEUTRALNOM terenu, nego na DOMACEM, e to je onda pljuvanje, opet kazem, ne po Zenicanima i Zenici, vec cisto prema onim navijacima koji dolaze ZBOG SVOJIH LJUBIMACA, odvajaju zadnje marke da dodju sa drugog kraja drzave. Sta on podrazumjeva pod NEUTRALAN TEREN? Nou Camp, Mestallia-u, Old Traford...pa eno po Americi prepravljeni stadioni primaju po 100.000 posjetilaca, hoce li tamo BiH igrati DOMACE utakmice. Ako ce gledati koliko ce zaraditi onda mu je to jedini ispravan potez. Pa sta mislis Francuska treba igrati u Lensu utakmicu protiv sta ja znam Austrije, i onda Domenek kaze, bolje da igramo negdje na NEUTRALNOM terenu, nego u Lensu. Nigdje veze.
A ovo "mi kontamo ima da se useru" ma nema se tu ko sta usrati (mislim na protivnika) em sto su nasi protivnici igrali pred vecim auditorijem em sto te ne razumiju ni sekunde, vec je vise aspekt bacen na motivaciju nasih igraca, da im podigne moral i adrenalin....

Al nebitno, UTAKMICE CE SE IGRATI NA KOSEVU! AMIN!

@luckylaka
Prijatelju, gdje je dosad igrala repka? U Zenici. Koliki je kapacitet BP-a? Nesto vise od 10.000. Susiceva zelja da vrati repku na Kosevo? Ocita. Pa sigurno nije spominjao Tusanj ili Grbavicu, prijatelju dragi :bih: a vidis eto ispade za u dosadasnjim utakmicama pored male posjete reprezentacija i nije imala neku podrsku, prakticki kao da su u Sirokom Brijegu igrali, al eto Susic valjda zna sta govori. A sto se tice finansija, ovdje su karte bile 40 maraka cini mi se protiv portugala, jel to znaci da ce i protiv francuza na kosevu biti ista cijena, mislim ako hoce da zarade....
Officer Crabtree

#1731 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Officer Crabtree »

pljusku je udjelio navijacima iz Buzima, Jablanice, Gornjeg Rahica, Viteza, Cazina i odakle sve ne raje ne bude na utakmicama reprezentacije, jer po tom njegovom rezonu ovi ljudi nisu vrijedni da gledaju SVOJU REPREZENTACIJU, koju bi Susic valjda vodio na neki veci stadion? ...
Evo ja sam jedan od tih navijača iz tih manjih gradova koji dođe na utakmicu. Uopšte ne smatram da mi je "udijelio pljusku"; uopšte ne smatram da me uvrijedio na bilo koji način.

Meni je svejedno ja sam na stadionu, bio 1 od 10.000 ili 1 od 40.000.

Kad dođem u Zenicu dođem na stadion a ne u grad. Grad me ne zanima pretjerano. Stadion je s nogometnog gledišta kvalitetan jer nema tartan staze (1000 puta ponovljeno), al i ja kažem da je sramota da jedan državni tim igra utakmice na onako malom stadionu, a katastrofa protiv velikih nogometnih sila.

Eto, sad svoj bijes ograniči samo na Zeničane, a nemoj baš nas koristiti kao argument.

Hvala.
BaileyS

#1732 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Njabolje da dograde Bilino Polje na 25.000, promijene travu i Zenica se odma nece naci prozvana ovom izjavom a Susic ce bjezati od Koseva ko djavo od krsta.

Kao sto rekoh Susic je pragmaticar sa nula emocija (bar se do sad takvim predstavljao), ne interesuje ga ni Kosevo ni Bilino, igrao bi tamo gdje procijeni da je najbolje za reprezentaciju. Upravo ovo je njegov najveci kvalitet.
zecko_kupuz

#1733 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

zenny wrote:dzaba da osposobe kad narod ne dolazi na kosevo, kako ne kontate to :roll: bilo ko da igra na BPu bude puno, ovdje da brazil dodje jedva bi se skupilo 20,000 koliko bude na svakoj tekmi na BPu
Da li ovo znači da se na utakmice dolazi gledati isključivo gostujuća momčad? :roll:
Zar nam nije dovoljan naš Brazil? :-D
phillie

#1734 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Officer Crabtree wrote:
pljusku je udjelio navijacima iz Buzima, Jablanice, Gornjeg Rahica, Viteza, Cazina i odakle sve ne raje ne bude na utakmicama reprezentacije, jer po tom njegovom rezonu ovi ljudi nisu vrijedni da gledaju SVOJU REPREZENTACIJU, koju bi Susic valjda vodio na neki veci stadion? ...
Evo ja sam jedan od tih navijača iz tih manjih gradova koji dođe na utakmicu. Uopšte ne smatram da mi je "udijelio pljusku"; uopšte ne smatram da me uvrijedio na bilo koji način.

Meni je svejedno ja sam na stadionu, bio 1 od 10.000 ili 1 od 40.000.

Kad dođem u Zenicu dođem na stadion a ne u grad. Grad me ne zanima pretjerano. Stadion je s nogometnog gledišta kvalitetan jer nema tartan staze (1000 puta ponovljeno), al i ja kažem da je sramota da jedan državni tim igra utakmice na onako malom stadionu, a katastrofa protiv velikih nogometnih sila.

Eto, sad svoj bijes ograniči samo na Zeničane, a nemoj baš nas koristiti kao argument.

Hvala.
Prijatelju, ja nit sam bijesan, niti sam se Susicevom izjavom nasao uvrijedjen. Vec neko vrijeme i ne idem na utakmice reprezetacije (Savez Napolje), pa tako da sa distance gledam na ovu izjavu. Vidis tebi je svejedno JER SI NA STADIONU, pa bilo to u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Gracanici. Slazem se sa tobom. Ali eto ispade da Susicu nije svejedno i da bi na tribinama radije vidio 45.000 Svaba, Turaka, Albanaca, marsovaca (valjda tako nesto ako je upotrijebio izraz neutralan teren), nego deset hiljada Bosanaca i Hercegovaca (pa samim tim i tebe prijatelju).
A Zenicani nit nesto plaho dobijaju, nit nesto plaho gube ako utakmice reprezentacije ne budu u Zenici.
Hvala...
jeza u ledja

#1735 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Mislim da se o ovome bespotrebno ovoliko raspravlja.
s_bjelava

#1736 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by s_bjelava »

jeza u ledja wrote:Mislim da se o ovome bespotrebno ovoliko raspravlja.
Potpis.
:thumbup:
Ima jedna stara narodna izreka: "Nije se rodio ko je svijetu ugodio".
Edin H.

#1737 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

TOM SCHOLZ wrote:REPREZENTACIJA ĆE IGRATI NA KOŠEVU.TAČKA. :skoljka:
Pa naravno, do prva dva uzastopna poraza :oops:
Onda cemo opet htjeti na foru i prepad da uzimamo utakmice :D

U biti prezvakana prica, atletska staza, neakusticnost protiv oranice.
Treba graditi novi stadion, kao sto rekoh po uzoru na onaj u Estoniji.
mikogoago

#1738 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Uh stvarno previse price oko nicega,a evo danas je ili juce Susic dao izjavu za Radio Zenicu,a sutra ce mislim i na zvanicnoj konferenciji ponoviti o toj svojoj izjavi gdje covjek jasno i glasno demantuje dicne novinare(u ovom slucaju Oslobodjenja).
http://www13.speedyshare.com/files/2247 ... .2010..mp3
Mislim kada poslusate da ce biti onih koji ce se stiditi sta su sve pisali na ovih posljednjih dvanaest strana i ko sto rece
BaileyS: Pape je pragmaticar gladan uspjeha na profesionalnom planu.
Corola

#1739 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

E ebemu misonju.
Opet krUticari Papeta moraju ohanuti :-)
Nikako im se neda :lol:
lerdi

#1740 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lerdi »

Corola wrote:E ebemu misonju.
Opet krUticari Papeta moraju ohanuti :-)
Nikako im se neda :lol:
A tako je bilo lijepo "imati razlog" za pljuvanje. Bojkotujte radio Q. Kako ih nije stid da vam ovo urade? :lol:
Edin H.

#1741 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Vadi se, vadi se, a glas drhti :lol:

Zenica ima najbolje navijace :D

Sto oblati navjace iz drugih sredina ukljucujuci Sarajevo :D
Globus

#1742 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Globus »

Edin H. wrote:Vadi se, vadi se, a glas drhti :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Evo da poslusam i ovo :D
Globus

#1743 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Globus »

Bojkotujemo Oslobodjenje ! :D Ovo je izjava za koju sam rekao da je bolja od one koja je u Oslobodjenju ... mora da je procito to :D
jeza u ledja

#1744 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Novi skandal!

Susic je izjavio da je bolje da reprezentacija igra na jednom ovakvom stadionu nego pred 35.000 gledalaca:

Image
Image

Ovo je velika uvreda za Sarajlije. :oops:
Corola

#1745 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Edin H. wrote:Vadi se, vadi se, a glas drhti :lol:

Sta te brige imas blatobrane :-)
A sad je ovaj Edin.H poceo da kritikuje selektora sto mu glas drhce.Hoce li slijedeci put kritika uslijediti zbog mehke mu stolice :D
Svakavih ovdje insana. :run:
dobarloszao

#1746 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dobarloszao »

Negdje procitah da je Susic izjavio da ce dobro prouciti igru Njemacke,i to prenijeti treneru srbije :-)
Da li on ide da proucava igru Svaba,ili da uigrava i proucava nas tim..
jeza u ledja

#1747 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Cekali smo samo par sati da se pojavi nova afera. Vau!
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1748 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 1946 »

E moj Pape, u šta se ti uvali :roll: :lol:
Obuca9

#1749 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Kažu Pape nije htio konobaru u Štrosi ostaviti bakšiš.
Eno kažu nije htio ni onom malom što vrišti sa harmonikom u ruci baciti ni 10 feninga.
Pa čak ni Suadu Jii ĆOOUU nije htio ubaciti koju kovanicu.

Bruko jedna, Pape odlazi iz reprezentacije !!!
lerdi

#1750 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lerdi »

hz__semir wrote:Kažu Pape nije htio konobaru u Štrosi ostaviti bakšiš.
Eno kažu nije htio ni onom malom što vrišti sa harmonikom u ruci baciti ni 10 feninga.
Pa čak ni Suadu Jii ĆOOUU nije htio ubaciti koju kovanicu.

Bruko jedna, Pape odlazi iz reprezentacije !!!
A što si se ti raspisao na sa-iksu :D

Jesu li ovo informacije iz prve ili druge ruke? :D
Locked