Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
fapmasina

#1726 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by fapmasina »

Pored jednog psa koji neće da jede ni svoju a kamoli tuđu/bačenu hranu, dobijem ovu malenu koja jede sve na što naiđe. Nisam ni ja obraćao pažnju, tako da sam i ja kriv!
A moje rješenje će biti da na postojeću ogradu koja je visoka 1,5m, nadogradim još minimalno 0,5m pa spriječim barem na taj način....dresura se podrazumijeva....ali moram početi koristiti i ove preventivne metode da neko ne bi bacio svakakve gluposti sa ulice.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1727 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Truba »

naš zgembo jede sve živo
pitu koju smo bacili pticama
čokoladu
hranu za pse i mačke
krekere
salamu mortadelu
milijeko
supu...
kač je gricno i krompir

kažu da mu je i mama bila svejed :lol: :lol: :lol: :lol:
Truba

#1728 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Truba »

eh vidiš nisam probao s voćem
vjerovatno bi i to pojeo :lol: :lol: :lol: :lol:
voli i lišće te drvo :D mada u malim količinama :wink:
Pasiflora

#1729 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Religious Fantastic wrote: On se samo htio igrati...a glupa maca ga je ogrebala po njusci...tsk tsk tsk BITCH!!!! :mrgreen:
:lol: :lol: :thumbup:
Truba

#1730 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Truba »

da pridodam na jelovnik

čokoladu, čajni kolutić :D i mrtvu sasušenu glistu :lol:
saga

#1731 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by saga »

Joj, opet hrana :mrgreen:
Pa gdje pas neće voliti čokoladu. Mi smo jednom našoj kupili onu pseću, pa joj je brat (mislim moj :mrgreen: ) pojeo cijelu :lol:
Od bake je jednom prilikom ukrala grožđe i sve pojela :-) Kisele jabuke obožava a i mandarine. To joj ono kao ponudim da joj dokažem da joj se neće svidjeti, ali... Od voća mislim doduše da su joj najdraže banane.
A mislim da od povrća sve voli :mrgreen:

Ma samo nek' je hrana, ili nešto nalik na hranu, pojest će to ovo mojO :oops:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1732 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

saga wrote:Joj, opet hrana :mrgreen:
Pa gdje pas neće voliti čokoladu. Mi smo jednom našoj kupili onu pseću, pa joj je brat (mislim moj :mrgreen: ) pojeo cijelu :lol:
Od bake je jednom prilikom ukrala grožđe i sve pojela :-) Kisele jabuke obožava a i mandarine. To joj ono kao ponudim da joj dokažem da joj se neće svidjeti, ali... Od voća mislim doduše da su joj najdraže banane.
A mislim da od povrća sve voli :mrgreen:

Ma samo nek' je hrana, ili nešto nalik na hranu, pojest će to ovo mojO :oops:
Blago tebi... zavidim ti. Moja samo meso... pokušam skuhati mrkvu sa mesom da podmetnem, samo ostavi mrkvu i kaže da mi to moja mama pojede :lol:
Cholina_Lokica

#1733 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Onima mojima sta god stavis oni pojedu, Happy kad je bila bolesna, zbog svega je kao nepreporucljivo da jede meso, najbolje svjeze povrce, to nije htjela, ali smo joj kuhali, stavimo bukvalno svakakvog povrca, po 6-7 vrsta narendamo sitno, samo malo skuhamo to tek da nije svjeze, malo rize, jela k'o luda to :D Carli ne voli suhe granule jedino, sta god da mu stavis sa granulama sve pojede :D
Happy jedino nece da jede crveno voce, ne znam zasto... Jagode, lubenica, nista crveno nece
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1734 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Šta da vam kažem.. blago vama. Paz samo meso, ponekad malo karfiola... granule mora radi puno toga, pa joj to sad topimo u vodu i dajemo na žličicu (voli da je pitamo od kako je bila bolesna, pa se ne budi), ostalo samo meso, meso i meso... ništa više.. Kao mala je voljela sir, sad ni to. Slatko jok (to mi je jedino drago), jaja jok, ništa sem mesa :roll:
Cholina_Lokica

#1735 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

KatarinaKosaca wrote:Šta da vam kažem.. blago vama. Paz samo meso, ponekad malo karfiola... granule mora radi puno toga, pa joj to sad topimo u vodu i dajemo na žličicu (voli da je pitamo od kako je bila bolesna, pa se ne budi), ostalo samo meso, meso i meso... ništa više.. Kao mala je voljela sir, sad ni to. Slatko jok (to mi je jedino drago), jaja jok, ništa sem mesa :roll:
Imala sam jednog takvog :D Moj Bobica citav zivot nije htio da jede nista osim mesa :D Doduse ako mi jedemo, onda je htio nekad uzeti koji zalogaj necega, i to je to. Granule je mrzio iz dubine duse, i u rijetkim momentima kad bi ih pojeo svaki put bi ih povratio, koje god su bile, od pedigrea do royala :roll:
Al je on i slatko volio, nista nije sam uzimao sa stola, ali cokoladu... :-) I zbog toga je cak htio i ujesti, nije birao sredstva da je ukrade
lasakad

#1736 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by lasakad »

Moj pas sjedne na svoju cijenjenu i vrti se u krug ko mahnit,zna li neko zbog cega??
Cholina_Lokica

#1737 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

lasakad wrote:Moj pas sjedne na svoju cijenjenu i vrti se u krug ko mahnit,zna li neko zbog cega??
Paraziti, analna zlijezda, alergija...
lasakad

#1738 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by lasakad »

Cholina_Lokica wrote:
lasakad wrote:Moj pas sjedne na svoju cijenjenu i vrti se u krug ko mahnit,zna li neko zbog cega??
Moram da napomenem da se to ne desava svaki dan..
Jaskacha

#1739 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Jaskacha »

lasakad wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Moram da napomenem da se to ne desava svaki dan..
svejedno. prvo sebe preispitaj kad si mu zadnji put dao protuparazitnu tabletu, ili je li mu vakat za novu dozu. ako to ne dolazi u obzir, onda je vjerovatno analna žlijezda ili alergija (iritacija anusa, ugla.neka). natovi veta i pitaj za savjet u tom slučaju. ne bih ti preporučila da ga vodiš na iscijeđivanje analne žlijezde, jer se onda mora stalno radit. a i košta. ako je to, daj mu kost, nek bude malo tvrđa stolica pa će se valjda sama istisnut kad bude vršio nuždu.
Cholina_Lokica

#1740 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Jaskacha wrote:
svejedno. prvo sebe preispitaj kad si mu zadnji put dao protuparazitnu tabletu, ili je li mu vakat za novu dozu. ako to ne dolazi u obzir, onda je vjerovatno analna žlijezda ili alergija (iritacija anusa, ugla.neka). natovi veta i pitaj za savjet u tom slučaju. ne bih ti preporučila da ga vodiš na iscijeđivanje analne žlijezde, jer se onda mora stalno radit. a i košta. ako je to, daj mu kost, nek bude malo tvrđa stolica pa će se valjda sama istisnut kad bude vršio nuždu.
Ovo je totalno netacno sto se tice zlijezde... Moze se desiti da se nekoliko puta istisce a moze i cesto zavisi od psa do psa. Kosta oko 5km :-) Tvrdja hrana moze regulisati. A to da ce se stalno morati cijediti ako se jednom uradi je neka nova moda price kod nekih vlasnika, ne znam cim izazvana. Zasto psu ne olaksati ako se moze :? Znaci totalno je netacno ako se jednom iscijedi da ce se morati stalno cistiti rucno
Cholina_Lokica

#1741 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Zna li neko sta je... Carliju mi kod usta iskocila neka kao bradavica ali je to crveno-ljubicasto :? Okruglo, onako kao pola zrna graska velicine :?
kis.napraforgo

#1742 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by kis.napraforgo »

Kod oba moja psa se nesto tog tipa jednom pojavilo, doduse ne bas u isto vrijeme ali otprilike u nekoliko dana razmaka. Izgleda kao bradavica il tako nesto, onako bjelicasto-roza, neodredjeno. Uglavnom, primjetila sam da im je u tom periodu imunitet bio nesto slabiji (prelaz zima-proljece) i ukljucila sam im vitamine, malo bogatiju hranu i nakon nekoliko dana to se kao osusilo, "rascvjetalo", stanjilo pri dijelu gdje se sastavlja s kozom i otpalo. Moguce je da je i prelazno jer su obje to imale. Ne bih da pametujem i nagadjam, ja sam na netu to malo citala pa vidjela da je navodno imunitet u pitanju. Svakako nazovi veta, nista te ne kosta a u medjuvremenu vjerujem da mu nista nece biti ako neke vitamine uzmes. I btw od tada se nije vracalo nikako, vitamine redovno dajem.
lasakad

#1743 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by lasakad »

Cholina_Lokica wrote:
Jaskacha wrote:
Ovo je totalno netacno sto se tice zlijezde... Moze se desiti da se nekoliko puta istisce a moze i cesto zavisi od psa do psa. Kosta oko 5km :-) Tvrdja hrana moze regulisati. A to da ce se stalno morati cijediti ako se jednom uradi je neka nova moda price kod nekih vlasnika, ne znam cim izazvana. Zasto psu ne olaksati ako se moze :? Znaci totalno je netacno ako se jednom iscijedi da ce se morati stalno cistiti rucno
Tablete mu redovno dajem,tako da ne vjerujem da su paraziti,u svakom slucaju hvala.
Odvest cu ga na pregled.
pakica_

#1744 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Cholina_Lokica wrote:Zna li neko sta je... Carliju mi kod usta iskocila neka kao bradavica ali je to crveno-ljubicasto :? Okruglo, onako kao pola zrna graska velicine :?
ovo
Image
prelazno je k'o pozar, pazi happy :D
http://www.ferarica.com/cms_view.asp?articleID=98
Cholina_Lokica

#1745 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Nije takvo. Kazem tamno ljubicaste je boje, i tacno krug, pravilnog oblika, malo je jos naraslo. Sutra ujutro cemo kod veta pa vidjeti. Ali reko da vidim do tad zna li neko nesto. Gledala sam i ja to na netu i ne izgleda ovo k'o te bradavice.
globosa

#1746 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by globosa »

Cholina_Lokica wrote:Nije takvo. Kazem tamno ljubicaste je boje, i tacno krug, pravilnog oblika, malo je jos naraslo. Sutra ujutro cemo kod veta pa vidjeti. Ali reko da vidim do tad zna li neko nesto. Gledala sam i ja to na netu i ne izgleda ovo k'o te bradavice.
Ubaci slike!
Cholina_Lokica

#1747 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

globosa wrote:
Cholina_Lokica wrote:Nije takvo. Kazem tamno ljubicaste je boje, i tacno krug, pravilnog oblika, malo je jos naraslo. Sutra ujutro cemo kod veta pa vidjeti. Ali reko da vidim do tad zna li neko nesto. Gledala sam i ja to na netu i ne izgleda ovo k'o te bradavice.
Ubaci slike!
Pokusala sam sinoc da mu to slikam ali nema sanse... Pasce se vrti k'o na raznju :-)
Cholina_Lokica

#1748 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Bio nam veterinar sinoc :D
Elem, acne vulgaris :lol: :lol: :lol:
Ako neko ima smotanije pasce nek' se javi, znaci ne zna da jede kako treba, i zasteka si hranu sa strane, i upalilo se :lol: Tako da mu sad moram poslije jela dobro pregledavati i cistiti jer smoto to ne zna sam...
Frutek

#1749 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Frutek »

Zna li neko uzgajivače Američkog Stafford Terijera u BiH? Tema je odlična by the way :thumbup:
Pasiflora

#1750 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Nisam imala pojma da i to moze biti :-) Cirkus :D
Post Reply